• onegear

    Pocasi me opet privadi k myslence blatniku. Se vsemi dosud vyzkousenymi typy jsem nebyl spokojen – bud se umlatily nebo jsem je ulomil ja.

    Mate prosim nekdo zkusenosti s blatniky ktere vydrzi a nejsou jen pro paradu?

    Dik.

    0 0
    • aku  

      Na predni kolo mam kridlo Author cosi na ramu (ale kryje to jenom me) a vzadu mam blatnik namontovany na sedlovku (me to kryje perfektne, ale premyslim nad nejakym prodlouzenim at zakryju presmyk. To bahno je v nem fakt neprijemne)

      0 0
    • fousac  

      SKS Shocblade vepredu a X-blade vzadu… http://www.paul-lange.cz/sks.htm

      cena ponekud nekrestanska, ale design super a funkce velmi dobra… hlavne na zada a zadek se nedostane ani kapka..

      0 0
      • vlk  

        no a nestává se ti, že se ten zadní blatník pohybuje do stran?

        0 0
        • fousac  

          ten oranzovej pasek jsem podlozil kouskem gumy, takze se neprotaci… ani nemam problemy se sklapenim… a predni shockblade nema chybu… upevnuje se do sloupku vidle, podkova se az k nemu taky nedostane, o gumu neskrta, noham neprekazi a pochyta toho opravdu dost, hlavne to co leti predem rovnou na xicht..

          0 0
          • kovar  

            tomu se mi nechce verit, jezdis s tim SKS i v terenu? Jinak to co popisujes, zvladnou i levnejsi blatniky do sloupku vidle a mnohem lepe.

            0 0
            • TinkTink  

              No ja ten SKS do sloupku vidle urval pri prvnim padu – docela drahej spas…ten vzadu se protaci umirnene – tedka ho ma polovicka a nejak se ji neprotaci – takze zalezi taky na rychlosti…

              0 0
            • McBlacky  

              řekl bych, že Fousáč jezdí skoro jenom v terénu, a zvláště ve sjezdech se s tim vubec nemaže. Na rozdíl od zbytku je ale vždycky čistej a suchej. Já mít ty prachy tak si klidně tyhle blatníky koupim, protože mě přesvědčily… Vozil jsem nějaký zefal, author, ale všechny byly na h…, tak jezdim bez :-)

              0 0
      • kovar  

        Predni Shockblade je k nicemu, je moc prihnuty ke kolu, takze na nerovnostech guma na konci blatniku sem tam brnkne o kolo – to je rachot. Tento blatnik jsem odlozil ad akta. A koupil nejaky no name na predek s uchycenim na sloupek vidle za 170 a je perfektni – pochyta toho vice a nemlati sebou jako SKS. X-blade vzdadu me take nepotesil, neustale se zklapel a otacel – tak dlouho jsem pritahoval srouby v kloubu, aby se furt nezklapel, az se diry na srouby v platu vymackaly a tudiz blatnik se bohuzel stal neekologickym odpadem. Muj verdikt: Shockblade a X-blade – predrazeny odpad

        0 0
        • vlk  

          a co vozíš teď ,co by jsi doporučil.

          0 0
          • kovar  

            no vpredu ten no name , jak jsem psal (osvedcil se mi hodne pri sobotni akci, kdy kolega Hanz zral bahno a Tink a ja, kteri jsme meli tento blatnik, ne :-) Dozadu jsem poridil Topeak DeFender RX (viz www.velotrade.cz), ale bohuzel se otaci do stran, jako kazdy blatnik na sedlovku, je treba hodne silneho dotazeni , ale tim textilnim paskem se to dela dost, ale opravdu dost blbe, a mam strach ze se odlomi takove plastove zoubky, ktere drzi kovovy kolik. Ale aspon se nesklapi se jako ten debilni SKS X-blade a take chrani pred vodou misto, kde vybiha sedlovka z ramu . Takze dozadu co by bylo nejlepsi fakt nevim. O tom topeaku mam tez pochybnosti, ale neni to tak tristni jako s SKS, ale uvidime casem.

            0 0
            • d69  

              Za mě jednoznačně TOPEAK DEFENDER M1/M2– nová řada má vzadu lepší upevnění(ten látkový pásek byl fakt na prd)a i prodloužení zadního blatníku z měkkého plastu,takže se (narozdíl od starší varianty) neláme.

              http://www.bike-sport-shop.cz/…-tc9619.html

              0 0
              • oxix  

                ten predni jse rozlozit na dva dily? vleze se to do batohu?

                0 0
                • Shadow.1  

                  jj, na dva díly… dokonce vozím jen ten zadní, aby mi necákalo do xichtu…

                  0 0
        • Karaya  

          Hmm ja je mam oba od SKS a jsem s nimi naprosto spokojeny, zadni se ani neotaci, ani nesklapi, predni pochyta vsechno…Aby predni nemaltil, tak ho musis v miste uchyceni do kolejnicek pri nasazovani ocistit…

          0 0
      • MartinXC  

        Na zimákovi mám

        • vpředu na rámu Zefal – křídlo
        • vzadu od SKS X-TRA-DRY, mám jej hodne nízko že skoro líže zadní pláš? – nejsou s ním problémy, když si skočí, tak se zase odrazí od pláště, do boku mi neuhýbá

        Vzadu mě to nenahazuje, ale vepředu když jedu rychleji v bahně, tak bláto lítá pod blatníkem nahoru a jak ho dojedu ve vzduchu, tak ho obličejem občas chytám – tam dám asi blatník co trčí před přední kolo a je montovaný zespodu do hlavové trubky.

        0 0
    • bubo  

      Taky se přidám s dotazem kolem blatníků: Mám Superiora 29" a řeším, co tam dát za blatníky. Zvolil bych i klasické trekové blatníky, ale bývají úzké a spodní držák na sedlovou trubku mývá malý průměr (vnitřní průměr sedlovky mám 31,8), takže nejde nasadit. Viděl jsem nějaké blatníky od BBB, jak trekové (a jsou dost široké – až na ten malý průměr úchytu na sedlovku, ale to by šlo možná nějak upravit), tak i klasiku na MTB asi za 480, sada přední + zadní ála SKS (přední dělený, zadní nastavitelný s úchytem na sedlovku). Máte s nimi někdo zkušenost?

      0 0
    • wertigo  

      taky me pocasi donutilo. pro zacatek jsem mrknul na Author predek – 149Kc zadek 129,– (na sedlovku). ten predni vypada ze pochyta dost, ale to plastove uchyceni, no nevim. videl jsem jeste tusim SKS zadni, ma takovy kloub, kterym se da blatnik pekne prihnout ke kolu jak potrebujes, ale ten kloub pujde urcite po nekolika km do kytek, jak uz tady lidi reportujou. takze zkusim asi ty levene Authory.

      0 0
      • alexandr  

        zadni authory nebrat, v mrazu krehnou a ulamuji se (znicil jsem takto uz dva – v lehkem terenu)

        0 0
        • pustipav  

          6 let zpet je to asi jedno:)

          0 0
          • alexandr  

            to je pravda :). Ale jednak jsem ten posledni zlomil vcera a jednak dnes pri hledani infa, co si mam misto nej koupit, aby to vydrzelo, jsem narazil na tohle forum. Takze to obcas lidi ctou i zpetne…

            0 0
    • Fido  

      vepředu vozím " kačera " od authora na dolní rámovou trubku vzadu taky author na zadní sedlovku a mám takovou vychytávku aby se blatník neotáčel na trubce do stran, tak jsem navlíknul kus staré duše na sedlovku ( cca 3 cm ) do výše plánovaného umístění objímky blatníku. Do objímky blatníku na styčné plochy se sedlovkou jsem vlepil vteřinovým lepidlem – lze jakékoli jiné – smirek na textilu – hrubší zrno a tím dojde při přitažení objímky šroubem k zakousnutí smirku do gumy adhese je jako pevný spoj a blatníkem neotočíš, kdyby jsi se po… nejraději ale jezdím bez blatníku, protože stejně po každé vyjížďce se dres pere, neb je propocen a smrdí, a to mi vadí, takže když je tam trochu toho bláta, tak mi to nevadí, to na podzim a jaře, když mám windstop bundu a většinou je mokro, tak blatník vozím…

      0 0
      • Seveřan  

        No, já sem pořídil od SKS X-blade, kombinace plastu a gumy. Připíná se k sedlovce, část která je blíže sedlovce se dá šoupnout mezi zadní vidlici. Pokud to tam vrazíš tak se neotáčí a nesklápí. Moje skušenost. Jinak je opravdu předraženej. Na předek shock blade dobrej, necvrnká do rámu a pochytá všechno – zvláštní.

        Jinak se mrkni na

        http://www.hota.cz/blatniky.html

        Cena skvělá, vzhled taky jde a funkčnost snad taky bude, za ty prachy docela levnej pokus.

        =ZDAREC=

        0 0
        • vlk  

          jo ta hota-měl jsem Typ MTB 2001/1 a je k ničemu.Zadní se sám od sebe lámal už jen vibracemi při sjezdu.Jinak design mají výbornej.Jo ještě jsem si na ně musel udělat svoje vlastní nerezové držáky-ty jejich jsou moc krátké a blatníky se u nich lámaly.Už mi ale zbyl jen přední zadní šel do kytek.

          0 0
    • tk  

      vrele doporucuju crud. predni na ramovou trubku dotahnout elektrikarskej­ma paska.

      zadni s dlouhou nasadou. ten se neprotaci. akorat se mi kamosi smejou, ze jezdim s lopatou na snih. doma sem zadni nesehnal, mam ho z UK.

      http://www.chainreactioncycles.com/viewproduct.asp?…

      http://www.chainreactioncycles.com/viewproduct.asp?…

      0 0
      • djano  

        Potvrdzujem, su vyborne (na predny nie je treba pasku – originalne gumicky stacia), zadny drzi aj do stran. Len som si pre istotu vyrobil kovovu podlozku aby som neznicil plast pri dotahovani.

        0 0
    • zirecek  

      zadni blatnik nesmis dotahnout na fest, musi pruzit a popojizdet, jinak se ulomi. Me vydrzel zatim neomezene takhle uchyceny na klasickem horskem MTB…

      0 0
    • Pekáček  

      SKS Shockboard na vidlici, úplně v pohodě. Vozím ho aj na závody. Zimák ho má taky a vzadu obyčejnej blatník z plastu, uchycenej dole na sedlový trubce objímkou (Duratec tam nemá tu tyčku na spodní vidli), nad véčkama je vedenej nad tou tyčkou a k ní přivázanej plastovou páskou, vzadu ho drží klasická vidlička, která je na jedný straně chycená v otvoru na kotoučovku a na druhý v pidiobjímce. Je dostatečně vysoko nad pláštěm a nekmitá, vidličku jsem ještě nezrušil.

      0 0
      • SELMIRA  

        Yo yó! SKS Shockboard být prima. Libový blatníček . (Dík Ježíšku!) Akurát se mně podařilo uklouznout na ledu a ulomit kolejničku na tej věci, co ho drží na vidlici. Ale gumičky to pořešily a teď už mam i náhradní tamto. :o)

        0 0
        • vinca  

          JOOOO shockboard mam taky, -taky dik jezisku , ale v jedny opravdu brutalni projizdce uprostred zimy (po zeleny na cernou studnici , – vsude kolem bezkari – jsem ho ztratil , ale turisti ho nasli, do donesli mi ho ), na tom spuntu v predni vidli jsem pak predelal plastovy kolejnicky na hlinikovy , a od ty doby naprosta spokojenost, vydrzin vsechno, vzadu mam SKS X3 (Xtra Dry), byl do serky s prednim , cena obou mastna, ale naprosta spokojenost , lepsi funkcnost a vzhled si ani nedovedu predstavit, jo mam je v karbonovym dizajnu :-), konecne se nestydim za blatnik.

          0 0
      • SELMIRA  

        P.S. Pozdrav blatníkovym maniakům! :o)

        0 0
    • jaja.k1  

      Viděl jsem kdysi zadní blatník z nějakého polyetylenu, který byl nafukovací – připadalo mi to nezničitelné (pokud ho teda nepíchneš :-).

      No fakt si nedělám srandu – když ho nepotřebuješ, tak to vypustíš a sroluješ, pak se to jen nafoukne a drží tvar.

      0 0
    • Nimrod  

      trošku oživím..

      vymýšlím blatníky a rád bych věděl, jestli má někdo zkušenosti s sks grand mom a dad. jde mi především o srovnání s x blade a shockboard

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.