Shimano kliky FC-R700, Veloce, Centaur nebo jiné?

7 nepřečtených
  • MlokCZ

    Mám na silničce komplet Veloce. Chci vyměnit převodníky za compacty 34/50 a teď je otázka za jaké.

    Zatím největší kandidát jsou Shimano kliky FC-R700 (designové kombinování Shimano + Campa mě vůbec nevadí, to neberte v potaz). U nich by mě zajímalo, jestli musim vyměnit i přesmykač nebo ne, u Veloce a Centauru bych musel, u těhle klik píšou, že není třeba jiný přesmykač. Je to tak ale i ve skutečnosti v kombinaci s Campou? Když už to měním kvůli lehčím převodům (kazetu už mám 13–29, takže není možné dát lehčí a převod 50/13 mi bohatě stačit bude), tak bych uvítal integrovanou osu, proto předběžná volba zatím ty Shimana (k mání za 170euro).

    A které z těch klik byste vybrali?

    Ještě jsem uvažoval o 3-převodníku, ale to má dost nevýhod. Sice by mě to přineslo ještě o chlup lepší převod (34/29 by mě ale už stačit měl), ale ten rozdíl už není velký. A pak by to bylo spousta nevýhod, musel bych vyměnit i přehazovačku za dlouhé vodítko (i když možná že by to střední vodítko s vyhnutím se kříženým převodům nějak pobralo), přesmykač jiný by byl nutný s každými klikami a váha taky nějaká navíc. Navíc kromě o chlup lehčího převodu by to přineslo akorát více přehazování na převodnících (kombinace převodů mě sedí více s 34/50).

    Cenová hladina je tak maximálně na úrovni těch Shimano, Veloce i Centaur jsou levnější, ale u Shimano možná nebude nutný přesmykač.

    Anketa: Jaké kliky 34/50 byste zvolili vy?

    1x
    33%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • MlokCZ  

      Tak Shimano kliky se stávají ještě větším favoritem. Na kupkolo.cz/pro­duct_info.php?pro­ducts_id=1433 za 4700 je už fakt pěkný. Nevíte někdo aspoň jestli budu muset měnit i ten přesmykač nebo ne?

      0 0
    • yetti  

      Hollowtech II je takovy krok kupredu co se tyka tuhosti, ze tomu Campa vubec nemuze konkurovat. Kliky jsou ted u Campy jednoznacne nejhorsi komponent. Miozna bych zvazil Gossamery Mega Exo Compact od FSA. Bohuzel jsem se na nich jeste nesvezl, ale znamy je jezdi a moc si je pochvaluje. Konstrukcne je to Shimanum hodne podobne, takze verim ze se to chova podobne. A ty s Campou 100% kombinovalt lze :-) www.koloshop.cz/index.php?…

      0 0
      • MlokCZ  

        O těch vim, bohužel za tu cenu jsou jen 50/36 a 50/34 za dobrou cenu jsem nikde neviděl, proto jsem je z výběru už vyřadil. Shimano s Campou kombinovat lze určitě (i v profi pelotonu bylo k vidění Record + Dura Ace kliky). Jde jen o ten přesmykač. Kdybych dával compakt převodníky od Campy, tak ho musim vyměnit a právě pouze u Shimana tvrdí, že stačí ten stejný jako pro 53/39 převodníky (to je ale tvrzení Shimana pro jejich přesmykač a řazení). Když vyměnim přesmykač, tak to určitě fungovat vše bude, ale právě chci vědět, jestli za něj budu moct ušetřit nebo ne.

        Já Hollowtech II jezdim už poměrně dlouho na biku, takže srovnání mám. Pokrok to určitě je, ale pro mě jezdícího lehký převody a k tomu ještě dost pomalu to takový rozdíl zase není, ale když už to měnim, tak se mi to řešení taky líbí nejvíc a jsem zatím rozhodnutý pro ty Shimano kliky.

        Ale souhlasím, že Campa má momentálně nejslabším článkem kliky.

        0 0
        • yetti  

          Jo kliky jsou duvod proc jezdim Shimano. Co se tyka presmyku nekde jsem cetl, ze to lze kombinovat. Navic zrovna FSA dela svuj vlastni presmyk, kterej je stejnej jak na Campu tak Sh, takze tam tezko muze byt rozdil. Mrkni se na stranky www.fullspeedahead.com/fly.aspx?… Jediny na co si dej bacha, tak pokud mas presmyk na navarku aby ti sel posunout dostatecne dolu, aby dosahl i na kompakty. Mel jsem ram na ktery bych kvuli tomu kompakty dat nemohl.

          0 0
          • MlokCZ  

            Právě mám přesmyk na navářku. Posunout dolu ještě jde, ale jestli to bude dost, to právě nevim. Právě ale předpokládám, že jeden z rozdílů u přesmyku na compacty od Campy bude vyřešení i toho, že by na navářce nešel dost dolu a druhý rozdíl (který je jasný z parametrů) je větší rozsah, má psaných 16 zubů, ten co tam mám jen 14.

            0 0
          • MlokCZ  

            Tak ten přesmyk zas neni tak drahej, takže nejspíš koupim kliky a když by byl problém, tak i přesmyk.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.