• slavekRM

    No chtěl jsem se svámi podělit o svou zkušenost z letošního roku(beru jen poslední měsíc). Mám pocit, že ten bajk mi jen odčerpává finance. Takže jeden drobný pád a urvaná podsedlová brašna a ztráta flašky. Týden později – přetržený řetěz(shimano), týden později prasklý střed(ritchey), včera prasklé ložisko u ořechu zadního náboje(shimano). Taky se vám to stává nebo jenom já jsem takový smolař. Mimochodem jsem se chtěl zeptat jaká je přípustná vůle na kazetě, tedy přesněji na ořechu.

    0 0
    • chorvat  

      ne, to se stava jenom tobe.

      Delej to jako ja, kdyz padas, chran kolo – zdravotni pojisteni mas, ne. :-)

      0 0
      • pali  

        Možem ?a poteši? , že nie si sám.Vola na orechu ja kazetou nepohnem do strany vobec ale nie je to orech shimano.

        0 0
    • kandik psi zub  

      jsem mimochodem tuhle pocital kolik me kolareni stalo od r. 1993 kdy jsem dostal sveho olpran lucky a chytlo me to. Vyslo mi cca 180 000 Kc, nepocitam li nejaky odprodeje ktery se mi podarilo uskutecnit… Dost mizernej vysledek na to ze v soucasny dobe vlastnim 2 pojizdny kola z nichz ani jedno se neda ocenit na vic jak 30 tisic :-) a SPOUSTU zbytku …

      0 0
    • Thorn  

      Hehe, ja za posledne 2 tyzden: na maratone stratene bryle (1000 Sk), nova prilba (cisto z "modnych dovodov, 1500 Sk), potrebujem nove nohavice (1700 Sk), kupil som nove brzdove paky (stare mali vakel, 800 Sk), potrebujem nove kufre na Time (500 Sk) + vymena lanka a bovdenov, nova dusa, atd.

      Cize vyse 5000 – a nic z toho nebolo pre chod mojho biku nevyhnutne… :-/

      0 0
      • rodriguez  

        no tak když vám to vadí, že do teho něco musíte vrážet, tak se dejte na golf 8-)) nebo ještě lépe lehněte na pec a válejte se u Tv, popíjejte pivo,coca coly a žerte chipsy a pdoobny svinstvo 8-)

        0 0
        • enjoy  

          ty musis bejt clovece hroznej chudak.naprosta vetsina dobryho jidla je podle tebe svinstvo.tak co proboha jis?to jdes na pole a okusujes psenici?

          0 0
          • aku  

            pripada mi jako fanaticky asketa ;-)

            0 0
            • rodriguez  

              newim newim, ale myslím, že požírat věci, který jsou vyrobeny jen za účelem, aby jejich konzumace zvětšovala chut vzít si další kousek (chipsy typické pro toto)je symbolem konzumu 8-)) podle teho to taky vypadá, když se podíváte kolem sebe, vidět chlapa ve 40, kerej si dokáže zavázat tkaničky na botě,je zázrak…jen si to jezte,já vám to neberu…ale od doby co sou podobny komerční sračky na trhu je dle veškerých populačních analýz prudký nárust obezity (viz. McKačer apod…)…ČR jsou totiž 2.há nejtlustší země v evropě, ale vidím, že zaslouženě, že vaše názory na stravu jsou opravdu zcela KONZUMNÍ…Proto je v ČR 80procent populace s nadváhou…tot vše.

              0 0
              • enjoy  

                hele ty takhle mluvis jenom proto ze mas podvahu a jses slachovitej chrt.ja jsem se za par mesicu(mozna i min) diky tomu jak casto jezdim,dostal z 75 kilo na 68 kilo a ted delam co muzu abych zral samy tucny a podle tebe hnusny jidla,aby mi konecne prestali padat kalhoty:-).a taky ty rucicky tedko,to je des.ale bojim se ze diky tyhle strave z toho zatim nadvaha vazne nekouka:-))

                0 0
                • Thorn  

                  ja som siel vdaka tomu, ze nebol cas jazdit, isiel obacnym smerom (68 kg → 75 kg :-) a je to sakra poznat, hovoris, ze to jazdenim zase zhodim? :-)

                  0 0
                  • enjoy  

                    na to musis mit spravny spolubikery:-) samotny bych to asi nedokazal:-) ale kdyz das kazdy mesic pres tisic km tak to prijde:-)

                    0 0
                    • fousac  

                      zvlast kdyz clovek meni mesicne minimalne 1 retez a dva zadni plaste a nezbyde mu na jidlo… :)

                      0 0
                • McBlacky  

                  tak se ale moc nepřežer, nebo nebudeš stačit do kopce :-)

                  0 0
              • volvej  

                Jest by se mělo všecko a všeho moc škodí. To je vobecny pravidlo. Ty seš asi ten typ co ji jen aby přežil, ale nikdy nepoznáš ten blaženej pocit se pořádně nafutrovat a lehnot na sádlo.

                0 0
          • senožrout  

            No, já jsem do 92 vegetarián :-). Nakonec mám to v nicku :-). Tihle svinstvo taky nežeru. Ale k tématu, když nebudeš sportovat a udržovat se, budeš žrát to svinstvo a ležet na gauči, schátráš a pak to co dáš do kola dáš za nezbytný léky. Moje přítelka je obvoďačka a říká, že třeba kuřáka pozná podle permanentního zánětu nosohrtanu a sedmdesátiprocentům pacientů, kteří k ní chodí s variacema civilizačních chorob by nejradši řekla přestaňte kouřit a spadněte se, jinak je vaše léčba jenom vyhozenými penězi.Tak si vyber!

            0 0
    • Sethi  

      Jestli te to potesi, tak asi pred 2 mesicema jsem chtel zainvestovat a zprijemnit si jezdeni- nova „vidle“ suntour a mech disk dopredu – 7000kc i s praci a umitim kola(HT) a to sem si rikal jak musim setrit takze se jednalo o nejlevnejsi komponenty. No a pak jsem se asi za mesic svezl na fullu a pote zkusenosti koupil nove kolo, takze od zacatku roku je to –47000 + par drobnosti takze 50000. No nic, ja vedel ze se bude hodit stavebni sporeni :)

      0 0
    • ph  

      Nejsi sam. prave jsem se vratil z vyjizdky, asi po 18km jsem u lounovickeho rybnika nabral nejaky klacky, roznejtoval retez a ohnul prehazovacku – XT. Takze jsem roznejtoval retez, odpojil ten zmrsenej kus, zase to snejtoval. Rozjel jsem se a zjistil ze blbne prehazka. Nakonec jsem dojel docela v pohode, ale dolu o jeden pastorek mi to radi dve cvaknuti dolu a jedno nahoru. Takze retez je jistej a prehazku snad ohnu zase nazpatek ;-)

      0 0
    • Žanek  

      No, řetěz mi ještě nepraskl, pokud něco zrušíš při pádu tak to je smůla, pomůže nepadat :o)). Zkus trochu specifikovat to prasklé ložisko – v Sh nábojích jsou totiž kuličková, asi myslíš misku nebo konus. Vůli na ořechu mám velkou (jak to změřit?? – Deore) a neřeším to, prozože to zatím funguje…

      0 0
    • blue.sun  

      Nemluv mi o investicích do kola – všechno se mi teď rozpadá:(( Přesmyk, přehazka, chci dát lakovat rám, asi vyměním Shimano páčky za SRAM 5 gripy… Ale nevím, kde na to vezmu:))

      0 0
    • slavekRM  

      Fajn kluci,docela jste mě potěšili, že nejsem sám. Ale ne, hodil jsem tu ten příspěvek v záchvatu vzteku, když jsem se vrátil z poslední vzjíždky. Vím, že je to asi běžné(ty poruchy) jen se mi to jaksi nakumulovalo. A to nemluvím o takzvaných investicích pro radost. Takže ještě jednou dík a přeji a? jsou kola věčná a bezporuchová.

      0 0
    • TinkTink  

      V klidu…necelej mesic zpatky – behem jednoho tydne – kliky, hlava a tretry… – dost me to nasralo…

      0 0
    • jonti  

      stava sa. Ja asi pred dvoma rokmi v zjazdiku dole zjazdovkou, 1si 60km/h, a zrazu tam prestala byt trava ale vsetko vymyte a 20–30cm kamene. Odniesli to obe duse, jeden plast, obidva rafiky. Spolu asi 3500 Sk :(

      0 0
    • McBlacky  

      taky si vždycky říkám, moc pěknej švih, akorát jsem nemusel zničit to či ono, zrovna včera jsem rozřízl pláš? :-(

      0 0
      • Pavlos  

        Serac?

        0 0
        • enjoy  

          jo serac:-) ale to nic,ono ho to bere protoze se mu to nestava:-) ja treba si to tak neberu,mam na plastich takovych rezu docela dost,pekne me to stve,ty plaste nestojej za nic(nanoraptor,pa­naracer speedblaster).treba velociraptor je naprosto v pohode.njn,holt jak ma plast v dratu hmotnost okolo 550g tak z toho kouka prusvih.uz nebudu kupovat tak rachiticky plaste,nestoji to za ty nervy. ale tak me napada ze to muze byt tim ze foukam na max,to se pak ty rezi tim tlakem jeste zvetsuji.

          0 0
          • McBlacky  

            ono mě to spíš bere protože nemám na novej :-( 550gr v drátu je ok, pod 500gr ale taky jít nechci. Kdybych něco zničil svojí blbostí tak ok, ale tohle byla smůla. Nevěřil bych, že v tak lehkym terenu se to stane, zvláš? ne po tom co serac vydržel bez problémů modrou do Jarova…

            0 0
          • fousac  

            no vidis a ja sem zase nekde elegantne rozetnul velociraptora… :(

            0 0
    • Pá-dlista1  

      Chtel bych kazdy tyden znicit jenom tohle. To by byla pohoda. Se musim dat na vyjizdky na krosu. Vcera jsem to okouk od turistu. Kros za cca 5000,– k tomu nejaky slusivy pradelko ve kterym muzu ukazovat kulky a pulky. Lanovkou nahoru. Nahore svacina. Lanovkou dolu. To je cyklistika jak ma byt :) Maximalne odru plastovy pedal, kdyz to spatne opru u lanovky.

      0 0
    • vlk  

      Jo je to drsné já jsem na tom taky tak.A nejhorší na tom je, že i když např kupuji sady LX, XT tak mi to vydrží mnohem méně než třeba takové staré STX neboLX 500 z 97 roku.Když tak o tom uvažuji, tak skoro vše na kole je už v dnešní době spotřební materiál.Popravdě by mě na km vyšlo levněji jezdit na motorce než na kole.Vím o čem mluvím.Brácha má motorku a i některé součástky má levnější než já.Ale když já bych bez kola asi nežil, tož to se nedá nic dělat.Ale hladovět kvůli kolu teda nikdy nebudu, alespoň doufám. :0)))

      0 0
    • Martin  

      Malé zamyšlení, které jsem si dělal loni na konec roku: Tak jsem začal trochu počítat. Šlo mi o to, za kolik peněz vlastně jezdím na kole v přepočtu na kilometr. Investice – rekonstrukce kola = 10 000,– nákup nového po krádeži = 35 000,– nákup doplňků cca 5 000,– kalhoty = 1 000,– další náklady jako amortizaci oblečení, dopravu na místo a podobně nepočítám – vznikly by i na jinou aktivitu. Tak tedy výsledek – investice = 51 000,– najeto = 2100 km průměrná cena za 1km = 24.30!!!!! Asi začnu jezdit taxikem:-(((

      0 0
      • mastihuba  

        a počítáš i peníze za pivo, které vypiješ po vyjížďce na žízeň? To jsou teprv cifry. :)))

        0 0
        • Aiax  

          Tak tomu rikam kreativni ucetnictvi! Schovat pivo do kolonky kolo…:)

          0 0
    • skoca  

      Dva tydny pred Kralem sem projizdel trat a namotal retez-nova XT prehazka uplne v haji, patka v haji, lanko v haji, presmykac ohlej, kliky odreny, 2 draty praskly…:-(

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jojo kolo je prevít. Už sem rozprodal pár věcí, který jsem tak nějak nechal bejt (malorážka, modelařina), abych zacáloval nějakou „nutnou investici“. Co mě asi nejvíc nakrklo, to bylo když jsem si pořídil novej zadní pláš?, a hned po 30 km jsem ho na pražský lize v prvním kole roztrh o špatně seřízenej (respektive spíš nedotaženej) špalík. Zalepil sem to, ale po 200 km už se to nedalo, trhalo se to dál. :o(

      0 0
    • lubos  

      Jezdil jsem LX naboje, kdyz jsem v servisu rikal, ze ma kazeta vuli (ne moc, ale byla tam) rekli mi ze je to normalni. Mam jeste nejake levne kolesa na Alex TD17, vpredu quando, vzadu nejaky noname na prumyslu,tam je vule jako prase. No a pak mam DT Hugi 240, a tam zadna vule neni. Tak si to prober :)

      0 0
      • marhi  

        Já od jara jezdil tak usilovně že musím vyměnit celé kolo. Teď už se hodí tak na zimáka. (náboje, pláště, řetěz, kliky, sedlo a nemá cenu pokračovat dál)

        0 0
    • vtt  

      kolo je jeste v klidu, ale jezdim taky na serfu a to jsou teprv palky. prumerne te jednodenni jezdeni vyjde jenom na rozbitym materialu na minimalne 500kc, furt se neco kurvi.

      0 0
      • martt  

        ja tiez jazdim aj na surfe a napr. minuly rok som bol za cele leto len asi 7 dni na surfe a z toho len tri dni dobre fukalo. Ak vydelim naklady na surf tymi troma dnami, tak to som mohol rovno lietat na helikoptere za tie prachy

        0 0
    • skapida  

      Kdyz se s…, tak se s… Ja jsem ted v Dansku, hned jsem si koupila jete kolo asi za 1500, ale krom toho ze prilis nebrzdi a razeni se neda seridit, jsem este v pondeli prervala lanko predni brzdy a dneska retez…viz foto…NEROZNYTOVALA, prervala! tohle jsem nikda nevidela…

      0 0
      • Mažar  

        Na stroji za 1500,– bych se nedivil ničemu, kdo ví co to má už za sebou. Ale takto přervat řetěz..... hold šikulka

        0 0
        • skapida  

          Si myslim ze to kolo je tak z konce 90.let, tusim se to tu predava ze studenta na studenta, kazdy to semestr ci rok nici a pak to zas proda…asi jsem prvni, kdo na nem bude delat nejake zasahy, ale vyjde me to draho-vzhledem ke zdejsim silenym cenam…

          0 0
        • Stancek  

          Pekelna sila v nohach… :-)

          0 0
          • skapida  

            si myslim…tady vyjedu na parkoviste pred skolou a je to..a doma v horach se mi to este nestalo…to bude tou hodnotnou stravou!

            0 0
            • cobra  

              A kde jses v Dansku? Ja jsem na tenhle semestr v Horsens, takovejch retezu jsem tu taky videl spoustu, jeden jsem dokonce nejtoval, svoje kolo mam ale dikybohu z Cech… Jezdim tady celkem dost, ale chybej mi kopce a lesy, tady se da v podstate akorat drtit asfalt.

              0 0
              • skapida  

                kolo z cech? priletela jsem, tak by me poplatek za kolo vysel tusim na zbytecne moc penez, navic proc tahat bike, takove tereny tu zas nejsou…a furt se bat ze mi ho nekdo ukrade…hlavne jsem chtela splynout se zdejsi kulturou. navic tohle bylo za 45O DKK i s blatnikama, svetlama a nosicem :) ale stejne si asi poridim jine-normalni silnicu.

                0 0
                • Mažar  

                  No nevím, podle toho jak to vypadá tak tě vyjde dráž než kdyby si ho dotáhla a krádež....... myslím že tady to vyjde nastejno

                  0 0
      • FAH  

        Zdyz se takhle prerve retez, tak to je jasna zprava ze uz neco pamatuje a je treba ho zahodit, stalo se me to uz dvakrat. Kolik roku ten retez jezdil?

        0 0
    • grafik  

      smolar urcite nejsi, ja tento rok vymenil sakumprask cele razeni za sram (cca 2,5t), zadni naboj deore za novatec (2t), nove sedlo bbb (1t), stredovou osu za 700 (nastesti od znameho, ktery dal slusnou slevu), pravy pedal ma vakl a vypada na odpis, odzvoneno maji take tyto komponenty: predni naboj (deore), prevodniky, kazeta, retez – vymena „skoronutna“ – necham je jeste odkroutit zimu. Pohon budu menit za xt. Hlavove slozeni – vymackane misky, stacilo jej vsak „vyvlozkovat“ kusem tenkeho plechu z plechovky od beera (diky TinkTinkovi za ideu :), jezdim takhle 3–4 mesice a slozeni zatim drzi, sam sem zvedav jak dlouho :) Osobne vuli na kazete nesnesu, nevim proc, strasne mi vadi to lehke „cvaknuti“ a zvukove necisty zaber.Pokud ti to neva a todle nepozorujes, tak ji jezdi co to da az dopadnes jako Pekacek :)

      0 0
    • Stancek  

      4 retezy, kazeta, stredova osa, prehazka, smyk (ten jsem sice ukopl pri drstaku, ale pocitat ho musim taky) vypada to ze zadni naboj se taky louci, tri pary brzd spalku, sada plastu, no a ram ma na spodni trubce par hezkych doliku od kameni, to vypada pomalu co rok novy kolo… :-(

      0 0
    • Nanno22  

      tiez som pocital co sm zainvestoval do biku od oktobra 2006. 16000 novy bike + 3000 doplnky o 2 mesiace mi ho ukradli,tak sa setri nanovo 25000 novy bike, 2000 dres, doplnky 3000, tretry prilba 6000..+ plno inych drobnosti ktore nepocitam… spolu je to okol 55000. a to som student,sam neviem ako som sa k tym peniazom dostal..:-)) ale nelutujem ani korunky,aspon si clovek urobi radost

      0 0
      • Nanno22  

        malo tam byt od oktobra 2005 do oktobra 2006..maly preklep..:-)

        0 0
    • mosquito  

      no kdysi sem pocital na kolik prijde 1km na kole a ted si nejsem jistej jestli na 3kc nebo tak nejak, ale vzpominam si ze to vyslo draz auto :)) :(

      0 0
    • kajulka2  

      Letos zatim vidle, smyk a řetěz, oblečení, celkem asi 9000, takže při najetejch 3000 km jsou to 3Kč/km, to je skoro jak auto ;) :(

      0 0
      • mosquito  

        to je dobry .. ja mam zatim skore 46kc/km .. jak taxi :-/

        0 0
      • pelt  

        hmmm… ja jsem letos nad petikorunou na kilak… a vzhledem k blizici se zime a nedostatku vhodneho ohadreni to vypada, ze budu rad za 10 Kc/km:(

        0 0
    • Meesha  

      ja mam taky dobrou bilanci – jeden drobny pad a rafek za trojku v prdeli… Do kola investuju docela rad, ale ne do takhovejhle oprav a kravin jako retezu, kazet a prevodniku -spousta penez pryc a neni to nikde videt

      0 0
    • martt  

      Nas stoji asi najviac cestovanie a ubytovanie na pretekoch. Oproti tomu, je cena za hardware pomerne mala. Priklad z aktualneho roku 2006 (su v tom ale dvaja ludia, na niektorych pretekoch az traja ludia) v SKK:

      • novy TREK 8500: 30 tisic
      • nejake plaste, rafky, retaze, prehadzovace: 20 tisic
      • preteky: 150 tisic

      Teda dokopy ma tato sezona stala 200 tisic z mojich privatnych penazi, kruci fakt to nie je lacny sport.

      Dcera kamaratky jazdi na snowboarde, to je ale este drahsia zabava (cele leto trenovala v juznej afrike, ci amerike ci kde).

      0 0
      • Meesha  

        ty preteky sou docela zajimava castka! Kolik je to cca zavodu? To jezdite resp. litate po evrope a obcas i mimo ne?

        0 0
        • martt  

          Najvacsia ciastka boli majstrovstva sveta vo finsku, na hlavu som platil tusim 30 tisic (teda spolu 60) a majstrovstva europy (tam to bolo na hlavu nejak okolo 20), teda len tieto dva preteky skoro 100 tisic. Ak by skoncili do 20. miesta, preplatil by to zvaz. Ale neskoncili, tak mam smolu…

          Bezne preteky slovenskeho alebo ceskeho pohara kam jazdime styria, z toho traja pretekaju, vyzeraju asi takto:

          • priemerne 500km autom (3000 SKK)
          • ubytovanie pre styroch (1000 SKK)
          • nejake zradlo (1000 SKK)
          • startovne, na dva dni pre troch (1000 SKK)

          Teda asi 6 tisic na pretek.

          Toho roku to bolo tusim 10 kol CP a asi 8 kol slov. pohara a dva maratony.

          0 0
          • mar_tin1  

            to akym autom jazdite, ze mate take drahe „jazdne“? alebo idete dvomi beznymi autami?

            0 0
            • martt  

              kedze som to auto teraz predal, tak to mozem zratat celkom presne. Mal som ho sedem rokov, preslo 170 tisic km. Kupil za 300, predal za 100, poistky asi 70, nahradne diely a servis asi 100, garaz 5 tisic mesacne, za 6 rokov 360 tisic, teda celkove naklady bez paliva boli cez 700 tisic. Na kilometer to vychadza 4.11,–SKK. Plus palivo na kilometer tak 2–3 koruny, teda vysledok je asi 6 az 7,–SKK na kilometer. Podla mna sa ovela lacnejsie jazdit neda.

              0 0
              • mar_tin1  

                aha, jasne. ked beries celkove naklady na auto, tak potom je to v pohode. som myslel, ze ratas len spotrebu.

                0 0
                • martt  

                  ja ale realne platim vsetko co som uviedol. Spotrebu by som mohol ratat ak by som si napr. poziciaval firemne auto a akurat do neho lial vlastny benzin. Take stastie ale nemam.

                  0 0
              • Radek Broz  

                No pokud pocitas do sezony i naklady na auto, ktery pouzivas i jinak a jidlo, ktery bys musel jist stejne, tak pak cena roste do takovejch castek.

                0 0
          • McBlacky  

            jj závody jsou peklo. I ty v čr a přilehlých státech jsou v součtu pěkně mastný

            0 0
      • mosquito  

        tak to mam co frflat kdyz dam sakum prdum do kola rocne tak 3tis za opotrebeny komponenty, hadry atd (novy kolo je otazka ±8 let)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Za ty prachy bych to viděl tak na pravidelnou nedělní 15 km jízdu po obědě. Za 3 000 Kč já ujedu 804 km.

          0 0
          • mosquito  

            aha tak menim nazor – budem na tom ± stejne po 865km sem z nutnosti proklikal jeden eshop a uz to litalo :(

            0 0
            • Rychlej turista  

              A to prakticky po závodech nejezdím, letos tři, z toho jeden jako VIP bez startovného. Takže drtivá většina to jsou poctivě sešrotované peníze :-D (3,73 Kč/km od roku 1995 co si vedu statistiku).

              0 0
    • Tomcat  

      Je dobrý, že ses probral do reality je to holt normální.

      Ano kola mi odčerpávají finance.

      0 0
      • slavekRM  

        No to jsem se teda probral a hlavně včas – vzhledem k tomu, že jsem původní příspěvek zadal v roce 2004 :-)

        0 0
    • krtex  
      1. Bike 16 000 + 3 retezy=1200 + 2je plaste=1400 + 7 dusi=500= celkem 19100/6000km= 3,20 / km
      2. Bike (old) 5800 + 5000 repas + plaste,duse 1000 = 11800/2000km= zatim 5,90 / km ;( a to xci nove kola (+4000)
      3. Auto 15 000 + 5 000 servis + 2× olej,filtry 1000=21 000/1­0 000km = 2,10 / km
      4. Auto 11 000 + 6 000 servis + 2×olej, filtry 1000 = 18000 / 16000km = 1,125 / km

      Jo auto je 2–5× levnejsi, ale zase zere dalsi 2,50/km benalu, kdezto mi staci na 20km 1 pivko za 18,– ;) a nekdy i voda z kohoutku za 50,– kc 1000 litru ;)

      Regards KTX@

      0 0
      • mosquito  

        no pockej .. si jeste zapomnel zapocitat iontaky, muslitycky, castejsi pokuty za opruzy pri jizde po chodnicich atd :)))

        0 0
        • krtex  

          Iontaky nepiju (viz muj prispevek), tycinky jim i v aute ;) a stubam jsem jeste nikdy nezastavil ;) Jenom doufam ze nejakemu raplovi s odznakem nestreli v bedne a bude me zastavovat strelbou se sluzebni pistole ;(

          0 0
    • lOlA  

      uprimne i me se to stava:o) pred tydnem praskly retez tak ze vzal sebou i prehazku, patku a par dratu ve vypletu. po dvou dnech ohly presmykac tak ze je na nem prasklinka. dneska pri dofoukavani pumpickou – precvakla duse u ventylku…porad neco a uz me to nebavi…navic na to nejsou penize :(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.