• pes

    Naskytla se mi moznost koupit fulla GT LTS. Nemat nekdo s timhle kolem zkusenosti?

    0 0
    • biker007  

      tohle kolo sem loni vyhral v tombole na Sudetech (GT LTS 5). jestli me pamet neklame tak uz se radku let nevyrabi.. aspon to moje melo jeste cantivelerovy brzdy a vidli RST 381. ale hlavni duvod proc sem ho rychle prodal (za 8000kc) byl ten, ze mel misto tlumice jen elestomery a do toho uchytu nesel dat zadnej jinej normalni funkcni tlumic.. a taky mel vidli s 1" sloupkem.. ale na vyssich modelech sou uz snad normalni tlumice a funkcni vidlice.

      0 0
    • la-da  

      Cau,LTS mame s brachou,ja LTS 3000 a bracha LTS 1.Po odstraneni nekterych technickych problemu je to dobre kolo na dlouhe vyjizdky.K tem technickym problemum – obema nam vychcal tlumic Rock Shox-odeslo olejove tesneni,bracha si nechal vyrobit nove(je tam nejakej uchylnej rozmer),ja jsem vymenil cely tlumic za vzduchovy,protoze na me byla mekka i pruzina.Dale nam obema odesly cepy uprostred spodnich ramen zadni vidle (horst-linky),nepomohla ani vymena plastovych futer,protoze se udelala vule v duralovem oku do ktereho ty futra prijdou.Museli jsme tam zalepit loziska s pevnym vnejsim krouzkem.Jinak kdyz funguje,myslim ze se muze v pohode srovnavat s nejmodernejsima konstrukcema maratonskejch fullu,i pri nastaveni tlumice aby pruzil se pri slapani moc nepohupuje.Na nejakej sjezd nebo husty skoky to je ale moc forovy – ram vazi tak 3.1 – 3.7kg podle verze.

      0 0
      • pes  

        Cau, dik za zkusenost, tohle je LTS 3000 a chci ho pro tatu, aby si pri bajkovani setril starou pater. Jen jsem moc nepochopil,ktere ty cepy vam odesly.Na tomhle vypadaji vsechny celkem bytelne, jen futra cepu objimky tlumice ve vahadle maji trochu vuli.Dela to na me dojem, ze jsou do vahadla vlozeny ctverecky nejakeho plastu a cepy jsou v nem jen tak na veselo kluzne, bez lozisek. Uz jste je nejak menili ci vymontovavali? Jsou futra nejak opravitelne ci nahraditelne?

        0 0
        • la-da  

          Cau,ty cepy v tom vahadle jsou fakt jen takove umelohmotne vlozky,ve kterych beha primo cep bez loziska.Prave otocenim techhle umelohmonejch bazmeku se meni zdvih zadniho odpruzeni – kdyz je cep vic vpredu je mensi zdvih,kdyz je vic vzadu je zdvih vetsi (ale zase potrebujes silnejsi pero).Nam to zatim jakz takz drzi.Odesly nam cepy (nebo teda spis pouzdra) co jsou asi 10cm pred osou zadniho kola – takove male co puli ty spodni sprusle zadni vidle na dve casti,hlavne na strane co je retez.Ostatni futra jsme zatim nepotrebovali ale neco by snad mel mit jeste Kohoutek z Euro bike v Otrokovicich.

          0 0
          • pes  

            Dik,super,dalsi uzitecna informace.Ani nevim,jak tam jsou ty bazmeky nasazene.Daji se nejak lidsky vyrazit?Ty zadni spodni cepy ctyrkloubu vypadaji zatim bez problemu,doporucim mu je hlidat.Jo a prosimte, na tom puvodnim RS Deluxu, co je to spodni a horni regulacni kolecko?Tam byl nejak sloziteji regulovan utlum, 2 komory nebo co?

            0 0
            • la-da  

              Cau,ty bazmeky jsou tam natlacene celkem malou silou,ale pokud ke chce clovek vytlacit nejakou tyckou,kvuli tlumici nemuze zatlacit rovne takze se bazmeky prici a nejdou ven.Nejlepsi je odsroubovat sroub spodniho oka tlumice aby slo s tlumicem volne hybat a pak jde celym tlumicem pomerne malou silou do boku tyhle bazmeky vytlacit.Regulacni kolecka na tumici – spodni cervene slouzi k regulaci zpetneho utlumu,odskoku,pros­te kdyz se pero po stlaceni vraci zpatky a to horni modre reguluje tlumeni pri stlacovani pruziny.Jinak taky sroubovanim tlumice v tom hornim uchytu je mozny v nejakem rozsahu stelovat i vysku zadni vidle – aby se pri pouziti ruzne vysokejch prednich vidli nerozhodila geometrie.

              0 0
              • pes  

                Jeste prosba, tata mi volal, ze si nevi rady, jak vyndat tlumic z te objimky,jak je tam chycen?Dik

                0 0
                • la-da  

                  Pokud chces vyndat tlumic z vahadla i s objimkou,musis napred vyndat sroub ze spodniho oka tlumice a ty plastovy bazmeky z toho vahadla,pak zasunes na jedne strane ten cep objimky co nejvic do drazky po tom bazmeku a na druhe strane pak jde druhy cep objimky vyndat.Jde to jen v urcite poloze,takovy mensi jezek v kleci,tezko se to popisuje,lepsi je to ukazat,takze pokud mu to nepujde tak muze povolit pruzinu,vyndat spodni opernou misku pruziny,pruzinu,ze spodniho oka tlumice vyndat futro,odsroubovat cervenej knoflik stelovani utlumu a pak jde cely tlumic z objimky vysroubovat.Sa­motnou objimku uz by nemel byt problem z vahadla vyndat.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse