• rob

    mam na kole mech. kotouce Hayes HMX-2 a vidli Marz. Marzocchi MZ-Race. Jezdim (teda snazim se) freeride a jednu z tehle veci bych chtel vymenit za lepsi. Nevyhral sem ale ve sportce, takze musim postupne. Co doporucujete vymenit jako prvni?

    0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Jestli se ti něco z těch dvou věcí sere, tak bych koupil tu. To je jasný. jestli ne, tak bych šel do vidle, páč díky ní si líp zařádíš a zároveň je to asi namáhanější věc než brzdy.

      0 0
    • Air  

      ty Hayesy asi nejsou moc extra ucinny na freeride. Ale zkusil bych nejdriv dat max. velikost kotouce (205 mm) jestli to nahodou nebude stacit, dat tam lepsi bowdeny a lanka… myslim, ze je to levnejsi. A kdyby to stacilo, tak zbyde i dost penez na dobrou vidli (k takovemu kotouci bych ale dal nejakou dosti pevnou – asi Marzocchi). Zkus se nejdriv zeptat tady lidi co maji mech hayesy, mozna ze ti poradi jak je vylepsit…

      0 0
      • rob  

        premejslel sem nad Dirt Jumperem

        0 0
        • Air  

          s touhle ti neporadim, jsem spis na ty XC vidle… i kdyz jsem na tehle DJ chvilku jel, ale jen na placku. Kamos ji ma na dirt a myslim ze ji dava docela zabrat – skace supermana a tak. Myslim, ze u Marzocchi nemuzes vicemene slapnout vedle co do funkce. Akorat snad ta MZ race a EXR (tzn. ty nejlevnejsi) nejsou tak vymakany.

          Co ty kotouce? Nestihaj, co? Zkus se poradit s nekym kdo to uz resil. Jinak urcite by stacilo vymenit brzdu jen vepredu ne? Dat tam nejakou dobrou hydrauliku s poradnym kotoucem (Shimano M525 s 185–205 mm kotoucem by mohlo stacit :) jinak z mechanik taky Avid CPS s velkym kotoucem je pry na freeride super brzda. Myslim, ze ji na freeride nebo neco podobnyho vozi x-biker. Pohledej v historii, o Avid CPS je tu toho hodne. Stejnym zpusobem se muzes dobrat i k tuningu te tve brzdy.

          0 0
          • rob  

            ale ze by nestihaly, to zas ne…No popravde sem na nakejch lepsich nejel, takze nevim, jakej rozdil by byl. Asi pujdu do vidle. A na predni dam vetsi kotouc (snad 8" ta MZ prezije). Bovdeny jsou JG, lanka by tako by melo bejt taky gut , precijen pochybuju, ze by Norco na tyhle veci kaslalo. Jen jeste k te vidlici…asi by bylo lepsi pockat na vyprodej co?Taky se mi docela zamlouva ta Mrzc JR T, ale ta cena uz je trocku nad tim, co si muzu dovolit a taky nevim, jestli by to pro me nebyl prepich.

            0 0
            • rob  

              a nebo bych mel spis investovat do kursu CJ. Prepych, sorry.

              0 0
    • Pá-dlista1  

      Urcite vidlice, ale sel bych spis do Z1 nez do DJ. DJ 04 nechodi seriove moc dobre.

      0 0
      • rob  

        v cem je lepsi ta Z1 nez DJ? Krom toho locku teda.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Nemusis ani s lockem. Je lehci, hezci, min toho vydrzi a hlavne ma lepsi chod.

          0 0
          • cesar  

            „min toho vydrzi“? :)) to je asi preklep co? No lock maj jak tak na to koukam vsechny a lehci nez DJ nejsou. Lehci je jen Z1 FR SL 130mm, ale ta je uz cenove trochu mimo muj svet.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Rekl bych, ze toho min vydrzi, protoze oproti DJ maji jen hlinikove vnitrni nohy a nezesileny sloupek. Lehci jsou jak papirove (minimalne o 0,5kg), tak subjektivne.

              0 0
            • kOmE  

              lehci teda jsou a to o víc jak 0,5 kg

              0 0
    • vlk  

      100% ta vidla

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.