• Adrenaline

    čaute bikeři chci se zeptat co říkáte na vidlu rock shox recon 351 soloair, s poplockem? Je dobrá na XC? Díky za vaše poznatky.

    0 0
    • Degenys  

      Taky o ní uvažuji, tak zkušenosti sem, please

      0 0
    • vlk  

      V historii je toho dost.Jinak ji vozí pekáček a zatím je spokojen.

      0 0
    • kubajs mtb  

      taky o ní přemejšlim reba je na mě moc drahá tak bych zkusil tohle, ale nevim jak si stojí:o)

      0 0
    • Mamut  

      Mam ho asi 14 dni. Ziaden velky rozdiel oproti Judy XC 2000 som si nevsimol. MOZNO je trocha tuhsie, ale nijak velmi poznatelne. Chod ma po zabehu celkom slusny, aj ked Judy ho ma lineranejsi, ale to problem, ze Judy je na pruzine. Jedina vyhoda, ze v Judy skvrcal olej a Recon je ticho. Navyse ho treba pucovat, pretoze nema prachovky. Bez poplocu by som za zaobisiel. Potrebujem ho jedine, ked idem zo sedla a to ja casto nerobim. A vtedy po zamknuti chodi vidla asi 2cm namiesto 4–5cm bez zamknutia. Sice to poznat a citit, ale rozhodne by som bez toho prezil. To zamknutie je zvysenie kompresie, nie lock. Takze som dal jeden zjazdik v lese a az dole som si vsimol, ze mam polocknute. Asi by som radsej mal stelovatelnu kompresiu, nez poplock.

      A este jedna otazka? Ako a v ktorom rezime sa ma prejavovat ten slavny Motion Control? Pretoze ja som si tam ziadnu necitlivost na male otrasy nevsimol.

      0 0
      • cabbage  
        • v zamčenym.
        0 0
      • kurýr na bajku  

        Tak jestli si sjel sjezd se zavřenou vidlí a nevšiml sis toho, tak nevim co na to říct…

        0 0
        • Mamut  

          Nepochopim rozmyslanie ludi, ktory napisu pripevok o tom, ze nemaju co povedat.

          0 0
          • lubos  

            Zle si to pochopil. Kuryr ti chcel povedat, ze ak ides zjazd, a nevsimnes si ze mas zavretu vidlicu, tak bud to nebol ziadny zjazd alebo proste vidlicu nepouzivas ako mas ani ked ju mas otvorenu a mozno by ti stacila pevna.

            0 0
            • cabbage  

              takže, kdo má SPV ve vidlici, by se měl radši koupit pevnou, nebo co se tu snažíš vyjádřit?;

              0 0
              • lubos  

                Myslim, ze SPV a motion control v Reba/Recon nebo system ala Fox jsou dva naprosto odlisne veci. Pokud vim, tak SPV vidlici nezamyka.

                0 0
                • cabbage  

                  MC taky ne;)

                  0 0
                  • lubos  

                    Mamut: „Ako a v ktorom rezime sa ma prejavovat ten slavny Motion Control?“ cabbage: „- v zamčenym.“

                    Tak uz fakt nevim o cem se tady bavime. Jestli MC vidlici nezamyka, jak tvrdis, tak potom nevim cim si tu Rebu zamykam. Asi SPV systemem, ze jo ?

                    0 0
    • Dag  

      Motion Control je dobra vec. Parkrat se mi stalo ze jsem vidli pri sjezdu zapomel odemknout. Bylo to sice znat, ale pri vetsich razech se vidle odemkla. Mam Toru 318 soloair 100 a jsem s ni naprosto spokojeny.

      0 0
      • Mamut  

        Aha, tak potom este nejak „vykoumat“ ako si uroven MC nastavit, na vidlici, ktora to akoze neumoznuje. Pretoze, ak ma podo mnou fungovat, tak potrebujem, aby chytalo az vacsie razy. Vazim 92kg a asi som prilis tazke prasa na tovarenske nastavenie MC.

        0 0
        • Dag  

          Ja mam nahodou tez 92 kg. Pri zavrene vidlici se to automaticky otevre pri vetsim razu. Foukam tam 160 a nemam zadny problem. MC si muzes nastavit na vidlicich ktere maji Dual Air

          0 0
    • james11  

      Mě se to zdá dost za vidlu dát 7490,– (za SH RECON 351)

      0 0
    • marapara  

      Bych šel raději do Reby nebo Relevationa

      0 0
    • Jogador  

      Já ho vozim už pár měsíců, pár tisíc už na něm mám… Uniká mi vzduch mezi komorama, a nejse mtu sám, přijde mi , že tu už sní mělo dost lidí problémy. Jinak ještě bych přemýšlel o Marcochi 100 s ETOu, je za stejný peníze… Ale semsní víc spokojen než s TOROU a skarebem…

      0 0
      • Pekáček  

        Třeba by pomohlo ten píst slepit aby dolů nic nepouštěl a vrazit tam obyč vinutou negativku. A bude to singleair jako vyšitej.

        0 0
    • dury  

      zdravim, tiez uvazujem o kupe vidli, a pozdava sa mi prave tento model. snival som o rebe, ale toto mi pride ako ekonomickejsia verzia s postacujucimi vlastnostami. ako sa lisi od reby okrem dual air? oplati sa priplatit si na tu rebu? co sa tyka tuhosti je medzi tymito vidlami nejaky rozdiel? lebo konstrukne mi pripadaju rovnake. chcel by som to na XC, maratony, ale na kotuce a mam mierne cez 100kg, a chcem vidlu co vydrzi par rokov a ma lockout. cize tento lockout, ktoy ma recon, nezamyka uplne ? ako pisal myslim mamut, tak sa vidla ponara aj pri slapani v stoji? dakujem za rady.

      0 0
      • Pekáček  

        SoloAir by měl poskytovat podle výrobce podobné vlastnosti jako DualAir, akorát u SoloAiru máš vždy v negativce a pozitivce stejný tlak a na počátku chodu cca 3–4mm chod naprázdno (to se uzamyká přechod mezi komorama). Zas tak moc to nevadí, ale než mi to bylo vysvětleno, bál jsem se, že je to nějaká závada :o) To zamykání mi příjde perfektní, zamkneš a vidle chodí tak 1–2cm hodně ztuha. když chytne prdu se odemkne, zpracuje náraz a zas zamkne – ale jde trochu víc ztuha, nečekej, že tě to nějak moc ušetří rázu do řidítek. Kdybych se rozhodoval teď, vzal bych Rebu. Ale už jsem slyšel o nějakých závadách, stejně jako o problémech na SoloAiru (noření vidlice při jízdě). Nebo vem Recona U-Turn na pružině, pružina ti z vidle neuteče ;o)

        0 0
        • lubos  

          Treba ta moje zavada je uz vyresena. Vymenilo se /v zaruce/ tesneni v leve noze a uz chodi jako ma.

          0 0
        • Pebe  

          tak noření se mi taky stalo, jel jsem po hrbolatý silničce do kopce a imho tím malým zatížením se neuzamvíral ten soloair pístek a vzduch procházel skrz. A když dostala vidlice malou ránu, tak se trochu zasunuly nohy. Nahoře jsem byl skoro nadoraz, ale stačilo za jízdy odlehčit přední kolo, nohy se vysunuly a potom už to normálně fungovalo.

          0 0
        • dury  

          hm, dik za odpoved. no z toho mi vznikaju dalsie otazky. ta vola o ktorej vravis, to znamena ze ked budem chciet nadhodit koleso napr nad koren, tak to nepojde „hladko“? da sa ten chod naprazdno odstranit? nie je to len zalezitost niektorych kusov. to zamknutie ako opisujes sa mi javi ako idealne, takze s tym by som hadam bol spokojny, no ako si spominal, pruzinu, tak tam myslim nieje moznost zatvarania z riadidiel. a taktiez neviem, ci by ta pruzina stacila na mojich 100kg :) a tu zmenu zdvihu vobec nepotrebujem, som za to, ze cim menej nastavovani, tym lepsie. ja potrebujem jazdit a nie tocit koleckami na vidlici..ak, tak jedine klukami:)

          0 0
          • vlk  

            ne ne to vlastnost viz: www.bike-forum.cz/…4/forum.html#… To zavírání s řidítek poplock u pružin, vše se děje v tlumiči, tedy to nemá s pružinou v druhé noze nic společného.Záleží na prodejcovi zda má zrovna u-turn s poplockem.Jinak dají se dokoupit i tvrdší pružiny, ale nevím za kolik na 100 kg bude ta standartní moc měkká.Pokud by ti krátký chod naprázdno vadil, atk bych uvažoval o rebě nebo spíše o revelationu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.