------- Špindl/Krkonoše - trasy ------

47 nepřečtených
  • dvsole

    Koncem července se chystám na dovolenou do Špindlu, nemáte někdo nějaké doporučení na trasy buď ze Špindlu nebo v Krkonoších (náročnost, km..)? Např. i s kombinací lanovka, bikování.. díkas!

    0 0
    • filipes  

      Spindl dneska neni pro nomalni lidi, natoz bikery :-( Mozna se da na neco smer Misecky benecko, nebo smer Stazny, ale me to za to nestoji. Mimo turistickou spicku jsem ochotny risknout klidne vsechny ty nesmyslne zakazy, ale v turistickem obdobi bych si asi vzat tenisky a po hrebenovkach behal… a nebo jel radsi nekam uplne jinam…

      0 0
      • dvsole  

        Takže se tam plno zakazu kam se vsude nesmi jezdit? I kdyz se vyjede nahoru lanovkou, tak tam jsou taky omezeni jo? To je docela na tuzku..

        0 0
        • filipes  

          Lanovkama si ty zakazy jenom priblizis na dosah ruky. Na kraji Krkonos jsou asfalky, po kterych se asi celkem da, predhuri neznam, tam mozna bude i nejaky teren. Kdyz vynecham DH trat ve Spindlu, nevim o nicem, kde by se dalo zajimave zajezdit. Nahore na hrebenech je placka, da se tam paradne behat, nahoru a dolu muzes pesky. Den je dlouhej, kdyz budes rychlej tak tam muzes byt rano nebo vecer uplne sam, stoji to za to.

          0 0
        • karlik  

          kdyz vyjedes ze spindlu na medvedin lanovkou tak nahore jsou samy zakazy muzes jet bud zpatky dolu nebo smerem na misecky a odbocit na zlaty navrsi (asfalt) – tam jsou dalsi zakazy a musis zpet lze kousek jet ze projedes spindl po silnici a nakonec az vjedes do uz do chraneny oblasti je tam znacena cyklotrasa ale jak daleko to vede nevim

          0 0
    • MARIN  

      Vydavas se na dovolenou s kolem do oblasti kde kola nesmi ani po asfaltovych cestach. Tady neni pomoci

      0 0
    • 100kg  

      Neboj se, určitě si zajezdíš. Kup si turistické mapy, Krkonoše dělaj 1:25000. Budeš mít dvě na východ od Špindlu a na západ. Až tam dojedeš vlítni do infocentra a chtěj mapku zákazů, respektive povolených cest pro kola. Ono v Krkonoších je to hlavně o výhledech, zvlášť když jsi z Hradce.

      0 0
    • pedrod  

      Bohužel Špindl není asi nejlepší východiště na bajking podle mých představ a jak už tady bylo řečeno, Je to dost po asfaltu kvůli zákazům se mnohdy jede tam – zpět. Ale pokud tam budeš, tak přece jen navrhuju např. toto:

      1. Na jih úbočím ke Strážnému – pak směr Pec přes Hříběcí boudy a přes Pražskou boudu a Kolínskou, pak udělat okruh okolo Černé hory po vrstevnici (event. s výjezdem na vrchol). Až k Peci převážně asfalt, ale pěkné výhledy do Podkrkonoší. Je to převážně asfalt, okolo Černé hory šotolina a kamení, tam to je zajímavější. Zpátky si lze dát Pec – Výrovka (cca 500 m převýšení, tam se trošku člověk zadejchá). Podle chuti, kam až se dojede, to 70 km dát může.
      2. Výjezd na Mísečky úbočím Labského dolu (nebo lanovkou na Medvědín). Pak třeba na Žalý. Odtamtud dolů do Vítkovic a nahoru na Dvoračky, případně do Harrachova nebo hřebenem na Čerťák. Zpátky zas na hřeben od Žalého a sjez z Míseček dolů do Špindlu po modré sjezdovce.
      0 0
      • dvsole  

        OK, diky, super!

        0 0
      • dvsole  

        A nevíte jestli se dá nějak dostat na kole třeba k výrovce? to asi ne co? Nebo jestli jde nějaká projížďka po hřebenu?

        0 0
        • 100kg  

          NA Výrovku se dostaneš, ale musíš nejdřív do Strážného. Hezká cesta.

          0 0
    • mike01  

      1 spindl nahoru na drevarskou cestu a dal na boudu u B.Labe zpatky po silnici do spindlu

      Pokud to vezmes kolmo vzhuru okolo hotelu windsor tak to pekne vyzivny.

      2 ze Spindlu na smer Medvedi b. a pak po modry ,oficialni MTB trasa , ovsem pro v teto casti spis pro trialisty .Dal muzes pokracovat az na Spindlerovku.

      3 ze spindlu smer vrchlabi na konci spindlu u Supermarketu doprava nahoru na „Rovinku“ vyjezd zadem na Zaly pekny sjezdik na Rovinku doleva smer Janova hora Horni Miseky po vodovodni (po modry dolu).

      4 ze Spindlu po modry nahoru na Horni Misecky a pokracovat az na Vrbatku

      5 Na H.Misecky na trate smer strelnice, za Vaclavakem dolu az na silnici do prava do kopce az k hotelu Skala ,doleva pred hotelem smer Dvoracky (dojezd na Dvoracky neni pro kazdyho).Pred tim se da pojezdit smerem na Rezek (okruh asi 8 km) navrat smer hotel Skala , ale pozor odbocit doleva na paserackou (druha odbocka do leva od Dvoracek prez potok) pekna cesta s dojezdem na silnici na Dolni Misecky. Tady bud na H. Misecky po silnici nebo po zluty . Na Miseckach u sjezdu po modry odbocit do leva na traverz krizujici sjezdovky a sjezdik do spindlu.

      6 vyjezd na Plane a okruh na Strazny

      7,8, uz me nebavi psat ,ale cest je dost a kopce vyzivny a jsou mozne i kombinace :-)))

      Popsane trasy jsou legalni (az na tu paserackou , ale ta taky neni v podstate nelegalni a mam ji od misnich Krnapaku)

      0 0
    • gaston  

      dovolím si oživit vlákno. nastal nějaký posun za ty 4 roky nebo se dá stýále projety to co ju tu popsáno, nebo jste objevili něco nového? my bude mit zakladnu ve Fořtu (Černý důl),

      dík

      0 0
      • De.Fly  

        pristi tyden se tam chystame, koupil jsem si mapu od shocartu, stahnul naky gpx trasy.

        zajimala by me trasa z medvedinu na Labskou boudu – v mapach je vyznaceno – jako zkusebni provoz. da se tam tedy bez omezeni projet?

        0 0
        • gaston  

          jooo to bych taky rad vedel… ja bohuzel nemam GPS… tedy jen ve smartphonu a tam nezkousl nikdy .gpx nahrat…

          • v-
          0 0
        • Flegmatik  

          Ještě loni se dalo (ten úsek mezi Vrbatovou a Labskou b.). Ale celkem k ničemu, na Labský se otočíš a jedeš zpátky… Jinak ostatní značené jsou v pohodě.

          0 0
          • gaston  

            tedy znacene jako cyklostezky?…

            a nejaky typ na neco „tereniho“ 70–80km po sotoline me neba :/

            0 0
            • Flegmatik  

              No, myslel jsem ty fialově značené cyklotrasy – jakože tam v pohodě můžeš „bez postihu“. Rád bych ti dal nějaký tip, ale budete v Černém dole a tam to moc neznám, kolem Špindlu jakžtakž. Ale nečekej, že tam najdeš terén 70–80 km v kuse, hodně se to bude střídat s těmi zpevněnými cestami.

              0 0
      • chupas  

        letos jsem si o dovolene nadelil sjezd snezky po cervene pres svorovou horu a musim rict, ze to je nejsilnejsi zazitek letosniho leta. stacilo byt nahore pred rozbreskem a s rannim sluncem seskakat dolu.

        0 0
    • jIrI___  

      Přidávám se s dotazem. Na týden jedu do Rudníku a chtěl bych poradit nějaké trasy (ať už pro MTB nebo pro crosse) v okolí. A pak ještě jedna věc. Jak je to v KrNaPu (okolí Jánských Lázní, Pece pod Sněžkou) s jezděním na kole po turistických značkách? Úplně zakázáno nebo jsou nějaké vyjímky? Díky za reakce.

      0 0
      • Barak  

        Povolené jsou pouze trasy, které jsou v mapě vyznačené jako cyklo. Vše ostatní je zákázáno.

        0 0
      • MirkoCarver  

        Po turistických značkách nesmíš jen v I.zóně NP, v ostatních částech Krkonoš není většinou problém. Většina cyklotras je určená pro crossové kolo (většinou asfalt nebo šotolinová cesta). Pro MTB jsou vhodné turistické značky v nižších částech Krkonoš.

        0 0
        • jIrI___  

          Tak to vypadá, že na fulla nahodím slicky :)

          0 0
          • MirkoCarver  

            Pokud budeš jezdit jen po cyklotrasách tak to stojí za úvahu, ale při jízdě po turistických značkách si terénu užiješ dost a pokud vynecháš místa, kde končí lanovky, mnoho turistů ani bikerů nepotkáš…

            0 0
      • gaston  

        Ahoj,

        Rudnik neni v KRNAPU, ten zacina az výš.

        Pokud si dáš rád pekný sjezd moc krásná je žlutá z Hofmanových chat na Jánskou Horu pak šupem dolu do Svobody nad Úpou. Je to částečně po pěšince, pak voudou vymletým úvozem, kameným korytem mezi volnými kameny a nakonec po kořenech a vyjede na loučku a pak uz asfalt… to je na fulla a doporučuju to napřed trošku prozkoumat, hlavně ten úvoz…

        take tam jezdi cyklobusy, tak se na to podivej mužes se nechat vyvézt jako jsme to uděli mi tzn:

        Pomezky-červená značka na kopec Mravenečník (v nekterých mapách Mravenčí) pak dolu do Svobody – Jánky* – Hofmanky – pak se do lesní cestě (myslím že je to značené jako zimní běžecká trasa do Černýho dolu (odpočinek v hospě na Poště, ta je na náměstí) – Fořt – Rudník… to je i na cross

        • my sme šli tu žlutou do kopce… takže jsme nejeli přes Jánky, tohleale bude lepší

        altenativně se dá ten konec do Černého dolu jde z hofmanek po asfaltu a hdned po tom co cesta vjede do lesa hledej pěšinku do leva… takovou pěknou pěsinkou to vede z kopce pak se to rozšiřuje na lesní cestu a pak i na šotolinovou cestu a nakonec vyjedeš na asfalt a hurá dolů do Dolu (připojí se to u paraglajdove přistavací plochy)… tohle už na crosse neni

        g

        0 0
    • maajkee  

      tak jeď do Orlickejch, nebo do Žďárskejch vrchů, tam si můžeš užívat ježdění neomezeně a bez zástupů turistů :)

      0 0
    • joudys  

      dám 3 tipy:

      1.ze špindlu buď po červené (je to turistická sjezdovka) nebo cyklotrasou (ta vede pod lanovkou na Medvědín) na Horní Mísečky a dál po asfaltce na Vrbatovu boudu popř. až na Labskou boudu a zase zpět do špindlu

      2. ze špindlu na hřeben na Špindlerovu boudu na hranicích s Polskem nebo Petrovu boudu, tam buď po silnici nebo naopak po cyklostezce přes Medvědí boudu, ta je ale mezi Medvědí boudou a David. boudama v úseku cca 1,5 km neprojízdná (ložené kameny+ široké odtoky vody) a také kousek pod Novopackou bodou se nedá jet směrem nahoru

      3. z Pece na Výrovku a pak na Luční boudu

      0 0
    • Richi  

      Na stránkách krnapu jsou i cyklomapy, ale je to nedohledatelné a nepřehledné, spousta slov pro výraz – úplně na hovno.

      Česky se tam kolikrát ani nedostaneš, ta šílenost vypadá nějak takhle:

      http://mapy.krnap.cz/…krnap_en.php?…

      0 0
    • losna  

      Měl bych dotaz, má cenu vzít si sebou kolo na Malý Šišák?

      0 0
      • Barak  

        Jasná věc, holt si to vždycky budeš muset zpátky vyšlápnout. :-) Ze Špindlu se dají pěkné trasy vymyslet. Třeba jak už tady někdo psal ze Špindlu přes Hromovku na Strážné, pak dál třeba na Výrovku nebo na Černou horu.

        0 0
    • Skater  

      Přidám svoji oblíbenou trasu: Ze Špindlu přes Hromovku na Strážné. Ze Strážného 2 možnožnosti terénního sjezdu. První (preferuji) je po žluté kolem kostela – sjezd lesem, jet se dá celý, závěr je už trochu hrana. Vyjede se v Herlíkovicích nad Vrchlabím. Druhá varianta je „přes Ferru“, taky po značce, bohužel nevím jaký, vyjede se ve Vrchlabí u kina. Jsou tam asi dvě místa, který jsem ještě nedal:-) Návrat do Špindlu přes Žalý, Rovinka a buď Mísečky nebo přímo po rozbitý asfaltce k přehradě. Cestou se dá taky odbočit doleva a je tam slušný sjezdík co končí kus pod přehradou.

      0 0
    • Wojtkingson  

      Zdravím Vás, chci se zeptat, jestli tady ta trasa (Vrchlabí – Labská bouda) je relativně ok (Hlavně co se týče terénu), případně jaké části se vyhnout.

      https://mapy.cz/s/3qWcy

      Jedeme tam s přítelkyní a jestli se bude opakovat terén ala Šerák (ve vrchní časy celkem velký kameny), tak budu bez přítelkyně :D:D

      0 0
      • nitraq  

        Tohle jsme jeli loni na silničkách a šlo to. Občas trochu náročnější na pilotáž, ale sjeli jsme to celý. Pláště 25 a 28 mm, to abys měl měřítko.

        https://www.strava.com/…s/1761066413

        0 0
        • Wojtkingson  

          Super díky. A nějaký tip, kde by se případně dalo dostat lanovkou někde trochu nahoru, abych ji nešikanoval takovým stoupáním?:D Nejde mi přímo o Labskou boudu, ale dostat se „někam“ nahoru, kde by se nějak dalo jet po hřebenech např.

          0 0
        • Wojtkingson  

          Sakra, koukal jsem teď na kamery a on je tam pořád sníh :D Tak to asi padá tento plán

          0 0
          • lubosalbi  

            Jet na vršky je nesmysl, všude sníh. Jsem z Vrchlabí. Jinak se dají nahnat vejskovy metry lanovkou z Herlíkovic na Žalý

            0 0
            • Wojtkingson  

              Díky za info, já nelyžuju ani nejsem z vyšších poloh, tak jsem to nevěděl, no tak si zajezdíme v nížinách. Díky

              0 0
    • mattew1  

      Zdravim ! Potrebuji pomoct. Chci v ramci vetsi vicedenni akce prejet Krkonose stylem bikepackingu na HT. Zacatek v Harachove a konec v Trutnove. Vetsinou me bavi planovat trasu, ale v Krkonosich si nevim rady. Cetl jsem, ze to neni moc prihodna oblast pro cyklisty. Na mape casto nekam vede slepa cyklostezka a pak konci a pokracuje jen TZ, po ktere se urcite jako na vetsine TZ v NP nesmi. Jde mi o hladky prejezd, kopce mi nevadi, v co nejmensi mire asfalt, malo turistu, peknou prirodu a panoramata. Kdyby jste nekdo mel cad a naladu a naklikal mi v mapy.cz trasu nebo napsal alespon priblizny popis trasy, budu vdecny. Diky :)

      0 0
      • mr.antik  

        legálně to nejde

        0 0
      • xtonda  

        Tady je mapa krnapu http://gis.krnap.cz/map/ to je asi nejvíce autoritativní přehled cyklotras.

        Vhledem k tomu, že jsou tam místa, kde je jediný způsob průjezdu (Vídeňská skála, ze Špindlu až na jižní hranici parku do Strážného), tak těch možností zas tak moc není.

        Kromě značených tras je povoleno jezdit i po místních komunikacích, ale to bude typicky asfalt, což stejně nechceš.

        0 0
        • mattew1  

          Až tak zlý to je ? A co přes polskou stranu ?

          0 0
          • Barak  

            Přes Polskou stranu pojedeš hodně v nízkých polohách, takže na výhledy nic moc.

            Nejlepší asi bude kousnout to, že pojedeš často po asfaltu nebo zpevněné svážnici a udělat nějakou variaci na klasickou trasu, kterou nabízí mapy, aby ti to vyšlo na víc dní. Můžeš udělat různé odbočky a vyjet si na různé kopce po cestě, třeba Zlaté návrší atd.

            0 0
    • daymaker  

      Ahoj, prosím znalé o radu, Je tento úsek https://mapy.cz/turisticka?… jetelný na CX a je to legální? Poláci tam nemají na mapy.cz značenou cyklo. Díky

      0 0
      • Barak  

        Jetelny to téměř celé bude, ale ******** si maknes. Legální to je podle me celé.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.