• vlk

    Zajímá mě jak máte velké full rámy na XC/marathon.

    Já měřím 183 a HT jsem měl střed klik-střed horní trubky(štangle) u sedlovky 48– což odpovídá asi 19,5palce. Teď jsem zkoušel full který je 18 a má 41cm tuto vzdálenost.

    Jezdíte fully menší než jste měli HT? Jak velké fully vzhledem ke své výšce máte(napište i svoji výšku) .

    Co jsem zkoušel zjistit na ww stránkách kde jsem zadával velikost postavy tak mi vyšlo 18–19.Ale vyhchází mi stejná velikost pro HT i fulla.

    Jezdí se vám lépe marathony na větších rámech nebo na menších?

    0 0
    • Raydowe  

      ja mam 190 CM a jazdim 18,5. Nejazdim ale maratony, na tie by som bral asi 20. Na tomto fulle dam 50–60 KM a citim sa uz neposedne a strnuto, proste sa musim prehybovat a pod. HT som nejazdil tak zial asi neporovnam. Ale inac mi velikost vyhovuje, v lese v terene je to take svizne. Na maratony ale rozhodne NE!

      0 0
    • Smazaný účet  

      183cm, 19" a sedne mi jak prdel na hrnec :-)

      0 0
    • PePu  

      Zmíněná míra je podle mého zcela nedostačující údaj. Já jsem při přechodu na fulla sledoval celou geometrii (především efektivní délku horní rámové trubky=horizontální vzdálenost os hlavové a sedlové trubky měřenou od průsečíku osy hlavové a horní trubky). Na fullu mám tak takřka stejný posed jako na HT (až na strmější hlavový úhel, na který si pomalu zvykám). 184cm/L

      0 0
      • pali  

        176 / 18,5

        0 0
        • pali  

          este dodam ,mam tam 100mm predstavec a sedi mi

          0 0
    • Pekáček  

      Jezdím dva Durateky 22" a sedí mi, mám pár cm rezervu na rysku sedlovek Ritchey Comp. Fulla bych vzal taky 22" a pokud možno stejně dlouhý rám abych nemusel dávat 15cm představec jako na planžeťáku Max1 (na dlouhým Durateku vystačím s 13cm).

      0 0
    • slou  

      HT 19"/130mm představec, Full 19"/120mm při 184cm. Zkoušel jsem i 20"/100 stejná značka Full a taky by to šlo. Ale nejel jsem na tom, pouze na místě. Víceméně do 100km je to v poho potom už to není ončo.

      0 0
      • vlk  

        no já se dost bojím té vystrčené sedlovky, v podstatě bych to měl jak ty máš tu konu kikapu.od horní rámové trubky(štangle) mám vzdálenost jako od dolního upnutí tlumiče po štanglu, což se mi zdá být dost.Na HT mám tak o 2 palce vyšší rám a sedlovka není tolik vysunuta, když na to sednu-na fulla, tak mám prostě pocit že mám pod sebou prázdno.Délkově je ten full stejný jako to moje HT.

        0 0
    • fousek  

      187–8cm, velikost M (horni trubka 550mm), sedlovka vytazena na max a mozna by jeste kouda potrebovala, maratony nejezdim, 100 km sem na tom ujel, vetsi bych asi nechtel

      0 0
    • vlk  

      ještě bych oddal. Jak se vlastně měří smaotná velikost kola Od středu po střed nebo od středu po konec rámuu sedlovky-Ta míra v palcích protože v tom prvním případě mám 18 a v druhém 19-ten full.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ja si myslim, ze si to kazdej vyrobce meri jak chce, ale hlavne si myslim, ze na tom vubec nezalezi. Pises, ze mas HT stejne dlouhy jako full, tak co jeste resis? Ze mas vic prostoru nad ramem? To je snad dobre, ne?

        0 0
        • vlk  

          no víš jám měl původně rám od kleinu 19 a furt jsem křivil sedlovky-až pak s rockmachinem kdy jsem vzal delší a sedlovka byla více zasunuta bylo po problému, takže se bojím, aby na rám nebyloa moc velká pákaa pak abych zase nezohýbal veškeré sedlovky co mi přijdou pod ruku, i když to by se s fullem stávat nemělo :o) prošel jsem snad všechny kola co tu jsou v galerii a koukám ře snad všichni mají sedlovku vytaženou na na 2/3 dílky co je mezi stredem klik a středem štangle.Tak to snad bude OK.Asi se raději vyhnu sedlovkám pels apod.Má to průměr 31,6-sedlovka tak to snad už něco vydrží.

          0 0
      • náčelník  

        Každý to měří jinak – někdo po osu horní rámové trubky, jiný po horní hranu horní rámové trubky, další až na konec sedlové trubky. Dokonce jsem se setkal i s tím, že velikost slopingového rámu byla udávána za předpokladu vodorovné horní rámové trubky. Potom se prostě stává, že stejně vysoký rám označí jeden výrobce jako 17" a jiný jako 21".

        0 0
        • Lišák  

          Mě teda nejlogičtější příjde měřit rám od osy středu po vršek horní rámové. To je, bych řekl, nejužitečnější ú­daj.

          0 0
    • Daf  

      No podle me pokud to neni full na DH, nebo FR, tak nema cenu uvazovat o jine velikosti nez na kterou jsi zvyklej z HT.

      0 0
      • wroum  

        ale jenom pokud si to sam premeri, na velikost v palcich se neda spolehnout, ale stejne muzu rict, ze vsechny fully co sem mel byly minimalne o 1" mensi nez HT co sem jezdil predtim. vetsi fully by mi byly velky.

        0 0
        • Daf  

          Jo souhlas. Chce to porovnat geometrii. O 1" je to v pohode, ale vetstinou mas velikosti odstupnovane po 2" a to uz je podle me moc.

          0 0
          • vlk  

            včera jsem byl na služebce v praze a odzkoušel si tam snad všechny fully co jsem po obchodech našel a zjistil jsem že o číslo větší rám je mi už dost velký. Když se na to mrknu zpětně tak jsem měl i HT starý rám dost natěsno-nebylo moc místa pod zozkrokem, teď mám pod rozkrokem o 5 cm více místa, tedy celkem asi 10cm.A ten full rám je stejně dlouhý jako ht, takže si ho nechám.Prolezl jsem snad celopu sekci foto a koukám, že Vás má většina hodně vytaženou sedlovku.V podstatě mám střed horní rámové trubky-zámek sedlovky asi 2/3 vzdálenosti střed u klik-střed horní rámové.Tak by to mělo být OK.Všem díky za rady.

            0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce