• Lucie

    Cim lepite butyl. duse? Zkousela jsem lepit dusi, ale lepidlo ji vubec nenaleptava, zaplata odpadava. V prispevcich jsem nic nenasla. Zkousela jsem dve ruzna lepidla vcetne Yarrolinu a nic. Pokud vite, tak taky napiste, kde se to da v Praze sehnat. Dik

    0 0
    •  

      Pokud vim tak butylovy duše se normalně používaj a lepí se pomocí záplaty a vulkanizátoru – něco jako lepidlo, má za úkol naleptat duši (jako lepidla u plastikových modelů…) Prodává se to normálně jako sada na opravu duší za cca 30? Kč – v sadě máš smirkový papír, vulkanizator a myslim dvě velke a dvě male zaplaty. Doufam, že se nbudeš zlobit, jestli tohle všecko víš a nebo si to zkusila

      0 0
    • Žanek  

      Normálně sadou na lepení duší :o)). Používám s úspěchem tuhle:www.ferdus.cz Postup už jsem tady jednou psal: Najít díru, odmastit (případně zdrsnit, ale odmaštění je lepší) její okolí, napatlat hodně tenkou vrstvu (film) vulkanizečního lepidla na větší plochu, než má flek, nechat tak 10 min zavadnout, utrhnout ze záplaty fólii a silou ji tam přimáčknout;

      0 0
      • Lucie  

        Velke diky za snahu odpovedet, ale neucte mne lepit duse, to vim. Ja nevim, kde sehnat lepidlo na butylove duse. Bezne lepidlo (Ferdus, bilo-modre, oznacene na krabicce nazvem BUTYL) vubec dusi nenaleptava a zaplata pak drzi velmi slabe. Podobne se chova i Yarrowlive za cca 30Kc, ktere mi doted zalepilo vse.

        0 0
        • Žanek  

          Asi máš nějakou divnou duši, nebo fleky. Ten Ferdus používáme v shopu, kde brigádničím a nikdy s tím žádný problém nebyl.;

          0 0
          • Volf  

            Hele ona má pravdu. Na butylový duše musíš mít jiný lepidlo. Pokud to lepíš lepidlem na normální duše, tak to nebude držet.

            0 0
            • Žanek  

              Nevím, ale není náhodou normální duše butylová?? Jenom že ja to lepidle je napsané studená vulkanizace-butyl;

              0 0
            • Daf  

              Prece butylove jsou prave ty naprosto nejbeznejsi. Problem bych ocekaval u dusi latexovych ale to ma opravdu malokdo.

              0 0
            • Lucie  

              Super, aspon jeden mi rozumi. Proste to nemuze byt platkama, kdyz lepidlo nenalepta DUSI.

              Vis o necem, cim to lepit jde?

              0 0
        • DyEm  

          řeším podobnej problém s polovinou light a ultralight silničních duší, prostě to lepidlo nenaleptá duši ani nedrží záplatu na duši (odmaštěno, zdrsněno)

          0 0
          •  

            mě tak napada neni to schvalně??? silnici nejezdim, ale laduje se to vyskejma tlakama, možna by to nevydrželo, ikdžto je blbost, tlačí nato pláš?, spíš asi aby měl výrobce větší odbyt?

            0 0
    • Daf  

      Delas to podle navodu? Dulezite je nechat to napatlane lepidlo na dusi asi minutu zaschnout a az potom priplacnout zaplatu. Jinak opravdu nedrzi. Jestli to tak ale delas tak opravdu nevim kde jinde muze byt problem :(

      0 0
      • Otto  

        Taky dám příspěvek do diskuse. Jiné než butelové duše asi hned tak nikdo nesežene. Butylová pryž má totiž výrazně menší propustnost než jakýkoliv jiná pryž směs. Ale faktem je, že jsem teď v neděli v Rajnochovicích měl defekt(malý trn) a když jsem duši vytáhl, tak dobře polovina postarších záplat byla poodlepená. Což mě dost překvapilo. Vždy odmastím benzínem, zdrsním… a nic!(Zásadně měním duši a pichlou lepím vklidu doma) Asi zajdu do Ferdusu a optám se na radu, respektive pověřím kolegu, co dělá vedle nich v laboratoři. Můj názor je, že chyba je v lepidle- po prvním použití tam jde vzduch, částečně navulknizuje, trošku vyschne, a už se nedá tak dobře rozetřít a záplata pak dobže nedrží.

        0 0
    • djano  

      Mne Yarrow pro drzi na vsetkych dusiach co mam, subjektivne sa mi zda ze lepsiu supravu som nemal (skusal som aj Zefal a ParkTool). Zaplaty drzia az do vyhodenia duse. Len vyhadzujem z krabicky mastok (tu kocku co vyzera ako krieda), lebo casom za rozprasi a znehodnoti zaplaty. Namiesto neho pouzivam spinave ruky alebo prach. Ta dusa bude nejaka divna, ked to nechce drzat. Lepil som duse : Rubena, Kenda, Specialized, Tioga, Maxxis, Schwalbe, rozne sirky (Fly Weight od M. som este nelepil) aj ultralight – vsetko drzi !

      0 0
    • lubos  

      a je to vubec butylova duse ?

      0 0
      • Lucie  

        Duse Kenda z Kotvy. V krabicce s napisem Butyl. Ze se mi odlepuji zaplaty a lepidlo si ani neskrtne na dusich, co byli na biku z vyroby bych se moc nedivila. Chen Shing. Ale ze si nemohu koupit dusi, kterou taky muzu zalepit me opravdu …

        0 0
        • kovar  

          take mi na nejakych dusich zaplaty drzi a na nekterych se po case sloupnou (je uplne fuk, jake pouzivam lepidlo, ferdus, nejake cinske a dalsi) – jsem si to chtel zapisovat, abych kupoval jen ty duse, co na nich lepidlo drzi a bohuzel na to vzdy zapomenu. Takze vi nekdo na ktere dusi lepidlo (jedno jake) urcite drzi?

          0 0
          • lubos  

            Jsem lepil zopar ruznych dusi, a taky jsem pouzival i rychlozaplaty a nemel jsem problem. Podivam se co je to za lepidlo cim lepim.

            0 0
            • lubos  

              Yarrow zaplaty a nejaky Ferdus vulkanizacne lepidlo. Ten Yarrow lepidlo tusim nepouzivam, nejak vysychalo nebo co.

              0 0
        • lubos  

          Kenda ligh, a stejne Chen Shing jsem lepil a nemel jsem problem. Klasicke vulkanizacne lepidlo.

          0 0
          • Paja  

            Taky kendy normalni i nejake chen shing lepidlen a zaplatama yarrow a drzi.

            0 0
        • lubos  

          Nema tu dusi nejak mastnou ? Zkus pred zdrsnenim odmastit benzinem. Kdysi to byl zakladni postup. Odmastit benzinem, zdrsnit a az pak lepit. Tusim se i ten benzin dodaval v takove malinke tube, vypadalo to jako gumovej medvidek. Jedna hneda druha zelena, nebo tak nejak. Stare skatulky na lepeni dusi … jeste blahe pamati na favorit.

          0 0
          • djano  

            Este by mohla skusit ine zaplaty. Myslim ze to minimalne zdrsnila, to uplne staci (ak to nemacala v oleji).

            0 0
            • lubos  

              Ale pisala, ze lepidlo nenalepta dusu … to potom neviem :(

              0 0
              • djano  

                Ja ked lepim, tak nevidim ci lepidlo nalepta dusu, len po vadnuti ako sa zmeni farba vrstvicky lepidla a potom tam jednoducho narvem zaplatu. A drzi. Jedine co mi drzalo docasne, boli samolepiace zaplaty Author, aj tie som tam zabudol a po viac ako roku sa uvolnili (a to som ich napriek doporuceniu tlakovat tak na 2 atm daval na 4). Teraz vozim na akcie Park Tool, ale este som ich nemusel pouzit. A ja by som dievcinu nepodcenoval ze by to neodmastila, pripadne nezdrsnila. Take typy nepisu na b-f, ale daju si defekt opravit v servise. Predpokladal by som, ze ak je dusa standardna, vyskusala dva druhy lepidla (jedno z nich je moje oblubene co ma este nesklamalo), mohol by byt problem v zaplatach. Tie su dost citlive na zaspinenie od okrajov.

                0 0
                • lubos  

                  Nejde o podcenovanie. Ja duse napr. nikdy neodmastujem a ked som pisal prispevok tak som si na to spomenul.

                  0 0
    • Charles  

      taky si prisadim skusenost… Kenda ligh, a stejne Chen Shing(i lajt) lepim a nemam problem. Klasicke vulkanizacne lepidlo i rychlozaplaty autor a LeeChees(ty drzej, ale dela se mi do nich dira – musi byt tak 2–3 na sobe)

      k tomu problemu s odlepovanim… resil sem 1×(mozna i vickrat), odmastil sem benzinem, zdrsnil(nebo obracene???) napatlal, pockal, zmacknul, i do sveraku daval… zaplata se odlepila nadaval sem na lepidlo pak to samy lepidlo na jiny dusi(pozdejc i na ty samy), ale uz sem neodmastoval benzinem benzin to odmasti, ale zaroven trochu nalepta, povrch se stane trochu sliskej, a pokud fsechen nevyprcha z duse, je schopnej „redit“ i to lepidlo

      vynech odmastovadlo – delam to tak dlouho a drzi zatim fsechno

      0 0
      • Pá-dlista1  

        To by mohlo byt reseni. Nikdy jsem se zaplatou nemel problem, stejne jako jsem nikdy neodmastoval. Taky jsem nikdy okem nepozoroval, ze by lepidlo dusi naleptalo (ale dela to) ani to nenechavam nejak dlouho zasychat. Jen fouknu a prilepim.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.