• jIrI___

    Jelikoz se mi podarilo roztavit zmrzly hydrapak pri rozehrivani v mikrovlnce, musim si koupit novy. Zajimalo by me, jestli ma cenu si priplatit a koupit napr. original Camelbag Omega nebo staci nejaky obycejnejsi. Jinak me jeste zaujal Deuter Streamer nebo o neco levnejsi Boll Bladder. Tez by me zajimalo, jestli jde do Camelbaku opravdu prostrcit ruka a poradne ho vycistit. V tomhle ohledu maji Deuter a Boll navrch, ale zas nevim jak to u nich bude s tesnosti a jestli piti nebude pres ten uzaver prosakovat…

    Anketa: Ktery pitny vak byste si koupili?

    42x
    69%
    13x
    21%
    2x
    3%
    0 0
    • Mr.Cookie  

      já mám Camela a upřímně řečeno si nedokážu představit, že bych měl nějakej jinej…a ruka dovnitř prostrčit jde…teda pokud nemáš tlapu jak medvěd…

      0 0
    • bruco  

      Ja mam Deuter a manzelka Camel. Deuter sa lahsie cisti, lebo tam das v pohode ruku a mozes ho vytriet. Po roku mi teraz zacal kvapkat naustok, ktory je podla mna lepsi u camelu. Takze sa asi dopracujem k idealnej kombinacii vak deuter s naustkom camel, len si musim skontrolovat, ake su priemery hadiciek.

      0 0
      • Žigo  

        Mam rovnaky nazor. Ale tie hadicky nepasuju, jedine by sa mozno hadica z kamela dala nahriat a roztiahnut na deuter rezervoar ale zatial som neskusal.

        0 0
      • bruco  

        Tak uz som to zistil. Napriek tomu, ze deuter/source ma vacsi priemer hadicky ako camel, nie je problem pouzit naustok camel (big bit valve) a ergo hydrolock (90 stupnove kolienko s uzatvaranim) na originalnej hadicke deuter/source. Povodny naustok som musel odrezat, lebo bol nasadeny na fest. Camelacky hydrolock nie je v hadicke nasadeny tak nafest, ale drzi dost pevne na to, aby netiekol alebo sa neotacal. Takze zaver – teraz mam idealny hydrovak a som maximalne spokojny.

        0 0
    • kudlanka32  

      ja mam celkem jasno…hlavne at to ma 3litry

      0 0
      • jIrI___  

        Ja prave predtim mel dvoulitrovy a vetsi nechci, protoze by se mi uz asi nevesl do batohu. Takze 2l je pro me max ;-)

        0 0
    • Fenous  

      Mam Source, ktery dodava Deuteru, jsem naprosto spokojen, super se cisti, ma rychlospojku na hadicce, zavirani genialne jednoduchy.

      0 0
      • jIrI___  

        No ten Boll je podle vseho Source s jinyma nalepkama :-)) Aspon to tak vyplynulo z diskuze k tomuhle vaku: „Boll Bladder ma na vsech plastovych castech vylisovano Source ™ (nove formy jsou drahe), stejne tak i potisk hadicky je Source ®“ A jinak jak je resene to uzavirani? To se nejak prehne okraj a zajisti jezdcem?

        0 0
        • Fenous  

          Presne tak, prehne se a nasune se na to to oranzovy drzadlo.

          0 0
    • scret  

      mam Camelbak 3L a sel bych zase do Camelu! podle me nejlepsi ochrana proti breberam a nejlepsi nahubek…

      0 0
      • jIrI___  

        To uz jsem nekde slysel, ze ma nejlepsi ochranu proti plisnim, pry maji uz v materialu zakomponovane stribro. Jenze kdyz si to tak vezmes, tak za jeden Camel mas skoro dva Bolly… Kdyby byl Camel tak o 200,– levnejsi tak nevaham a jdu po nem :-)))

        0 0
    • yodock  

      Mám 2 – litrovej Camelbak Omega, ruku dovnitř dostanu v pohodě, takže čištění bez potíží. Příště bych si klidně koupil znova.

      0 0
    • pepek  

      Být Tebou, tak ten vak budu reklamovat  (tedy jestli to tam není napsaný, že se nemá dávat do mikrovlnky.)

      0 0
      • Jirik123  

        Dobrej vtip.

        0 0
      • jIrI___  

        :-D Nejsme preci v Americe… A navic v zaruce uz urcite nebyl.

        0 0
        • JSt  

          to je sice pravda, ale ty mas napady ryze emericke ;-)

          0 0
          • jIrI___  

            Tak mi teda rekni, jak bys resil tuhle vzorovou situaci ty. Jsem domluveny na svih na urcitou dobu. Rano vstanu presne na cas, jen abych se stihl umyt a pripravit si veci, jenze zjistim, ze jsem vecer zapomenul vytahnout camel z mrazaku… Tak jsem ho proste hodil na par vterin do mikrovlnky a nastavil mod rozmrazovani u ktereho jsem myslel, ze to fakt propalit nemuze. Vsechno bylo ok, az na jedno misto kde byl ohyb a kde se asi koncentrovalo vsechno napeti. A tam se proste roztavil. Je mi jasne, ze to je moje blbost, ale aspon ted mam duvod si koupit novy ;-)

            0 0
            • pepek  

              Ty máš prostě pořád problémy s různými materiály. Kam vlastně máš v úmyslu nastoupit po škole? (Protože kdyby to bylo např. do Dukovan, tak bych začal být mírně nervózní :-)

              0 0
              • jIrI___  

                Tak jako bude to znit divne, ale momentalne jsem na strojarne na VUT :-) Puvodne jsem ale chtel vedet neco o camelech a tohle se jich zas az tak moc netyka… ;-)

                0 0
            • JSt  

              nedavam velblouda ani do mrazaku ani do mikrovlnky tzn. muzu si ho vzit z vteriny na vterinu ;-). takze jak bych resil onu situaci? vzal bych velblouda, napustil do nej vodu a vyjel ;-)).

              0 0
              • jIrI___  

                Jenze problem byl v tom, ze v nem zbylo z predchoziho vyletu trochu vody, ktera zmrzla v zavitech uzaveru a steny camelu byly k sobe tez primrzle.

                0 0
              • MlokCZ  

                To by nebyl dobrý nápad, ani v případě, že by mu tam nezmrzla voda. Jak píšu níže, tak není problém a stačí pustit teplou vodu nebo počkat těch 20 minut.

                Kdybys ale zmrzlý vak hned (tím myslím okamižtě po vyndání z mrazáku) naplnil a dal do batohu, tak v tu chvíli je křehký a mohl by snadno prasknout a zničit se. Když v něm není voda, tak možná stačí i jen 5 minut počkat a je to ok, nikdy jsem to přesně neměřil, protože se mi to stalo jen jednou, že jsem na něj zapomněl v mrazáku a potřebal hned vyjet a teplá voda opatrně puštěna na vak, aby se přitom neohýbal a nemohl rupnout to během pár sekund vyřešila.

                0 0
            • MlokCZ  

              Stačí teplá voda z kohoutku (ani není třeba horká) a pustit na vak a do dvou mitu rozmrznuto i když by tam zůstalo trochu vody někde ve vaku nebo v hadičce/náústku. A pokud to necháš ležet jen tak, tak do 20 minut taky samo bez problémů.

              Když používám mrazák, tak zásadně tam dávám vak suchý, aby se nemohlo při rychlé potřebě vzít vak hned z mrazáku protahovat rozmrazování. A pak se snažím ho tam dávat, když zrovna nejezdím (třeba vím, že po-čt nepůjdu na kolo, tak v po už je suchý z neděle, to ho tam dám a ve st vyndám, přes zimu pak nechávám i déle).

              V mikrovlnce je úplně jedno jaký nastavíš režim, stejně téměř každá jeden vždy na plno a ty režimy s menším výkonem fungují tak, že vždy sepne naplno a pak na chvilku vypne a tak pořád do kola. Ale bál bych se v případě i kdyby skutečně jela na nižší konstatní výkon a určitě tam vak nikdy nedal.

              0 0
    • Lister  

      proč se dává vak do mrazáku ???

      0 0
      • MlokCZ  

        Aby v něm nic nekvetlo. 2 roky do vaku leju sladký Reg-ge, pouze vždy po dojetí vyplachuju vodou a sem tam dám do mrazáku a žádný problém s kvetením ve vaku.

        0 0
        • Lister  

          …aha – dva roky do něj liju ředěný pomerančový džus, občas se mi podaří ho po výkonu i umýt, ale asi jsem ho nikdy nesušil…zatím jsem si žádného porostu nevšiml, tak proto se tak hloupě ptám :-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak to máš štěstí, plesnivých vaků už jsem viděl dost. A v hadičce je to třeba hned, tam se mi to dvakrát už stalo přes léto, když jsem na mrazák kašlal. Ale když je ta speciální štětka na hadičku, tak tam se hrozně dobře meje a je to hned.

            0 0
            • TheIF  

              jj v hadičce není stříbro :-( takže i když vozíš obyč vodu a necháš ji tam tak to chytí plíseň. Já koupil konečně ten orig věšák (sice takovej kousek plastu 200kč, ale maj to celkem vychytaný…) sundám koncovku a nechám uschnout (z lenosti vozím ale jen vodu)

              0 0
      • pepek  

        Protože je to lepší, než do mikrovlnky :-)

        0 0
    • dieegoo  

      Já bych hlasoval pro originál Hydrapak. Systém zavírání je geniálně jednoduchej, čištění ještě snažší díky tomu, že ho jde obrátit naruby…  Mám ho dva roky, vyplachuju jen teplou vodou (občas zapomenu), nikde nic nekvete, náustek jsem ještě neprokous, těsnění těsní. Takže maximální spokojenost.

      0 0
      • matysekul  

        Souhlasím s Hydrapak. Mám tenhle už 2 roky a max.spokojenost

        http://www.cykloexpert.cz/…le-reservoir

        0 0
        • Soreno  

          mám hydrapak taky – systém super, náustek už tak super neni jde ztuha otevřít a po jedný sezóně přestal těsnit – a batoh? no vejde se do něj spousty věcí ale kvalita materiálu je katastrofa při podjíždění stromu ho pvní větvička roztrhla. Usazení na zádech je taky nic moc – leze mi z ramen dolu (to vyřeší hrudní popruh a při těžších sjezdech musím dát i popruh přes břicho aby mi nepřepad přes hlavu). ale to může mít každej jinak. Takže za mě by to bylo takhle

          Batoh Camelbag

          Rezervoár Hydrapak

          Náůstek se zavíráním Camelbag

          0 0
    • fluider  

      Nebudem hlasovaž za Camelbak reservoar, pretože ho používam a ostatné som neskúšal. Používam 3L OMEGA Camelbak s náustkom Ergo Hydrolock. Vozím len čistú vodu (zatiaľ v ňom nebolo nič iné) a ak nie som na biku, camel je v mraziaku. Zatiaľ žiadny problém s plesňou alebo zápachom. Párkrát som ho musel zamrznutý naplniť 5min pred odchodom, len som dovnútra nalial teplú vodu, pod tečúcou teplou trochu zohrial hadičku, vymenil teplú za studenú a za 10min v batohu už bol ready-to-use. Pred uskladnením do mraziaku len 1× vypláchnem čistou vodou (nenechávam vysušiť, preto zamàza).

      0 0
    • petrpoko1  

      nekdo uz to tu psal – vak od Deuter nebo Source (otevirani sponou nahore) a k tomu naustek od Camelbak. Naustek od Deuter je fajn ale zacal kapat. CamelBak jde navic zavrit (obcas se muze hodit). Oboje jde nakombinovat (prumery se lisi jen minimalne).

      0 0
    • funkatron  

      aky vodny rezervoar doporucite s odstupom casu?

      ruksak mam

      objem minimalne 2l

      dik

      0 0
      • newbie  

        měl jsem camelbak i source (deuter).. camelbak ma lepší a jednodušší náústek, deuter měl lepší tvar (placatější, takže tak nevyboulí batoh) a jednodušší plnění (a tím i vymývání a sušení)… nový 2011 camelbak (antidote) právě ten tvar taky zplacatěl a přidal navíc odcvakávací hadičku (praktické na průběžné doplňování nebo vícedenní biky, se nemusí pořád hadička vymotávat z popruhů), takže jediné mínus u něj zůstalo to plnění, ale u mě ty plusy převažujou – takže za mě camelbak 2011 antidote

        0 0
        • Soreno  

          mám hydrapak laguna – systém super, náustek už tak super neni jde ztuha otevřít a po jedný sezóně přestal těsnit – a batoh? no vejde se do něj spousty věcí ale kvalita materiálu je katastrofa při podjíždění stromu ho pvní větvička roztrhla. Usazení na zádech je taky nic moc – leze mi z ramen dolu (to vyřeší hrudní popruh a při těžších sjezdech musím dát i popruh přes břicho aby mi nepřepad přes hlavu). ale to může mít každej jinak. Takže za mě by to bylo takhle

          Batoh Camelbag

          Rezervoár Hydrapak

          Náůstek se zavíráním Camelbag

          0 0
      • mr.nikdo  

        jezdil jsem Camelbak a az po par letech zacal kapat naustek (zakladni)… Ale horsi bylo suseni – to ma daleko lepsi Hydrapak mam: Reversible II. Zatim na nej nemuzu rict kriveho slova :) (tedka dojizdi 1. sezonu)…

        U Camelu mi vadi ten spatny pristup a „nutnost“ raminka na suseni…

        0 0
        • Flegmatik  

          Já mám Camelbak vak osmým rokem a ten náústek pořád drží, těsní a nevidím na něm známky opotřebení (asi mám tupé zuby :) Jinak ty nové modely 2011 už mají v sobě integrované sušítko, takové dva háky kolem uzávěru, které dovnitř pustí vzduch a stěny se k sobě nelepí. Nakonec má už i odpojovací hadici, takže se dá taky snadněji obrátit naruby. Pokud Camel, tak model 2011… Je na tom líp. Navíc už nedělá takovou bouli.

          0 0
          • mr.nikdo  

            Jeee na to jsem z toho videa zapomnel (to susitko) :-D

            Ja to mel tusim z roku 2005 – toho Camela… Loni fakt uz tekl. Kazdopadne dudlik ma lepsi jak Hydra…

            0 0
    • marapara  

      Mezi rezervoáry je podle mě jedničkou Hydrapak. Camel je sice fajn, ale přece jen vychytávku v podobě suchého zipu nahoře, kde je možné celý vak převrátit a jednoduše vyčistit a vysušit žádný jiný vak nemá. Navíc možnost odpojit hadici bez úniku tekutiny, magnetický úchyt náústku, možnost použít rovný nerbo lomený náústek, neopren na hadici do chladnějšího počasí z něj dělají podle mě dělá jedznočnačnou jedničku mezi rezervoáry.

      Sám mám asi 4 roky Hydrapack Glacier, stále slouží bez problémů, teď jsem si objednal menší novinku, Hydrapack Reyes: http://www.netbike.cz/select_det.php…

      0 0
      • jeffino  

        Neopren na hadici má camel taky, já objednal letošní mulu s antidotem, podle mě maá camel líp odizolovaný záda jak hydrapak (modely 2011)

        0 0
        • marapara  

          Nemám s odizolováním zad Hydrapaku problem. Navíc se mi líbí, nevím jak to má Camel, že pro vak je samostatná komora, které pak neubírá vnitřímu prostoru samotného batohu.

          0 0
    • Joseph de Sax  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Lowrider  

      Mně se válí v šuplíku nikdy nepoužitej rezervoár z Dakine Drafter, ještě má zalepený to brčko nebo jak se tomu říká, náústek. Kdyby měl někdo zájem, tak bychom se mohli domluvit :-).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.