• Luka

    Pozdrafpanbu,

    tak otazka, devcatka mila, hodna, kolegyne bajkery, poradte… byly mi prislibeny kratasy a ja nevim jaky.. poradte po cem se pidit…

    Chci: „elastaky“ (bo mi delaji pekny nozicky) minimalne 6panelu a pevnejsi material (bo mi to dela hezci zadek ;) ) nezkracenou nohavicku (kvuli navlekum) kvalitni plinu (bo nerada nepohodli) muzou mit i sle (klasicky, ne Y) kdyz mit sle nebudou, pak prodlouzeny na zadech (aby netahlo) plochy svy (aby neskrabalo jako moje druhy kratasy, coz je utrpeni) vydrz, pohodli

    Mam kratasy ted uz jen jedny, 2F, ale jsou moc kratky a vlozku nemaji zadnou extra, sice sedi, ale nic lepsiho jsem nejezdila, tak nemam s cim porovnavat. Celkem se mi libi pellsy damsky, ale ty bude katastrofa sehnat a vyzkouset, na netu se sehnat jeste daj.. pak koukam po speshlech, ale nikoho s nima neznam… Tak radte… DIky

    0 0
    • jecnak  

      Pekny veci pro holky dela Briko (maj vse co tu pises, ze chces) – k vyzkouseni na Palacaku v Bikeranchi (ale asi i v Pocernicich).

      0 0
    • mawerick  

      No bajkerka sice nejsem, ale spešly mám a spokojenost naprostá až absolutní:) Jen je to teda docela ranec peněz a možná ti nebudou vyhovovat protže mi přijdou docela krátký:) Ale jako chlap radím vykašli se na kraťasy a kup sukýnku;) :D

      0 0
    • Paja  

      Musi byt nutne damsky? Damsky modely nemivaji tak kvalitni vlozku jak univerzalni/pansky topmodely, ve kterych pokud vim jezdi profibikerky. Nebo Ti ty nedamsky (cyklo:)vlozky nesedi?

      0 0
      • Luka  

        nedamske vlozky mit nemuzu, bo mam „tuciky“ na vnitrku stehen (jako ostatne kazda ne uplne vyhubla zenska) a damska vlozka je delana tak, ze je v trislech bud uplne vyriznuta, nebo je tam strasne saboucka, zatimco panska je naopak rozsirena. Me pak smajda pri slapani vnitrni stehno o sedlo a ty odreniny nestojej za nic…

        0 0
        • Paja  

          Pritulka ma atexy a kalase s damskou vlozkou(oboji nevyhovuji zadani jsou kratsi, ale jinak v pohode, vlozka na obou vypada slusne), mozna je ta vlozka o neco uzsi, rozhodne je celkove mensi, na druhou stranu pokud ma nekdo svalnatejsi nohy, muze mit misto nejakyho spicku v tech mistech jeste vetsi sval… Lehce „smajda“ vnitrek stehna o sedlo snad skoro kazdymu, nemuze to byt treba prilis sirokym sedlem, svy v tom miste, apod.?

          0 0
          • Luka  

            nene, me to nesmajda, kdyz je ta plina dobre udelana.. ale smajda, kdyz mam treba panskou plinu, ta mi proste opravdu nesedi.

            A svaly to nejsou :)

            0 0
            • Paja  

              S kteryma panskyma mas zkusenosti?

              0 0
              • Luka  

                covece, uz nevim co to bylo… ale melo to stejnou vlozku jako maji pellsy , takovou modro/bilo/sedivou, ze 3 ruznych vrstev… coolmaxova ..

                0 0
                • Paja  

                  Co pouziva pells nevim, ale vetsina svetovych vyrobcu (pokud si nedela i vystelky jako treba Nike) pouziva vystelky od svyc. firmy eschler www.eschler.com, loni byly ve vetsine top modelu vystelky M.L.P.(tu mam v Kalasich, nemuzu si stezovat) nebo Argent, takze by mozna nebylo od veci nekde si vyzkouset krataky s temahle vystelkama, kazda ma totiz trochu jinej tvar. Jeste tusim italsky C-tex – pouziva Atex, Sykora(ten i eschler), v top modelu od Atexu mam C-tex vlozku a taky dobra, ikdyz M.L.P. asi lepsi.

                  0 0
                  • PePu  

                    M.L.P. nesaha vložce v DeMarchi ani po kotníky (osobní zkušenost s produktem od Sensoru).

                    0 0
                    • Paja  

                      Bohuzel nemuzu posoudit, do De Marchi jsem zatim neinvestoval:o) ale 2500 za contour plus uz je trochu palka, jeste tak tech 1500 za Race, to je tak cenove srovnatelny s letosnim top modelem od Kalase.

                      0 0
                      • PePu  

                        Já mám právě De Marchi asi za 1300Kč (nepamatuju přesně) a Sensor, který byl tuším za podobnou cenu, je mnohem horší.

                        0 0
                        • Paja  

                          A v sensorech je M.L.P.? Na webu pisou nejaky „legendarni vlozky T.M.F.“ coz netusim co je, ja mam od lonska nejlepsi Kalase za cca 1200 a jsou vyborny i na celodennich akcich typu Drtice.

                          0 0
                          • PePu  

                            Asi jsem se špatně vyjádřil. Pokud chápu M.L.P. čistě jako zkratku MultiLevel Pad, pak jsou vložky v DM i v Sensoru MLP. Ovšem ta sensorácká nestojí za moc. Je pravda, že kraťasy Sensor mám o něco déle než DM a od obou už samozřejmě nemám žádné informační letáky. Takže nemůžu říci, zda před více než rokem používal Sensor originální M.L.P. (s copyrightem, ty nemůžu na webu najít). Loni na podzim jsem se díval na nějaké Kalaše (s cedulkou M.L.P.) a jejich vložka vypadala stejně jako ta v mých Sensorech. Takže nejspíš není M.L.P. jako M.L.P. a také hodně záleží na přesnosti umístění kvalitě všití vložky do kalhot.

                            0 0
                            • Paja  

                              Aha ja myslim M.L.P.- nazev od f. eschler www.eschler.com ta je v lonskych Kalasich a sedi dobre

                              0 0
                              • PePu  

                                Najít na stránkách Eschleru MLP je trošku obtížné, ale konečně jsem se k nějakým informacím dobral. Podle tohoto tvrzení The pad is produced by T.M.F. usuzuji, že by se mohlo jednat o vložky použité Sensorem. Budu se opakovat, ale pokud výrazně nezměnili za minulý rok technologii, je M.L.P. oproti vložkám v DeMarchi kus hadru.

                                0 0
                                • Paja  

                                  Aha to, ze je „produced by T.M.F.“ jsem tam prve prehlid, no mozna zacnu uvazovat o De Marchi, ale max. Race Bib, 1500 penez je i tak dost, na druhou stranu jsem vcera s kusem hadru M.L.P. absolvoval bez nasledku temer 300 km na Praded:o)

                                  0 0
                                • Paja  

                                  Jeste ted uz pouze k panskym vlozkam. Kalas zacal od letosniho roku od modelu T-sport top (loni s M.L.P. pouzivat stejny vlozky jako De Marchi: Sedlo elastic PRO plus Víceúrovňové elastické sedlo řady ELASTIC<>INTERFACE TECHNOLOGY®. Toto sedlo bylo speciálně vyvinuto , aby poskytovalo co nejlepší úroveň ochrany a komfortu během nošení.. Nejdůležitější vlastnosti:

                                  • elastický materiál z mikrovlákna s permanentní antibakteriální úpravou
                                  • elastický přední díl pro ještě větší ochranu
                                  • perineální oblast speciálně navržená pro pánskou anatomii

                                  takze cenove zajimavou alternativou jsou eshop.kalas.cz/de­fault.asp?idem=22&i­deS=3024–636&fnc=detail o 300 levnejsi nez De Marchi, zalezi samozrejme na vsiti vlozky, materialu a zpracovani, ale na to si nemuzu stezovat

                                  0 0
                                  • Paja  

                                    Bohuzel se zrovna u tohoto modelu clovek stava neplacenou reklamou Kalase:-)

                                    0 0
                                    • PePu  

                                      Hmm, zajímavé. Teď už jen, aby uměli vložky dobře umístit a kvalitně přišít. Až budu pořizovat další kalhoty, snad si na tyto vzpomenu.

                                      0 0
    • Martinkaa  

      Poradila bych ti, ale vozim kratasy s kratkou nohavickou a bez sraku, takze nic :-) Na netu bych asi nic nekupovala, pokud by to nebylo osvedcene. Vzdycky, kdyz kupuju kratasy, tak je to porod. Asi jsem nejaky atyp, protoze mi malokdy neco sedne.

      0 0
    • JMT  

      northwave briko de marchi mozna craft

      0 0
    • RR  

      Moje manželka (168cm, 54kg) si po dlohém a dlouhém vybírání koupila letos pánské SENSOR RACE do pasu – jsou vícepanelové, pevnější, mají ploché švy, prostě paráda. Nemůže si je vynachválit, je to úplně jiné, než co měla předtím (Kalaš dámské a něco neznámého). Zatím v nich udělala asi 300 km, ale naprostá spokojenost. www.ultrasport.cz/sensor.htm

      0 0
      • JMT  

        sensor nebrat, straslivej dodavatel, velmi nekvalitni svy, ne zrovna dobre zvoleny materialy Bral sem u nich skoro vse, ale uz raci nic (jediny pozitivum je porad novy hadry kuli reklamacim)

        0 0
        • lubos  

          Nestras, to vubec nic nemaji dobry ?

          0 0
          • JMT  

            moooozna ponozky (ale po spoceni nohy klouzou v tretre) a bunda parachute (ktera ovsem po nasati vodou straci jakoukoli odolnost proti vetru) pride mi ze nic moc…je spousta lepsich znacek

            0 0
            • Habib  

              ja mam od nic neco fusekli a pak komplet na SNB z doublefacu a docela pohodicka…

              0 0
              • JMT  

                znam funkcnejsi pradlo nez double face… (ale uznavam ze docela ujde)

                0 0
        • mara53  

          k tomu Sensoru, bryšule i jeho přítulka mají ty jejich bundičky Magnum a jak si můžete v jejich e-shopu, levná to bunda zrovna neni, a jim se na obou bundách po jedný zimě objevily praskliny okolo zátěru hlavního zipu-bunda profoukne a je ta na ho.. teda reklamaci !!! ale gate na bajka fakt nevim, moje 1/2 jezdí náchodskou Vellu www.vella.cz a zatím je spokojená i když nedává se mnou takový velký výšlapy jako většina bajkerek tady,před Váma smekám a jí takhle aspoň na dálku chválím ..

          0 0
    • Gorgov  

      Nejsem sice zenska, ale rozhodne doporucuju DeMarchi, maj je v Eurobiku. Já mam panskej topmodel a nic lepsiho sem nikdy nemel a ani si to moc nedokazu predstavit. Vzhledem pripominaji Sugoi

      0 0
    • PePu  

      Již zde několikrát zaznělo De Marchi a také nemůžu jinak než doporučit (tedy zkušenosti mám jen s pánskými asi za 1300Kč) – kvalitní šití, výborné vložky. Oproti loňským Spešlům jsou tyto minimálně o třídu výše. Špatné by nemusely být ani Nalini, ale s těmi nemám zkušenost. www.bikecentrum.cz/uvex.php?…

      0 0
      • Gorgov  

        souhlas, mám i spesly a DeMarchi jsou jinde. Predevsim vlozkou

        0 0
    • vili  

      proc nechces, volny? Jen kuli vzhledu? :-) Pritulka si koupila volny a je nadsena..

      0 0
      • Gorgov  

        Volny nebudou nikdy dosahovat kvalit elasteku, kor kdyz pojedes treba pres 2 hodiny. Krabati se ti pod zadkem, vic materialu mene vetra, jedina jejich vyhoda je prave ten jejich civilni vzhled.

        0 0
        • HastySnail  

          nesouhlas… záleží hodně na kvalitě provedení, odvětrání bývá horší, ale zas většinou ne o moc… a pokud jsem správně viděl fotku – cannondale? :)) ty asi nebudou s kvalitou na spatny urovni ze?

          0 0
          • Gorgov  

            myslim ze nevis co rikas. Ve stejny cenovy budou ty elastaky pro jizdu vzdy lepsi. A pokud jde o to jezdit vic, vubec nema smysl o volnejch gatich uvazovat. Proste je to nesrovnatelny. Videl si nekdy nekakyho zavodnika treba XC ve volnejch? Zduraznuji zavodnika:)

            0 0
            • PePu  

              Vzhledem k tomu, že má Luka stejně závody zakázané, jí tato argumentace vůbec nemusí trápit. IMHO se i ve volný dá slušně jezdit (zkušenost s Nema Stone, např. 70km na Gardě v teplém počasí bez problému).

              0 0
            • lubos  

              Hmm. Ale zavodnici jsou vubec divni. Treba nevozi odpruzene vidlice. A tak.

              0 0
              • Gorgov  

                Ale vozime :)

                0 0
                • lubos  

                  Natlakovane a uzamcene, aby nedejboze nepruzili ;) Vzdyt to McBlacky psal :)

                  0 0
                  • Gorgov  

                    depak, ja ji mam pekne na pohodlnoucko, at pruzi, kdyz je odpruzena. No a kdyz jedu po asfaltu, nebo nejaky rovince, tak se sama zavre a je to!

                    0 0
                  • JancA  

                    Jarda Obruca jezdi XC na pevny morati,to sem teda cumela:)

                    0 0
            • HastySnail  

              XC zavodnici jsou chrti a Luka chrt neni :))

              0 0
            • pepino  

              Tepláky jsou na normální nošení taky pohodlnější než džíny a nosim džíny:-)

              0 0
      • Luka  

        Diky za tip, ale volny kratasy nechci. nemam rada plandavy veci co se muzou nekde zachytit. Uz i s elastakama se mi stalo ze jsem se zachytila o sedlo… navic ja jsem starej katastrofik co se porad zamotava do vetvi/krovi, a nesnesla bych kdyby se neco shrnovalo…

        0 0
        • JMT  

          s elastakama sem se za sedlo uz parkrat chytnul, s prilehavejma este nikdy, docela paradox

          0 0
          • Luka  

            mozny to jeee… nevyluzuju ze si casem koupim i volny, vcelku se mi libi nektery… a na cestu do hospody/terenek se stejne ic hodi volny (pocitove pro me).. ted ovsem shanim duplicito elastaky, abych mohla plynule stridat a ne cekat rano jestli po prani uschly nebo ne..

            0 0
            • JMT  

              täky sem se strasne branil volnejm a poslednich pul roku sem mel elastaky snad dvakrat (pro ftipalky-byl sem za poslednich pul roku na kole vic nez dvakrat) asi ybch sel do tech de marchi, jesli je nemuzes sehnat, tak sou u tyrse (akorat asi ne vystaveny-porudit a nechat si je prinyst ze zadu) a ted by nako mely dorazit krafty

              0 0
              • Luka  

                super, zkusim.. dneska si udelam obhlidku mestskych shopu, vyzkousim vsechno co mi daji a uvidime…

                0 0
    • JancA  

      myslim, že to tady ještě nepadlo,KALAS je super…vozila jsem jen pansky provedeni,ted mam damsky asi mesic,zadnej rozdil v tom nevidim,ale padnou uplne skvele.Stejne tak (a tomu se docela divim) i kratasy RELTEX (coz se o veste a dresu rict neda)…No a jestli chces naky moooc pekny,tak zajdi do Programcycle,maj tam SUGOI damsky modylky (i iPod si tam muzes nacpat:)))

      0 0
    • RomanH  

      Kamaradka si moc chvali SUGOI, ale je potreba je vyzkouset. Pro prazaky to neni problem, ale v Brne se bezne nevyskytuji. Zena mela nejake obycejne, kvalita vlozky nic moc a jeste byly moc kratke. Ted ma DeMarchi Contour Lite www.bikecentrum.cz/images/img.php?… a je s nima moc spokojena.

      0 0
    • Medunka  

      Mám Primal Wear, 8 dílků, bez šráčků, takže odskočit v lesíku není problém, vložka chamois – jako bavlnka…

      0 0
    • MartinXC  

      Děvče sice nejsem, ale kdybych byl a chtěl jezdit na biku celodenně, hledal bych něco takovéhoto (možná to tu už někde zaznělo, nechce se mi pročítat celou diskusi): www.sugoi.com/…section.aspx?…

      Střih panelů, tepelné vlastnosti materiálu a pohodlí vložek je opravdu špička.

      Praktické zkušenosti mám s produkty Sugoi určenými pro muže (z prozaických důvodů).

      0 0
      • lidumil  

        Proč nejezdíš dámský?:-))) A co třeba Castelli? Mám teda taky pánský… Jinak měl jsem i Kalaše a ten byl dělanej jako reklamní pro farmaceutickou firmu a vložka supr… Nic lepšího jsem neměl.

        0 0
      • JancA  

        blbý je,že to co si u Sugoi vybereš na netu a nechceš platit poštovný, tady v Čr dostaneš za půl roku, až to objednaj…

        0 0
    • Luka  

      Tak, tramtadadáááá… po zlitani 5ti shopů a nevyzkouseni ani jednech (dobre, jednech jo, panskejch abych seznala ze ani super zavodni panska plina mi proste nesedi), jsem slavnostne narazila v nuslich ve Sportcentru (www.bikerie.cz) , kde jsem uz kupovala nekolik helem, udelali si vedle samostatnej kramek jen s hadrama a maj tam toho kvanta!… A co vyhralo? Neverili byste JAK slozity je sehnat neco s delsi nohavickou… damsky, to je prakticky nemozny… aleeeee… tento kramek mile prekvapil a jako jedinej co jsme videli ma plne vybaveno prave DeMarchim… parada! Katata padly jako ulity. O pline ani nemluvim… kam se hrabal Craft a spol… mazec! Uz se tesim az vyjedu…ale zmoknout prvni vyjizdku v nich nehodlam :))) JO a staly cca 1500… ale opravdu stoji za to…

      0 0
      • MartinXC  

        ALe sluší ti to … teď ještě aby se spravilo počasí ;-)

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Zmoknout první vyjížďku ne, ale druhá už nevadila, co? :-)

        0 0
        • Luka  

          kdepaaaak… uz z nich nevylezu… posouvaji se na predni misto v oblibenosti a myslim ze ted brzo budu resit druhe TAK dobre kalhoty… bo do tech svych 2F uz asi nevlezu. Tohle je jako v bavlnce…

          0 0
      • JMT  

        nevim proc obchazis pet shopu, kdyz proste staci zajity k tyrsovi… :-)

        0 0
        • Luka  

          bo jsem chtela mit prehled o vsech dostupnych moznostech…

          0 0
      • Gorgov  

        Jo taky mam s DeMarchi nejlepsi zkusenosti

        0 0
      • ada  

        Ahoj Luko, uz si tie pekne nove kratasky vyskusala na kole? Zaujimalo by ma, ci je ta plena naozaj pohodlna. Pac este chcem dat svojmu sedlu sancu a kupit si cyklokratasy s kvalitnou vlozkou. Kratasov mam kopec, ale same lacnejsie s obyc vlozkou: Suprema, Hervis, Blackhawk, nejake no name. Po zime nejak neviem na kole dlhsie vydrzat. Same zapary (opruzeniny) a odreniny. Diky.

        0 0
        • Luka  

          vytahla jsem je hned druhej den :) a i dalsi… sice jsme byli pomerne dost od blata a mokry, ale jinak:

          sednu na sedlo a uz to je rozdil, nic netlaci, nic se neshrnuje, padne to jak prdel na hrnec. Ja uz si svoje milovane 2F asi neobliknu…maximalne v krajni nouzi.

          Normalne jsem po 40ti km trochu citila sedaci kosti ze jsou otlaceny, a obcas se stalo ze je clovek takovej „priodrenej“… ale s timhle ani napad. Nemuzu si je vynachvalit… opravdu ne. Plina je totalni uza uza uza vec… nechapu jak jsem mohla „byt tak slepa“ :)

          0 0
      • Leader  

        Já mám pánský a max spokojenost.uvažuju o dámských pro mladou tak pak poreferuj až je vyzkoušíš.dík

        0 0
    • vlk  

      přítelkyně si vybrala dámské kallasy, sem si myslel, že to bude šunt ale ona je s nima maximálně spokojená.

      0 0
    • SavaH  

      Cyklistická sukně PEARL iZUMi Rhumba Cycling Skort černá 1990,00 Kč – v tom hodlam odjezdit cele leto ;o)jeste aby dorazily vcas ;o) Uz se na ni moooc tesim. Zkousela jsem si ji a perfektne sedne

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.