Vidlice-Gufera(těsnící kroužky)

27 nepřečtených
  • vlk

    Chci se zeptat ohledně gufer(tesnících kroužků na vidlice).Konkrétně od Rock shox. Jak často se vyměňují.Já je mám 3 roky a dnes mi začali propouštět trochu olej.Asi 1,5 roku jsem vidlu vevnitř nečistil.Myslíte, že bude stačit vyčistit kroužky-ty břity zevnitř nebo budou již nějak steřelé-ta guma a budu je muset vyměnit.

    Jak často je měníte vy.Máte také takové zkušenosti?Mi­mochodem, nevíte kde by se dali sehnat ty kroužky-originál rock shox?

    0 0
    • JJ  

      Kamos si ted daval po roce a pul do servisu Duka. Servisak pro RS od Zitnyho mu rek, ze se po tyhle dobe uz gufera vetsinou meni a jeste nejake o-krouzky dole ve vidli. Gufera stoji asi 300 Kc a pres Zitnyho by mely jit bez problemu sehnat

      0 0
    • pali  

      tam mas ak si si vsimol na guferach po obvode pruzinky jedna je z vonkajsej a druha ked vytiahnes gufero je tam este jedna skryta pod gumou gufera skus ich vymenit mozno to bude stacit,

      0 0
    • kesu  

      no ono je to hlavně o tom v čem jezdíš,jestli vidli mažeš a tak spíš než o kilometrech.Ale možná bych je radši vyměnil aby se dovnitř nedostal bordel.Zkus třeba Cykloadam ten todle delá v pohodě..

      0 0
      • vlk  

        no jo jenže já to potřebuji co nejdříve.Chci jet buřinku-Olomouc a potřebuji si tu tra aspoň jednou zkusit.Navíc plánujeme nějaké vícedenní Jeseníky.No jedno těsnění jsem sehnal od kamoše.Tak už potřebuji ještě jedno.A nebo toto dám na nohu s tlumičem a na té druhé je to jen na mazání, tam by to mohlo provizorně stačit jen očistit.

        0 0
        • kesu  

          tak bych to řešil ,dej ho jenom do tý hony s tlumením ta druhá to vydrží

          0 0
        • kolda  

          ježiš ty naděláš, tak ti trochu ch..je olej.. radši trénuj,ať na buřině něco zajedeš :)))

          0 0
          • lith  

            tak, tak … :-)

            0 0
          • vlk  

            ono to prosakuje docela dost.Na trénování není tolik času.Půjdu si buřinku zajet jen pro zábavu.Nejsem ještě na nové kolo zvyklý a fyzička taky nic moc.Stejně do první 100 nebudu a pak už o nic nejde.

            0 0
            • kolda  

              ty se furt na něco vymlouváš – v první 100 nebudeš, to máš pravdu :) ale já asi taky ne :(

              0 0
              • vlk  

                náhodou zítra budu mít asi i ten druhý kroužek, tak to spravím a v neděli si jedu projet s kamošama projet trať.A pak asi začnu trénovat.Sakryš, ale to pak mám jen jeden týden.No nic no.Asi vyjedu i v sobotu a v úterý a ve středu.A pak už raději klid.

                0 0
                • kolda  

                  hmm, natrénovat za týden, to bys byl bůh :) v neděli se na trase možná potkáme. v sobotu si jedu projet drásala, tak snad potom nebudu mít kopr.

                  0 0
                  • vlk  

                    tož tys to špatně pochopil.Já a trénovat, na to není čas.Spíš se jen tak rozhejbat.Ty jsi proti mě skoro profík, to nemůžeš srovnávat ze svého pohledu. V neděli nás jede víc a tak to bude spíše taková oddychovka.Možná si z toho udělám časovky s přestávkama :o)

                    0 0
                    • kolda  

                      jasně, já si dělám srandu, jen trošku rýpu :)))

                      btw, nevíš v jakým stavu je teď u nás terén, naposledy jsem tam byl asi před týdnem, projížděl jsem i část buřiny a bylo hrozný bahno – úplně mě to znechutilo :( hlavně ten zasr. tankodrom.

                      0 0
                      • vlk  

                        já to ještě nejel, ale teď jak svítí slunko, tak to všude dost rychle vysychá, o výkendu to bude jistě již dávno vysušené.Já raději to bahno než prach v krku a plicích.

                        0 0
                        • kolda  

                          VÍKEND… ja raději sucho, ať se práší za kočárem. tož na startu.

                          0 0
    • vlk  

      tož už je vše OK.Akorát podražily- jeden ten kroužek mě přišel na 185Kč.

      0 0
      • kolda  

        včera jsi tu vidlici „zajížděl“ v Parlamentu v Lašťanech, co? :)

        0 0
        • vlk  

          jestli myslíš parnamentem-tu hospodu, kde jsem s kamoši seděl.

          Chtěli jsme projet tu trať, jenže v tom sjezdu do bělkovic-ten kamenitej.Hodil Darjan v 50km/h držku.Takže jsme dál nemohli jet.Byli jsme rádi, že jsme mu dupáním a kameny srovnaly ráfek aspoň tak, aby mu prošel vidlicí.2 kolega musel už dom, no a po tom co jsem viděl tu bouračku, tak jsem sám saději pokračovat nechtěl.Ještě bych někde zůstal taky ležet, je lepší jezdit aspoň ve 2.No a při cestě dom ještě slít ten 2 kamoš ale už jen ve 30km/h. Byl to smolný den.

          0 0
          • vlk  

            Ses měl ozvat, když si jel kolem.Bych s tebou tu trať projel.

            0 0
            • kolda  

              já jsem už jel pryč, projížděl jsem kolem autem. projel jsem úsek z Poh. do cíle, dal jsem to za 45 min :) ale neměl jsem v nohách tu první část. ty sjezdy jsou docela rozbitý, já je teda neprasím. nechci se zrakvit.

              tak příště.

              0 0
    • Smepet  

      Pokud mas venku ty stary o-krouzky a jsi z Prahy, zajed si s nima do Sterbohol na tu velkou krizovatku do „Zeleneho domecku“ vedle OBI. Oni si ho omeri a vetsinou tam vsechno maj.

      0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0
    • Voita  

      Ahoj, využiji toto starší téma na můj dotaz:

      Servis spodních nohou Fox 34 – nová gufera, olej, gufera před složením máznutá sram butterem. Po první vyjížďce zaznamenáno ´´kroužkování´´. Chtěl jsem se zeptat:

      1.) Vidlice je hodně promazaná, je normální, že se ´´přebytečné´´ mazivo prostě dostane ven a sedne si to? Ani při otočení vidlice a následném testování nic guferama nerosí, neprosakuje, sucho, jen na nohou vidlice je prostě mastný film.

      2.) Nemělo by to dělat vůbec a těsnění by mělo zachytit vše, co je uvnitř.

      Díky za postřehy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.