• Alibaba

    Panstvo a damstvo, předevčírem mi začla bolet šlacha vedoucí z přední strany kolem vnějšího kotníku, bolest jde až do svalu podél holeně. Včera už to bolelo tak, že jsem nemohl spát. Mám SPD asi 14 dní, dřív jsem používal platformy a předtím klipsny. S SPD jsem se dostal oproti platformám (zvyku) asi o 5mm blíž ke klikám, orientaci treter jsem doufám vyladil dobře, měl jsem ze začátku drobné potíže s mírně „nezvyklou“ pozicí nohy. Může to být kámen úrazu ? Přitom jezdím jen hodně zlehka (většinou jen práce) – denně max 20km. Teď mažu Fastumgelem a vrátím se na pár dní ke klasice. V archivu jsem našel jen o bolesti kolen, má někdo podobnou zkušenost ?

    0 0
    • jecnak  

      Co pozice pedalu pod tretrou (nemas kufr moc vpredu nebo vzadu?) Mas dost povolene pedaly, aby se mohla noha dostatecne viklat a krouti jak si zamane? Prechodem z platforem na SPD se urcite take meni vyska posedu, neni v tomhle problem?

      0 0
      • Alibaba  

        Pedály povolený jsou a noha se vytáčí v určitém úhlu myslím dostatečně. Snažil jsem se to vyladit tak, aby mi to co nejvíc sedělo, jediné „nepohodlné“ mi přijde právě to přiblížení nohy ke klice. Výšku jsem taky trochu upravil. Dost mě zaráží právě to, že jsem na těch pedálech nenajezdil žádné štreky ani silovky. Možná je to problém něčeho jiného, ale o podezření si to říká, když se léta nic nedělo a najednou hup. Tak trochu mi jde o to jestli to prostě nemá „přebolet“ až si patřičné části těla zvaknou – je to ale bolest spíš podobná zánětu šlach, než ta co provází namáhání svalů.

        0 0
        • filipes  

          podobnou vec jsem mel taky, z bezkovani – prebolet rozhodne nefungovalo. Podle me za to mohla namaha pri ztuhlych (neprotazencych a prostydlych) svalech a uponech. Az to dolecis klidem, tak zkus mnohem mensi zatez na dane partie, at uz spusobem slapani nebo posunem kufru dozadu. A urcite teplo a protahovat, protahovat, protahovat

          0 0
    • Bobo  

      Tímhle způsobem bolívá zánět šlachy. Znám. Pokud je to ono, pak to s SPD nemá nic společnýho a je to jen náhoda, že to přišlo ve stejnou chvíli. Na to je potřeba doktor, pak klid a kostivalová mast.

      0 0
    • PjSky  

      Ja si zkousel tretry dneska a musim rict, nemit hybridni slapku tak sem sel dom pesky: tretra je celkem vysoka / pridal sem sedlu dal sem si kufr primo pod palcovy kloub a povolil slapku co to slo, ale i tak noha beha divne: zacali me bolet prsty na nohou a samozrejme lytko, pomohlo az vyhaknou se a slapat chvili v pulce chodidla. napoprve jsem naslapl 25km z nekolika ostrejsimi stoupanimi a jednim skaredym sjezdem po strane kamenolomu a hadam ze zitra nebude nic nez turistika… nebylo by par rad nebo odkaz jak to dobre nastavit? predpokladam ze diky lepsimu vyuziti sily se nektere „zakrnele“ svaly halt asi protahnout, ale nechci si nicit zdravi :(( zbytecne

      0 0
      • filipes  

        posun si kufr vyrazne dozadu, a postupne v radu tisicu km ho posouvej dopredu. Telo si musi zvyknout na jinou/vetsi zatez postupne.

        0 0
    • yetti  

      Mam na biku uplne stejnej problem. Boli to hlavne v dlouhejch kopcich jako cert a nevim co s tim, protoze na silnicce ten problem nemam. A pouzivam jedny tretry na oboji. Na obou kolech mam pedaly VP, akorat ze na ziletce jednostrannou silnicni verzi. Bude to asi soucet nevhodne geometrie ramu, klik (na biku mam delsi kliky) a polohy kufru :-(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.