fox vanilla - zvuk pri 'obrubniku'

26 nepřečtených
  • chupas

    jsem dneska vyjel ven a zjistil jsem zvlastni chovani vidle. seskakoval jsem obrubnik a jentak decentne jsem seskocil a vydle udelala takovej divnej zvuk a mirne me vrazila do ruky ( ve fazi pred dopadem). zkousel jsem nerovnosti a chova se normalne. tak jsem to zkousel simulovat a staci zvednout predni mirne bouchnout o zem a nadlehcit (zvednout od zeme), tim dojde k uplnymu vytazeni nohou a neco tam do sebe krute narazi. coz teda si myslim, ze nedelala. nejedna se o typicky zvuk pruziny, pri stlacovani/roz­tahovani (takove to puiingg) ale je to neco jinyho, jakoby zvuk az po tom roztazeni. jakoby ta vidle chtela ty nohy vystrelit z pouzder a narazi to na zarazku, kov na kov. nevite co to muze byt? nebo s tim mam upalovat do servisu, nez se to pojebe? nic nikde netece, vidle vypada jak nova. zadne viditelne problemy.

    0 0
    • enjoy  

      me zacala delat zvuky „navic“ po vymene oleje.prej na spravnou hladinu,predtim tam ho bylo moc. a celkem bych uvital,kdyby ho tam bylo zase hodne:-)

      0 0
    • hanz  

      nevím jakej rok a jakou vanilu máš ale nesjspíš ti ta vidle netlumí, tudíš kope…jestli netlumí nedostatkem oleje nebo jinou poruchou v tlumiči na dálku nezjistíš takže s ní zajdi do servisu kde dělaj vidlice a vypadaj že ví co dělaj.

      0 0
      • chupas  

        vanilla R 2005–130mm. uz se chystam do servisu. kazdopadne dik. prekazky zehli porad moc hezky. kdyby to nezacalo delat ten kovovej naraz pri nadzvednuti predniho kola tak si toho nevsimnu. zvlastni na tom je, ze netusim cim se to stalo. sem si myslel ze na tomhle modelu se nemuze nic pokazit. olej, pero, hlinik.

        0 0
        • hanz  

          hmm..tam je myslím otevřená lázen, stačilo by asi dolít pro začátek trocha oleje do levé nohy ale netuším jak jsemš zdatnej a třeba to taky nebude tlumičem a bude to jen prasklá negativka i když si myslím že ta by nebušila…zkus dát odskok naplno a vidlu zaraž co nejvíc do zdvihu a pozoruj jestli ke konci nezrychlí-pokud ano je to jen nedostatek oleje.

          0 0
          • hanz  

            ehm ehm pardon…do pravé nohy

            0 0
            • chupas  

              jasny. prava. levou jsem uz rozdelaval. tam je pero. pri stlacovani se chova prirozene jak na max/min. na max jde stlacit lehceji, ale na doraz to se svoji vahou nedam. a to tu tedka na tom skacu jak koza :) staci zatlacit vidlu tak 4 cm dovnitr a prudce zvednout predni kolo. krupne v tom, zacinka pruzina a ozve se rana kov na kov spolu s razem do riditek.

              0 0
              • hanz  

                no odskok nemá nic společnýho s tím jak se bude vidle dát stlačovat ale s tím jak se rychle bude vidle vracet do nulové polohy. při nastavení na max by se měla vracet pomalu a pokud v ní chybí trocha oleje tak akorát ke konci by se zrychlila a kopla…takle je to těžký vyřešit, zajdi s tím k odporníkům. :-)

                0 0
                • chupas  

                  jo. ahaaaa ! tak kdyz dam na max tak se vraci temer stejne rychle jako na min. takze by to mohlo byt tim olejem. to bych zvladnul. co se tam leje, 10,15? orig fox asi nesezenu

                  0 0
                  • hanz  

                    leje se tam 7,5 ale není to jakože tam naleješ co se tam vejde..když to přeleješ mužeš poškodit gufero co je na spodku vnitřní nohy možná i něco víc…podle toho co tak říkáš tak to radši odvez. ono totiž teměř stejně není žádnej pořádnej termín, kdyby tam chyběl olej tak to chvili pojede bržděně a pak to střelí. odvezto radši někomu kdo tomu rozumí.

                    0 0
                  • zac  

                    jenom bacha, technik v Pisku ma jeste tyden dovolenou takze budes muset pockat…

                    0 0
                    • chupas  

                      tak tos me teda nepotesil. sem to tam chtel pristi tyden odvezt :( a potom bude asi naval. doufam, ze to zvladnou vyservisovat za den.

                      0 0
                      • JMT  

                        neres a dolej doma dej tam dve polivkovy lzice a zkus co to udela, podle me tam chybi ale aspon tak 4 Potvora se bude tvarit ze je ok, ale zkus s tim pak sjet dlouhy schody a jesli bude este porad kopat tak zas trochu dolej, kdyz tam oleje das vic tak bys nic rozbit nemel, akorat to bude premazany a bude to uchcavat vrchem

                        0 0
                        • chupas  

                          mam ji kratce tak jsem opatrnej. vetsinou veci zacnu kuchat az kdyz maj po zaruce, ale olejem nic nezkazim. me se zdala nejaka sussi uz od zacatku. ale rikal jsem si, ze to je asi funkci stiraku, ze nic nevyleze ven. to trochu nesedelo s threadem, kde jsem cetl ze ma nohy od vidle skoro az mokre. ale budiz. budu pridavat po lzicich a jezdit schody.

                          0 0
                          • hanz  

                            nezapomen že vanila není maruška a její tlumič je taková polouzavřená patrona takže když to přeleješ tak to rozhodně nemá kam utect a už rozhodně ne navrch…futra se mažou malým množstvím které je potom nalité v obou nohách ale to s tlumičem nemá vůbec co do činení…a to že ti vidle kope bys měl poznat hned a nemusíš kuli tomu sjíždět schody.

                            0 0
                            • chupas  

                              ja jsem jeste rozborku tyhle vidle nevidel. tak jsem rad, kdyz se dozvim neco noveho. ty schody jsem myslel se smajlikem, jasne ze to poznam i kdyz s ni cvicim v pokoji. lzickou oleje to nezkazim, doufam.

                              0 0
                        • chupas  

                          sefe. hlasim, ze jsem tam dal 2 lzice (12ml). kdyz dam tlumeni uplne doprava (max tlumit) tak uz zmineny „efekt“ nedela. opraveno. kdyz vysroubuju uplne doleva, tak stale problem pretrvava. potrebuju potvrdit hypotezu. kdyz tam jeste naleju, tak to bude ok? protoze vysroubovany je to „neco“ vejs, nad olejem ⇒ utopit to. nebo to takhle nefunguje?

                          akorat by me teda zajimalo kam mohl ten olej zmizet. zadny unik jsem nevidel a nohy taky nemam obaleny olejem. provozni ztrata miziva.

                          0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.