O povinne vybave a policejnich kontrolach

44 nepřečtených
    • zemehranol  

      Tak jsem si se zájmem přečetl článek ve velu, musel jsem se zvednout ze židle a v duchu počítat do sta abych rozdejchal, tu kravinu co radí nadstrážmistryně Gabriela Škoulová. Nepochybně je skvělé, že vůbec odpověděla, ale její reakce spíše svědčí o její neznalosti zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích v platném znění.

      Pokud Vám policista dává na místě pokutu, tak daný přestupek řeší v tzv. blokovém řízení (§§ 84 86 zákona). Přestupek je možno řešit v blokovém řízení jen za současného splnění těchto podmínek: přestupek je spolehlivě zjištěn, nestačí domluva a obviněný je ochoten pokutu zaplatit. Pozor ochota pokutu zaplatit, tj. pravomocné vyřešení přestupku v blokovém řízení, nastává i v okamžiku převzetí složenky k zaplacení pokuty. Je irelevantní, zda zaplatíte na místě nebo si vezmete složenku. Takže pokud nejste ochotni pokutu zaplatit nebo se domníváte, že přestupek nebyl spáchán, tak není možné přestupek řešit v blokovém řízení, ale v řízení přestupkovém, resp. správním. Proti uložené pokutě v blokovém řízení NENÍ možné podat odvolání. Pokud s uložením pokuty souhlasíte, zároveň uznáváte spáchání daného přestupku !!!!!

      Ve správním řízení, které již nebude řešit daný policista na místě, ale nejspíše odbor dopravně správních agend místně příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností. Přestupek bude projednán v celém rozsahu, bude Vám dána možnost na obhajobu, vysvětlení apod. hlavně budete moci lépe argumentovat, řízení protahovat apod. Vzpomeňte si na případ JUDr. Antla, kterému nebyla doručena obsílka a přestupek musel být promlčen (přestupky mají promlčení lhůtu 1 rok). Jednoletá promlčecí lhůta se počítá od okamžiku spáchání přestupku, takže je dostatek času na protahování, následné odvolání se, omluvy apod.

      Pokud Vám policista bude chtít uložit nesmyslnou pokutu, tvrďte, že nesouhlasíte s tvrzením, že přestupek byl spáchán, tudíž jej již nebude možno vyřešit na místě, ale bude postoupen. Trvejte na sepsání protokolu, resp. podání vysvětlení, a hlavně se nenechejte daným policistou odbýt.

      Navrhované řešení paní nadstrážmistryní Gabriela Škoulová by vedlo k řešení jednání policity odborem kontroly a inspekce P ČR, která by jen zkoumala jednání policisty. Maximálně by se Vám dostalo morálního odškodnění, v podobě dopisu s omluvou, že policista jednal nesprávně, případně že mu bylo sníženo osobní ohodnocení. Zaplacenou pokutu budete potom muset vymáhat od příslušného finančního úřadu (což je značně obtížné a nedivil bych se, kdyby finanční úřad požadoval usnesení soudu o tom, že přestupek nebyl spáchán, protože jste již uznali, že jste přestupek spáchali). Důkazní břemeno nespáchání přestupku by bylo tedy na Vás a nikoliv na policistovi. Připomínám, že je velmi obtížné zpětné dokázání nespáchání přestupku než prokázat jeho spáchání.

      Omlouvám se za slovní průjem, pokud by bylo potřeba dodatečného vysvětlení přestupkové problematiky, tak mohu doplnit.

      0 0
      • Brouk_Pytlik  

        To je sice všechno hezký, ale pokud mě PČR chytne na bajku nebo silniční raketě až pojedu např. totálně zgumovanej domu, čímž nebudu schopen úhybných manévrů do postranních uliček, tak tu pokutu asi zacálovat budu muset. Páč odrazky, blatníky, zvonky a reflexní materiál na sobě nevozim. Těžko se totiž budu odvolávat, když byl přestupek prokazatelně spáchán. Jednou jsem mě viset na finančáku pokutu 2000,– Kč celkem 2 roky a nic mi odpuštěno nebylo, naštěstí mi nenaskákalo penále.

        0 0
        • zemehranol  
          1. Já jsem pouze chtěl ukázat cestu, jak se člověk může bránit, pokud má pocit, že přestupek nebyl spáchán. Pokud vím, že policista je v právu, tak nemá cenu dovolávat se spávního řízení, nebo? v nm většinou je udělena pokuta větší + min. 500 Kč správní poplatek za správní řízení.
          2. Promlčecí lhůta se týká jen rozhodnutí o vině/nevině. Nevztahuje se již na vymáhání částy, pokud byl pachatel pravomocně uznán ze spáchání přestupku, tak pochopitelně na vlastní zaplacení pokuty se institut promlčení nevztahuje.
          3. Zatím jsem neměl tu zkušenost, v jaké výši se současně pohybují pokuty za neplně vybavené kolo, případně jakou nejvyšší pokutu jste jako cyklisté dostali?
          0 0
          • vili  

            poplatek za spravni rizeni je od 1000 vys,takze bych si sakra rozmyslel jestli se s nima budu hadat..

            0 0
          • Coyote  

            Jen pro pořádek: Uloženou pokutu lze exekučně vymáhat do pěti let od uplynutí lhůty stanovené k jejímu zaplacení. Pak se nárok na její zaplacení prekluduje (zaniká).

            0 0
      • blue  

        mozna by bylo dobry, kdybys to poslal do vela, aby to otiskli v dopisech ctenaru

        0 0
      • Glum  

        Jo, v principu je to takhle. Ale odpovím příhodou z letošní zimy: stavěl mě policajt kvůli kontrole vybavení kola (požadoval dynamo, blatníky, zvonek). Vědom si novely, odmítl jsem blokové řízení (zaplatit pokutu či převzít složenku) a dovolával se zaprotokolování a předání k dalšímu řízení. Policajt zaváhal a navrhl, že to budeme tedy řešit bez pokuty domluvou, což jsem přijal, protože kdyby detailně protokoloval vybavení kola, dostane mne ne na ten zvonek či dynamo, ale třeba na nedostatek reflexních materiálů a odrazek. Dovedu si představit, jak pak v dalším řízení to neuhájím a tlustě zaplatím xkrát tolik za nějaké přestupkové řízení a strávím tím x hodin času. Ten navrhovaný postup je oprávně asi právně v pořádku, ale člověk by si musel být zatraceně jistý, že ho nemůžou na něco chytit.

        0 0
        • blue  

          takze tim, ze si souhlasil s domluvou, si vlastne nechal policajta v tom, ze on ma pravdu a ty si porusil zakon, coz se v pripade tech uvedench kritizovanych nedostatku nestalo… mozna bych radsi snesl, ze bych pak zaplatil za ty odrazky, ale na policajta bych si stezoval, ze nezna zakony a pozaduje vybavu, ktera neni povinna

          0 0
          • vlk  

            tak to já bych byl rád, že neplatím pokutu.A jel bych pryč.

            0 0
            • ddd - andy  

              sakra, ze vubec policajtum zastavujete ;-)))

              0 0
              • vlk  

                no já teda nezastavuji pokud jsem v blízkosti lesa.S tema svýma autama mě nikdy nechytnou.Už jsem jim utíkal i jednou ve měste.Předjeli mě a rožli stop, tak jsem zatočil do ulice doprava.Jeli za mnou, potvory.Ale než se vymotali z provozu.Nakonec mě zachránily na cestě k jednomu sídlišti takové ty tyče v zemi aby tam nemohli jet auta.Schoval jsem se u kamoše .Asi půl hodiny jezdili kolem a pak se na to vykašlali.Kdyby mě chytli, tak bych tvrdil, že jsem si jich nevšim. myslím toho nápisu, že mám zastavit.Mají ta za zadním sklem.

                0 0
                • RomanH  

                  Tak me napada : Co kdyby jsi padl na padl na nektereho akcniho poldu, ktery by hned chtel strilet (stacilo by do noh). Jak je to vubec, muzou kdyz neohrozi nikoho dalsiho okolo nebo ne ? Mohl by tvrdit, ze mel podezreni na trestnou cinnost (treba kradene kolo) a Ty jsi ujizdel. Nebo se pletu ?

                  Jinak si myslim, ze pokud mas ciste svedomi, tak proc nezastavit. Ja uz jim stavel nekolikrat (vzdy si nahodou opisovali cislo ramu) a jednou me chtytli v jednosmerce (rychle jsem prejizdel na chodnik). Po te, co jsem jim vysvetlil, ze jedu prositej ze 100km svihu a nechci blokovat provoz na hlavni to resili domluvou a bylo.

                  0 0
                  • vlk  

                    vystřelit nemůžou pokud je neohrožuješ.Pokud by tak udělali, tak bych se postaral o to aby je vyhodili z práce a zavřeli.Jinak když nevozím světla ani nemám polepeno kolo odrazovýma samolepkama,tak proč bych jim zastavoval.Navíc já trochu střílím a věř mi, že do pohybujícího se objektu není lehké se trefit a policajt který nosí pistoli jen na okrasu by si to nikdy netrouf.Popravdě mě to v tu chvíli ani nenapadlo, že by po mě mohl střílet.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      to je pravda, z těch 7,65 je problém střílet na střelnici na 20m tak abys trefil všechny do terče :-)

                      0 0
                      •  

                        až nato že to sou normálně 9×19mm luger čeče – čz 75 compakt, škoda že nepoužívaj verzi .40 SW, ale to by se nedoplatili, i tak maj na rok 15 ran… Jinak 7,65 neni, když už tak 7,62×39 – akačko (a je to mimochodem velmi učinný střelivo) Poldum bych dal buď USP .45, nebo Mk 23 Sokom, to by byl respekt, nebo Desert Eagle cal.50 :)))

                        0 0
                        • Dejv  

                          A naboj 7,65 Browning do CZ 83 je podle tebe co ?

                          0 0
                          •  

                            Uznavam, omlouvam se

                            0 0
                        • zemehranol  

                          Tak diskuse se posouvá někam jinam… Ráže 7,65 mm skutečně je a je stále hojně používaná vlivem výhodných cen zbraní v této ráži. Dokonce ji používal i James Bond (legendární pistole Walther PPK). Donedávna byla považována za ideální sebeobranou ráži. Pistole vz. 50 resp. 70 ráže 7,65 Br byla ve výbroji Veřejné bezpečnosti zhruba do konce osmdesátých let. ČZ Uherský Brod v této ráži stále vyrábí pistoli vz. 83, kterou ještě vyrábí v ráži 9 mm Br., která je ve výzbroji Vězeňské služby České republiky společně s pistolí ČZ vz. 82 v ráži 9 mm Makarov (armádní verze 83). V ráži 7,65 Br. je mimo jiné i velmi populární samopal vz. 61 tzv. škorpion, taktéž ve výbroji Vězeňské služby ČR.

                          Současná standardní výzbroj Policie ČR je pistole vz. 75, resp. 75 B, resp. 75 D Compact vše v ráži 9 mm Luger. Pomíjím speciální jednotky (pro ně se nakoupilo myslím 1000 ks. Beretty 92; u jednoho maníka z ochraný služby Policie ČR jsem viděl dokonce 2 palcovýho Tauruse v .38, model jsem nezaregistroval).

                          Ráže 7,62 tok. taktéž skutečně existuje a používá se do armádní pistole vz. 52, pokud vím, tak již ve výzbroji není, i když jsem ji zahlédl ve výzbroji pár našich vojáků v Bosně a jsou ji plné bazary. Tato ráže je výrazně průbojnější než nyní v armádě používaná 9 mm Makarov. Vedle toho je standardně používána jako munice pro samopal vz. 58, se kterým jsme téměř všichni blbli během vojenské základní služby.

                          S Desert Eaglem v ráži .50 by toho chudáci moc nenastíleli :o))) Dvojrána a střelce by stírali ze zdi za ním vlivem reakce.

                          0 0
                          • fousac  

                            aneb jak rika kamosuv otec: „… takovy ty pistolky pro pokojovou strelbu… “

                            0 0
                        • McBlacky  

                          koukám, že jsem zaspal dobu :-( no nic, já jsem stejně máslo a střílim z 0,22. Ta 7,65 jen občas, starší číza, tu měli myslim před tim fízlové, je to peklo (ale pořád se s ní dělaj zkoušky na zbroják), nepřesný a seká se, úderník chodí mimo… Z dehtu jsem jednou střílel (půjčujou ho na střelnici) a myslel jsem, že mi to urazí ruce. Kdyby měli poliši tohle, tak se lehce ztíží identifikace postřelených pachatelů :-)

                          0 0
                    • RomanH  

                      Zajimaly by me body d,f,h v praxi.

                      1. aby zamezil útěku nebezpečného pachatele, jehož nemůže jiným způsobem zadržet
                      2. nelze-li jinak zadržet dopravní prostředek, jehož řidič bezohlednou jízdou vážně ohrožuje život a zdraví osob a na opětovnou výzvu nebo znamení dané podle zvláštního předpisu*) nezastaví;
                      3. když osoba, proti níž byl použit donucovací prostředek hrozby střelnou zbraní nebo donucovací prostředek varovný výstřel, neuposlechne pokynů policisty směřujících k zajištění bezpečnosti jeho vlastní nebo jiné osoby;

                      Ale to je celkem jedno, nesouhlasim s Tebou. Kdyz se tady bavime o kradezich, rikame ze by se Ti parchanti meli strilet. A kdyz policat uvidi nekoho (TEBE), kdo na kole ujizdi a na vyzvy nereaguje, tak najednou nic ? Jak muze vedet, ze Ty nejsi zlodej ? Ja taky nemam na kole odrazky ani svetla, ale pokud tusim, ze se budu vrace za sera, vozim v camelu blikacku, tretry maji na nekterych mistech felexni barvu, zrovna tak Camel. Tak by to snad stacilo. Ted, kdyz uz vypadl z vyhlasky ten nesmyl o zvonku a blatnicich neni duvod policajtum ujizdet. Ted uz jde skutecne jen o to, aby jsi byl za snizene viditelnosti videt. Pokud Te bude chtit pokutovat za kryt retezu a svetla ve dne, klidne s nim pujdu do prestupkoveho rizeni.

                      Takze bacha na 3× stuj a pal :o))

                      0 0
                      • vlk  

                        velice mě pobavil bod 2 nelze-li jinak zadržet dopravní prostředek, jehož řidič bezohlednou jízdou vážně ohrožuje život a zdraví osob.-Tož to že by se mi podařilo s kolem.Mimo to jak píšeš museli by nejdříve vystřelit do vzduchu.To bych pak zastavil.Mimoto.Jde vidět, že jsi nikdy nestřílel.Je docela těžké trefit pohybující se věc z větší dálky a navíc střelbe z jedoucího auta je to taky těžká záležitost.CZ75 jsou jinak dost dobré zbraně.Někdo tu psal ,že by jim dal Desert Eagle.To by už mohli rovnou chodit po ulici s bazukou.Byla by to docela sranda kdyby postřelili člověka jen proto, že nemá odrazky na svém kole.A? je policajt jakkoliv blbej, to by ho nikdy nenapadlo, střílet po ciklistovi.Jinak oni mě jinak než tou stopkou neupozornily.Já jsem standartně jel a v okamžiku kdy dali stop jsem zabočil do ulice v pravo.Klidně bych to moh i přehlédnou.O ně­jaké další upozornění se už nestarali.Jen mě prostě honili autem.Já mohu říst, že jsem si jich nevšim.Měli možnost použít houkačku. ,popřípadě varovný výstřel.neučinili tak.Tak by neměli žádné právo po mě střílet.Ještě, že ty nejsi policistou.Ty by jsi lidi za přestupky rovnou bez upozornění střílel, že.Já nevím jak vám ale mě připadá buzerovat lidi, že nemají odrazky nebo blatníky apod, za zbytečnou buzeraci,kdyby se raději soustředili na něco jiného.Když vím, že se budu vracet v noci nebo je mlha atd.Tak mám vzadu blikačku a vpředu světlo.Blatníky vozím většinou také, když zrovna nejrou polámané.I když v parných létech ani ty nemám.Zavřou mě za to?Mimo to jeyd9m 95% jen v lese

                        0 0
                        • RomanH  

                          Jezisi, ja jsem nerikal, ze bych lidi strilel. Ja jsem psal dve vecim, tak neprekrucuj :

                          1. Nikdy nevis, na jakeho trotla narazis
                          2. Ve vsech prispevci o kradezich tu padaji silna slova ohledne toho, co se zlodeji provest. A kdyz budes ujizdet, ja policajt pozna, ze nejsi zlodej. Nehodnotim varovny vystrel a tvou reakci, kdyz jsme na vojne hlidali municak, vzdy jsme byli pouceni, ze mrtvi nemluvi.

                          Me pouze vadi, ze kazdej tvrdi, jakej je tady v republice bordel, ale meli bychom zacit u sebe. Ja jezdil asi 8 let na cerno, ale bral jsem to jako hru. Kdyz me chytli, nehadal jsem se a zaplatil. Jedu v aute rychle, nehadam se, pokecam s policajtem, zaplatim. Podobne bych to bral i s vybavou kola. Jak pisi ve spodnim prispevku, je to opruz (myslel jsem si, ze ty odrazky jsou povinne jen za snizene viditelnosti). Ale policajt ty zakony nevytvarel, ten akorat musi hlidat jejich dodrzovani, je to jeho prace. Ja nevim, ale kdykoliv se jdu nekam slusne doluvit, tak mi to projde. Jednou jsem se policajtem hadal a stalo me to litr.

                          Jinak ja jsem opravdu strilel akorat na vojne ze samopalu (a dokonce za to dostal opustak) a pak uz jen ze vzuchovky a tchanovi brokovnice v zime na jmeli a plechovky. Zbrane me moc nepritahuji, nemusis mit strach :o)) A policajt taky nebudu.

                          0 0
                          • vlk  

                            no já si myslím, že v našem rozkradeném státě by se mohli policisté starat o důležitější věci než jestli mám na kole odrazky.Policista, když vidí kolo bez odrazky tak by mohl dělat, že nic nevidí, a né si na tom člověku řešit své komplexy.

                            0 0
                    • RomanH  

                      No mozna uz chapu, proc nestavis – az po precteni noveho Vela jsem zjistil, ze ty odrazky musis mit i ve dne. Na kole sice reflexni samolepky mam, ale urcite ne takovych mamutich rozmeru, jak je v zakone. Proboha proc za nesnisene viditelnosti – vzdyt to stejne nebude videt ?!

                      No ale stejne ujizdet nebudu, budu sazet na slusnost a presvedcovani.

                      0 0
                  • blue  

                    Zákon České národní rady č. 283/1991 Sb. ze dne 21. června 1991 o Policii České republiky

                    §39 Použití zbraně

                    (1) Policista je oprávněn použít zbraň,

                    1. aby v případě nutné obrany nebo při pomoci v nutné obraně odvrátil přímo hrozící nebo trvající útok vedený proti jeho osobě nebo útok na život nebo zdraví jiné osoby;
                    2. jestliže se nebezpečný pachatel, proti němuž zakročuje, na jeho výzvu nevzdá nebo se zdráhá opustit svůj úkryt;
                    3. nelze-li jinak překonat odpor směřující ke zmaření jeho závažného služebního zákroku;
                    4. aby zamezil útěku nebezpečného pachatele, jehož nemůže jiným způsobem zadržet;
                    5. aby odvrátil nebezpečný útok, který ohrožuje střežený nebo chráněný objekt nebo stanoviště, po marné výzvě, aby bylo upuštěno od útoku;
                    6. nelze-li jinak zadržet dopravní prostředek, jehož řidič bezohlednou jízdou vážně ohrožuje život a zdraví osob a na opětovnou výzvu nebo znamení dané podle zvláštního předpisu*) nezastaví;
                    7. aby v bezprostředním prostoru státních hranic přinutil k zastavení dopravní prostředek, jehož řidič na opětovnou výzvu nebo znamení dané podle zvláštních předpisů*) nezastaví;
                    8. když osoba, proti níž byl použit donucovací prostředek hrozby střelnou zbraní nebo donucovací prostředek varovný výstřel, neuposlechne pokynů policisty směřujících k zajištění bezpečnosti jeho vlastní nebo jiné osoby;
                    9. když je třeba zneškodnit zvíře ohrožující život nebo zdraví osob.

                    *) Vyhláška federálního ministerstva vnitra č. 99/1989 Sb., o pravidlech provozu na pozemních komunikacích (pravidla silničního provozu), ve znění vyhlášky č. 24/1990 Sb.

                    (2) Zbraní se podle odstavce 1 rozumí zbraň střelná, bodná a sečná, nejde-li o speciální zbraň podle tohoto zákona.

                    (3) Použití zbraně policistou v případech uvedených v odstavci 1 písm. a) až g) je přípustné pouze tehdy, jestliže použití donucovacích prostředků by bylo zřejmě neúčinné.

                    (4) Před použitím zbraně v případech uvedených v odstavci 1 písm. a) až e) je policista povinen vyzvat osobu, proti které zakročuje, aby upustila od protiprávního jednání s výstrahou, že bude použito zbraně. Od výzvy s výstrahou může upustit jen v případě, že je ohrožen jeho život nebo zdraví anebo je-li ohrožen život nebo zdraví jiné osoby a služební zákrok nesnese odkladu.

                    (5) Při použití zbraně je policista povinen dbát nutné opatrnosti, zejména aby nebyl ohrožen život jiných osob, a co nejvíce šetřit život osoby, proti níž zákrok směřuje.

                    0 0
          • Glum  

            Jo. Ze nezna zakony jsem mu sice rekl a on si nadiktovane cislo vyhlasky iniciativne zapsal (ze se podiva), ale jinak jsem s timhle resenim souhlasil. Protoze pak bych stravil celej den nekde na rizeni, tam by mi rekli, ze se sice soudruh trochu zmylil, ale vlastne mel pravdu, protoze ten zvonek a kryt na retez je prima vec a je to jen pro moje dobro a kdyz uz jsem tam, tak zacaluju 2500 za chybejici reflexy a to spravni rizeni. Ne, diky, za tuto cenu nebudu az tak principialni…

            0 0
            • ravo  

              Správní řízení je v civilizovaném světě prostřekem k domoženi se nápravy, pokud se domíváš že policajt nebo někdo jiný v nějaké jiné záležitosti nemá pravdu. V našem kocourkově ovšem správní řízení slouží k tomu, že ti v naprostě většině případů bude okamžitě napařena několikanásobně větší pokuta v rámci sazeb, které správní řízení nabízí. Ani to, že mám pravdu ještě neznamená, že se ve správním řízení dočkam „spravedelnosti“ a někdy ( mnohdy) nezbude nic jiného, než soudní cesta.

              0 0
    • x-mass  

      Oni si vzdy neco najdou. Kde pisou jake mnozstvi reflexnich ploch mas na sobe nosit. Ma to byt o stejne plose jako odrazky (tzn. 2000 mm2)? Jsou az moc vypocitavi.

      0 0
    • chorvat  

      vim ze s tim otravuju uz po nekolikaty, ale musim mit zadni cervenou odrazku, kdyz mam vzadu blikacku (ale bilou s cervenyma ledkama) ??

      0 0
      • zemehranol  

        Z dikce vyhlášky ano. Pokud bys však měl kolo vybaveno reflexními materiály, respektive oděv či obuv, tak tam za nesnížené viditelnosti neumuselo světlo být (tzn. že nic nebrání tomu, že tam být může).

        0 0
        • chorvat  

          ve vyhlasce je toto:

          1. zadní odrazkou červené barvy, tato odrazka může být kombinována se zadní červenou svítilnou

          kombinovana znamena ze odrazka ja integrovana v blikacce nebo ze tam musi byt obe.? a je v tomto pripade cervena svitilna moje bila s cervenyma ledkama ?

          0 0
          • la-da  

            Kombinovane svetlo s odrazkou je treba takove to klasicke zadni svetlo na dynamo – nahore svetlo a dole odrazka.Ja mam blikacku KL 250,takovej prastarej kus a ta ma v sobe taky zabudovanou odrazku,je to ale spis vyjimka,vetsina blikacek odrazku nema.Ani ta moje ale nesplni ten pozadavek na velikost – ten pozadovanej vepsanej obdelnik by se tam asi nevesel.

            0 0
            • Paja  

              To je otazka, jestli se vypnuta blikacka da vydavat za odrazku (prip. odrazovy material). Nektera spis jo nektera spis ne, zalezi jak presvedcis svestky:) (ted sem to zkousel a ma by se mozna za odrazku vydavat dala, ikdyz kvalitni odrazova nalepka odrazi lip) Co se tyka toho rozmeru, tak pouze 1 strana toho vepsaneho ctyruhelniku musi mit min 4cm, celkem tech 20cm2. Pokud spravne chapu tu vyhlasku, tak odrazove materialy obdobnych vlastnosti NAHRAZUJI odrazku, tj. vcetne te stanovene plochy, takze do tech 20cm2 muzes i mensi odrazku lehce doplnit odrazovym materialem

              0 0
              • la-da  

                Normalni blikacka se asi za odrazivej material pocitat moc neda,ta moje je kombinovana s odrazkou – nahore a dole je odrazka,mezi nima pruh s peti diodama.Kazdopadne ty odrazky tech 20cm2 nemaji takze to asi budu muset doplnit nejakou odrazkou nebo folii.

                0 0
    • rodriguez  

      newim newim co furt řešíte. V životě te o nás ve městě kde jezdíjó na kole uplně všichni (take se nám říká drohý japonsko), nikeha nepokutovali za to že be neměl něco na kole. Meslím,že to je hlavně problém pražáků, kde só policajti znudění na každém roho a majó obrovské rajone v keréch možó buzerovat. U nás tu slóžijó mladí kloci, keři sami jezdijó na bajkách, takže nemaj dóvod oplzovat.Většino jim ani nevaďo, že jedete v protisměrko, nebo po chodnice.Jen když majó nakázanó to bezpečnostní akco, tak to vylezó Městksá policio a buzerujo..ale dopraváce só fajnoví ogaři…tož pražákom zdar.

      0 0
      • ddd - andy  

        Asi se stehuju na vesnici :-))

        0 0
      • hYs  

        V okrese chomutov uz jsem byl zastavenej asi 10×, z toho tak 6× na cyklostezce a jediny na co se divaly bylo vyrobni cislo, nic jinyho je nezajimalo. Vzdy to byl nadherne slunecnej den :)

        0 0
        • Mox  

          Bych chtěl vidět jak na mém Black Horsu najdou výrobní číslo a co by potom dělali.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Spis chci videtr tebe jak hledas cyklostezku za slunecneho dne, aby ses mohl nechat zkontrolovat :)

            0 0
            • Mox  

              Tož po jedné jezdím i za slunečného dne.

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce