• Kacafirek

    Zdravim vsechny priznivce , chci se zeptat zda si nekdo nezkusil udelat doma treba pres tiskarnu a nazehleni nejake bikerske tricko pripadne co na nem mate za motiv nebo co by ste si tam pripadne daly .

    0 0
    • McBlacky  

      třeba UAX, Rejoice a i jiný firmy už dělaj bikerský motivy…

      0 0
    • Vrci  

      A co nějaká makro fotka řetěz, pastorky nebo přehazovačka.

      Něco jako dresy od Campy ty se mi docela líbí.

      0 0
    • Pá-dlista1  

      No ja mam od pritelky malovany triko s mojema siluetama a mikinu s Johnem Cowanem Superman seatgrab. A nechal jsem si nazehlit sjezdaka od Brooklyn Machine na triko. Jinak mam normalni seriovky.

      0 0
    • Mamutt  

      Mám něco v hlavě, až dostavím to kolo… Chtěl bych zkusit udělat širokoúhlou fotku biku, takový podhled od země – jednu zezadu (na záda) a jednu zepředu. Uvidím jak se zadaří, aby to k něčemu vypadalo. BTW co používáte k tisku triček? Zkoušel jsem jen Canon a originální nažehlovací papíry. Kvalita výborná, na tričku je to takové, jak to vyleze z tiskárny. Špatná zpráva je, že po pár dnech mi černý nápis zezelenal. Do brčálova. Je to cool a vypadá to líp než v černé, ale bojím se, aby z fotky po jednom přeprání nebyl negativ. :(

      0 0
    • SODOVKA  

      Ja to jednou taky zkousel, kamosovi k narozkam. Takze ti muzu poradit, aby jsi se vyvaroval bile barvy v obrazku, protoze tu nevytiskeš :o))))

      0 0
      • gomolka  

        já jsem si nechal udělat rovnou dres, grafiku jsem si udělal na komplu a dres mi vyrobili na míru … cena cca 800,– fotku najdeš na mých stránkách : http://www.brnoradoplzen.webz.cz/…galerie.html

        0 0
        • sedlis  

          Prozradis nam, kde Ti to natiskli a usili?????? Dikec.

          0 0
          • Mamutt  

            Se přidávám, pěkně prosím…

            0 0
          • blue  

            už tu jednou bylo psáno o ZDM z Aše (http://www.zdm.cz/CZ/index_cz.htm), o podrobnosti si ale napiš mailem, na webu nic nemaj

            0 0
            • sedlis  

              Z Ase? Tak tam se nechystam..:-) Mam kamose co tohle delaji v Brne, ale ve velkym. Zeptam se ho,jestli by udelali i kusovku a za kolik by to bylo penez. Kdyz budou ochotni, tak sem dam odkaz.Cus!

              0 0
            • Radek Broz  

              U tech chceme asi taky nekdy nechat dresy udelat, ale stvou me, ze nemaj na strankach fotky ani zadny dalsi informace – chceme motoX strih a docela bych chtel videt, cim se ty jednotlivy typy od sebe lisej.

              0 0
              • gomolka  

                sorry, že jsem dřív neodpověděl … ten dres mě opravdu udělali v Aši ve firmě ZDM Kontaktoval jsem je přez net a pak jsem je požádal o katalog, ten mi přišel a tak jsem si vybral střih, matroš. Pak jsem se s nima dohodl, že mi pošlou střihy mailem (CDR format), tam jsem do těch střihů hodil grafiku a zkopčil jim to na FTP … :o) Pak jsem jen počkal na dres … cca 3ri týdny, a to je vše… Teď si budu doobjednávat další tři kousky pro nováčky v „brnorádoplzeň“ teamu :o)))

                0 0
                • Radek Broz  

                  Chci se zeptat – to jsi na ten design delal i ty bublinky v krivkach?

                  0 0
                  • gomolka  

                    podklad byl jako EPS (křivky), do toho vložený bitmapy(jpeg) … na přímé barvy jsem jim poslal přesnej popis v pantonce (popř. chtějí RAL)

                    0 0
                  • blue  

                    to nemusi bejt cely v krivkach, tiskne se to digitalne sublimacnim tiskem, staci bitmapa v dostatecnym rozliseni

                    0 0
                    • wroum  

                      presto bych se vyvaroval JPG a nahradil ho napriklad EPS nebo TIFFem, vysledek tisku pri pouziti jpg nemusi byt optimalni. jpg se da pouzit tak na net nebo na fotky z dovoleny ale urcite ne jako podklad pro tisk.

                      0 0
                      • blue  

                        pokud je JPG stahnutej z internetu, tak mas pravdu, jinak blbost, neni zadnej duvod nepouzit kvalitni JPG

                        0 0
                        • wroum  

                          co je kvalitni JPG? Kdybych vzal JPG ktere nema zadnou kompresi tak dostanes uplne obycejnej TIFF. JPG neni graficky format a v polygrafii se pouziva tak maximalne na nahledy. pro tisk se pouziva vetsinou EPS (postscriptovy soubor) nebo TIFF. Tyto formaty jsou uzpusobeny k pouziti s rezimem CMYK, kdezto JPG byl vyvinut pro RGB (monitory) a v rezimu RGB nelze tisknout ve stroji (zadnem krome domaci tiskarny)

                          0 0
                          • blue  

                            puvodne sem chtel vyjmenovat, co delam a co mam za sebou, ale nebudu to delat, budem si dal kazdej myslet svoje, nechci se hadat… ale diky za prednasku o formatech grafickych souboru :-)))

                            0 0
                            • wroum  

                              OK. Presto bych rad dosel k nejakemu zaveru.

                              0 0
                              • Bea  

                                Zaver je takovy, ze o tom vis strasne malo. Protoze JPEG se poziva bezne pro predtiskovou pripravu. Podporuje samozrejme i barevny prostor CMYK, a to bychom se mohli rozepsat o dalsich vecech jako EPS s TIFF nahledem a telem komprimovanym JPEG a treba orezovymi cestami..

                                0 0
                                • wroum  

                                  tohle je jasny. vim ze JPG podporuje CMYK ovsem to jeste neznamena ze je vhodny pro tisk. k tomu ostatnimu: jiz nejaky patek me zivy photoshop, illustrator a quark v graf. studiu. vim co ktery format umi a neumi, na co je vhodny a naopak na co neni. petiepsama a orezovkama se tady zabyvat nehodlam. JPG budu i nadale pouzivat maximalne na tvorbu webu (ale i na web se daj pozit vhodnejsi formaty nez JPG, napr PNG) a na korektury. na vsechno ostatni jsou formaty mnohem vhodnejsi, ktere maji treba i nejake vyhody. JPG ma jen jednu jedinou vyhodu, a to ze ma maly objem, coz byva na ukor kvality.

                                  peace

                                  0 0
                                  • Bea  

                                    No nebudem plest bikerum hlavy s vhodnosti pouziti grafickych formatu pro specificky druh prace. Mame na to kazdy svuj nazor. Muzem to doprobrat majlem, pokud mas zajem.

                                    0 0
                                  • gomolka  

                                    tak jinak … pokud se chcete bavit o grafice a různejch formátech, skvělá diskuze je na www.grafika.cz jinak je to asi takhle, tedy když si děláte přípravu třebana ten dres, co jsem si udělal já (www.brnoradoplzen.webz.cz) … prvně se dohodněte s firmou, která to bude tisknout a šít, v čem chtějí data !!! Poté připravujte! EPS je vektorovej, tam je jedno v jakém měřítju to připravíte … doporučuji zadat čísla barev (Pantone, Ral …), u bitmapy (JPEG, BMP …) si udělejte přípravu v poměru 1:1 alespoň na 72dpi, pokud vám to jako náhled stačí, pak hurá !!! Na dres pak bude stačit i ten zatracovanej JPEG v nízké kompresi … taky se líp kopíruje na to jejich FTP-ko :o)))

                                    0 0
                                    • blue  

                                      EPS je i bitmapovej, to jen pro upresneni, ale fakt sem nebudeme uz plest graficky formaty a pojdme ukoncit tuhle diskuzi :-) kdo chce, ma maily nebo icq v infu :-)

                                      0 0
                                    • wroum  

                                      eps neni vektorovej. eps je oznaceni pro zapouzdreny postscript (encapsulated postscript). z illustratoru je vektorovej ale z photoshopu ne. eps muze byt obrazek stejne jako krivky.

                                      0 0
                                      • wroum  

                                        jinak je pravda ze tohle je forum o kolech takze se nam to trochu zvrhlo. slibuju ze uz nebudu resit profesni zalezitosti v teto diskuzi

                                        8-D

                                        0 0
                                        • gomolka  

                                          omlouvám se … EPS je takovej, jak ho uděláte (multiformát?!) … když jsem jej dělal v Ilustratoru, tak byl vektorovej … :o) Ale jinak tohle je fakt forum o něčem jiným … :o), tak jen dodám tohle:

                                          1. příprava grafiky na kompu
                                          2. odeslání grafiky výrobci dresu
                                          3. tisk
                                          4. přenos tisku na materiál
                                          5. sešití na požadovaný tvar
                                          6. expedice k zákazníkovi (tobě)

                                          … pak obléknutí a radost, v tom lepším případě :o)))

                                          0 0
                                          • wroum  

                                            to je ono!

                                            0 0
                                            • Radek Broz  

                                              Jelikoz jsem se k tomu dostal az ted, tak mi to neda se nezapojit, i kdyz uz jste to ukoncili. IMHO jpeg ve CMYKu s velmi malou (ci zadnou) kompresi a v dostatecnem rozliseni pouzivat lze – jednou jsem takhle do tiskarny posilal plakat (spechalo to a neslo to jinak, nez poslat pres modem, takze 12Mb jpeg bylo nejschudnejsi reseni) a muzu ti rict ze od tisku z psd souboru, kde bylo skoro vsechno vektorove to je k nerozeznani a to i na mensich napisech. Tot muj nazor na pouzitelnost jpegu v tisku;-)

                                              0 0
                    • Radek Broz  

                      presne to jsem chtel vedet.

                      0 0
    • sedlis  

      Takze v Brne je to drazsi. 1 dres 2000,– 3 dresy 1400,– 10 dresu 900,– za kus a bez DPH. Priprava holt zabere nejvic. Kdyby mel nekdo nahodou zajem, at mejlne, predam kontakt. Cao..

      0 0
      • Snoopy  

        Mozna bych mel zajem, ale sam se do toho poustet nebudu. Spise nez dres, tak triko. Mas nejaky svuj navrh? Nebo, je tu nekdo na foru, kdo by byl ochotnej „zapujcit“ svuj navrh na triko?

        0 0
    • Radek Broz  

      http://www.deviantart.com/…ion/9291868/ Vlastni navrh, realizace u www.zdm.cz Cekaci doba cca mesic, jinak spokojenost. Delal jsem jeste jeden jinej design, kde byly o dost jiny barvy (moje chyba – vyniram to ze vzorniku z monitoru (i kdyz dobre kalibrovanyho), tak to nemusim uplne trefit.

      0 0
    • Kotěnočkin  

      To jem fakt dost dobrý…Hned si skočím na jedno točený…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.