• SirMike

    Jaký zdvih je ideální u vidlice MX Comp ETA. Přemýšlím o těch 120 mm, ale nevím, jestli to zase neni moc vysoký. Chci si totiž koupit rám RB CR 1500. Poraďte…

    0 0
    • enjoy  

      jel jsem na MX PRO ETA 120mm a sam bych to nechtel,ale bylo to na fullu tak se to dalo. ale na hardtail asi ne.ale jsou XCckari kteri ti to odsouhlasi.

      0 0
    • jack  

      jo zdvih 80 nebo 85mm na hardtailu je lepší,i když marzocchi je trochu tužší.

      0 0
    • kovar  

      Tech 120mm je zatim to nejlepsi, co jsem na nezavodnim XC jel (vetsi zdvih jsem zatim nezkousel). ETA ve velmi prudkem vyjezdu neni na skodu (snizi se predek), pri prudkem vyjezdu mnohem lepsi nez ETA je prace s tezistem, nebot po aktivaci ETY se vyradi z funkce negativni pruzina a pruzeni tim padem stoji za starou belu. TAkze ETU temer vubec nevyuzivam, nebot v tak prudkych vyjezdech, kde by snizeni predku pomohlo, se stejne uz nejak lidsky dlouho neda jet. JEnze nemam ani neznam ram na ktery se tazes.

      0 0
      • Karaya  

        Hmm, vcera jsem na B52 ETU mohutne pouzival a do tech stojek se fakt hodi…Takhle jsem rval stopa na ty co tlacili :-)

        0 0
      • McBlacky  

        já teda nevim, ale každý centimetr se do výjezdu počítá, teda do těch hodně prudkých, které jsou max 50 metrů.

        0 0
    • lubos  

      No, ono to zas neni tak horky. Normalne je 105, tudiz navyseni je jenom 1.5cm, a kdyz 0.5cm das vetsi sag, tak mas najednou zvyseni jenom 1cm. A to uz takovy rozdil neni. Ale na HT by to asi bylo az moc.

      0 0
    • Snoopy  

      Zalezi na velikosti ramu. Jezdim druhym rokem RB CR1500, velikost 41, s M-Z4 se 100mm (91mm) zdvihu. Popravde, obtizne vyjezdy se proste nedaji, kolo se stavi …a ja padam .o) Ale na druhou stranu, cesta dolu je radost, kolo je hrave a hoslova vybizi k nasazeni vlastovek. To je dano hlavne ostrym sklonem vidle (predni naba blize k ramu). Jezdim prevazne XC, 100mm vidim jako rozumne maximum pro velikost 41 a velikost 41 vidim jako rozumne minimum pro mou vysku (172cm) :o) …ale ted jak se divam se dela 40, 44, 48, 52 a 56. Nove M neznam, ale 80mm je na XC rozhodne malo. 120mm je uz dost, ale bal bych se to dat na tak maly ram. Velikost 52 a 56 nemel by byt problem, 48 asi jeste jo, tech 44 nevim a na tu nejmensi velikost bych to nedaval (zivotnost ramu by sla dolu).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.