• Kohout

    Byl jsme včera nakupovat ve Zličíně (pro nepražáky velké nákupní centrum) a stavil jsem se ve sportu Sportisimo. Měli tam vystavených pár kol o Gary Fishera, tak jsem se chtel podívat na cenu atd. Přišel prodavač, kluk tak 18 let, a u modelu Merlin spustil: Tyhle kola jsou nejlepší na světě, protože Gary s tím začal, a kotoučovky hydro deore stojí samotné 10 000 kč, a deore je vůbec ta nejlepší sada, a Manitou je nejlepši výrobce vidlí na světě, a ten rám je super, je ze sedmičkový řady … (to nevím, co tím myslel, pochybuji, že znal něco o třídách slitin hliniku). Bylo to docela zábavné.

    0 0
    • Pavlos  

      :)

      0 0
      • dalimil  

        všichni tady přeci víme ,že s horským kolem začal první pan Author :-)

        0 0
        • dedek55  

          :-)))))) wůbec první horák byla „ukrajina“..proto to němcí prošwihli u stalingrádu­..o)))))))

          0 0
    • ravo  

      Vzhledem k tomu, jaké zákazníky zle v tomhle typu obchodu očkávat, jsou jeho znalosti přiměřené:-)))

      0 0
      • Luka  

        řekla bych spíš… „Nejjlepší na světě“ :)

        0 0
        • Gumicuk  

          Jo, jo kdyby takhle dokazali poradit ve vsech obchodech… to by byla parada :-))

          0 0
          • Luka  

            Popravde… oni umi… takovej BikeCall nebo treba GEM v centru.. nebo v kotve, tam jsou taky svetovy. A v neposledni rade i p.Sara na Jiznim Meste, ti jsou naprosto svetovy, tam si zajdete, to se pobavite.

            0 0
    • vlk  

      To ještě nic nen.V Olomouci naproti prioru je jeden obchod kde prodávají RB.No teda řeknu Vám to je něco.

      Např.Kamoš přijel k tomu obchodu na zeleném kole a chtěl si objednat rám RB v zelené barvě, ale chtěl si porovnat jak rozdílná je ta zelená oproti nynějšímu jeho kolu.Měli tam takové kousky nabarvených trubek.ten prodavač mu ji ani nepůjčil do ruky Vzal tu trubku šel s nama ven a sám prodavač ji asi na 5 s přiložil k tomu rámu.Abychom mu ten vzorek náhodou nepoškrabali.

      Když si chtěl kamoš vyzkoušet posed na složeném RB co tam v obchodě měli.Tak se strašně dlouho zdráhal.Nakonec si na něj mohl sednout.ale při drobném popojíždění se hned ozvalo a nebrzděte s tím kolem a? mi neošoupete pneumatiky.

      Nebo třeba já sháněl patku na přehazovačku na rockmachina.Docela jsem na to spěchal a tak jsem sháněl z jakéhokoliv kola, že si ji kdyžtak doma v dílně upravím.No on mi ani nechtěl ukázat jaké patky má.Až jsem trochu zpřísnil a zvýšil hlas, tak se konečně k něčemu měl.

      No a když jsme si prohlíželi ráfky a náhodou asi 2 nebo tři ráfky, kvůli špatně technicky řešeným stojanům se pootočili a narazili na sebe.Aniž by spadli.Tak hned na nás vyletěl a? mu je nepoboucháme, že by je pak nikdo nechtěl koupit.I kdyby ty ráfky byli z porcelánu tak se jim nic nestalo, ale on se tvářil, jako bychom měli všechny okamžitě odkoupit.

      Tam už nikdy nepůjdu.Dobře mu tak kreténovi.Kamoš koupil CRX rám přes net.Mohl si vydělat blbeček.

      0 0
      • panaczek  

        …ja sem tam vzdycky kupoval blbosti (casaky, pumpicku…) a jednou servis – a v pohode. ono se tam taky strida vic prodavacu… chodim ke korinkovi, vynikajici zkusenost v obchode i se servisakem (i jeho psem…hehe)

        0 0
        • vlk  

          jo já taky za kořínkem.A ještě ke kaňkovským.

          0 0
      • BiSon  

        Jojo, s tema mam taky jenom nejhorsi zkusenosti. Na dotaz, jestli se na kole muzu projet (s tim, ze kdyz by mi sedlo bych ho vzal) tak odpovedel, ze nema jistotu ze ho koupim a ze by ho pak nikdo nechtel. Prej tak maximalne po prodejne :-)

        0 0
      • p.b.s.  

        Hele tak jim to napis do RB treba s tim neco udelaj ne?

        0 0
    • J.A.V.  

      Jo takovejch je :)

      Problém je, že čím víc toho o daném zboží (neplatí jen o kolech) člověk ví, tím větší má nároky na prodavače. Jenže málo platný daleko víc, je zákazníků kteři tomu zase tak moc nerozumějí, zato chtějí mít pocit že dobře nakoupili. Takže ten kluk argumentuje docela dobře. Nebo ty by sis snad koupil kolo kdyby ti řekl " jo GF sou docela dobrý kola, ale zase to není nic extra", „deore sice není top sada, ale jak tak na vás koukám pro vás je až až“ „manitou jako vidle ujde ale kdo nemá marzocchi je úplně mimo“.

      Ale chápu že ses bavil, důležitý je nezačít se smát hned a nahla :)

      0 0
      • Martyss  

        Já nevim,ale spíš bych od prodavače čekal, že se pokusí zjistit k čemu to kolo chci užívat. Třeba chci kolo na ježdění do hospody.....on třeba řekne…tohle kolo za 5 kkč vám bude stačit..lepší nevyužijete..­....případ druhej.......víc jezdim…třeba i občas nějakej závod..chci investovat 8–10 kkč…měl by říct.....to je celkem malá částka…v téhle cenové kategorii nedostane pro vaše ježdění dostatčně kvalitní kolo…lepší by bylo dát tak 20 kkč.....situace jsem si jenom vymyslel pro příklad…

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Ale lide s tvoji inteligenci nedelaji podavace :)

          0 0
          •  

            ano, spravny prodavac, se snazi co nejvic vydelat, aniz by moc sidil, takze podle hadru si te zskatulkuje do prijmove skupiny a pak ti nabizi to nejdrazsi co muze

            0 0
          • Martyss  

            Možná tak jednou dopadnu:-)Nevim, jak ve větších městech, tam je to třeba jedno, když odrbeš jednoho, tak to tolik nevadí,přijdou jiný lidi, ale jak to vidim osobně já na menšim městě, tak hodně záleží na pověsti.Radši vydělat na tom člověku o nějakou tisícovku miň, hlavně aby byl spokojenej a vrátil se..

            0 0
    • ddd - andy  

      Jak to tak ctu, asi zacnu chodit i po jinejch „bikeshopech“ nez ja potrebuju, abych se trochu pobavil… :-)))))

      0 0
    • RapMan  

      no to v RK cyklos v Brne, to je jina… u jendom zbozi mi rekli primo „to je nahouby, to si nekupujte,my to tu teda taky mame na prodej, ale je to fakt na houby, to si kupte radsi…“ a doporucil neco jineho Takovy uprimny jednani potesi…

      0 0
    • enjoy  

      zkusim totez:-)

      0 0
    • Pavlos  

      Mi jeden prodavac(Spurt Ostrava Marianske Hory) rekl ze kdyz mi nepasujou prilby Uvex, Ked, Selev tak na sebe prilbu nesezenu:)

      A nakonec sem sehnal:) Bell Aquila a jak hezky sedi:)netlaci:)

      0 0
      • sis  

        Tam mám taky občas pocit, že ví fšechno:-) Ale jinak je to slušnej krámek. PS. nebyl to ten menší servisák?

        0 0
        • Pavlos  

          byl to takovy cerny a vyssi clovek Stejne me tam uz vzivote neuvidi:)

          0 0
          • Air  

            jo, takovej trochu chraplavej, ze? toho taky znam, obcas poradi, obcas ne, myslim, ze uz se o to tak moc nezajima… treba kdyz jsem po nem chtel podkovu ,tak se me udivene ptal na co proboha??? ze uz to dneska vubec neni treba… ja si to teda nemyslim no…

            0 0
          • Air  

            ovsem nejlepsi jsou panove v jumpsportu :))) prijemni jako beranci… jeste ze uz se vyznam trochu sam, protoze tam kdyz nemas predstavu a jen se ptas s tebou jednaji jako s kusem hadry. Ale ted uz jim ty jejich kydy stiram, takze v poho. Driv jsem byl na ne pekne nasranej, ale bohuzel maji nejlepsi sortiment a dobry ceny. Veci, ktery uz nevim kde sehnat tam vetsinou maji… takze to vzdycky je treba holt vytrpet.

            0 0
    • enjoy  

      rikas 18 let a uz tak schopnej?ten se neztrati…

      0 0
    • Volf  

      A co jsi čekal od 18 letýho prodavače. Že bude naprostá klasa v cyklistickým ranku. To jsi potom najivní. Nejspíš si ho najal jeho šéf za pár kaček, řekl mu co má říkat a on s absencí jakýkoliv znalosti to papouškuje dál. Takovejch obchodů a prodavačů je, že se člověk nestačí divit. Jo a jak to tady kdosi píše, že správnej prodavač řekne to si nekupujte ono to není až tak dobrý, tak to většinou není prodavač, ale majitel a hodně často s cyklistickou minulostí, to je moje zkušenost z obchodů.

      0 0
      • Luka  

        Hm, ale problem nastava kdyz je pan majitel silnicar ktery ti do oci rekne „ja nevim jak na bajk, ja jsem silnicar…“ A snazi se ti vnutit veci, ktery vubec nemaji smysl.

        Ale samo, jsou „veteshnici“, „vnucovaci“, „nadshenci“ a „pani prodavaci“ (a semtam nejaci krizenci). Chodim se do obchodu ala tesco ci hypernova bavit nad kolem s „sCHimanem“ (alivko) a „odpruzenou vidlici“ (no name) za 14.990,– – A TO SE VYPLATI! A pak chodim do obchodu, kde vim, ze mi poradej.

        0 0
    • hanz  

      Taky jedna perlička ve VIK-koho se to týká ví kde to je řekl prodavač zákazníkovi co si koupil jinde twistra, že jsou to kola na hovn., že maj geometrii na píč. a že kuli tomu se z těch kol padá a rozbíjej se huby. Nebyl jsem u toho, jen jsem zaslechl, ale protože je znám tak tomu věřím- oni totiž jako jediní prodávaj dobrý kola.

      0 0
      • wroum  

        twister je opravdu na p..u. odzkouseno. geometrie je natolik debilni, ze muze mit za nasledek i zvysene mnozstvi padu.

        0 0
        • hanz  

          No já nevim-debil.í geometrii může mít, ale že by to mnělo za následek hodně pádů tomu se mi nechce zrovna věřit.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.