• kolda

    Můžete někdo poradit, jaký matroš je nejlepší (výkon/cena) na bundu pro VHT, skialp, prostě pohyb na horách, často v zimě? Měl jsem bundu KAMMSPORT z klasického Goretexu (2 vrstvý), kterou mi někdo ukradl. Takže musím koupit novou:( Jde mi i o cenu, protože mi toho ukradli víc, takže obnovuju půl výbavy… Rozhoduju se mezi:

    1. Tilak Alpamayo – klasický 2 vrstvý GTX, vím, co od toho můžu čekat.
    2. Tilak Lost Arrow – GTX XCR vyšší cena, všude ho vychvalují, prý výborná prodyšnost, zajímalo by mně, jestli je opravdu tak dobrý, resp. jestli se vyplatí připlatit si oproti klas. GTX
    3. Pinguin PArker – Gelanots XP – dost levná, oproti GTX menší vodní sloupec, lepší prodyšnost. Mám od Pinguinu kalhoty Alpin, nejsou špatné, ale nevím, jestli ten materiál bude stačit i na bundu. Máte někdo zkušenost?(ne­promokavost, prodyšnost, mech. odolnost)

    Dík za rady, uvítám vlastní zkušenosti, reklamních materiálů jsem už přečetl dost:)

    0 0
    • Paja  

      Pred nejakou dobou jsme tady na podobne tema s AIRem vedli takovou nikam nevedouci debatu :o) Podle mych informaci o techto materialech by mel podle v soucasnosti nejvic pouzivane metody RET nejprodysnejsi XCR(pod 4) pak XP(pod 6) a pak klas. GTX (pod 7), do toho mi ovsem nejak nepasuje napr. softshell od Gore(podle vyrobce RET 5–7, coz je prodysnosti „horsi“ nez XCR, ikdyz by podle charakteristik obou materialu byt nemelo) Bohuzel nemuzu slouzit osobnimi zkusenostmi s vice membranami v bundach, nejhodnotnejsi srovnani by bylo od nekoho kdo různe materialy se stejnymi podvrstvami pouzival delsi dobu. Stejne jako ty mam od Pinguin kalhoty s Gelanotsem, puvodne jsem od nich chtel i bundu, ale kvuli strihu a vzhledu to vyhrala bunda od Hannah s membranou Climatic, ktera by mela byt s gelanotsem srovnatelna, u obojiho jsem spokojen jak s nepromokavosti, tak s prodysnosti, ale srovnanim s XCR bohuzel slouzit nemuzu – tolik penez jsem do bundy vrazit nemohl:o) Jeste podotykam, ze krome pouziteho materialu je dulezity i strih- jak bunda sedi, moznosti odvetravani, mnozstvi kapes a vyztuzeni, ktere snizuji celkovou prodysnost bundy. Btw. kdyby to nahodou cetl AIR, jak vypada dlouhodoby test tilak ogre?

      0 0
      • Lister  

        Taky bych se přimlouval, za zkušenosti s touhle bundou, ale jestli můžu být tak smělý tak prosím zařadit do tématu NoWind nebo Windstopper, kam se to asi hodí víc. Díky :-) PS doufám pánové, že zase nezvlčíte aby to nedopadlo jak minule :-)

        0 0
    • K2  

      Ještě si do svého výběru přidej www.sportschw.cz/ gelantots, dlouhodobé zkušenosti

      0 0
      • kolda  

        no, Schwarzkopf me moc nezaujal… pokud bych sel do Gelanotu, tak asi ten Pinguin, vrchni material se mi zdal lepsi… co se tyka strihu a zprac., to je jasne – musi se vyzkouset. Nejvic mi sedi Lost Arrow, ani ta Alpamayo neni spatna a pak ten Pinguin. Ostatni materialy ve mne moc duvery nevzbuzuji.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Lost Arrow mohu vřele doporučit, opravdu vychytaná bunda. Bohužel nemohu sloužit srovnáním s jiným, je to moje první „nepropro“ bunda. Já na ty řeči o prodyšnosti moc nedám. Proti igelitu to asi rozdíl je, ale pod všim se dá zapotit. A jakmile začne pršet, je to úplně fuk… Přítulkyně má třeba jakous Salewu, materiál si nepamatuju, taky nepromokla, prodyšnost nevim, to se těžko porovnává, ale myslim že moc rozdíl to nebyl.

      0 0
    • Romík  

      Mám Pinguin Parker, naprostá spokojenou a poměr výkon/cena asi ideální. Předloni v Tatrách celý den v dešti – nepromočila se, letos v Harachově cca 4h na sjezdovkách déš? + mokrý sníh taky bez problémů. Asi bych si Goretexku za dvojnásobnou cenu nekoupil. Pokud se pohybuješ v extrémech, tak to stojí za úvahu, ale běžnému turistovi by měla bunda z Gelanots XP stačit.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Souhlas. Spíš než na matroš bych hleděl na detaily. Švy, stahování, krytí zipů. Třeba Lost Arrow, má dvě vnější kapsy, zipy krytý ale dávat do nich mapu tisklou na inkoustovce se nemusí vyplatit. :o) Pár hodin chcavce na hřebenu a najednou jsme byli v úplně jiné zemi… :o)) Bych si jí taky nekoupil, ale byla to velmi výhodná nabídka.

        0 0
    • McBlacky  

      kus si tilak, mám raptora a je to vychytaná bunda, mám ji už 4 roky a je pořád v pohodě a to ji používám na trekking, lyže, lezení, bike… za tu dobu jsem byl na horách s dost lidma a ve srovnatelný cenový kategorii jsem neviděl lepší, není sice tak hezká jako třeba columbia nebo millet, ale zase tilaky víc vydrží a funkční řešení maj zmáknutý na jedničku.

      0 0
      • Jester  

        Nevite nekdo, jake je asi srovnani materialu OmniTec (Columbia) s ostatnimi materialy? Nebo jinak, Columbia zacala letos poprve delat veci z Goratexu. Je to proto, ze je ten material lepsi nez jeji nebo jsou zakaznici pouze konzervativni (tj. vyzaduji GTX)?

        0 0
        • kolda  

          zkus hádat:) GTX je pořád nejlepší – a většinou nejdražší:(

          0 0
          • McBlacky  

            no třeba membrána co mám bigpack (memotex nebo tak nějak) je taky hodně dobrá, a určitě je i dražší :-)

            0 0
            • McBlacky  

              chtěl jsem napsat „má bigpack“… bundu nemám já ale moje přítelka…

              0 0
              • kolda  

                big pack je brutálně drahá značka – aspoň co jsem viděl katalog (asi před 9 lety)

                0 0
                • McBlacky  

                  jsme vychytali mega slevu a bunda s membránou a flískou (asi jako polartec 300) stála 5600kč, což nebyla ani polovina původní ceny; protože už holka flísku hodně otahala, chtěla si letos koupit novou, samostatně za ní chtěli 3800kč :(

                  0 0
    • JJ  

      Jak uz bylo receno, pokud GoreTex, tak urcite Tilak. Suprova cena a ty bundy sou vychytany. Mam rok Alpamyo a mooc velka spokojenost.

      0 0
    • nadrazak  

      mam lost arrow xcr. souhlas s tim, co tady psal uz nekdo vejs, potit se muzes ve vsem, ja teda urcite. me se libi dobre vyreseny vetrani. co asi nemusi kazdymu vyhovovat je, ze bunda celkem dost odstava u krku a nejde poradne stahnout – takze suprove vetra, ale v zime je satek vic nez nutnej. ale treba uz lehce zmenili strih, mam ji par let. super vychyt na skiaply je to zapinani vevnitr v pase, das pasy pod bundu a nemusis se bat, ze je ztratis. trochu me sere, ze mi lehce zplesnivela a zaflakala se od krve, ale to nejsou chyby tilaku :)

      0 0
    • figur  

      Mám druhý Alpamayo a spokojenost(změna proti původnímu – odvětrané rukávy a protisněhovej límec a kapuca v límci).Je to bunda,na kterou hodíš bágl 25kg a pokud vydržíš šlapat celej den,tak ta bunda to vydrží taky.Bohužel paropropustnost není nejlepší,a tak bych šel asi příště do XCR,i když nevím,jestli bude stejně mechanicky odolnej (Alpamayo má navrchu Taslan).Na běžky ,mám lehkou Lafumu z Gore Paclite bez podšívky a ta je mnohem propustnější,ale má zase jiný určení použití.Zato nemá ani půl kg.Záleží na tom,která horská aktivita u tebe převažuje.

      0 0
      • kolda  

        na běžky mám pertexku(měl jsem WS – ukraden:( Bundu používám hlavně na skialp,hory v létě i zimě. Na lyže ne, to mám obyč. o Gelanotsu jsem uvažoval čistě kvůli ceně, ale koupím GTX. Tilak (Kammsport) jsem měl, spokojenost. Asi pujdu do toho Alpamaya,kazda kacka dobra. Klasickej GTX jsem měl 6 let a stačil.a pokud v obchode neodolám, tak Lost Arrow:)

        0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.