• heretik

    Přišlo mi nové kolo objednané přes internet a na horní rámové trubce má celkem slušnou rýhu, tak půl centimetru dlouhou a hlubokou až do hliníku (viz foto). Hacker byl zlevněnej na 34k, ale o rýze tam nic nepsali. Večer jsem jim napsal a přiložil fotku, hned ráno volali, že prý on nich to odjelo v pořádku a že to maj nafocený, a že s přepravní firmou maj problémy častěji. Ale zabalený to bylo dobře, v původní krabici, mezi všemi kusy karton, včetně jednoho přes tu rámovou trubku, moc nevěřím, že by k tomu mohlo dojít během přepravy.

    0 0
    • Luka  

      si vzpominam na vypraveni jednoho ridice dpd, kterak jim do konteineru s noteboky spadl barel marmelady :) … a vsechno bylo zniceny :)… hlavne olepeny, tak to museli zacalovat :)

      0 0
      • Luka  

        takze u prepravky je mozny opravdu vse. ja bych to reklamovala. Ten shop at si to vyridi s dopravcem sam, jak je zvykem a tobe at daji jiny, nevadny kus..

        0 0
        • Frankie  

          Souhlasim s Lukou, podle mne mas narok na reklamaci i kdyz zjistis poskozeni az po rozbaleni treba o den, dva pozdeji.

          V tomto pripade bych ti ale doporucil se s nima domluvit na sleve. Budes tam kolo posilat, oni tobe mozna zpatky novy (buhvi jestli ho maji na sklade), ztrata casu a ve finale ta oderka nicemu nevadi, jen je k zvteku.

          FV

          0 0
    • kafac  

      Pokud prodejce tvrdi, ze k poskozeni doslo pri preprave, tak reklamaci musis uplatnovat u prepravce..... pocitej s tim ze se to potahne nekolik mesicu, vetsinou je to dost tezkej boj… Byt tebou tak se na ryhu vykasla, zatru to nejakou revelkou a su rad ze mamna cem jezdit. Stejne po par sjaezdech ta byrva tak ruzne z kola mizi.. :-)

      0 0
      • Luka  

        mno.. jako.. pokud je na baleni nalepka „krehke“ a privezou ti to rozbity, tak to vubec nejde pres prepravni spolecnost… ta to okamzite nauctuje ridici a hned se ti to plati. Takhle nam to vysvetloval primo ridic.. a proto lepim na vsechno nalepky, dokonce i „neklopit“ aby to mel slozitejsi… pak to odnasi jak vybusninu :D

        0 0
        • kafac  

          Ne…ne, reklamaci musis uplatnovat u prepravce, ne u ridice. Firma ktera zbozi posila, ma smlouvu s prepravcem – ne s ridicem. Pak je tahanice jak k poskozeni zbozi doslo: Napred se dohaduje frodejce s prepravcem, kde k poskozeni doslo, ptom na zaklade vysledku skodu uhradi bud prodejce, nebo prepravce. Pak muze prepravce skodu uplatnit na ridici – ale to uz tebe zajimat nemusi…

          0 0
          • Luka  

            mno, me rekli, a za tim si stojim, ze pokud bylo oznaceno jako krehke a rozbijou to, jde to k uhrade rovnou ridici… tak to je u ppl…

            0 0
            • kafac  

              Me je jedno jak to chodi u PPL, me zajima co je dany zakonem. Si treba objednas zubarsky kreslo za 350 tisic, prijde ti rozbity a budes penize tahat po 3 stovkach mesicne po soferovi? Navic to nemusel rozbit sofer, mohli to uz rozbity nalozit Pokud se prokaze, ze zbozi bylo rozbito behem prepravy, nahradu ti uhradi prepravni firma. Ta to samozrejme bude asi zpetne vymahat po ridici (ten pokud neni blbej, je pojistenej) ale to uz tebe nemusi zajimat – tobe to zacaluje dopravce..

              0 0
              • Luka  

                nehadam se, jen rikam, ze u tyhle firmy to je takhle. zaplatej ti to hned a pak si to sami resej, a to uz je jejich vec. ale kdyz na tom nebyla samolepka, a prislo zniceno, pak se to resi reklamaci atd atd. Nastesti jsme zatim nikdy nic podobnyho (narozdil od dpd) resit nemuseli. a to posileme denne desitky baliku a mnohdy elektroniku semtam i sklo… a rozbite to nikdy neprislo. (az se divim)

                0 0
      • pegas  

        moc z te fotky nepoznam ale vzadim se ze je to o riditek,res­pektive od brzdove paky jak bylo kolo slozeny a riditka se pootocila tak to je dle me od toho…schvalne vyzkousej otocit kolo…bude to sedet na tu ryhu…ted otazka jestli je to blbe baleny od firmy(pac by jen stacilo omotat necim ty paky a je po problemu..nebo to je chyba prepravce ze s balikem nesetrne zachazi)..ale takovou ryhu udelas do ramu lehce jen staci kolo polozit,ani s tim nemusis nejak hazet..

        0 0
        • heretik  

          Tohle mě taky napadlo, koneckonců na svým starým kole mám takovou rejhu taky :-) Ale

          1. řídítka jsou vejš, takže i při jejich otočení jsou aspoň palec nad rámovou trubkou
          2. v krabici byly řídítka i s pákama sundaný z představce a zabalený zvlášť.
          0 0
    • Nikdo  

      No nevim, ale pulcentimetrova ryha, se mi fakt nezda jako vaznej problem hodny reklamace. Stejne az ho zacnes pouzivat tak tech ryh pribude, ale nastesti pri tomhle pocasi nejsou pod nanosem bahna videt :o)

      0 0
    • ice  

      ty si asi poradnej lestic,kdyz chces reklamovat kvuli laku,co

      0 0
      • heretik  

        Tak nějak jsem čekal i tuhle reakci ;) Je mi jasný, že časem takovýchhle oděrek bude na kole mnohem víc, ale přeci jen, když kupuju nový kolo, nemusí to být hned. A hlavně, nejde jen o lak, zasažen je i materiál rámu.

        0 0
    • black.horse  

      jak píšu Luka, neváhej a hrrrr do nich;-)

      0 0
    • Rolei  

      Po tom co ti řekli že to mají nafocený (to jako fotí vše co prodají, a každou trubku zvlášť?) bych to zkusil dohodou třeba ti něco navrhnou, když nebudou chtít tak ať ti ukážou fotky a pak jak chceš, buď se s nima hádat a vrátit kolo (výměnu za nepoškozené bych neočekával)a nebo se s tím smiř a jezdi. Záleží jak moc ti to vadí, jaké máš nervy a jaký máš vztah s tím obchodem kde si to kupoval. Někdy jde dohodnout vše jindy skoro nic…

      0 0
      • kafac  

        Nebo operativne nafoti stejny kolo co maj jeste na prodejne :-D

        0 0
    • Veeteck  

      Az na tom neco ujedes, ryhy pribudou, moc bych to neresil. Spis bych se s prodejcem domluvil na nejake rozumne sleve a ryhu treba zacmaral lihacem.

      0 0
      • Luka  

        ja to resim pretrenim bezbarvym lakem na nehty.. a spis bych si zkusila nez slevu domluvit nejaky maly „odskodnenicko“ ;)

        0 0
        • Peslezedirou  

          Odškodnění v podobě slevy na budoucí nákup je gůůůůd a prodejce na něho rád přistoupí.

          Lakem na nehty se dá zakrýt na bajku leda co. Černý lak na špice a pokud se do něho nasype trochu make upu tak se z něho udělá mat.

          0 0
    • fousek  

      To je dobry, ja sem jeste nekupoval kolo aby nebylo nekde kapku odreny, to posledni sem si odrel sam kdyz sem ho nakladal, takze ja bych to vubec neresila naopak bych mu par skrabancu hned vyrobil nekde v lese. Ale jednou sem posil PC do reklamace, kdyz prislo nazpet, bylo tak zmuchlany ze se mi ani nechtelo verit ze to normalne nabehlo, kdyz sem to chtel reklamovat tak mi prodejce rek ze to musim reklamovat u dopravce a jeste ten den co mi to prislo, pres nakej protokol atd. no tak sem to nechal plavat protoze to PC fungovalo a bylo to 3 dny po vyzvednuti, dopravcem byla ceska posta a na krabici byly znaky pro ktrehke, smer ukladani a ze nesmi zmoknout

      0 0
    • SkyRider  

      Pokud ti to opravdu tak moc vadi, posli jim kolo zpet. Pri nakupu pres internet mas narok na VRACENI(tedy zadna reklamace) penez bez udani duvodu 14dnu po koupi. Problem bych videl jedine v tom, ze nebudou chtit kolo prijmout poskozene. To uz musis vyhadat. Hodne stesti.

      0 0
    • martt  

      Ja by som na to asi tiez vykaslal ako tu uz viaceri povedali. Je to bicykel do terenu a nie soska do vitriny.

      Ked vidim ako vyzera bike mojho syna kupovany pred dvoma mesiacmi, ktory zatial za tie dva mesiace presiel styri kola slovenskeho pohara, dve kola rakuskeho pohara, styri ceskeho pohara a este nejake dalsie bahenne lazne, tak mi je az na zaplakanie a skrabance vobec neriesim. A pritom on ho setri a pouziva iba na preteky, na rasovanie na treningu ma iny.

      0 0
    • Meesha  

      je pravda, jak se tu pise, ze rejhy pribudou. Ale me by to sralo proste za neco dat penize a ne zrovna malo a pak ti to prijde vorejpany? To je uplne to samy jako kdyz tu vsichni nadavali na pana Tancina, ze si koupili vidli a maj uriznutej sloupek nebo ho poskrabanej od jezka…

      Reklamovat! :-)

      0 0
    • enjoy  

      ja mel na uplne novym visionovi kteryho jsem koupil v kamenaku u sterby zalakovany rejhy,asi uz z vyroby:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.