• analytic

    Tak zkuste dát názor. Chystám se pořídit 29" Full. Po procházení jsem skončil u čtyř kandidátů no a asi jeden to vyhraje.

    1. Rock Machine Vortex 30 (2012 vs. 2013)
    2. Vortex 50 (2013)
    3. Superior F909 (2013)
    4. Rock Machine Tsunami F90 (2012)

    Kdo prosím má přehled o RM ? V čem je hlavní rozdíl mezi RM Vortex a Tsunami.

    Zajímavé je porovnání Vortex30 (2012 – stojí „jen 30tis“) a Vortex 30 (2013) v cene 48 tis.

    V čem je zásadní rozdíl v poloze tlumiče? Vortex30(2012) má tlumič pod horní trubkou a verze 2013 má tlumič vertikálně. Může mi někdo říci zkušenost jak se toto projevuje v praxi?

    0 0
    • trembi  

      Vortex 2013 je v podstatě Tsunami 2012, jenom s tim rozdílem že rám bude možná trochu lehčí, páč jde o top model. Systém odpružení je u obou stejný. Ale tsunami 2012 má rebu takže to je plus. Superior má kliky na čtyřhran takže mínus. Jinak rámy budou hodně podobný protože obě firmy patřej pod jeden koncern. Takže za mě Tsunami 2012 ;)

      0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0
    • Dorsiflex  

      Ahoj, Rock Machine Tsunami (Vortex) prý není dobré kolo, protože má mizerný rám. Nejel jsem ho, ale v dlouhodobém testu Vela ho hrozně strhali (a to tam většinou skoro vše chválí). Funkce jeho zadní odpružení je prý absolutně „svázaná“ s tahem řetězu, tuhost je špatná a váha taky nic moc. Já věřím, že to tak je. A ten Superior? Nevím, ale celopéro od SUPa bych nebral.

      Na 29er si množství výrobců vylámalo zuby, protože 29er musí mít perfektně vyřešenou geometrii. A já bych rozhodně na Rock Machine nebo Superior nesázel.

      Pokud na tom trváš, tak radši Superiora, ale vůbec nejlepší by bylo podívat se po jiných značkách nebo po výprodejích. Když si koupíš bika od značek jako je Trek, Canyon, Radon, Specialized atd, nemůžeš šlápnout vedle.

      0 0
      • trembi  

        Uzivatel hctc tsunami ma nebo mel a na nic si nestezoval, ale nevim to by musel napsat sam.

        0 0
        • Dorsiflex  

          Těžko říct jaké má zkušenosti s fullama. A také platívá, že když si koupíš něco drahého, tak to určitě nemáš chuť kritizovat.

          Každopádně ale nevím, protože jsem ho, jak už jsem psal, nejel.

          0 0
      • analytic  

        Ahoj, velmi ti děkuji za typ. Vyhrál to Canyon Nerve AL 8.9 a jsem maximálně spokojen. Jen díky tobě jsem se o té značce dozvěděl, pak už jen výstavy, předváděčka v Chrustenicích a rozhodnutí …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.