• gucan

    Nejezdili jste nekdo ciste nahodou vidlici Mozo R 500 (k videni napr. zde: http://www.cyklomaterial.cz/…robnosti.php?… ), popr. jine vidlice tehne znacky? Myslite si, ze je to dobra alternativa k vidlicim Suntour a RST v tehle cenove kategorii (cca 3000,–), nebo se ji mam zdaleka vyhnout? Diky za vsechny odpovedi. P.S.: na Marzocchi fakt nemam! :-)

    0 0
    • Tomcat  

      No pokud na Mazocchi nemáš (cca 10000,–) a nemáš ani na Manitou Black Sport (5000,–). Tak je lepší něž k nám dovážený RST a SR Suntour. Brácha ji vozil rok DH, FR, dirt atd. Rozdrtil pružinu a ohnul sloupek (oprava za 500,–). Hmotnost je šílená Chod obstojnej tuhost dobrá Takže na začátek ti asi stačit

      0 0
      •  

        marzocchi EXR pro za 5800 (olej zvduch) 80 mm MX comp air 6600 – 85 mm takže kde je problém?

        0 0
        • Lišák  

          Myslím, že problém je v tom, že mu nabízíš vidle zhruba o 100% dražší, než chtěl.

          0 0
          • Tomcat  

            No problém je ten že ta vidle ci on chce není XC ale pro RF,4×

            0 0
            •  

              hm že to nikde neni napsany, 100 mm se da jezdit i na xc, jestli to maš na fr, tak bych radši počkal a koupil něco lepšího, tohle asi moc nevydrží

              0 0
              • Tomcat  

                ak bych radši počkal a koupil něco lepšího, tohle asi moc nevydrží…

                1. to by neměla být odpověď pro mne ale pro toho kdo založil tenhle příspěvek.
                2. V LowEnd třídě pro FR je nejlepší.
                0 0
                •  

                  jo jenže ja odpovidal i tobě, no to je jedno. mír

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Je to věc názoru. V minulosti sme ji z bráchou jezdili a schledali za ty prachy dobrou. Na lepší už nešetřím, protože mám Manitou Sherman :o) Brácha má Mozo už taky někde v krabici a na kole teďka už má Mazocchi DirtJumper II. Neber to rejpavě jen uvádím souvislosti.

                    peace

                    0 0
                    •  

                      Ok,ja pravě měnim rst capa tl za DJ3, snad už zítra příjde, viš jaky to je nebyt měsic na kole???

                      0 0
                      •  

                        ne zitra ale v ponděli, jase na to tak těšim, že bych byl nejradši aby to bylo už zitra :-/ to rst moc nevydrželo, ale naštěsti sem ho nezlomil, jen ma pěknej vakl a chybi regulačni šroub na předpěti(po dopadu opustil nedobrovolně vidlici :)))

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          To te asi zklamu. Tomcatovymu brachovi vydrzelo to MOZO aspon rok, ale novyho DJ3 04 znicil za 7 dni. Funkce se sice srovnavat neda, ale vnitrni nohy 37mm s 32mm ano. A hmotnost nebyla vubec strasna jak pise Tomcat. Jen lehnce pres 2kg. Na tam masivni jednokorunu fakt dobry, ale neni se cemu divit. Je uplne duta, jen v jedne noze pruzina.

                          0 0
                          • Tomcat  

                            Nikoliv už za 5dní ho rubnul :o) Pružina byla v obou nohou ale v každý jiná. ten stav s jednou je potom co mu ta první prdla a i tak to bylo moc se dvěma pružinama moc tvrdý (nechodila)

                            0 0
                          • gucan  

                            jj … pisou, ze ma 2,2 kg, coz by se dalo v pohode prezit … mimochodem prumer vnejsich noh u moji nalomene RST je prave tech 37mm :-)

                            0 0
                        • Třé?a  

                          Tohle je problém(co teda všude čtu)všech RSTček. Jak může tak velá firma pustit takový zmetky na trch? Já bych to teda nechtěl:(

                          0 0
            • gucan  

              presne tak … XC uz me nejak nebere, jezdim spis lehci freeride, DH. S financema jsem na tom dost spatne. Doted jsem vozil RST 381 EL, ale zlomil jsem podkovu. Presto si myslim, ze na to, jak tuto tridu vidlic vsichni pomlouvaji, vydrzela dlouho (a to jsem se o ni nikdy nestaral) a co se pruzeni tyce, taky mi uplne stacila. Akorat ze nemela tlumeni, coz byl (a porad je) vyrazny handicap. Na tu Mozo jsem natrefil dneska na internetu, dost me zaujaly 37 mm nohy, pruzina je podle me dobra, tlumeni to ma taky. Za tu cenu slusna vybava. Akorat ze funkcnost a vydrz je pro me velka neznama.

              0 0
              • Tomcat  

                Jó těch RST sme už zlomyly ;-), asi 7(i dvojkorunku) Já bych doní šel. To tlumení neni sice olej ,ale funguje (nekopeto) Zdvih měla jinak štelovací z 101mm na 130mm

                Jediná nevýhoda je její velikost. Je hodně vysoká, takže pak můžeš mít moc vysoko střed.

                0 0
                • Dumbo  

                  a kde kupit Mozo X 5,5 neviete nahodou ? zhanam ju ale neuspesne

                  0 0
                  •  

                    zkus ten www.cyklomaterial.cz, někde tam budou kontakty a zkus jim napsat. Myslim že když maj poměrně velkou nabidku Mozo, tak by mohli tohle taky obědnat, navic by to měli hned pryč co?

                    0 0
                    • Dumbo  

                      ono neviem ci by to mali hned prec… ja len planujem kupu vidlice pretoze toto co mam RST Gila TL v zjazdoch nestiha a na dropoch ide nadoraz a ak budem kupovat novu vidlu tak jednoznacne nad 130mm a mala by to byt dvojkorunka nech to vyzera drsne :-) rozmyslal som nad kupou „SecondHend“ nejaku staru Boxxeru abo Jr.T alebo Tatanku a nakoniec mi padla do oka Mozo X 5,5 Ta tatanka by bola dobra spruzina olej pevna osa 160mm zdvih no proste krasa len kde zohnat ked sa uz neroby

                      0 0
                      • Volf  

                        Nechci ti do toho nějak kecat, ale nerozumím jedný věci. Teď máš jak píšeš Gilu u které je zdvih 89 mm a chceš dát vidli se zdvihem 130 mm nebo dokonce 160 mm. Co na to tvůj rám ?

                        0 0
                        • Dumbo  

                          moj ram je nato pripraveny mam full checker pig a teraz je dost divne postaveny hlavovka je nizsie ako sedlova trubka tekze tak myslim ze sa tomu vravi ze je predkopnuty vetsi zdvih by mi vylepsil geometriu a aj komfort

                          0 0
                  • jihra  

                    MOZO vidlice jsou na www.paul-lange.cz

                    0 0
                  • lempl  

                    lidi s tim ze x5.5 by sla na dracku spis souhlasim pac to shanim taky a znam jeste 2 lidi… dodavaj ji? mel ste to nkedo na big hitu? diky

                    0 0
                • pepan  

                  Seš si jistej tou změnou zdvihu? Na jejich stránkách je taky jenom 101, ale jestli to jde nějak normálně na 130, tak mě to taky zajímá. Díky za reakci.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Je to možný, že tahle verze to už nemá, ale Mozo R500 z roku 2002 co sme měli, mělo regulaci zdvihu. Bylo to otočením knoflíku nahoře na korunce a následně prohoupnutí vidle. Ta zůstal zatlačená nebo se vysunula.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      A pak ses probudil a mel ruku v nocniku :) To, ze to melo tuhle funkci bylo jen pridrenou vidlici a zvysenim predpeti se konecne vysunula :) Bracha to sice reguloval, ale klasicky zevnitr. Coz jde u kazdy vidlice a zalezi jen na odvaze tunera.

                      0 0
                      • Tomcat  

                        Ne, mělo to regulaci zdvihu. Předpětí se sice taky dvihem mění ,ale bylo hlavně o zdvihu nikoliv o předpětí. Něco jako Manitou Sherman. Prách ato reguloval zevnitř protože to strhnul a ten knoflík mu ničil spodek rámu při barspinu.

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Fakt nevim, ale tohle ti proste neverim. Kdyby to melo takovouhle fíčuru, urcite by se vyrobce pochlubil.

                          0 0
    • gucan  

      Jeste neco. Kdosi mi psal, ze ackoli je to vidlice se zdvihem 100mm, jeji vyska je srovnatelna se 150mm vidlicema. Co to udela s mym ramem Leader Fox Dragstar 14"?

      0 0
      •  

        no ciste teoreticky se ti pěkně nakopne gemetrie, sníží se hlavovej úhel → z hravýho kola pak bude tank, kterýmu se neche moc zatáčet, ale zase to pojede samo rovně.

        0 0
      • tomaasz  

        Vidle je dost vysoká – 52 cm osa – dolní ložisko hl. složení, dal jsem ji na meridu MATTS vel. 22" a tenhle rám to snese, musel jsem vyndat podložky pod představcem a představec otočit dolů. Tlumení nic moc, ale nekope, asi to předělánm na olejové, tím se zvýší útlum a zjemní chod vidle. jinak jsem s ní po asi 600 km spokojenej, nemá vakl (mám kotouče a vážím 95 kg), chodí docela jemně a má dobré těsnění + prachovky. Velké ocelové nohy a velká pouzdra slibují dlouhou životnost. Čepy na V-brzdy se dají uříznout, ale moc tím váhu nesnížíš. Za ty peníze to považuji za dobrý kup.

        0 0
        • pepan  

          Tak ze sebe udělám trapáka a zeptám se ještě tebe, jestli nejde náhodou zvýšit zdvih u té tvojí na 130, poněvadž si chci postavit kolo pro lehčí hopsání. Chtěl bych na ní možná dát HS11, nebo HS33, tak ty by ji snad neměli roztáhnout, že?

          0 0
        • Dumbo  

          nemas nahodou fotku svojho bajku ??

          0 0
          • Dumbo  

            tomasz pre teba je ta otazka :-)

            0 0
            • Dumbo  

              ak niekto pridete nato kde kupit Mozo X 5,5 dajte vediet. ja nato asi nepridem pozrel som niekolko E-shopou a kamenakou a nikde nic… a v Kaktuse mi povedali chvala bohu ze uz tie vidlice nemontuje specialized takze ochota nic moc…:-( Dakujem

              0 0
            • tomaasz  

              ted nemám digitální fo?ák, pokud budu mít čas tak si ho půjčím a vyfotím to. Při zvýšení zdvihu na 130 mm budou ve visunutym stavu vidlice vnitřní nohy částečně vysunutý z pouzder a myslím si, že se vymačkají plastové pouzdra a vidle se bude nahoře zasekávat. Muselo by se to vyzkoušet, třeba by šel zdvih 115 – 120 mm, možná i víc, já to zkoušet nebudu, protože jezdím XC.

              0 0
            • tomaasz  

              Jo a k těm V-hydraulikám, vidle má masivní podkovu odlitou společně s nohami a velká pouzdra a tak předpokládám velkou tuhost, já tam véčka neměl. Je to rozhodně tužší než RST a Manitou.

              0 0
    • crazyape  

      Jak vypada ta Mozo x5,5 kazdej taj vo tom pise…to je naka dvou korunka???

      0 0
      • Dumbo  

        chod na stranku www.sterba-kola.cz a tam do vyhladavania zadaj slovko bighit a najde ti test na bajk Specialized BigHit na ktorom je ta vidla osadena

        0 0
        • crazyape  

          Hmmm…pekna vidla…chtelo by to zjistit jestli to v CR nekdo prodava…kdyz by byla cenove vyhodna tak bych do ni mozna sel…

          0 0
          • Dumbo  

            aj ja by som siel len na slovensku neviem… mozno kaktus inac paci sa mi fajna dvojkoruna zdvih by som upravil na 13cm dal tam poriadnu vazelinu a bola by to parada

            0 0
            • Třé?a  

              Vyděl jsem jí v Interšpáru na nějakym kole :)) Moc bych jí nevěřil.

              0 0
              • Dumbo  

                jak vyzerala nazivo ? mohutne alebo ako nejake prditko RST 461 DH ?:-)

                0 0
                • Třé?a  

                  Vypadá docela dobře a je fakt mohutná.

                  0 0
                  • Dumbo  

                    ma ten SHOP nejaky WEB ?

                    0 0
                    • Třé?a  

                      Je to sí? hypermaketů.

                      0 0
                      • enjoy  

                        :-)))

                        0 0
                      • Dumbo  

                        co ? :-) tak to som nevedel :-) to akoze vidla MOZO X 5.5 co sa davala na bajk SPECIALIZED BigHit sa teraz montuje na hypermarketove bajky… ???? tomu nemozem uverit :-( naozaj ta dvojkorunka co je na bighite ???? normalne som v soku

                        0 0
                        • Dumbo  

                          akej znacky bol ten bajk ? dufam ze nie OLPRAN alebo LAZER :-)

                          0 0
                          • Třé?a  

                            Hele nebuď smutnej :) On stál 19 000 kč, ale vážil tak 25 kg. Byl to full. Stara nakupovala a ja očumoval:))

                            0 0
                            • Třé?a  

                              Na značku si nevzpomenu ale nikdy sem o ní neslišel.

                              0 0
                              • Dumbo  

                                ked pojdes opat zo „starou“ nakupovat :-) tak prosim mohol by si sa na ten bajk pozret este raz a priblizne si zapametat na akych komponentoch bol stavany ? PROSIM… lebo ked to montuju na hypermarketove fully z vybavou altus a plastovimi V-ckami tak to asi nebude ziaden skvost ta vidla…

                                0 0
                                • Dumbo  

                                  fakt som mal o tu vidlu velky zaujem no teraz si mi nasadil chrobaka do hlavi :-)

                                  0 0
                                • Třé?a  

                                  Seš fakt zoufalej, dnes se tam možná půjdu mrknout a vomrknu to a dam vědět :))

                                  0 0
                              • Pebe  

                                Tušim, že se ty kola jmenujou Red Fox :-)

                                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.