• martt

    Mozno by stalo za to ak by Admin naprogramoval aj vytvaranie moderovanych threadov. Nove prispevky by videl len zakladatel threadu a do skutocneho threadu by pustil len tie, ktore uzna za vhodne.

    Nepovazujem to za nejaku cenzuru ale thready kde zakladatel chce zistit nieco konkretne a v buducnosti vyuzitelne (napr. grafy vidli) by sa takto vycistili od hadok typu Milan je … a Padlista …

    Kedze by sa tam uz ten uvodny flame-war prispevok nezjavil (teda inicializacia flamewaru), tak by ani nebolo mozne ho dalej rozvijat :-)

    0 0
    • milan1  

      Představ si, že tenhle návrh jsem měl už dávno :-)

      0 0
    • dieegoo  

      Nove prispevky by videl jen zakladatel? No nemyslim si, ze zrovna to by bylo dobry. Nekdo tam placne nejakou blbost a nikdo to nebude moct uvist na pravou miru, protoze o tom nebude vedet?

      Kdyz uz neco, tak bych dal moznost zamknout vetev kde se flame objevi, pak ji pripadne smazat, ale urcite ne delat selekci kdo bude a kdo nebude mit do threadu pristup.

      0 0
      • martt  

        Ved prave to je princip moderovania. Niekto tam placne nejaku blbost, ta pride najprv na schvalenie majitelovi, ten ju kopne prec a blbost je zmazana. Teda ani ten postihnuty na nu reagovat nemoze lebo blbost prestala existovat.

        Zamknutie threadu osobne nevidim ako prinos, potom sa do neho uz nic noveho a zaujimaveho nemoze dostat a naopak somariny v nom zostanu na veky a ani na ne nemozes reagovat ak sa ta tykaju.

        0 0
        • dieegoo  

          Myslel sem to s tim zamykanim trochu jinak. Mas otazku, na ni dve odpovedi A a B… a u odpovedi B vznikne flame, moderator zamkne a pripadne odmaze akorat tu cast diskuze, kde flame vznikl, tutiz to pod otazkou B. Ne cely thread.

          0 0
      • milan1  

        Moderovat bych viděl v možnosti, že zakladatel thredu má hlavní slovo, které bude prostě respektováno a když někoho označí jako nevhodného, tak to i ostatní přijmou. Není třeba zásahů, je to záležitost dobré vůle.

        0 0
        • maxtor  

          A co když „moderátor“ nebude sedět u kompu??

          0 0
          • milan1  

            Thred by se mohl vyřešit rychle, co není na počátku dořešeno se většinou zvrhává někam jinam. není důvod tlachat o ničem a v historii potom najdeš jenom to, co obsahuje název. Jednoduché. To, že někdo založí thred a nesleduje ho, proč by to dělal?

            0 0
            • maxtor  

              Jde mě o to, že se tam může parta lidí bavit k věci a najednou moderátor odejde. Ale to je jedno. Mě to takhle celkem vyhovuje.

              0 0
              • dieegoo  

                Me to prijde taky divny, uverejnovat prispevky az kdyz si je zakladatel precte. Nechal bych je zobrazit rovnou, ale s moznosti smazani pri nevhodnosti. Tamto uz je moc komplikovany.

                0 0
        • MlokCZ  

          To by bylo sice hezký, ale bohužel tady nikdy fungovat nebude. Teď nemyslím nikoho konkrétního, ale vždy se najde nějaký rozvraceč.

          0 0
        • martt  

          podla mojej skusenosti toto moc nefunguje. Predstav si, ze by sa ten thread rozbehol ako tento, za par minut kopa prispevkov vzajomne na seba reagujucich. To sa neda umoderovat.

          Kedysi som bol v moderovanych diskusiach kde moderator jeden-dvakrat za den pridal resp. uvolnil nove prispevky (ta technologia existovala na fidonete, netreba vymyslat nic nove) a fungovalo to velmi dobre.

          0 0
          • MlokCZ  

            Jak už jsem napsal, uvolňování příspěvků totálně zabrzdí rychlou diskuzi, to není dobré řešení.

            0 0
            • martt  

              u diskusii kde chceme mat len prispevky k veci to nie je na zavadu

              0 0
              • MlokCZ  

                Ale vždyť tu píšu jiné řešení, které se mi zdá lepší.

                Když to budeš řešit uvolňováním příspěvků, tak ve většině případů žádná diskuze ani nevznikne.

                0 0
              • MlokCZ  

                Se stačí podívat kolik už je úrovní reakcí v tomto threadu za půl hodiny. Při uvolňování, pokud by zrovna autor threadu každých 10s nekoukal, co přibylo a okamžitě neuvolňoval, tak by tu nebylo ještě skoro nic.

                0 0
            • vlk  

              ale myslím, že ne chtělo by to aby byly podporovány oba typy příspěvků a přispivatel si vždy mohl vybryt, zda ji chce moderovat či nikoliv.

              0 0
          • milan1  

            Jde to jednoduše, rozvraceč je pojmenován a hotovo. Kdo se snaží řešit je vítán. Převáží napadači? Thred se zamkne a hotovo. Technicky je vše vyřešeno. Jediná je ta veřejná vůle.

            0 0
        • Radek Broz  

          :o))))))

          0 0
        • JJ  

          Jako takovej panbuh? Fuj, ty se mi nelibis, ty sem psat nebudes… Uz sem od tebe cetl spoustu veci, ale tohle snad nemyslis vazne. A krome toho si ty dve posledni vety trosku odporujou

          0 0
    • Pebe  

      chtělo to udělat anketu, ať si to lidi rozhodnou

      0 0
      • MlokCZ  

        Proč anketu? Vždyť by to byla jen možnost založit moderovaný thread. Ať si každý rozhodne, jestli chce svůj thread moderovaný nebo ne.

        0 0
        • Pebe  

          aby bylo jasný, jestli se s tim admin má vůbec zatěžovat

          0 0
    • martt  

      este by som chcel dodat, ze kedysi davno som bol na sieti fidonet (neviem, ci to este niekto poznate) a tam bolo mnozstvo moderovanych diskusii, ktore boli fakt zaujimave, prave preto, ze v nich boli len prispevky k veci.

      0 0
    • vlk  

      Jo po tom co se tu děje ohledně diskuzí pro vkládání grafů charakteristik vidlic, by se to hodilo.Zadavatel by si mohl vybrat, zda chce vytvořit moderovaný nebo nemoderovaný thread.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Já jsem zase proti jakému koli „ovládání“ threadru. Už i zamykání se mi nelíbí. Možná bych to ještě pochopil u technické diskuze, ale v ostatních kategorií rozhodně ne!

      Moderování, nemoderování diskuzí by vyřešila normální slušnost a respekt, nic víc nic míň.

      Až moc by to zavánělo cenzurou......

      Pes…

      0 0
      • MlokCZ  

        Slušnost a respekt je hezký, ale vždy se najde někdo, kdo tyhle vlastnosti postrádá.

        A cenzůra to samozřejmě v těch moderovaných threadech bude, ale podle mě správná a účelná. Pokud se někomu ten moderovaný thread nelíbí a ta možná cenzura mu tam vadí, nic mu nebrání založit stejný nebo podobný thread, který označí jako nemoderovaný.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Máš možnost nereagovat a „útočníka“ si nevšímat, tím hodně vyřešíš…

          Kdo určí co je správné a účelné??

          0 0
          • martt  

            tazko sa da nevsimat si to ked niekto zahlasi napr. „martt je *****“ a dalsi dvadsiati zacnu rozoberat ci je martt ***** alebo nie v threade, ktory sa zaobera zobrazovanim grafov vidli.

            Ak tam pritom pribudne len 5 prispevkov denne, ktore su ale k veci a po tyzdni bude mat thread 30 prinosnych prispevkov a ziaden balast, tak by to bolo super. Alebo nie?

            Ako vravim, zucastnoval som sa takychto diskusii a neboli zle. Moderatorom neboli zakladatelia threadov ale ludia s urcitou odbornostou, ktori sa na to sami prihlasili. Dnes doba pokrocila, podla mna je lepsie ak moderatorom bude zakladatel threadu.

            Sorry asi koncim, musim pracovat.

            0 0
            • Peslezedirou  

              Určitě máš v tomhle pravdu, hodně by se usnadnilo vyhledávání informací. Bohužel nemám zkušenosti z moderovaných diskuzí, tak jen věštím jak by to mohlo na B-F dopadnout. Všechno a stoupá a klesá s charakterem člověka, bohužel.

              Co třeba v Recenzích udělat kategorii technika, ladění, servisní tipy, nebo něcno podobného na foru, kde by se mohly tyto odborné diskuze dělat. Za podmínky ponechání klasiky?

              0 0
          • MlokCZ  

            Tu možnost máš a já jí celkem často používám, jenže to stejně nic neřeší, protože na něj zareaguje často někdo další a už se to rozjede.

            Co je obecně správné a účelné nemůže určit nikdo, ale autor threadu si určí, co je správné a účelné pro jeho thread, snad každý ví, proč si thread založil. A pokud se někomu zdá, že je to zajímavé téma a autor to podivuhodně cenzuruje, tak si může založit vlastní (ať už moderovaný nebo ne). A nemyslím si, že by to vedlo k tomu, že bude 10 lidí kvůli tomu muset zakládat ten samý thread, toho bych se nebál.

            0 0
            • dieegoo  

              No a takovy trosku jiny reseni… kdyz vidim, ze se v tematu rozmaha v urcite vetvy flame, proc si tu vetev tim ctvereckem u brejlicek nezavrit a dal si toho nevsimat? Thread se tim hodne zprehledni.

              0 0
              • MlokCZ  

                To vyřeší jen velmi málo. Ono hlavně kvůli rozjetému flamu jde celý thread do kytek, takže se tam pak neobjeví další informace. A pak taky sem tam se uprostřed flame větve objeví zase i důležitá informace.

                0 0
                • dieegoo  

                  Vyresi to to same, jako kdyz to bude moderovat jeden clovek. Kdyz nebude thread kontrolovat kazdy dve minuty, tak pak nema sanci precist vsechno co se tam objevi a rozhodnout, zda tohle smazat nebo nechat. A kdyz smaze cely pocatek vetve, smaze tim i tu potencionalni uzitecnou informaci, ktera tam muze byt jak pises.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Při mazání s potenciální informací máš pravdu, ale tohle je ten menší problém, hlavní byl ten, že cely thread jde pod kykty a to se vyřeší. Ale také pokud budu mazat celou větev a bude v ní opravdu hodnotný příspěvek, tak ho tam můžu zkopírovat mimo tu větev, kterou smažu a zachovat ho. To už je na autorovi, jak moc má zájem, aby jeho diskuze byla přínosná.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      A i když toho tam bude hodně, tak to celé přečíst a případně pár příspěvků zkopírovat není problém, když to jako autor mám udělat jen v tom svém threadu.

                      0 0
                      • dieegoo  

                        Vem si ted z poslednich dnu thread o kokoskach na hlave a o padlistoj. Kdyz to nebudes cist kazdou chvili, ale prijdes treba po vikendu, nemas sanci to cely precist a prochazet zda se tam neco hodnotnyho najde nebo ne.

                        0 0
                    • dieegoo  

                      Pod kytky pujde, ale protoze budes mit vetev zavrenou, nemusi te to trapit. A lidi, kteri maj k tematu co hodnotnyho rict nezaradi prispevek do flamu, ale tam, kde se diskutuje skutecne na dane tema.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Právě že ne, jakmile je hodně flamu, tak už většina lidí, kteří mají co říct nezareaguje vůbec.

                        0 0
            • milan1  

              Má to jednu výhodu, když si založí moderovaný thred někdo problémový, tak mu tam nikdo nepřijde. a když ano, tak výsledek bude stát za to.

              0 0
              • MlokCZ  

                To je mi jasné, já jsem taky pro možnost založit moderovaný thread, jen se mi nelíbí systém uvolňování příspěvků, ale mnohem více systém mazání a editace (s automaticky vložením časem editace).

                0 0
      • milan1  

        Myslím, že tohle může platit jedině pro technické diskuze, ty by měly někam směřovat, je to něco zcela jiného, než nezávazná zábava. Spousta lidí by se odfiltrovala tam, kde nemají co pohledávat a přitom jim zbude dost prostoru jinde. Není to vytěsnění, jsou to mantinely pro nějaký slušný výsledek.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Ok, klidně budu hlasovat pro to aby byla technická diskuze moderovaná, ale chtěl bych aby měl možnost zakladatel theadru výběr mezi moderovanou a klasickou diskuzí. Bojím se jak by to dopadlo, kdyby konkrétní lidi měli tuhle možnost něco moderovat – mazat.

          Pokud se Admin rozhodne něco podobného udělat tak to bud každopádně posun ve vývoji B-F, neříkám k lepšímu nebo horšímu. To uvidíme, samozřejmě v případě, že bude Admin souhlasit.

          B-F má určitou atmosféru a ta by se mohla ztratit. Netvrdím, že je ok, hlavně co se týče tech. disk kde jsi jdete vyloženě po krku. Je to na lidech, tak ať se rozhodnou......

          0 0
          • Peslezedirou  

            Sorry za chybky, jsem fakt přetaženej…

            0 0
          • MlokCZ  

            Volba zda thread založím jako moderovaný nebo ne by samozřejmě být měla a pak by to u něj mělo být na titulní straně vidět (např. jako další úzký sloupeček, kde bude zafajfkováno, zda je moderovaný nebo ne). A každý si pak může rozmyslet, jestli do moderovaného threadu přispívat bude nebo ne.

            0 0
    • MlokCZ  

      To s tím skrýváním příspěvků nevidím jako dobrou možnost. To bude diskuzi hrozně brzdit a autor by tu musel nonstop být. Stačí aby autor threadu měl možnost mazat příspěvky (asi pak vždy s celým podstromem, aby to nebylo komplikované) a případně editovat s tím, že by se tam vždy automaticky vložilo, že příspěvek byl editován a kdy.

      0 0
      • dieegoo  

        JO, to sem taky navrhoval. Smazat vzdycky jen tu cast, ktera s tematem nebude mit nic spolecnyho a zbytek nechat byt.

        0 0
    • Pá-dlista1  

      Dejte mi jedno vlakno a jeste radi vemete tento napad zpet.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak je jasné, že pokud někdo bude chtít, tak si ve svém moderovaném threadu dokáže vytvořit něco opravdu ošklivého. Ale k tomu je třeba určit dobrý systém moderování, v každém případě bude vidět, že ten thread je moderování autorem, pokud se povolí editace, tak musí systém automaticky vkládat, že příspěvek byl moderován tím a tím a v tolik a tolik (aby nedocházelo k podsouvání příspěvků někomu, kdo je nikdy nenapsal. Nebo editace ani nemusí být povolena, asi by stačilo mazání celé větve.

        0 0
      • Peslezedirou  

        Vidíš a už by tě někdo smazal :))

        0 0
      • martt  

        Padlista Ty si este mlady chlapec a nechapes to.

        Budes majitelom threadu a opublikovane v nom bude len to, co odsuhlasis. Samozrejme v povodnom zneni, nie je si pomenis prispevky ako sa Tebe paci.

        Tu su dva priklady threadu „Aky olej do brzdy Shimano?“ Viete niekto, ci sa zohnat lacnejsie mineralny olej vhodny do brzd Shimano, pripadne kde je najlacnejsi?

        Nemoderovany thread >>>>>>Aky olej do brzdy Shimano? >>>>>DOT4 >>>>Ty blbec DOT4 nie je olej >>>***** nalial som to tam a fachci >>Za chvilu sa ti to posere, aj tak si blbec >Vobec tomu nerozumies, facha to, blbec si Ty Rob ako myslis, blb si Ty

        … a tak dalej 200 prispevkov …

        Moderovany thread >>Aky olej do brzdy Shimano? >Skusil som hydraulicky olej Citroen LX, funguje to uz dva roky >Firma XY ponuka vysoko ciste mineralne oleje, mozno by to fungovalo >Chemickym zlozenim by tam mohol ist aj glykol (bez zaruky). >Firma XY ma original Shimano za stovku liter

        … teda spolu styri odpovede, ktore su ale zaujimave aj po roku.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Moderovany thread (zakladatel rnartt) >>Aky olej do brzdy Shimano? >Skusil som brzdovou kapalinu DOT 4, funguje to uz dva roky >Firma XY ponuka vysoko DOT 5.1, mozno by to fungovalo >Chemickym zlozenim by tam mohol ist aj lih (bez zaruky). >Firma XY ma original Shimano za 1,5 Kčs liter.

          0 0
          • Radek Broz  

            Presny.

            0 0
          • dieegoo  

            A on nekdo nekde rekl, ze zustanou jen prispevky reagujici na zakladajici prispevek? Kdyz nekdo napise takovou blbost jako si dal ty za priklad a nekdo zareaguje, ze to takhle fungovat nebude, tak prece moderator nebude blbec a tu reakci nesmaze. Zas akorat hledate mouchy ;)

            0 0
            • Pá-dlista1  

              A promin. Ja zapomnel, ze zakony tu mame taky jen proto, aby zakonodarci a spol. meli co delat. Kdo zaruci, ze to nedopadne takhle. Toho rnartta prece vubec nezajima olej do brzd, ale toho kdo si tenhle thread vyhleda treba bude. Ma smulu. Nezbyde nikdo kdo by mohl oponovat.

              0 0
              • MlokCZ  

                Viz muj příspěvek níže.

                A pokud to někdo bude opravdu, i přes záměr autora threadu poškodit fórum takovými thready, chtít uvést na pravou míru, tak založí další thread, kde to probere ještě jednou. A pokud to někdo bude hledat v historii, tak už umí hledat a najde i ostatní thready na dané téma, kde ta kravina nebude. No a případně se v nejhorším znovu sám zeptá.

                0 0
          • MlokCZ  

            Tohle úplně nechápu. Pokud by byl thread nemoderovaný, může se stát to samé. A pokud narážíš na to, že tam někdo uvede problém na pravou míru a autor mu to smaže, tak to může vzniknout snad jen tak, že autor threadu chce schválně vytvořit thread s mylnými informacemi. Pak se to ovšem může rozebrat v jiném threadu a za chvíli se bude vědět, že autor je sv… a dělá to schválně. Akorát thread zbude do historie a to je špatné, ale nemyslím si, že takových případů tu bude nějak moc.

            0 0
            • milan1  

              V tomhle systému se opravdu může každý degradovat jenom sám a to se určitě nebude líbit.

              0 0
            • dieegoo  

              Tohle by mohlo vyresit stanovit nekolik pevnych moderatoru, pripadne jen Admina a na popud, ze nekdo zamerne uvadi mylne informace cely thread smazat a bylo by po problemu.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Strana bude rozhodovat co je a co neni pravda, polopravda, lez ?

                0 0
              • MlokCZ  

                Tak to zase ne, to už je opravdu cenzura, která by být neměla a kdo by rozhod, jaký thread smazat? Já si myslím, že těch problémových threadů bude minimum a fórum jako celek naruší rozhodně míň, než flamu, co tu je teď.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  i kdyz se o to flameri budou starat tak peclive jako doted? ;)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To pak ale jsou jen dvě možnosti, že to bude zakládat pořád ten samý člověk, pak to budou všichni vědět a ignorovat nebo by si musel neustále zakládat nový nicky a to každého taky bavit nebude (a to se dá taky stížit).

                    0 0
                    • Komi  

                      Tohle může vyřešit blokace IP

                      0 0
                      • kurýr na bajku  

                        Mimoto, že pro někoho by blokace blokace přes IP nepředstavovala žádnou překážku, tak tohle admin nikdy neudělá.

                        0 0
                      • dieegoo  

                        Tim nic nevyresis… u nekterych pripojeni mas IP pokazdym pripojeni jinaci, u jinych pripojeni ma jednu IP adresu vice lidi.. je to tak v panelacich, kde ma uvnitr domu kazdy vlastni IP adresu, ale ven do internetu to jde pod jednou, takze bys pak mohl zamezit pristup nekomu, kdo za nic nemuze :/

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Akorát nevim, co mají paneláky společného s tim, že někdo nemá veřejnou ip adresu. To nemá souvislost naprosto žádnou.

                          Ale jinak blokování ip je kravina.

                          0 0
                • dieegoo  

                  Vsak jo, ale je to reakce na ty extremni priklady, ze nekdo zalozi thread a zamerne tam necha jen same balamutici odpovedi. Ja nepredpokladam, ze by to nekdo delal, ale kdyz s tim tady vyrukovali jako s moznosti co se muze stat…

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Prijde mi to pravdepodobnejsi, nez ze kazdy ukociruje svuj thread :-D

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Vsak ma na zacatku voblu… moderovany nemoderovany. Kdyz vi, ze se v tom enbude chtit hrabat, vybere nemoderovany. PRoste zalezi na zakladateli, jestli bude mit snahu v tom udelat poradek nebo ne.

                      0 0
    • martt  

      Toto boli principy fungovania fidonetu a fachcilo to dobre

      en.wikipedia.or­g/wiki/Netiqu­ette

      en.wikipedia.or­g/wiki/Forum_mo­derator

      Samozrejme zmysel to ma len na technicke veci. Pre thready, kde chceme mat co najviac prispevkov je nemoderovana forma lepsia.

      0 0
    • -Alan-  

      Jsem jednoznačně pro. Už mě nebaví s určitým cílem hledat vlákna, abych pak zjistil, že se v nich lidi vyjadřují k něčemu jinému (a někdy jsou to pořád ti samí). Sice to někdy tazatele navede jinam, ale často se tihle rušiči začnou bavit mezi sebou o úplně jiných věcech. Zbude pak jen název, obsah je o něčem jiném. Je to velmi nepřehledné, znechutí to! Pokud jde o příspěvky s napadáním dvou či více tazatelů, tak mi nevadí, pokud jsou k tomu zřízené. Rychle to poznám a dál nečtu. Ale velmi by se mi líbilo, kdyby stejně jako na jiných serverech byli moderátoři (skupina uživatelů podle nějakého pravidla), kteří by mohli mazat za porušení pravidel všude a přesunovat příp. zřizovat nové samostatné vlákna, pokud se diskuze uhne. Právo mazat zakladatel vlákna často nemá ani jinde, víceméně je to pro moderátory. Třeba by někteří hyperaktivní vtipálci ve funkci moderátorů více prospěli B-F než dosud jako BFU. Z pozice člověka, který se taky snaží udržovat své stránky bych ale podotkl, že to může být větší práce než se zdá. Pokud je moderování diskuze záležitostí modulu, který Admin neprogramoval a který takovou možnost nemá, tak bych se já osobně na to vykašlal a raděj bych varoval uživatele, že je budu mazat jako takové za porušení pravidel.

      0 0
      • milan1  

        Bylo by to velice jednoduché, žádní určení moderátoři. Ten kdo se ptá, kdokoliv má na něčem zájem a je nejvýš na něm aby si thred moderoval a někam dovedl. Pokud bude existovat zájem tázajícího musí vše dovést k cíli a to velmi rychle. Kdo nechce přispívat nepřispívá, kdo se chce dozvědět moderuje a kdo chce prudit nebude mít možnost. Naprosto ideální a bezchybné.

        0 0
        • MlokCZ  

          Přesně tak. Pokud moderování, tak jsem taky jedině pro moderování autorem threadu.

          0 0
          • goofy  

            To je sice pekne, ale kolikkrat tn autor vlastne poradne nevi o co jde, a poto se pta. pak si pomaze dobre prizpevky (v dobre vire), a zustanou mu tam treba zavadejici informace… Dle me blbost..

            0 0
            • MlokCZ  

              To je blbost autora a jak už jsem tu psal několikrát, pak mu do dalšího threadu už moc lidí nepřispěje. V principu přeci nejde o to promazat dobré nebo špatné příspěvky ale flame a offtopic příspěvky. A jestli takové někdo nepozná, tak tam už není pomoci.

              0 0
        • dieegoo  

          Akorát aby to nemělo za důsledek, že jeden bude nasranej na druhýho a ten zas na dalšího proto, že mu smazal podle něj nevhodný přispěvěk.

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud mi někdo smaže věcný příspěvek, tak je autor threadu … a příště už mu do jeho moderovaného threadu nic nenapíšu. Takže tim autor threadu docílí akorát toho, že už se nikdy nic nedozví.

            0 0
            • milan1  

              Ať se to takhle probírá z jakékoliv stránky, tak to do sebe zapadá přímo ideálně

              0 0
            • dieegoo  

              Ty mu vickrat neodpovis, on natruc neodpovi zase tobe a za mesic to tady budem moc zavrit :)

              0 0
              • milan1  

                Nikoliv, zavřou se jenom technické diskuze, zbytek si můžeš řádit jak chceš, zase jeden skvělý důsledek.

                0 0
    • ydaho  

      si myslim, že je to hloupost, neboť když moderátor odjede na neplánovanou dovolenou, v threadu si nikdo nepokecá :)

      0 0
      • dieegoo  

        Ne, kecat si v threadu muzes jak chces, ovsem s tim rizikem, ze ti to moderator po navratu smaze.

        0 0
        • ydaho  

          hm, tak to aby si na to vyhradil dovolenou :) viz thread „kam se poděl pá-dlista“…

          0 0
          • dieegoo  

            Taky jsem rikal, ze to zabere hodne casu. Ale kdyz si v te casti vetve, kde zacina flame prectes prvni dva tri prispevky, tak zjistis, ze cela vetev jde do… a smazes ji. Nemusis to cist cele

            0 0
          • Radek Broz  

            Takhle by to nefungovalo, jelikoz bys nemel na co reagovat, dokud by to cenzor neschvalil, tak by se tam logicky neobjevili odpovedi na jeste nezcenzurovane prispevky… Dost by se to spomalilo, pokud by cenzor nebyl ja/padlista/en­joy/blue/kibic/ku­ryr a dalsi, co jsou tu skoro nonstop.

            0 0
            • ydaho  

              tim pádem to ale trochu ztrácí smysl ne ?

              0 0
              • MlokCZ  

                Spomalilo by se to pouze u systému uvolňování příspěvků, ne u systému zpětného mazání.

                0 0
    • enjoy  

      ja bych to nepovazoval za tak dulezity,myslim ze to tady jeste neni tak strasny:-) navic tech zmrsenych threadu tolik neni.. blby ale nekdy je,ze od jednoho autora byvaji zmrseny vetsinou:-)

      0 0
    • Pekáček  

      Vytvořit další skupinu a to moderovaný příspěvek kde by se řešily jen technické věci. Kdybych mohl, zrovna o těch grafech bych to tam pročistil a ne málo.

      0 0
      • Splinter  

        Vytvořit další skupinu a to moderovaný příspěvek kde by se řešily jen technické věci. Jsem pro tohle… Autor threadu má právo cokoli smazat.

        0 0
        • maxtor  

          Tento názor už tady párkrát zazněl. Myslím, že je to zlatá střední cesta.

          0 0
    • Gung-Ho  

      Jestli tomu správně rozumim, tak thread bude řídit člověk, který ho založil. Takže když se na něco ptá, tak o tom asi nic neví…a tenhle člověk to bude řídit…fakt dobrý :-)) Nebo, že by to bylo tak, že by se ustavila komise cenzorů, kteří všechno vědí a tudíž můžou vklidu mazat špatný odpovědi a posuzovali kdo má právo se vyjádřit a kdo ne.

      0 0
      • MlokCZ  

        Jak už jsem odpověděl v tom anketním threadu, každý pozná offtopic příspěvky a každý je snad schopný rozhodnout, jestli tam takové příspěvky chce nebo ne. A pokud to bude příspěvek k věci, tak by autor nebyl zrovna chytrý, kdyby takové příspěvky mazal (i kdyby si odporovali) a pokud by to náhodou dělal, tak je sám proti sobě, protože příště bych takovému člověku do jeho moderovaného threadu už nic neporadil.

        0 0
      • JJ  

        Jasne, kdo je pro, aby to tu ridila spanelska inkvizice? :)

        0 0
    • goofy  

      Predem upozornuju, ze sem to necetl cele, bo na to nemam naladu.

      Takze predstavme si scenar: Pride nejaky uzivatel novacek/obcasny navstevnik, a zalozi si Moderovany thread. Zepta se dejme tomu na neco zajimaveho, co se tady este moc neresilo. Zbytek uzivatelu mu zacne vesele odpovidat, ale ejhle, porad nula odpovedi. Nikdo nemuze ani rozsirit diskuzi, protoze nema na co odpovidat. thread proto stoji a stagnuje. Onen zakladatel se dejme tomu po 3 dnech opet ukaze na bike-forum, a zverejni odpovedi, ktere se mu libi ( pokud ten thread este najde :-) ), a zase zmizi. My mu muzeme zase vesele odpovidat, a za 3 dny, se nase odovedi mozna zase objevi… Jak prakticke. Uz vidim, jak se zenu odpovidat…

      Dle mne totalni blbost. Tohle neni chat. Kdyz si chcete moderovat, zalozte si mistnost na chatu…

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak možná začni tím, že si to přečteš, to už se tu řešilo pomalu polovinu threadu, že to není vhodný způsob moderování a že by se zvolil jiný.

        0 0
        • goofy  

          V tom pripade to beru uplne jako ulitle. Kdyz si nekdo zalozi thread, a nekdo druhy mu to bude moderovat… Nebo jak byste si to predstavovali? Prosim strucne. Fakt nemam cas to cist…

          0 0
          • milan1  

            Když tě to nezajímá, nečti nepřispívej a máš pokoj. Nemáš ani čas číst co se tu tvoří.

            0 0
            • goofy  

              Mne to prave zajima, ale casu se nenachazi. Diky za tvoji odpoved. Aspon jednou si mi odpovadel, a opet si mi hodne pomohl… Diky moc.

              0 0
          • enjoy  

            je ti 23,jaktoze nemas cas?:-)

            videl bych to tak,ze si to clovek moderuje sam,tim stylem,ze proste smaze co se mu nezda k tematu.ale ne tak,ze by mu lidi radili nesmysly a on tomu veril.proste prispevky od lidi,kteri postradaji zdravy rozum,jako napriklad padlista:-). zadna zvlastni cenzura by se nekonala.alespon v mym pojeti. ikdyz ja bych se na to vyprdnul uplne.

            0 0
            • goofy  

              Od 6 do 16 (18) makam, a ted nastava cas na kolo ;-)

              0 0
            • goofy  

              Jo sem zapomnel odpovedet k veci:

              Jakoze by se prizpevky hned ukazovaly, ale jenom by je pak ten uzivatel zpetne mazal, jo? Stejne mi to pripada jako blbost… Proste moderovany thread ne. Za tim si stojim…

              0 0
    • kurýr na bajku  

      Snad se dokážem bez takových blbostí obejít.

      0 0
      • enjoy  

        hele:-),jedna z pricin tyhle debaty jses i ty:-))

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Tak když ste to tenkrát přežili se mnou, tak tadle vlna taky utichne. Pokud by se to táhlo do vánoc, tak bych o tom uvažoval.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Teda myslim bez přestávky, jinak konflikty budou dycky. OD TOHO JE TO FÓRUM !

            0 0
            • martt  

              od toho je vacsina threadov vo fore. Obcas ale clovek chce, aby v nom zalozenom threade boli iba odpovede k veci.

              Pekny priklad tu je v poslednych dnoch: Pekacek zalozil prvy thread na temu grafy vidlic. Zislo sa tam par grafov a za chvilu tam nastala flame war, ktora sa nam momentalne zda dolezita, ale ak ten thread najdes o rok, nebude Ta flame war vobec zaujimat, budu Ta zaujimat grafy.

              Na to Pekacek zalozil este jeden thread pod rovnakym nazvom, kde hned v provom prispevku napisal asi toto: „Protože to některé lidi zajímá a byla by škoda to jen tak zahodit, pokusím se o příspěvek ještě jednou. Sem prosím vkládejte grafy pokud se o měření skutečně pokusíte a nějakých výsledků dosáhnete. Nerozebírejte prosím jaké veličiny se kam v grafu vynášejí a nenapadejte se tu“

              Napriek tomu po par hodinach uz bola aj v tomto threade flamewar. Myslim si, ze tomu by sa ucinne odpomohlo prave moderovanymi threadmi alebo aspon threadmi, kde by mal jeho zakladatel pravo zmazat co sa mu nepaci. Aby tam jednoducho zostali len tie grafy a prispevky k veci. Moje flamy by zmazal tiez :-)

              No a preto som zalozil tento thread, kde je uz kopa podnetnych nazorov na „moderovane vlakno“.

              Vacsina threadov by bola nadalej nemoderovana, pre niektore je ale moderovanie imho lepsie.

              0 0
              • enjoy  

                mohlo by se taky ale stat,ze par useru by to neuneslo:-) a zacali by jentak z revolty vkladat prispevky,ktey by byly brzy smazany a ten zakladatel threadu by mazal a mazal a mazal,az by z toho zblbnul.. nakonec by ho zamknul a flamer by vyhral.

                0 0
                • milan1  

                  Flamer potřebuje být viděn a obdivován. Tady najde vždy odezvu mnoha stejných a proto vždy vyhrává. Uchránění alespoň části diskuzí je pro mnohé z nich těžko skousnutelný oříšek. Těší mě, jak se toho děsí. A představ si, že se přitom jedná jenom o malinkou část diskuze.

                  0 0
              • kurýr na bajku  

                Já si chci přečíst i flamewar. Nemám s tim problém. Máš samozřejmě pravdu, ale takle to admin nikdy nechtěl a doufám, že ho to co se tu teď děje nezlomí. Vyhovuje mi to jak to je.

                0 0
                • milan1  

                  Píšeš z pohledu člověka, který má vybráno a jasno. Kdo se ptá bývá začátečník a jasno nemá. Z guláše si nevybere. A potom je tu ještě druhá věc. Přesvědčení flamerů, že už ví všechno je mylné a zabrzdí to tady na určité úrovni, mezi náma, dost nízké. To je celé co vede k tomuhle postupu. Proti flamu nejsem ale důrazně oddělit alespoň část je zásadní. Flameři už to roztočili až moc.

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Pokud by to byl můj thred, tak bych ho nečistil (nemoderoval) ani kdyby mi tam nadávali do č… Nepochybuju, že spousta lidí má opačnej názor, ale ten prostor pro flame by tu byl stále a to u všech lidí co se na to dívaj jako já, i když nepochybuju, že pekáček by teď moderoval jak vzteklej ;-)

                    0 0
                • JJ  

                  Souhlasim, kdyz me to zajima, prectu si vse. A co se tyka treba prikladu s Pekackovym tematem s grafy vidlic, pokud me zajimaji jen vecne poznamky+grafy a ne omacka okolo, prectu si pouze odpovedi na zakladajici prispevek u kterych vidim ikonku fotoaparatu. Diky prehlednemu odskoceni odpovedi jsou ty dulezity vzdy na leve strane. A obejdu se i bez moderovani a mazani prispevku od „nevhodnych“ prispevatelu

                  0 0
                  • miťo  

                    To je jasný, ale třeba Pekáčka dost otráví, když sem přispěje s dobrým úmyslem, věnuje tomu dost práce a někdo si z toho dělá flame, jako bys zametl chodník a nekdo se ti na něj vykálel. Samozřejmě, dívat se na to lejno nemusíš, ale mě osobně by tam vadilo.

                    0 0
                    • martt  

                      presne pre to si myslim, ze by nebola ta moderacia na skodu.

                      0 0
    • lubos  

      Kaslete na to, vyberte bajka a jedte na jezero si zaplavat.

      0 0
    • cabbage  

      ANO, JSEM PRO!!! bych vymazal ty flamery, co mi přeměnily můj thread na 300příspěvkový flame, je pravda, že k tématu se vyjádřil jen Manas a ostatní jen flamovali…;o))

      0 0
    • jivo  

      Co kdyby mel zaladatel nebo vybrani useri (ADMINEM) meli moznost oznacovat prispevky jako off-topic a uzivatel by si dal v moznostech automaticke skryvani/zobra­zovani obsahu. Proste pokud bych mel zapnuto nezobrazovani, vydel bych pouze jmeno uzivatele a pocet prispevku a mohl si to zobrazit. Tech par lidi co zde maji vetsinou rozumne poznamky si jiste bezproblemu vyberou. Do doby, nez by prispevek nekdo neoznacil jako off-topic, tak by se zobrazoval.

      Udelal bych to jako relaci, ze by se dal dat filtr na offtopic zakladatel admin user1 … userx a kazdej by si vybral co chce. To by zase takovej zasah do dat a enginu nebyl. A nikdo by o nic neprisel.

      0 0
    • jecnak  

      Pokud uz nekdo mermomoci chce neco zanechat pro budouci generace, tak tu ma dost prostoru v RECENZICH – recenze na vse co ma na kole, ve FOTO – grafy vidlic, tlumicu atd. Nikdo mu to tam nesmaze a nebude k tomu ani nijak zvlast kecat a i po roce to pujde krasne najit.

      Co se tyce moderovani. Nenamahejte se, admin na to stejne ted nema cas.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.