• Pekáček

    Čeká mě reklamace vidle Marzocchi MX Comp ETA, ozývají se mi praskavé zvuky z „brýlí“. Jakou máte zkušenost s reklamací u Bartoníčka? Má najeto přibližně 1000km, myslíte že použijí původní olej nebo tam dají nový? Ptal jsem se v obchodech a jejich názory se různí, v jednom mi dokonce řekli že se jim vidle vrátila opravená, ale s poškrábanýma vnitřníma nohama. Mám to chápat tak, že můžou použít díly z jiných reklamovaných vidlic? Dík za vaše názory.

    0 0
    • hmm  

      Nevím ale při rozdělání vidle při opravě dochází k výměně oleje snad automaticky. Mě ho aspoň mněnili. Měl jsem úplně stejný problém jako ty. Praskání v korunce. Servisní technik mi to nechtěl věřit že jí něco je. Říkal že marzočky se nereklamujou. Nakonec po testu ale uznal že v ní vážně praská. Tak odešla do Plzně do servisu. Nebyly schopní to tam spravit. Tak jí poslali do Itálie. Vidli jsem si vyzvedl 32dní po uznání reklamace spravenou bez známky poškození. A to že jsou schopní použít díly z jinejch použitejch vidlic věřím. Pokud ti ale dojde takovádle vidle tak ji nepřevezmu a požaduju 100% stav.

      0 0
    • enjoy  

      samozrejme ze ti tam klidne daj neco jetyho,tak je to vsude,cyklistika asi nebude vyjimka ze jo:-)

      0 0
    • Pekáček  

      Díky kluci za vaše názory, budu s napětím čekat jak to dopadne a když to bude „stát za to“, napíšu to sem. Pekáček

      0 0
      • Manas  

        Asi tak, praskla mi korunka na DJ '03, celkem mala vlasova trhlinka .. mesic sem cekal a mam novou korunku + vnitrni nohy + olej + sloupek.

        0 0
        • Pavlos  

          a jak vis ze to neni jenom vyprane v pervolu?

          0 0
          • Manas  

            protoze to preci jen vypada komplet nove vcetne serioveho cisla .. a jinak nezbyva nic nez jen verit :-)

            0 0
    • lubos  

      Mam informace od dovozcu Bartonicka. Praskotani zpusobuji nohy v miste nalisovani na korunce. Odstranit to lze prelisovanim/prel­penim, pouze v Cesku nebo Nemecku. Cena 300,– za praci.

      0 0
      • Pekáček  

        No je to v záruce… Mám čím dál tím větší pocit, že Marzocchi dělá pěkný šity. Nevíš jak dlouho to asi může trvat? Jestli to dělá každá, tak jsem asi v pořadníku :o)

        0 0
        • lubos  

          Ale docela slusne fungujici shity :o)) Nevim … klidne dost dlouho. Je to problem, reklamace. Ve vsem :( Casto kvuli tomu, ze ty jim neco prineses, oni na to zapomenou, pak to trva nez to dorazi kam ma, tam na to zapomenou, pak maji hdne prace, pak zas zapomenou, pak je pourgujes, casem se k tomu dostanou, pak zase zapomenou odeslat, pak to konecne po par dnech postou dojde, pak zas neco nebylo dobre udelano, tak zpatky, cyklus se zopakuje, az nakonec casem to mas zpatky :o) A nektere nejmenovani distributori (ted nemam na mysli Marzocchi) jsou jeste hnusne tim,ze zdrzuji maximalne do tech 30dnu. I kdyby nemuseli. ale mozna je to specifikum tady na Slovensku.

          Jinak, kazda to asi nedela, ale jak jsem zjistil tady z fora, delaji to i jine znacky. Asi je to proste dane tim lisovanim. Co ja vim …

          0 0
          • Pekáček  

            Když už neseženu svojí zlatou SR XC Pro E 02 tak musím zůstat u Marzocchi :o) Jako alternativa mě napadl snad jen RS Duke, ale nevím, asi se tam taky dá něco najít. Ale dík za cenné rady! Jinak jak to vidíš s tím olejem, myslíš že použijou novej?

            0 0
            • lubos  

              Vsude neco najdes. A kdyz i ne, porad se muzes trefit na blbej kus :o) Olej pokud neni spinavy, jde prefiltrovat. Bez nejakych problemu nebo nasledku. Toho bych se nebal. Navic, olej dokazes vymenit levne a rychle. Jedine co potrebujes je 21 gola klic.

              0 0
              • Pekáček  

                Já to ještě nedělal, kámoš vidle dělá a když se dozvěděl že je to ETA, vypadalo jeho čelo jak vlnitej plech :o) Prej a? jdu raději do servisu, levá noha se prej blbě rozdělává. Ale až se od Bartoníčka (kámoš v Plzni říká Spermoníček, chi) vrátí, raději bych tam olej vyměnil a koukl se na vnitřní nohy (pokud se mi nebudou zdát, jako jestli jsem nedostal třebas jetý). Hele, co na ní dát manžety?

                0 0
            • vlk  

              po jaké době ti to začalo dělat.Já mám toho duka půl roku,Tak když počkáš tak ti po čase mohu dát vědět jestli jsou s ní problémy.

              0 0
              • Pekáček  

                Když jsem jí sundal, měla skoro nachlup 1000km. Kupoval jsem jí před Šelou a namontoval po ní. Ale ten praskot tam byl dřív, čím dál silnější. Hledal jsem pořád kde než mě to po přečtení příspěvku „zvuky z vidle“ došlo.

                0 0
                • vlk  

                  tak to si myslím, že jsi kápl zrovna na špatný kus.1000 km je dost málo na to aby to bylo opotřebením nebo vyvikláním.

                  0 0
                  • Pekáček  

                    Taky si říkám. A taky co by to dělalo s kotoučovkou! Prý už jí u Spermona v Plzni obrželi, tak budu čekat. Doufám, že ne celej červenec.

                    0 0
                    • peky  

                      Nech si vystavit reklamační protokol a nebu? blbej a doraž ne až ji budou mít ale přesně za 31 dní od toho co si jí tam dal. Pokud bude, máš co si chtěl=opravenou vydli. Pokud nebude nenech se odbej a trvej na tom že chceš novou. Ze zákona na to máš právo. Doba reklamace musí být max. 30 dní. A nová je nová „nemusíš řešit jesli ti vyměnili vyjetej volej, nebo tam nacpali něco z jetech kousku po nějakym blaznovy co ji vodrovnal :)“

                      0 0
    • Pekáček  

      Tak jsem se po 1,5 měsíci konečně dočkal návratu mojí vidlice od Bartoníčka. Co mě čekalo po otevření krabice?

      1. zjištění že jsem dostal celé nové nohy s korunkou a krkem, jen z řady 2003. Hm?
      2. zjištění, že mám na levé noze tři malinké skvrnky, taková drsná místa. Není to podřené, asi to vzniklo při výrobě.

      Mám teda „radost“. Vidle je hybrid 03 a 04 (modely 03 byly levnější, mohl jsem si takovou hned koupit) a ještě má kaz. Co na to říkáte?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.