Ahoj, vím už to tu asi bylo ale zajímalo by mě co byste si koupily za rám okolo 6 000,– na XC maratony ale chci HT. Nechci Apache, Author a podobný béčkový značky.
Ahoj, vím už to tu asi bylo ale zajímalo by mě co byste si koupily za rám okolo 6 000,– na XC maratony ale chci HT. Nechci Apache, Author a podobný béčkový značky.
Tak to budes mit celkem tezky… Pokud vsechny hodis do jednoho pytle mezi „B“, protoze „poradny“ ramy zacinaji az tak kolem 10kKc
ale jsem zvedav co tady z ostatnich vyleze:))) Protoze se nachazim v podobne situaci… Chybi ram… prasknul…
Myslím si, že „Pine Mountain“ www.marinbikes.cz/ramy.htm by mohl pomoct. Teda jestli nevadí, že 2000,– připlatíš a že to bude z oceli. Rám je opravdu špička.
Nevim jak je to u letosnich, ale trosku mi prislo, ze maji jinak mereny velikosti… videl jsem 17 a byla doost velka… Jinak ten vypada moc dobre…
no v tý cenový relaci mě napadí akorát nějaké lepší spydery, Rock machine Team, či superior-sup.Ale samo, že budou i jiné.
Jen by me zajimalo, co mas proti Arturovi. Par let ho jezdim a nemam s nim problem. Spis si myslim, ze jde o geometrii a ne o znacku. A me vyhovuje. ;-)
Mám stejnej názor. Sám sem si koupil samostatnej rám Visione a šlo mě hlavně o geometrii a cenu. A co je na rámu načmáraný nebylo pro mě zas tak důležitý. I když tehdy měl Author ješte docela slušnej design.
Takže jestli tomu dobře rozumím, tak toto jsou A kola: www.kola-radotin.cz/…sport-05.htm eshop.skiservis.cz/GARY-FISHER/Horske-kolo-Gary-Fisher-Tarpon-06_g145.html protože je to ,, značka,, a toto jsou B: www.author.cz/…talog/&cid=6 www.bike-net.cz/…team-racing/ www.bike-eshop.cz/…manitou-2007 protže to nejsou ,, značky,,!!!!
Máš dobrej náhled na svět…
Že by jsi nemusel hledat samotnej rám, ale za desítku seženeš kolo áčkový značky:-) a budeš to mít vychytaný
kazdopadne jsem tim ze nechci beckovej ram nemyslel ze artur je spatnej ale ted jezdim Artur Basic a jsem spokojenej s geometrii ale je to tezky a chci taky vyzkouset neco novyho a jen znackama se urcite neridim
jestli ti basic sedí geometrií tak vem na co narazíš…
Když připlatíš 1000,– tak můžeš mít třeba tohle: www.lucas-cycles.cz/…b%20AMC1.jpg
Já mít volných 6 tis, tak jdu asi do tohohle www.cykloservis.cz/…2/karta.php3?…
nebo tady jeste za trochu min. www.vseprokolo.cz/…%E1my/Merida
když už je tady ten dred, budu nejspíš v podobné situaci, tak se předběžně dívám na toto www.kolokram.cz/…uct_info.php?… nebo na něco z lepších spyderů. Pro spyder mluví hlavně geomtrie, která je shodná s mojí stařičkou konou. Geometrie pro NoSaint nemůžu nikde nalézt, ale 16ka bude asi velká :-(
geometrie treba tady… www.kupkolo.cz/…rske_64/Akce
Díky – nevíš jestli Luzifer i Angel mají shodnou geometrii?
to nevim, ale tipoval bych ze jo… Malo ktera znacka ma vicero geometrii pro podobne ramy…
Luzifer je hezký ale není do 6000,–Kč
Ten tam neni kvuli cene, ale kvuli geometrii :)
no zrovna ten NoSaint Angel mi po roce rekreačního ježdění prasknul :-(
Dík z upozornění, to je síla, rám za ty prachy aby prasknul… Šlo to vyraklamovat? Já jezdím trošku agresivnějc – ale zas mám 65 kg a rámy velmi malé.
nereklamoval jsem to (kolo bylo koupené v celku přes net v Německu a přes známého v Rakousku), i když by to asi šlo. u Hanáka v Brně jsem dostal koupit za slušnou cenu rám GT avalanche, tak jsem to nechal přeskládat a dál jsem to neřešil. Velikost rámu byla 22 a (na)prasknul v místě prolisu pro zadní pneu (viz.kroužek) na obou stranách, možná to byla jen kusová vada, ale to GTčko tam takový prolis nemá. vážím 85kg.
To bych nevidel na kusovou vadu… v tomhle miste praskaj ramy casto, potvrdilo mi uz nekolik lidi co s kolama pracujou… muj nebyl vyjimka… totez misto… Uvidime jak reklamace dopadne
a co třeba novej Giant XTC za 8k? nádhernej rám, ve Velu dostal výborný hodnocení. jinak bych se asi poohlédnul po bazarovce nebo zkusil ebay – jako já:-)
Vetsina tech ramu stejne sjizdi z jedny linky. I Scott, GF ........... atd…
Když áčkový rám tak jedině tenhle www.sportmen.cz/…ORPION/d1390 Osobně bych taky na žádný béčkový nevlezl. Ježišmarjá co by tomu řekli lidi až by mě na tom viděli? :-))))))))))))))))))
Vyprodeje ramu ma Merida a nebo nejakyho Supa, teda pokud to neni pro tebe beckova znacka :)
teda tady se to poslední dobou hemží samými podnětnými dotazy :o((((
jasně že Luzifer ;)
kdyz mi ho das novej okolo 6k, tak ho asi vezmu…