Bacha taky na základní nosič...

41 nepřečtených
  • Kotěnočkin

    Co je platný dobrý nosič na kolo, když ten základní stojí za h…o Před 6 lety jsme ve čtyřech jeli bikovat do Švýcarska (Opel Astra D).Den před tím koupili novou zahrádku FAPA(Italy) a nechali v prodejně namontovat.Po cca. 3,5 hod. jízdy na dálnici při 120 km/h zahrádka i se 4 MTB odlétla jako papírový drak..Dodnes ten pocit nadlehčení celého auta a pohled ve zpětném zrcátku vidím…Nebyla špatně přidělaná, prostě stála za h.. a materiál nevydržel.Jen obrovskou shodou náhod se nikomu nic nestalo a kola jsme z dálnice stačili uklidit.Paradox je, že ty nejlevnější střešní nosiče vydržely, jen se pokroutily. Nakonec jsme s nimi ještě absolvovali cestu do Španělska. Kdo chce vidět fotky, mohu poslat.Protože to byla nakonec super akce, neměl jsem náladu se handrkovat s prodejcem a dovozcem. (Dnes bych ho jinak potrápil:-).Když tu tak čtu, jak někdo vozí 5 kol a určitě nejezdí 90, tak nevím, nevím…A ponaučení pro mě?Žádný strojírenský výrobek z Itálie nesmí do baráku, auto, elektronika, vidle, NIC!!! Pouze pasta, parmazán a lambrusco:-)))

    0 0
    • Kotěnočkin  

      Sorry, neviděl jsem v diskuzi svůj příspěvek, tak jsem ho přepsal ještě jednou. Aspoň se všichni poučíte:-)))))))

      0 0
      • Zdyn  

        No ono taky 120 je docela dost.Nicmene asi by to vydrzet melo,ale je otazka,jestli byla chyba v nosici nebo v montazi.

        0 0
        • TinkTink  

          140 – dva bajky – Fabie – pohodicka.

          0 0
          • kankrlicek  

            Kolo není stavěné na dlouhotrvající tlak v oblasti ložisek. Při dešti se ti v takové rychlosti může stát, že budeš v ložiskách na suchu a pak to zadřeš :)

            0 0
            • TinkTink  

              Ktery loziska myslis? Ty v nabojich? Nemyslim si, ze mas pravdu…proc by na to nebylo stavene – myslim ze jeden drop tomu da vetsi zahul nez cokoli jineho…

              0 0
              • kankrlicek  

                Zkušenost s tím nemám, ale četl jsem, že dlouhotrvající tlak vzduchu vytlačí tuk ven. ,,Pomáhá" k tomu taky déš? + rychlá jízda. Jsem šetřivej, takže tak rychle s kolem na střeše nejezdím i kvůli spotřebě :)

                0 0
                • TinkTink  

                  No hele…zas otazka – ktery loziska..ze jo :)

                  Podivej se na to logicky :)

                  Mas utesneny loziska v nabojich – hlavne prumysla (jiny nevozim…)…dvojity tesneni to jisti :) (kdyz uz se nakej tlak k lozisku dostane, tak je fakt malej…

                  Dal mas loziska v hlave – taky „prumysla“…no…tak nahore to je krasne utesneny miskou…dole je to taky utesneny…mozna trosku hur, ale jednou za pul rok to rozeberu a ponorim do oleje (tedka v lete planuju vrazit ty loziska do varici vazeliny…

                  Dalsi loziska jsou v…v…jo…stred…no tak tam se snad ani tlak dostat nemuze (leda z bocniho vetru…ale tam mas zas kliku, takze pohoda…no…a to je myslim asi vsechno :) – pak mas samozrejme jeste treba cepy na veckach…tam ti ten tlak muze ten tuk vytlacit…to jo…ale myslim ze to vetsinou ten sroub kryje dostatecne,takze vytlaceni moc nehrozi :)

                  Sedlo vozim v aute … vetsinou – stejne bych ho musel minimalne sundat, protoze bych to o prvni most urval – tak si prece neposkrabu sedlovku…vrazim to do auta krasne do latky zabaleny :)…

                  0 0
                  • lubos  

                    XTR naboj vystrikanej na wapce ztratil vazelinu. Tolik realita o ktere vim. No a rychla jizda v desti je imho totez jako wapka. Ze jsou naboje utesneny je hezka vec, ale nejsou to tesneni tlakova. Ale tech 90 by urcite nemel byt problem, vzdyt otlik se da jet i na bajku. Snad. Ovsem, 120, to neni o 30% vic …

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Seberychlejsi jizda v sebevetsim desti nebude ani zlomek toho co dokaze dobre namirena wapka.

                      0 0
                      • lubos  

                        Tos asi nevidel testovani cloveka v aerodynamickem tunelu pri 200km/h co mmu delalo s oblicejem. Jasne, ze dobre mirena wapka je fakt neco, ale vem si, ze gumene tesneni na nabe je presne ve smeru jizdy, minimalne na prednim kolese. A kdyz neni labyrintove tesneni … Osobne jsem mel tu cest videt, co udelala jizda po dalnici pri normalnim pocasi 130–140km/h, bez vody s lepici paskou na riditkach. Paska, ktera jinak zanechava docela humusny kus lepkaveho bazmeku byla ciste sundana. Toz tak.

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Jsem jednou prijel ze zavodu (100km) a na strese sem nasel izolepu co jsem s ni pripevnoval hadr proti odreni kol. Jenze to nebyla prilepena izolepa. To bylo normalne cely baleni jen tak polozeny :) Nebo zrovna v patek jsem nechal klic na utezeni zahradky na strese. Po 40km mi na hrbolu poskocil, tak jsem zastavil a vzal ho do tepla dovnitr. Zalezi taky jak jezdis. Slapat na plyn umi kazdej, slapat do pedalu… :)

                          0 0
            • lubos  

              No, tohle je zajimave. To by chtelo ty mista nejak olepit izolepou.

              0 0
    • MartinS  

      Když to tak čtu, tak se celkem divím uváděným rychlestem s koly na střeše, podle mně jet přes 120 s 2 koly je celkem riziko. Celkem často jezdím na střeše se surfama (kola v autě) a víc než 120 nejezdím. V německu dělali pokusy (Surfmagazin) a při 120 km/h surf vytváří tlak na auto cca 40 kg, když připočtema váhu nákladu a nosiče, tak se není čemu divit, že se nosič rozpadne.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Zalezi jak mas nastaveny sedlo. Me to pritlak moc nedela :)

        0 0
      • vlk  

        tak ale nějakých 50–60kg by měl v pohodě vydržet.Jakýsi čech kdysi zkoušel kliky na zahrádce auta za jízdy-pokoušel se o světový rekord a taky ta zahrádka udržela a určitě vážil minimálně 70 kg.

        0 0
        • ravo  

          A nebyl Simir Gerchan ( nebo jak se ten turek jmenuje) z Cobry 11?!?! Ten umí udělat na střeše stojku i ve dvoustovce:-)))

          0 0
      • la-da  

        Surf ma proti kolu vyhodu i nevyhodu v tom,ze je to docela dobry kridlo.Kola jsou vetsinou takovy leseni ktery vyrabi jen dost velkej odpor vzduchu a skoro zadnej vztlak.Surf ma sice daleko mensi odpor ale pokud dostane vhodnej uhel nabehu (at uz polohou pri namontovani nebo treba ofouknutim protijedoucim nakladakem)vyrobi vztlak kterej muze byt daleko vetsi nez odpor toho kola.

        0 0
    • vlk  

      Tož to my na favoritu 140Km/h 4 kola na střeše a pohoda.

      0 0
      • Pavlos  

        poskej az ti to urve strechu:)

        0 0
        • vlk  

          Už ne to byla léta minulá.Boural jsem a tak šlo do šrotu.Ale s novou felickou jsme s tim 120 jeli taky.Ta je teď ale taky v servise.Tu pro změnu bourala moje mama.Akorát mě štve brácha-ten si koupil místo auta motorku a už s nama nejezdí na kolo.No na motorce by ho neměl asi kam dát.Ještě že si kamoši motorky nekupují.

          0 0
          • Otto  

            To já jsem prodal enduro a koupil kolo. Náklady na km stejné.Co ušetřím za benzín, utratím za pivo a jídlo ,rehabilitace,Flec­tor gel a ibuprofen…

            0 0
            • RomanH  

              A ja zase premyslim o nejakem SuperMotardu (Husaberg, Husquarna)…

              0 0
    • biker007  

      kdyz sme u tech rychlosti.. oktavka, pricniky Thuelu, nosice za 350kc, 2 biky, po dalnici do Italie 140–150kmh bez problemu.

      0 0
      • wroum  

        audi 100 2,3 E 1994 – 2 kola i s detskyma sedackama a ulitlo to az pri 190 (komplet zahradka) – ja sem si to myslel ze to musi uleten, ale znamej co ridil rikal ze to neni poprve a ze to asi vydrzi

        0 0
        • Bobo  

          Hm, jen se trumfujte, kdo rychleji, tak to má být. Já jsem asi výjimka, svoje kola mám rád a nikdo mě nedonutí jet s nima na střeše víc jak 100. Stačí, když si představím, jak to někde v zatáčce ulítne do pole a můžu zas rok šetřit na nový.

          0 0
          • wroum  

            ja mam svoje kola (obe) taky rad a proto je NEDAVAM NA STRECHU auta. radsi sem si koupil auto do kteryho se vejdou dovnitr. takze tak

            0 0
          • Žanek  

            To je ještě ten lepší případ, taky může uletět do předního skla protijedoucího auta, řidič se lekne, vymlátí se a ******* je na světě. Taky s kolama rychleji než 100 nejezdím;

            0 0
    • mosquito  

      filcka s hagusama a thule nosicama 2–3 MTB 130km/h a v poho, jen to chce treba kazdych 50km zkotrolovat uchyceni a jestli se neco neuvolnuje

      0 0
    • boulder  

      chlapi nechci machrovat ale golf variant hagusy, originál příčníky a Thule držáky 2× + 1 noname a 160 bez problémů, kromě vyšší spotřeby

      0 0
    • Kotěnočkin  

      Ne, chyba v montáži nebyla.Nakonec to montoval prodejce, prostě materiál a provedení stálo za h......

      0 0
      • Kotěnočkin  

        Ještě dodatek. V nejbližším městě(Amberg) jsme koupili v hypermarketu nejlevnější nosič a s tím naprosto bez problémů Švýcarsko, Francie, Španělsko a dodnes slouží.Prostě ta Fapa byl italskej shit.

        0 0
        • martt  

          tych 5 bikov vozim ja. Zakladny nosic mam tiez fapa a bol velmi drahy. Za 6 rokov som s bikami a surfami nabehal desiatky tisic km a zatial nic neodpadlo.

          Nejazdim moc rychlo, tak 120, s 90 konmi to ani viac nevytiahne ked tam mam tri surfy, 5 plachiet, rahien, stoziarov a tri biky (to je maximum, co sa tam da naraz narvat).

          0 0
    • Kotěnočkin  

      :-)))))

      0 0
      • zwwak  

        Já mám zkušenost, že jsem měl po deštivém dni a jízdě po dálnici 120 – 130 km/h v ráfcích vodu. Vyschla časem sama. Ložiska ( viz. výše ) byly asi OK, protože na nich jezdím dodnes. Jen všechen olej z namazaných míst byl kompletně pryč ( řetěz, řazení, brzdy ).

        0 0
    • vojtik  

      No ja jen pridam svoji aktualni zkusenost, v sobotu jsem se vracel z Chorvatska, a predjizdel jsem SuperBa, ktery mel na strese 4 biky, a by vocko jel minimalne 160 km/h… Ja ho predjizdel ve 180 km/h… jestli dojel nevim…

      0 0
    • Tomcat  

      Mě se kolo tak z auta utrhlo, bylo to jen ve 40km/h v zatáčce. Nosič zkroucenej dovrtule auto vodřený jak prase.

      Vodtý doby mi kolo na střechu nesmí.

      Uznávám, že Pádlistovy bčas vložím důvěru k přepravě mího kola na jelo limuzině.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        A jak to ctu, tak jsem peknej hazarder. Jsem si rikal, ze s tim vic jak kilo nepojedu, ale uz jsem se otrkal :)) Ted me brzdi spis nez zahradka vykon vozu. Jeste ze tak :)

        0 0
        • Pavlos  

          Jestli jezdis tim cim si myslim, tak si dej pozor at z toho nemas kabriolet:)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.