• Ow3n

    odkaz: kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=84_117&produc­ts_id=589

    Co říkáte na tuto vydlici za tu cenu? Lze sehnat v této cenové relaci něco lepšího? Máte s ní někdo zkušenost?

    Chtěl bych použít na XC a Maratony.

    Díky za reakce :)

    0 0
    • MlokCZ  

      Pokud chceš opravdu do té ceny, tak kontkatuj Milan1 a zkus se domluvit na upraveném Suntouru, ten bude pak chodit slušně (ale nejdřív se ho zeptej nebo rovnou kup upravený model u něj, nejsou na to vhodný všechny modely a já z hlavy netušim, který jo a který ne). Nebo trochu připlať na kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=84_122&produc­ts_id=1280

      0 0
    • miťo  

      Přesně tak, funguje to: www.bike-forum.cz/…28131123.jpg

      0 0
    • kadas152  

      kup XC Pro od milana a budeš na 100% spokojenjej chodem se jí nevyrovná ani ten Rock Shox mám jednu na svojom biku a sem s ní fakt maximálně spokojenej chod je naprosto úžasnej a cena je taky dost příjemná

      0 0
      • MlokCZ  

        A jezdil jsi i tu Toru delší dobu, že to můžeš tvrdit?

        Ono je to klidně možný, že ta upravená od Milana chodí fakt dobře (případně i líp než Tora), ale jestli jsi ji nejezdil, tak je to zase nepodložený výkřik.

        0 0
        • fiberman  

          Jezdím Rebu a fakt je horší než XC PRO od Milana. Mluvím samozřejmě o komfortu.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak poreferuj více. Proč je komfortnější. Jestli je to lineárnějším průběhem, lepší citlivostí, … Pokud by to bylo pouze o hodně lineárnějším průběhem, tak to by se mi nelíbilo, to se mi na Rebě líbí, že při velkým brždění nejde moc do zdvihu a pořád má rezervu pobrat ránu.

            Jak jsou na tom další vlastnosti, tuhost, možnost nastavení na váhu a další věci.

            0 0
          • MlokCZ  

            A taky koukám na tvoje kola, Rebu máš s nižším zdvihem, to ji docela znevýhodňuje. Tím nechci říct, že nemůže být Reba horší, ale není to už úplně objektivní srovnání.

            0 0
            • fiberman  

              Takže- na komfort je lepší XC-PRO, tuhost je zhruba srovnatelná(ale používám véčka, takže nevím co kotouče), v nastavení na váhu je Reba samozřejmě univerzálnější pokud teda máš v zimě 100kg a v létě 60kg, XC-PRO tiv Milan upraví na tvou váhu(negativku) a pozitivku si foukáš jak potřebuješ. Myslím, že ± 10kg by neměl být problém. Hmotnost Reba-1700g, XC PRO 1850g, Samozřejmě na chrtění je asi lepší REBA , navíc má MC a opravdu progresivní chod. Takže záleží co kdo chce, jestli komfort, nebo chrtění. Ještě by se to dalo říct takto. Z XC PRO mě nebolí ruce, nejsem tak vyklepaný pokud jedu delší sjezd nebo delší dobu, a mám ve sjezdech pocit, že si můžu dovolit to víc pustit. Ano při brždění se XC PRO víc zanoří,ale protože chodí na 110 a ne na 60 jak Reba. Kdyby reba chodila jak XCPRO, nemusel jsem na 105tém km Drásala letět na hubu přes řidítka na blbém kořenu. Takže už zbývá cena a tam jsme u každé vidlice jinde. PS: Zrovna teďmám Rebu u Milana na tuningu.

              0 0
              • miťo  

                Ahoj, tvůj názor mi udělal radost. Reba je tu na tomto fóru za modlu, nikdy jsem ji nejezdil, tak jsem si své XC-Pro netroufal měřit s takovou vidlicí. Jen s Reconem co má brácha, pocitově mi ty vidlice přijdou nastejno jen s tím rozdílem, že XC-Pro má dle mě inteligentnější zamykání, které snižuje předek kola a jde lépe do zdvihu při větších šlupkách. Recon je poměrně dost progresivní. Škoda, že jsem ty vidle nemohl srovnat hned po sobě, ale s odstupem asi dvou týdnů. Takže suma sumárum, vivat XC-Pro od Milana 1!

                0 0
                • Lister  

                  No že bych místo koupě Recona pro přítelkyni napsal Milanovi :o) No už jsem o tom uvažoval, asi fakt napíšu, abych zjistil kolik za tu vidlu bude chtít :o)

                  0 0
              • MlokCZ  

                Budu muset až budu mít někde možnost upravenou XC-PRO vyzkoušet. Jinak 6cm chodu, to je mi i na dost progresivní Rebu divný.

                Já když jedu lehčí terén a není to žádný rychlý sjezd, tak mi 11,5cm Reba chodí tak do 9cm (což je téměř 80% zdvihu), na 10cm už je třeba větší rána ve větší rychlosti (to se mi ale stává často) a nad 10cm už extra rána (to už se mi nestává často, ale sem tam ano). Takže já bych uvítal o chloupek menší progresivitu, ale fakt jen o chloupek, řekněme, aby na konci šla do zdvihu tak o 0,5cm více. No a 6cm z 10cm je jen 60%, takže se mi to zdá málo.

                Možná to je ale taky celé daný tím, že mám Rebu na fullu, takže si můžu ve sjezdech oproti HT mnohem více dovolit a ta větší progresivita je na místě. A kdybych ji vozil na HT, tak by byla možná progresivní už fakt extra moc.

                0 0
              • MlokCZ  

                A pak dej vědět, jak jsi dopad s úpravou Reby, myslim, že kdyby se jí o chloupek zvětšila pozitivní komora, že by to byla ideální vidle.

                0 0
        • Pekáček  

          Tenhle víkend s bráchou jedem Beskyda, budem mít možnost porovnat Recona x XC Pro. Dám vědět.

          0 0
    • Kol.ista  

      Milan je fakt sikovny clovek a ma aji dobry stranky, ale chybi tomu jedna vec. Cenik predtunenych vidlic co prodava…

      0 0
      • milan1  

        Ty vidlice už jsou jenom výprodej, nechtěl jsem slibovat něco, co stejně brzy dojde. taky se stávalo, že ubýval výběr barev a teď už i typů. S podzimní nabídkou, kdy vyjdou nové typy se vše změní.

        0 0
        • Kol.ista  

          CHapu. Budes tunit i nadale. Protoze ted mam Manitou Axel a ze bych skakal spokojenosti, to zas ne. Tak sem za brigadu po prazdninach uvazoval o vidli a nejlepsi mi asi prijde koupit nejakou od tebe… URcite to vyjde pomerem cena/vykon nejlip. Proto bych se chtel zeptat na orientacni ceny. Dik

          0 0
          • milan1  

            Tohle by už tady bylo asi moc, to ti napíšu mailem. Jenom ti uvedu. Teď jsem tu měl Axela a vážil jsem jeho skutečnou váhu 2 550 g a to se seřízlým krkem.

            0 0
            • Pekáček  

              Nebyl to starší Axel 03 s Alu vnějšíma nohama?

              0 0
              • milan1  

                Ne, ocelové nohy, černé, stírající se.

                0 0
                • Manas  

                  Jako moje Splice. Prosimte, nahodou si v posledni dobe nedelal nejakou Splice vidlu ?

                  0 0
                • Pekáček  

                  Já myslel Alu vnější (tedy ne magnezium) a CrMo vnitřní :o) Martinkaa takovýho Axela má a je dost těžkej.

                  0 0
                  • milan1  

                    Špatně jsem pochopil, tys měl správně pojmenováno. To by šlo poznat na váze a já spodní nohy samostatně nevážil. Ta váha celková byla ale šok. Předtím jsem měl Axely většino na kolech a tohle když jsem vzal do ruky, tak to byl malý šok, tak hned na váhu a takhle to dopadlo.

                    0 0
        • MlokCZ  

          Pak prosím také napiš něco k té Rebě, jaké jsou s ní možnosti v úpravě, abych věděl, jestli o tom mám také uvažovat. Díky

          0 0
          • milan1  

            Až budu mít u Fibermana konečný výsledek, tak dám vědět. Odesílám mu jí až v pondělí.

            0 0
        • milan1  

          Ještě doplním, stěžejní je to, že nejlepší a nejžádanější typy XC PRO byly v roce 2006 nahrazeny novou řadou, která je zcela jiná, zdvih 140 mm a váha min 2 200,– Teprve na podzim přijde něco, co by mohlo nejlepší řadu XC PRO přímo nahradit.

          0 0
          • bedoslav  

            Ahoj, tim co prijde na podzim myslis epicon? viz. www.srsuntour-cycling.com/…c2/index.php?…

            nemas o nem nahodou nejake blizsi info?Puvodne jsem chtel zakoupit starsi xc pro, ale toto se mi libi mnohem vic. Letosni xc pro se mi taky libi, ale je to pro me zbytecne masivni..

            0 0
            • milan1  

              Nejsou ještě ceny ale cenovou výhodnost XC PRO nemohou jistě překonat XC PRO bylo ve své době za cca 7000,–

              0 0
              • bedoslav  

                Tak jsem se dival na stranky suntouru a celkem me ten epicon zklamal, jednak ma crmo vnitrni nohy a druhak v katalogu vyssi vahu jak xc pro 2007(epicon 1900g X xc pro 1700–1800). Snad by v tomto mohl byt lepsi inovovany axon s 32mm alu vnitrnima nohama a alu sloupkem, viz. www.srsuntour-cycling.com/…06/index.php?…

                Ted uz by me jen zajimalo kolik to bude stat.

                0 0
                • milan1  

                  Maj to pěkně pomotaný, to co bylo ohlašováno jako Epicon (srovnej předchozí odkaz), je v podstatě AXON. No a Axon s nohama 32 mm, to silně připomíná odlehčenou verzi XC PRO. Váhy jsem nějak přehlédl.

                  0 0
                  • bedoslav  

                    ty vahy jsem vycetl z pdf katalogu ktery se da stahnout na titulni strane www.srsuntour-cycling.com/

                    0 0
                    • milan1  

                      Už jsem to zjistil, v době kdy jsem ti odpovídal jsem se díval akorát na stránky a katalog jsem ještě nestáhl. Vahám bych ale doporučil nevěřit a počkat na realitu. Příklad. Rux byl na 130mm zdvihu a reálná váha byla cca 2500g. letošní model je na 150 mm zdvihu a má váhu 2300 ?? Nelíbí se mi to.

                      0 0
                • milan1  

                  Všiml ses ještě jednoho detailu? Hlavně typů, které budou jistě na počátku nabídky, myslím teď hlavně řadu XCR. Tak na všech jsou zcela vypuštěna Véčka, je to komplet jenom na kotouče. Když k tomu přihodím nástup RST s modely na 32 mm nohách, tak se mi zdá že Suntour si zavírá pěkně vrátka. Všechno to bude hlavně o cenách a jestli to bude opravdu takhle, tak se s chutí podívám i na nové RST.Pokud budou zajímavé i uvnitř, tak jak to vypadá navenek, tak by to mohlo být dobré rozšíření. Třeba tohle by byla zajímavá varianta www.rst.com.tw/…7/rapide.htm A tady je zase ukázka oblasti, kam si Suntour zatím ještě netroufl. www.rst.com.tw/…07/storm.htm

                  0 0
                  • bedoslav  

                    Asi rozsirili novy typ vnejsich nohou na celou radu. Ale v popisku je u nizsich typu(napr. xcr) – International disc mount, V-Brake a jako volitelny DISC only type available.

                    RST jsem taky videl, tam by me krome ceny zajimalo i to jestli se k nam budou dovazet. Napr. nove modely rst space jsou uz v prodeji: www.author.cz/cs/&aid=58, ale o ostatnich neni ani zminka.

                    0 0
                    • milan1  

                      Ano XCR je uváděná jako jediná pro Véčka i když nafocenou jí nemají. XCR je odlišná jenom vnějším provedením, které spojuje designově celou řadu a její cena lze předpokládat mezi 2000,– – 3000,– a právě v této řadě nemít Véčka by byl veliký nedostatek. A k RST. Bohužel asi se bude opakovat situace i minulých let, kdy vyšší modely budou opomenuty. U RST byla vybudována pověst pouze levných a nekvalitních právě výběrem dovážených typů. Dražší verze sem nebyly nikdy dováženy. Pověst značky tak podle mě utrpěla a její obnova prostřednictvím jedné jediné řady Space bude hodně těžká. Přitom typů a zajímavých typů, které by mohly zapracovat na změně pohledu na značku by se našlo víc. Právě na to jsou ty mé odkazy. Kdyby se zachoval zástupce Suntouru tak jako u RST, tak bysme dodnes znali maximálně vidle v ceně do 3000 a považovali takové XCR za vrchol nabídky.

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Nemyslim ze RST utrpelo zas tak velkou ujmu tady touto povesti..ten Space tak jak se prodava taky neni kdo vi co…resp. odpovida povesti.

                        0 0
                        • milan1  

                          Netroufám si odsuzovat něco o čem mám minimum informací. Cena, za kterou je vidlice nabízena je velmi dobrá a pokud někdo objeví vhodnější vidlici s pevnou osou za takové peníze, tak může jásat. Zrovna Space je vidlice, která dost chyběla. Každý nemá na špičkové vybyvení a požaduje třeba zrovna tohle. Pevná osa je zde za bezkonkurenčně nejnižší cenu a to je třeba vyzdvihnout a ne hledat srovnání se špičkou. Série Rapide se dělá již od loňského roku a tady o ní nikdo neví, když vezmu ještě další typ, na který odkazuju, to je ten Storm, tak to jsou všechno záleřitosti, které by mohly být extra zajímavé a snad za dobré ceny. Jednoduše proto, protože zrovna tyhle třídy prostě v nízkých cenách chybí.

                          0 0
            • MlokCZ  

              Na obrázcích vypadá pěkně.

              Jinak koukám, že Enjoy začal dělat pro Suntour. Je tam na tom odkazu podepsaný o:)

              0 0
      • VencaV1  

        Ty stranky jsou vsechno mozny, jenom ne dobry. A uz by jste se mohli na tu reklamu vykaslat, taky by si ji mohl Milan1 konecne zaplatit, jako to zde delaji vsichni slusni podnikatele. P.S. na paranoidni osocovani ze patrim k nejake skupine nereaguji. :)

        0 0
    • gobike  

      V teto cene sezenes lepsi vidlu jen u Milana :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.