prodavači,mechanici-veselé historky se zákazníky :)

103 nepřečtených
  • žatec

    zdravím. je listopad a v obchodech je zřejmě mrtvo v celé rep., tak se můžem pobavit o zákaznících SPECIALISTECH :) . určitě je v každém městě několik takových borců. z vlastní zkušenosti začnu u jednoho co přišel z kolem na kompletní servis nově zakoupeného kola na INTERNETU :) pěkné kolo v hod. + / – 30000kc.oznámil nám, že už si kolo složil sám a jde jenom pro jistotu. kolo bylo v cajku až na tu vidli, kterou měl otočenou o 180 stupnů:) ano proti směru jízdy.

    0 0
    • dua  

      Třeba otočit řídítky? :DDD

      0 0
    • poriz1  

      Woe bych zase mohl povídat o specialistech mechanikos.

      0 0
    • Smazaný účet  

      No, muj kamarad se endavno take vyznamenal. Koupil si nove kolo na netu, doma si ho sestavil, vyjel a byl znacne rozhorcen, ze mu poslali nejake male kolo, nebo ze je ram spatne udelany, protze neustale skrta spickou boty o predni kolo a narazi kolenama do riditek.

      Tedy cely predek otoceny a riditka, ktere instaloval sam, byly spravne orientovane, ale predstavcem smerem k sobe. Kdyz jsme to videl, sel jsem do kolen.

      0 0
      • Blade  

        Otočená vidla jo, to se vidí poměrně často, ale otočenej představec? To už je teda hardcore :) Si ani nedovedu představit, jak by to vypadalo :)

        0 0
      • Hornet  

        Tak podobne jazdi moj spoluziak na starom favorite, predstavec otoceny dozadu, barany hore, sedi na tom ako pravitko :-D

        0 0
        • drtyc  

          cool! to jdu vyzkouset :) ted jen vyhrabat nekde na garazi nebo ve sklepe nejaky berany co nezrezly ;-)

          0 0
        • StuntJ  

          To je normálka, hodně důchodců s favoritama má takhle řidítka, asi už tak lehce neohnou hřbet ..

          0 0
          • Vilém  

            Berany nahoru jo, ale i otocenej predstavec smerem k sobe?

            0 0
            • Hornet  

              Chlapi, to by ste ho museli poznat, je taky exot :-D a retaz na tom favorite mazal pravdepodobne este v druhohorach, asi to ma nahradzat zvoncek :-D On je potvrdenie „technickeho“ spravania niektorych tu spominanych profesorov :-)

              0 0
    • lutte1  

      Jeden z nejlepších byl pán který přivezl kolo na servis kolo s komentářem,ci­tuji:

      ,,Do středu mi zatekla voda,čili H2O.":D

      0 0
    • o5majkl  

      Já dam jednu krámskou… Přijela k nám trochu silnější, ne moc pěkná paní a že jí bolí ruce, takže by prej chtěla zvednout představec a vyměnit gripy. Z polohy sedla, který mělo špičku asi o 2,5 cm níž než zadní část sme usoudili, že sklouzává dopředu a celou váhu (velkou váhu :)) drží rukama a odstrkuje se zpátky. Navrhli sme jí tedy, že jí sedlo trochu srovnáme, načež přišla uzemňující hláška, že když to sedlo má rovně, tak jí tlačí na klitoris :D no radši sme se neptali, jestli je to dobře nebo špatně…

      0 0
      • žatec  

        tak ta je hustá:) jinak maníka co si koupil lanko na přehazku a po chvíli přišel, že mu to nejde jsme měli taky jednou. bohužel začal u přehazovačky a u řadící páky udělal pořádný námořnický uzel…:)

        0 0
        • o5majkl  

          Tak ten je taky dobrej… Takovejch situací je docela hodně, člověk to občas ani nepobírá. Dobrej byl takovej starej děda-sotva chodil a mluvil, ale na krám přijel stodvácou a chtěl duši, ale trval na DV ventilku, kterej sem neměl, tak sem se mu asi 10 minut snažil vysvětlit, že už je to trochu nestandartní a že prostě nemam, nicméně pořád nechtěl pochopit, jaktože když to před dvaceti lety normálně koupil, tak jak je možný že to nemam… Tak teda celej dotčenej odjel a za dva dny byl zpátky a chtěl to po mě zase :D

          0 0
          • žatec  

            jo jo jo starý lidi jsou dobrý , z některejma příjemně pokecáš, ale někteří jsou fakt prudiči a zůstali v době 1989 a mín. už je to dýl co přišel chlápek a už od pohledu jsem ho tipoval na nějakou specialitku :) a taky , že jo . chtěl špajchli (špici) , řek NA MOJE KOLO , začal pěkně ale to nebylo všechno, když jsem se ho zeptal jaký má rozměr kola , tak odpověděl , že OBRUČE(ráfky) má stejné jako?… ted se rozhlížel po krámě a ukázal na fuela za 60litrů a řek PŘESNĚ TAKOVÝDLE NEBO NĚCO PODOBNÉHO. to už jsem měl co dělat , tak jsem mu dal špici ,myslím nějakou 262 na obyč ráfek na mtb z tím, že ji stejně příjde vyměnit, ale nepřišel .po nějaké době jsem toho samýho chlápka viděl jet na nějaké libertě nebo co to bylo :) takže možná má libertu jako zimáka a fuela na závody:)

            0 0
        • capis  

          Já jsem v jednom Vsetínském " odborném servisu" reklamoval nášlapný pedál a mechanik odborník se až ode mě dozvěděl, že existuje levý závit, zpočátku si myslel, že si dělám prdel. Tož pak svěřte kolo odborníkovi.

          0 0
          • soc  

            Naznač aspoň trošku kde…

            0 0
            • capis  

              Ty jsi to asi nečetl, kolik myslíš, že je ve Vsetíně odborných servisů.

              0 0
              • soc  

                No to by mě právě zajímalo :) Teda spíš který je ten pravý…

                0 0
    • petrbw  

      a jedna z druhé strany:prodavačka v obchodě, odkud mám kolo na otázku zda mají spojku na řetěz zlatou SRAM 9 odpověděla:"a máte na tom vašem kole přehazovačku?no tak to Vám nebude řadit.Spojky se dávají na ukrajinu a podobné kola bez přehazovaček.Pokud máte přehazku, musíte to u nás jedině snýtovat.Tak mi ten řetěz přineste, já Vám ho tu nechám spojit.(jak bych ho potom na to kolo dal, už mi neřekla.A prodává tam dodnes)

      0 0
      • StuntJ  

        Jojo, mne jeden nejmenovaný Brňeský obchod řekl že se už zlaté SRAM spojky nerodávají a že byly životu nebezpečné, co se divím, když jsem vlezl do krámu o distributora SHIMANO :o)

        0 0
        • Blade  

          Jsi chtěl v Shimano obchodě Sram spojku? Dobře ty :D

          0 0
      • gmbiker  

        Staré město u FM?

        0 0
        • petrbw  

          Krátká:o)

          0 0
          • gmbiker  

            Na Krátké vždycky z dílny vyběhne majitel a pokaždé mě donutí něco si koupit :-)

            Ve Starém městě jsem se byl cca 2 roky zpátky zeptat na rám. Dostal jsem sprda, že nevím jaké mám uchycení vidlice (ani jsem nestihl říct, že vím) a že se samostatné rámy neprodávají. Raději jsem šel. Fuj.

            0 0
            • petrbw  

              Jo, pan majitel je velmi příjemný a vstřícný člověk.I prodavač co má málo vlasů(pleš).Ale paní(majitelová)mě vždy něčím překvapí.Už k ní zásadně nechodím a raději počkám na některého z výše popsaných.

              0 0
    • cagalam  

      … a taky jedna z druhé strany. Přišel jsem do jednoho Opavského servisu s tím, že potřebuju vyměnit prasklý drát (černý). A pracovnice za pultem mi řekla, že mi ho samozřejmě vymění, ale dají mi tam drát bílé barvy. Zdůvodnila to tím, že černé dráty se dávají jenom na drahé kola a ještě k tomu jsou placaté. S úsměvem se s ní pěkně rozloučil a šel jinam!

      0 0
      • orca.1  

        ale drát bílé barvy by vypadal v černém výpletu luxusně, ne? A tys ho nechtěl.. :)

        0 0
    • Czertbiker  

      víte co to jsou krytky na obruče? podle jednoho pána pláště :-)

      0 0
    • Pedro  

      No občas se chodí lidi ptát na šicí stroje, s lítostí je musím poslat do Tesca a nebo galantérky. Techniků jsem taky pár potkal a u jednoho jsem si kdysi i jeho „termíny“ psal. Třeba jeden byl „axiální odpor drátů“ čili aerodinamický odpor výpletu nebo dobrá hláška byla taky „decelerační válivý odpor“ tedy česky brždění. Tento týden jsem měl v ruce kolo, co mělo vše (blatníky, nosič, košík) připevněný pájecím drátem a na zadním ráfku byly kromě duše ještě dva pláště. Člověk se někdy nestačí divit, je ale okurková sezóna, tak jsem se tím i bavil a vyhrál jsem si s ním. :-)

      0 0
      • destr  

        2 pláště? To jde? :-D to by chtělo foto ;-)

        0 0
        • Pedro  

          No kupodivu to jde. Sundal jsem montpákama jednu stranu pláště, jdu po duši a ejhle, ta tam nebyla, byl tam další plášť (a ta doše pod ním). Ještě bych to pochopil u MTB kde je přeci jen trochu více prostoru uvnitř pláště, ale na trekovém kole jsem to nečekal. Byl to takový cyklo-runflat. ;-)

          0 0
    • lutte1  

      Vzpomněl jsem si na další.

      Přišla k nám jedna paní že jí pořád uchází zadní kolo.Řikala že manžel se to pokoušel zalepit,ale pořád to uchází.Tak jsme ji řekli,že se na to kouknem ať nám to tu nechá.

      Když jsme vyndali duši tak tam,kde byla v duši díra,byla zaškrcena provázkem.:D Vcelku unikát.:)

      0 0
    • destr  

      No já někde slyšel, že udajně přišla paní do servisu s tím, že by potřebovala svařit rám. Měla to rozříznutý v rohu nad patkou přehazovačky, když se ji servisák ptal, co dělala, tak mu řekla že měnila řetaz. Jestli je to ale pravdivy nebo vymyšleny netušim :-)

      0 0
      • t29  

        rozřízla rám, vyndala řetěz, nasadila nový, a teď stačí svařit rám :) a nepotřebuje žádnou spojku nebo nýtovač :)

        (zajímalo by mě, jak takový řetěz vcelku vytáhne z vodítka přehazky a přesmyku, ale to už si určitě poradí:)

        0 0
        • prvniodkonce  

          má určitě singlespeed

          0 0
        • fousek  

          Krizovej sroubovak na presmyk a bud 8 klic nebo 2.5 imbus na kladky, no problem. Pani by urcite usetrila, kbyby si koupila treba Rushe od C-D

          0 0
      • lidumil  

        To je starý a pravidelně se to opakuje, jednou sem dokonce někdo dával i foto.

        0 0
    • Smazaný účet  

      já jsem si nechával objednat v kameném obchodě u nás odpruženou sedlovku suntour, paní celkem nechápala když jsem jí to tam ukazoval v jejím katalogu (asi ho listovala poprvé), ale objednala, když jsem si pro to přišel tak se mě ptala jak jsem se dozvěděl, že něco takového existuje, a podle ní je to nějaký divný a protože to vůbec nepéruje (zkoušela to zmáčknout v rukách)

      0 0
      • žatec  

        vidím, že lepší hlášky mají prodavači než zákazníci.:) ale co sranda musí být. ted si vzpomínám jak před zhruba 10 ti lety jedna moje nejmenovaná kolegyně ( už u nás nedělá :) ) řekla chlapovi co chtěl spd. kufry, že si má zajít do galanteie nebo nějakého brašnářství, že kufry neprodáváme :) chlap čuměl ,ona tež , ještě že jsem to slyšel a musel jít situaci zachránit. :) na její obranu musím uvest , že tam jenom zaskakovala a tehdy ještě spd. kufry moc nefrčeli :)

        0 0
      • Gorgov  

        tak to mela celkem pravdu:)

        0 0
    • eldar  

      V servise byla vždycky sranda. Třeba přišle pán a říká: „Mně lupe ve středu“. Tak říkám :„Dnes je úterý, tak to přineste zítra“. Občas na mě hleděli, jestli to myslím vážně.

      No a pak třeba pán, co přišel, že kupoval kolo od nás (nejaký treknig s vidlicí suntour) a že by potřeboval plastový klíč na povolení šroubu na nastavení tuhosti co je na korunce. Prý mu nefunguje. Tak mu říkám, ať kolo donese a že se na to podíváme, když to má v záruce. Na to pán odpověděl, že mu to v jiném service vymění ze starší vidlice, že potřebuje jen ten klíč. Tak jsem mu řekl, že ho nemáme, ať si ho seženou v tom servise sami. Tak mi pán řekl, že kolo k nám nedonese, že by reklamace trvala dlouho, ale že mu máme objednat ten klíč. Další týden jsem mu řekl, že dovozce klíč nemá, tak jestli to chce vyměnit, ať přinese kolo k nám. Na to už začal být pán nepříjemný, začal se ptát, jak mu to opravíme, když sami klíč nemáme. Tak jsem mu radši řekl pohádku, že vidlice posíláme na opravu dovozci, abych mu nemusel půčit jediný klíč aby s ním pracovali v jiným servisu.

      Ale jinak byla sranda, třeba když mi šéf ráno řekl, tohle kolo má být na čeveným rámu, odpoledne si pro něho přijdou a pak pán odpoledne říká: „My se ale dohodli na modré“. To jsem vždycky šílel.

      0 0
      • o5majkl  

        šéfové to maj na háku, zrovna teď řešíme reklamaci vidlice na dirtovim kole-šéf má jasno-po předříkání problému nám řek, ať ho pošlem do pr… a když by s nim chtěl mluvit, tak mu máne říct, že tu šéf neni :D no a pak pošli do pr… ťamnce, kterej je chytrej jak my všichni dohromady a eště ke všemu u sebe nosí pětačtyřicítku… :)

        0 0
    • rimka  

      Před třemi roky jsem si pořídila nášlapy a tretry a kufry na ně namontovala sama… a pak je jela vyzkoušet… vůbec mi nešly zacvaknout a tak jsem trénovala a trénovala, několik dní… a byla nešťastná, že to neumím… až když mi to za nějaký den kontroloval Rychlej turista, moh se umlátit smíchy… kufry jsem měla namontované obráceně :-DD

      0 0
    • lodyh  

      v létě k nám přišel pán, jestli mu vyměníme píchlou duši, že si na to sám nevěří, tak to že radši nechá odborníkům. když sem sundal plášť zjistil sem že nastříkal přes ventilek do duše asi litr montážní pěny, která tam stuhla. svéráznej způsob řešení defektů, kam se hrabe mlíko:-)

      0 0
    • Czertbiker  

      jo a ukončovadlo bicyklu je taky dobrý :-) pro méně chápavé mezi které patřím je to Patka na přehazku :-)

      0 0
    • rarášek1  

      Písemná reklamace na tři strany A4 nového kola – majitel nového kola byl právník. Reklamovaná závada – po týdnu ježdění píchl přední kolo…

      0 0
      • StuntJ  

        Heh to je normální, bežně si lidé kupují přístroje, aby je následně zkoumali a reklamovali a reklamovali … Asi nové hobby

        0 0
        • o5majkl  

          v současný chvíli v tomhle vedou kotoučovky… škrtálisti choděj jeden za druhym :) a vůbec nejlepší brzdy v tomhle ohledu jsou Hayes Stroker, který kolikrát skoro neodskakujou a dovozce se k tomu staví tak, že to jako reklamaci nebere a doporučujou, když je tenhle problém, tak brzdu rozdělat a promazat…

          0 0
        • M_ishak  

          Nový věci jsou tak konstruovaný, takže si zvykej.

          0 0
    • Pebe  

      100 ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.