• metud

    chystám se zakoupit batoh s vakem na vodu a reším jestli camelbag – je dražší nebo jít do levnějšího – author, axon, .. poradte prosím

    0 0
    • zirecek  

      Camel je camel. Kupoval jsem M.U.L.E. ve slevě, plná cena mi připadalal mimo, nedal bych za něj. Spokojený uživatel Camelbaku.

      0 0
      • Luka  

        souhlas. mam axona a stoji to zaprd i kdyz mam v nem pytel od kejmlu. proste ty batohy se nedaji porovnat, ani vahou, ani kvalitou provedeni, ani super promyslenym „kapsarstvim“ a nemluvim ani o tom, ze axon mi na zadech teda vubec nesedel. Ted cekam az se rozpadne.. a pak bude mule :)

        0 0
        • Haryk  

          Dávám za pravdu Luce. Ta samá zkušenost. Jenom jsem nečekal, až se rozpadne. Camel je největší kocour!

          0 0
    • Blade  

      Hydrapak Tracker…naprosta spokojenost

      0 0
    • pos3k  

      kdby ses nudil tak zkus vyhledavani :-) muj tip: klicove slovo: camel a hledat jen nazvy, vyjede toho mraky next: hydrapak…

      osobne mam Source 3 L, vak radeji vozim v deuteru transapline 30L

      0 0
      • metud  

        samozřejmě jsem toho na webu našel hodně ale potřebuji znát osobní zkušenost, jestli camel, hydrapakem a těmi levnějšími je opravdu takový rozdíl … jako je v ceně

        0 0
        • pos3k  

          no to uz se resili v tech threadech :-) ja te neposilam do historie jako „doprdele“, ale s prehledem muzes zjisit ze nejsi prvni kdo vaha mezi cenou a kvalitou (vak do 1000? atd), osobni zkusenosti tam urcite najdes

          nebo chces slyset vem si levnej pac si muzes za tu cenu koupit 2 nez jeden drahej? nebo kup si kvalitni vak ktrej se snadno plni, cisti, vetra a strc ho do kvalitniho batohu?

          stejne si bagl musis vyzkouset jestli sedi (pokud mozno i zatizenej (nejake veci atd), levnej ani drahej bagl ktery nesedne ja na nic

          muj nazor je ze s camelbagem neslapnes vedle, nebal bych se hydrapaku (oboje jsem mel chvili na zadech), dobry vak i bagl, a nakonec jsem zakotvil u super baglu do kteryho strcim dobrej vak

          jestli mas posledni cislo VELA(kvetnove, c. 6) tak tam maji i srovnani mensich baglu s vaky

          0 0
        • wroum  

          ja mam Salomon vak a je to zarna ukazka toho, ze i draha vec muze mit vlastnosti hranicici s pouzitelnosti. mala dira – nejde poradne vymyt a kdyz se to podari tak zas nechce uschnout, naustek ma malej prutok – vzdycky po tom co se napiju musim vyrovnat kyslikovej dluh a na odolnost materialu bych si nevsadil ani korunu.

          poucen sem pritelce koupil MULE 06 a to je uplne nekde jinde a ani si nemyslim, ze by ty 2 litry za nej byly nejak moc. super ve vsech ohledech a kdyz si vezmu ze me ten salomon vysel na temer stejne…

          0 0
    • Palba  

      Jedine mule: Tak pro predstavu co se do toho tak asi vejde.

      Jel jsem ted dvoudenni vyjizku -kemp- a bral jsem sebou mulaka a vse bezproblemu pobrano: zadni kapsa: tricko s dlouhym rukavem, termo triko a 2je panozky (vyndal jsem teda vak na vody) predni: kratase, plavky, trenky a navleky na kolena… v predni male: mobil, krem, prachy, pumpu, lepeni, naradi, zyrtec, kartacek a pastu A zboku sandale… Mista tam bylo jeste dost,takze spokojenost… lahve s vodou v ramu a klice + duse pod sedlem.

      www.longar.xhosting.cz/DSC04399.JPG www.longar.xhosting.cz/DSC04477.JPG

      A ze me to slusi :D:D holky z Prerova, kdyby jste chteli nekde vyrazit na dva ci tri dny napiste, urcite se pridam o)) Nepohrdnu aj dobou partickou bikeru :-)) omg to je zas ostudy :D

      0 0
      • MlokCZ  

        To je trošku divný vozit mule bez vaku, to nemusíš mít camel.

        Pro představu, co se tam vejde s plným 3l vakem (model mule 06):

        • 3l ve vaku
        • pláštěnka, teplý návleky na ruce i nohy, středně teplý dlouhý dres
        • peněženka, mobil
        • několik tyčinek

        Takhle už je ale úplně narvanej. Normálně tolik hadrů nevozim, tohle jsem vez při výjezdu na Sv. Jure a stejně jsem málem zmrznul při sjezdu (byla nahoře ale fakt zima a jeli jsme už výjezd několik hodin v hustém dešti).

        Nářadí a duši mám v malé podsedlovce, abych měl vždy sebou i když jedu jen na hodinku bez Camelu.

        0 0
        • Palba  

          To si nemyslim… mam dva kosiky na lahev, takze tam nacpu litr a pul a to ti musi chvilku vydrzet a kdyz ne, neni nic jednoduzsiho, nez projet dedinou a domorodce pozadat o doliti vody. Navic kamel ma perfektne tvarovany zada a nic lepsiho podle me na vozeni neni, takze i bez vody se to urcite vyplati.

          0 0
          • MlokCZ  

            Já neřikám, že je na zádech i bez vaku špatný (sedí super, to vim), ale přijít tim o hlavní výhodu je škoda.

            U vaku nejde jen o množství (ale to je taky důležitý, jak jsem teď napsal v jiném threadu, tak jsem včera vypil 3l z vaku + 2× 0,75l flašku – po cestě jednou doplňována + 2 piva). A pokud se jezdí jen terénem, tak to právě často problém je, už takhle na celodeních výletech plánujem někde pár km navíc, abychom potkali hospodu aspoň na oběd). A druhý případ, kdy je to problém vždycky je, když jedu sám, nenechal bych před hospodou kolo ani zamčený. A pak ještě skoro nejdůležitější věc, při jízdě náročnějším terénem se fakt blbě pije z flašky, to musím pak zastavovat a navíc člověk pije pak málo.

            Na silničce někdy vak nevozim a tam mám 2×0,85l flašky a je to na dlouhý trasy v létě žalostně málo.

            0 0
          • MlokCZ  

            A ještě na jednu věc jsem zapoměl, lepší manévrovatelnost kola v technickém terénu, tam prostě váha na rámu navíc vadí, když je ve vaku na zádech, tak ne.

            0 0
            • zirecek  

              Tak tak, :-).

              0 0
            • zirecek  

              Nosím jej i na menší tůry v horách, přece jen pitný režim s vaku je lepší než z flašky… .

              0 0
            • BB  

              teoreticky by to mohlo být naopak, když vaha navic, tak spise dole, aby se nezvysovalo teziste.

              0 0
              • MlokCZ  

                Tady nejde o celkové těžiště. Váha na zádech o té nevýš a dobrý vak s tebou prostě splyne, když se odrazíš, tak i s váhou vaku a ani to nevnímáš. Kdešto váha kola se vždy pozná jak při skocích, tak při manévrovatelnosti.

                Tohle si každý musí zkusit, se přiznám, že jsem tomu rozdílu než jsem pořídil Camel nevěřil a je docela velký (testoval jsem 2× flaška 0,85 plná oproti žádná flaška a 3l v Camelu a i když téměř 2× více váhy v Camelu, je to mnohem lepší).

                0 0
      • george.n  

        Ja mam tedy ten model 2006 a kdyz dam 3l, tak se mi dovnitr vejde tak maximalne pumpicka a jedno tricko. Sem tim docela zklamany, kdyz ma tak dobry kompresni popruhy, ze tam nepridali 2cm latky po obvodu hlavni kapsy. Jinak pod tu horni malou kapsicku, ktera se zvedne a po strane jsou sitky se toho vejde opravdu dost. Velka bunda, nebo sem tam narval i 6cm tlustou knihu vetsi nez A5, akorat to neni chraneny pred destem. Ale celkove sem si inzerovanych 9l predstavoval jinak. :-)

        0 0
        • MlokCZ  

          Já nevim, ale mě se vejde (jak jsem už psal výše) při plných 3l ve vaku tohle všechno do hlavní kapsy:

          • pláštěnka, teplý návleky na ruce i nohy, středně teplý dlouhý dres

          Je fakt, že ta kapsa je při plném vaku už hodně hubená, ale chce to tam dobře cpát, hlavně dole v té kapse místo je.

          Takže mě velikost vyhovuje v pohodě.

          0 0
        • kámen úrazu1  

          To di potěšil aspoň mě, když ne sebe. :-) Rozhodovala jsem se mezi Mule a Hydrapak Glacier, vybrala si Glacier. Jak tak čtu, do Mule bych neposkládala ani tolik, co do Glacieru i při nastavení menšího obsahu (cca 9l). Plus jde pomocí celoobvodovýho zipu zvětšit hlavní kapsa na objem přes 14l. Když vezu tři litry, zvětší se jen kapsa na vak a nijak neovlivňuje hlavní kapsu. Aspoň jsem se zase utvrdila, že jsem udělala dobře, díky. :-)

          0 0
    • sekret  

      Ja mam Blowfish a plne me vyhovuje, protoze ma docela celky objem a da se i zmensit :-)

      0 0
      • metud  

        ted jsem se byl divat v cykloshopu: nabízí Axon s 2l vakem za asi 550,–. Bohužel neznám typ, byl celý černý …

        0 0
        • pos3k  

          NEVIM NEZNAM NEVIDE zkus poznat www.axonsport.cz/…5/batohy.htm

          0 0
        • poiko  

          měl jsem od Axonu typ, něco jako je v tom odkazu tank, nebo brook (ten má, tušim, Luka). už ho ale neprodávají. byla to fakt bída. když jsem dal vak z půlky plný (cca 1 litr), vyboulily se záda a špatně seděl na zádech. těžko se protahovala hadička. ale zas v ceně byl i vak, ten mi přijde celkem solidní (nemam ale srovnání).

          0 0
    • mara53  

      urcite mrkni i na doldyruksaky.cz vozim jejich kejmla uz druhy rok a naprosta spokojenost

      0 0
    • Sinty  

      Mám Hydrapak model Arches a naprostá spokojenost, podařilo se mi ho koupit na veletrhu Sportlife za rozumnou cenu, hlavní výhodou je uzavírání suchým zipem, díky tomu se vak výborně plní a také čistí.

      0 0
    • jezevec2  

      Chystam se taky na koupeni vaku, ale uvazoval jsem o Vaude nebo Deuter. Nemate nekdo zkusenosti. V casacich Mountain bike nebo Bike je hodne chvalili. Diky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.