Retez sram 970 (nastupce PC69 a PC59) nazory

41 nepřečtených
  • Luka

    Cest, tam takkoukam na retez… no, po 1500 je doslova a do pismene jako drzky. Kdyz prestali prodavat PC59 i 69 a misto nej uvedli loni tenhle retez, rikal mi Dan Turecek ze to je prakticky z obou retezu to lepsi, lepsi matros, spolehlivost. No, uz od zacatku se dost vlnil, jako to sramacky retezy maji uz od prirody. Ale ta 970tka, to je hruza. jak to nazval muj muz „krouti se to jak drzky“… a jaky s nim mate zkusenosti vy? (je fakt ze ho nijak nesetrim. a meru momentalne nemuzu najit, takze netusim jak moc je vytahanej :) )

    Objednala jsem ted jeho nastupce, 971, snad bude lepsi.Nebo poradite cenove srovnatelny retez s lepsimi vlastnostmi? Dikes!

    0 0
    • Smazaný účet  

      v patek sem 971 nasadil… tak uvidim.

      0 0
    • lubos  

      hmm, asi jsem onehda mel tech 59 koupit vice :(

      0 0
    • dada  

      jeje tak mlada a už vdaná??? :(

      0 0
    • scret  

      No ja mel a jeste mam ted PC 69ku a snad jen ze po cca tisici kilakach mi vypadla v terenu rychlospojka tak dobrej retez,ale to se snejtovalo a v poho.

      0 0
    • Pekáček  

      Tož toho jsem se bál a tak zkouším PC49 :o)

      0 0
    • Pi†el  

      tak to vem suplerou.. kdyz roztahnes supleru na spravnou delku a rozepres ji mezi clanky, tak novej retez miva 13,22mm a kdyz ma 13,29–30 tak uz je na sracku..

      0 0
      • Luka  

        :D moji supleru bys mit nechtel… je takova…no… Fousac ji jednou myslim hodnotil a pak vytah statem kalibrovanou digitalni supleru a zmeril. Ale ted nemam ani fouse, ani supleru co by merila (mam nejakej divnej vytahanej exemplar)…ale jakmile dostanu retez ke schopny suplere, urco to sem vyvesim, jak je vytahanej…

        0 0
      • Jirik123  

        ti nak ujela desetinna carka ne? obvykle se to meri pres 10 clanku, tzn novej cca 132,2mm, vytahanej cca >132,8mm

        no ja uz vozim pc59 asi 4500km, takze ho radsi nemerim:-)

        0 0
    • Glum  

      SRAM 970 je následovník PC-59, ale ne PC-69 (tuším, že to uváděl chybně Dan Tureček). Nakonec i cena odpovídá tý PC-59. SRAM 970 je ovšem mrtev, teď je 971. PC59 a 970 a 971 se mi zdá stejný, vydrží zhruba stejně. Sice zpětně cítím jistou nostalgii za PC-59 (když se prohrabuju krabičkou s odcvakanými konečky řetězů, občas se s PC-59 polaskám, ale opravdovou lásku cítím k PC-51 či starým Sachs Silver Sedis). Řetěz SRAM 971 mám teď čerstvě třetí, předchozí jsem měnil asi po 1200 – 1400 km (což je normální). V zimě jsem dojížděl cenově srovnatelný Shitmano HG-73, ty odcházely dřív (i než SRAM 970 ve stejný roční době), a navíc jsem je v mrazu dvakrát trhl (což se mi u SRAMU ještě nestalo). Ve stejný cenový kategorii nevím o lepším, když bych si chtěl dopřát, pak SRAM 991. Je fakt, že se trochu „kroutí jako držky“ (dobrej termín), ale soudím, že to nevadí, řadí slušně.

      0 0
    • Loner  

      Před časem jsem založil vlákno bike-forum.cz/forum/217640/2­36872/forum.html#un­read1, nyní mám sjeté dva PC 971, trvanlivost stejná jako 59, líp přehazuje nahoru, pomalej skáče dolů (ale nezřetelně, v rámci zabordelení bowdenu). Jedenkrát jsem jej přerval (mimo spojku), což se mi u PC 59 nikdy nestalo, ale statisticky to nic neznamená. Zůstanu u nich, cena/užitek je pro mne přijatelná. Z lesklých, o stovku dražších řeťázků jsem vyrost, ña podzimních a jarních s*kách beztak musíš ostříknout a kartáčem za sucha vydřít písek.

      0 0
    • Meesha  

      po zkusenostech s PC59 si uz Sram na kolo nedam, takze nemuzu posoudit jaky sou ty novy :-)

      0 0
      • JSt  

        taky se ti to tak trhalo? retez sram mi nesmi na kolo.

        0 0
        • Meesha  

          mel sem tri a pretrh sem kazdej. Dva dvakrat. At uz ve spojce, nebo nekde uplne jinde. Nekdy v zaberu a nekdy proste jen tak… asi se rozpojil ze srandy nebo co. A vzdycky v tu nejdebilnejsi dobu.

          0 0
          • JSt  

            tak schalne kdo mel vetsi smulu :) ja ho pretrhl pri odbocovani doleva z hlavni silnice primo uprostred pruhu jedouciho proti mne. zkrivenej clanek sem oddelal a spojil to spojkou. parkrat slapnu a v jinym miste se to roztrhlo znova. sem dojel dom a jeste nez si odemkl byl retaz v popelnici :) mel najeto kolem 1200. na blbej hg53 dam 1500–2000. ale kdyz je nekdo se sramem spokojenej, proc ne?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.