• orca

    Mám dotaz převážně na majitele kolečkových bruslí :

    Při nákupu na co si dát pozor a co sledovat prosím ke každému bodu pokud jde se vyjádřete co preferovat
    kvalita obuvi –
    zapínací mechanismus x šňěrování
    materiál „podvozku“
    průměr koleček
    tvrdost koleček
    ložiska kvalita
    kompatabilita na výměnu
    poček koleček v řadě
    cena
    značka (výrobce)
    nákup přes net ano či ne (link na dobrý obchod)

    Snad jsem nikoho tímto of-topic dotazem neurazil… předem děkuji…

    0 0
    • pos3k  

      ne ze to tam vykoupite :-) www.sportobchod.cz/Prehled.php?…

      0 0
      • orca  

        Tam jsem už doma koukal ale to množství mě spíše komplikuje výběr a ne usnadňuje…

        0 0
    • scret  

      No zalezi na co ty brusle budes chtit nebo spis jak s nima hodlas jezdit a na co pouzivat… Pak se da neco poradit…

      0 0
    • orca  

      Dodatek k použití : normální ježdění , těžko definovat , hokej s tím nehodlám hrát páč ani nikoho neznám s okolí . Ještě dodatek krom bržďění jak moc je to podobné s klasickýma bruslema ? Na bruslích se cítim jako dobrej bruslař – jak moc se to projeví na inline ?

      0 0
      • pos3k  

        nezahranis :-) ale „smajdanim“ nohou to ubrzdis, pripadne patou :-) ja na rampe a hladkem povrchu brzdil zadni brusli, resp koleckama kolmo ke smeru pohybu (trosku horsi povrcha kolecka nikde :-/ )

        0 0
      • scret  

        No ja kdyz zacinal tak jsem si myslel ze kdyz jsem jezdil dobre na lednich tak mi to pujde,omyl,je to neco jinyho!:)) Hlavne brzdeni a celkove chovani brusli…Jediny je mozna spolecny,ten pohyb pri brusleni:))) Podle toho cos psal,tak chces nejspis fitnesovy brusle… Takze: bota by ti mela sedet dobre,nemela by nikde tlacit,je to stejny jak s obyc. botama nebo treba blizi se tomu vyber trekovek:) Je teoreticky jedno z jakyho matrose je ta bota udelana,skelet bude samozrejme pevnejsi.Asi zase neni az tak dulezity jestli tkanicky/prezka nebo jenom prezky,dulezity je aby ti ta noha v tom drzela dobre a netlacily… Material na nozi je taky sumak!A to velkej,„plastovy“ se pouzivaj i na „agresivkach“ (brusle na skakani apod.) Loziska – v dnesni dobe od ABEC 3 vejs (nejlepsi ABEC 7) Kolecka ne moc tvrdy a ne maly! Tvrdost – cim vyssi cislo tak tvrdsi (napr. 90A) a ne zase moc mekky,pak se zvejkaj… Idealni je nekde kolem 80A a velikost cca 70–80. Proste takovej stred. Jinak na brzdeni rozhodne odmontuj ten paskvil cemu vyrobci rikaj brzda!:)Tim zabrzdis leda tak na rovine…

        0 0
      • Luka  

        nojo, jenze na lednich bruslich nepotkas kopec. ja ho na koleckovejch potkala… hned prvni den… no, zlomena kostrc byla dobrym varovanim ze tohle proste neni bezpecny sport.

        0 0
    • fousac  

      teda sem myslel, ze ve svym veku uz budes mit rozum.. ;))

      in-lajny sou imho krajne nebezpecny a neriditelny a asfalt boli.. taky se na brusle uz par let doma uspesne prasi..

      0 0
      • orca  

        Na ledě jsem excelentní bruslař tak vskrytu doufám že podobné to bude na in-line…
        - To víš čím je člověk starší tím si musí stále více dokazovat že je stále mladej :-)) a že na to má …

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To bys mozna mel delat nejakej jinej sport nez delaj stary baby s velkym zadkem ;)

          0 0
          • orca  

            Nevím jak u vás ale tady v Plzni jsou baby v menšině (na dráze) a věkově no otázka co znamená „stará“ :-))) ale váhově nad normál jsem viděl zbýdou 10% …

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Asi mate normal hodne vysoko. A vekove… chapu tvuj uhel pohledu :)))

              0 0
              • Duty  

                nevim jestli je 50 kg nad normal při výšce 165 cm, ale na důchod asi začnu tedy dle Tvé poznámky pomýšlet:-))) (asi přitlačím na důchodové připojištění)

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Klid. Ja na nich taky jezdim ;) Ale neni to kvuli pocitu mladi… taky mezi tema duchodcema… vesmes linejma :-D

                  0 0
                  • Duty  

                    dobře tak to důchodový nechám prozatim tak jak je :-)) Je to přeci adrenalin, nevědět na jakou stranu ti ten či onen důchodce spadne ;-)

                    0 0
          • pepino  

            Myslíš kolo? Treka po asfaltu?

            0 0
      • pepino  

        Po 16 letech jsem začal zas jezdit na skejtu, plánuju brusle (ale quady, ne inlajny), poradíš háčkování?:)

        0 0
    • Duty  

      Taky jsem se nechala zlákat in-line bruslením. Kombinuji úspěšně kolo, brusle. Začátky však byly tvrdé, hlavně to brždění, neustále jsem byla namotaná na nějakém zábradlí. S bruslením na ledě to mnoho společného nemá. Pořídila jsem si fitness brusle od Tempishe a jsem spokojená:-))

      0 0
    • petryk  

      Já mám nějaký fitness model od Salomonu, cena okolo 4 000 a jsem spokojený, jsou tuhý a lehký. Mimochodem – myslím, že se tady brusle určitě aspoň jednou řešily.

      0 0
    • ddd - andy  

      A co s nima chces delat? Loktovat se s nanynkama po Ladronce, nebo oprejskavat lak ze zabradli.. :-)

      0 0
    • MlokCZ  

      Základ jsou 2 věci:

      • nůž: vyhnout se všem levným plastovým (existují i tuhé dražší kompozity, ale rychle a snadno se obrousí při pádu o asfalt, takže nejlépe se vyhnout i kvalitním kompozitům).
      • bota: musí perfektně sedět, pozor při zkoušení na správné obouvání

      dále:

      • čim delší nůž a větší kolečka, tím lépe brusle jedou, ale hůře zatáčí (pro závodní bruselní se používá 5×84mm nebo teď poměrně často k vidění 4×100mmm – to je ale pro běžné ježdění už extrém, ale takový brusle jedou jak drak)
      • pro běžné fitnes ježdění doporučuju 4-kola 80mm, klidně spíše s delším nožem nebo je možno pokukovat i po 5-kolech (to je ale cenově už mnohem výše)
      • čím víc sportovní bota, tím je nižší, na závodní ježdění jsou úplně nízké boty, aby bylo možno nohu v kotníku ohýbat
      • pro začátečníky doporučuju určitě boty vysoké, ale to ty nejsi (zkušenosti z ledu se hodí i když je to trošku jiné), takže můžeš uvažovat klidně o nějakých polokotníčkových
      • kolečka a ložiska jsou spotřebák, takže tam nemusíš klást takový důraz

      u ložisek je označení ABEC, pokud to nejsou mikroložiska, ovšem označení ABEC je velmi orientační, je to norma pro přesnost výroby a není vždy přímá souvislost s kvalitou a už jsem hodněkrát viděl, že ABEC3 byly lepší než ABEC7 (i když ABEC7 je nejpřísnější norma a měla by taková ložiska být nejlepší).

      • s bržděním si starosti dělat nemusíš, na Lopatárně není třeba brzdit vůbec

      výborné brusle powerlside se dají koupit na www.skating.cz/store/index.php?… především ty závodní modely jsou kvalitativně úplně někde jinde než běžné značky jako Salomon ve stejných cenových relacích (Salomony tam teď vedou taky, to jsou sice kvalitní brusle také, ale hrozně předražené) výborné jsou hlavně ty závodní modely, pokud se chceš ježdění věnovat opravdu vážně, tak se o nich taky dá uvažovat (nějaký ten model s 4×90mm s polovysokou botou, to je na něco mezi závodní a fitnes bruslí). Kdo na takových polozávodních bruslích nejel, tak nemá představu, jak je to propastný rozdíl oproti dražším fitnes modelům běžných značek (Salomon, K2, Rollerblade za 4–6.000).

      0 0
      • MlokCZ  

        A jinak pár lidí s Powerslidama jezdí pravidelně trénovat na dráhu pod Homolkou (dříve chodili taky na Lopatárnu), takže tam by byla možnost se i zeptat na praktické rady a kokrétní modely. Já jsem brusle po 2 letech ježdění vzdal a už jezdím zase jen na kole, to ježdění na oválu do kola mě prostě nabavilo. Ale když už na ovál, tak je nejlepší jezdit s dalšími na ve vláčku (a to chce pak nějaký slušnější rychlejší brusle), na bruslích je ježdění ve skupině znát ještě mnohem víc než na kole.

        0 0
      • MlokCZ  

        A ještě dodám pár tipů na značky, pokud nechceš drahé polozávodní. Občas se dají sehnat např. Ultrawheels s kovovým nožem a solidní botou kolem 2500. A to náhodně v různých sportech v Plzni (většinou skoro nikde nic nemaj, musí se toho obejít hodně). Poměrně dost různých modelů mívají v Hašek sportu ve velkém Tescu. Potom solidní poměr cena/výkon mívají K2. Vyhnul bych se značkám jako Tempish. Salomon pouze při dobré slevě.

        0 0
      • MlokCZ  

        A poslední věc, která mě napadla, u dražších bruslí (jako jsou ty polozávodní a závodní Powerslidy) jsou boty tvarovatelné po zahřátí, pak padnou úplně super.

        0 0
        • hannawald  

          ja mam nejaky Rocess, jezdi skvele a maj tu hlavni presku udelanou tak, ze se jednou nastavi utazeni a pak uz se preska jen zavira. U brachovych Rollerblade v podstate pri kazdym nazouvani utahuje znova, coz je otrava. Neni to nic zasadniho, ale jsou to takovy chytry drobnosti. Jinak cim drazsi, tim lepsi loziska (bral bych alespon ABEC5), tim lehci nuz (poznas podle mnozstvi der v nem) a asi i lepsi odvetrani..

          0 0
        • scret  

          to MlokCZ: dovolil bych si ti trochu oponovat co se tyka materialu noze,obrousi se uplne vsechno a rekl bych ze stejne,at uz je to z Al nebo z kompozitu. Z agresiv jezdeni mam zkusenosti i takovy ze kdyz jsme jezdily treba kdyz bylo –10 tak ty noze premrzly a pak pri skocich praskaly:((

          0 0
      • orca  

        Lopatárna je stále placená ?? myslím vstup ?? A co na čumendu při Giant lize ? stále dědkové dělají vopruz ??

        0 0
        • MlokCZ  

          Stále placená, ale já tam nechodim, takže detaily nevim.

          0 0
        • MlokCZ  

          Ale to placení Lopatárně spíš pomohlo. Na vstupovou permanentku to vychází myslim na 10Kč/vstup (300Kč na 30vstupů), což myslim není tolik. A od té doby, co se tam platí a co jsem se tam byl podívat se tam dá jezdit mnohem lépe, nepletou se pobíhající psi přímo pod brusle, prostě tam chodí jen lidi, co maj zájem jezdit.

          0 0
          • kycis  

            Cus, vypada to ze do toho docela vidis:-) Tak bych se te chtel zeptat, nevis o na jakych strankach se da najit neco o Brislich Fila? Ceny, katalog a tak. A co si o te znacce vubec myslis? Jde o to ze pritelkyne je v soucasnosti v zahranici a zamilovala se tam do nejakeho damskeho modelu ( no jo,jsou svetle modry:-), ma to loziska Abec 5 a cena asi 100 euro, ale typ presne bohuzel neznam. A jde o to jestli je ma sebou tahnout ze zahranici, nebo se daji a za podobnou cenu sehnat i v cechach. Dik

            0 0
    • M@rtin  

      Já osobně od bruslí očekávám, že to bude prostředek pro zvyšování kondičky. Svým způsobem nechápu přesné využití tzv. fitness bruslí, jelikož to je takový zvláštní hybrid – od všeho kousek.

      Buďto s bruslemi chci dělat kraviny a na to jsou různé tipy bruslí a nebo na nich jezdit.

      Já (na základě vlastní zkušenosti) doporučuji:

      www.rollerblade.com/…products.php?…

      Není to ještě vyloženě závodní brusle (dá se v tom jezdit i jinde než na dráze ;-) ) a ani to není fitness brusle, která dle mého soudu je dobrá pro úplné začátečníky na seznámeníse se skutečností, že in-line brusle se chovají jinak než je člověk zvyklý z ledu.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ja treba fitness brusle docela vyuziju. Jezdim jen s „nevykonnostnima“ bruslarema, takze staci a rad si poskocim nebo udelam jine kravinky… treba i cesta pres mesto je pak zabavnejsi.

        0 0
      • vitan  

        fitnes brusle bych uplne neodsuzoval…ja jsem vyber kutil celkem dost dlouho a na speedy jsem se vykaslal pte,co jsem se projel ¨po tom nasem krasnem ementalovem asfaltu… Bydlim v Opave a tady se fakt neda vyuzit na 100procent speedovy brusle…proto sem si vybral fitnesy… 1, jsou pohodlnejsi 2, nejsou tak drahe 3. kdyz mas techniku a aspon trosicku fyzicku,tak stacim
        i spedum…ale musim fakt makat…:)) ..vybral jsem si Salomony Motion4 a muzu je vrele doporucit…!! nalital jsem asi 550km a naporosta spokojenost…

        0 0
        • M@rtin  

          Uznávám, že ten argument s tím ementálem má něco do sebe – mám to štěstí, že cca 1km od baráku mám areal s mnoha kilometry hlaďoučkého asfaltu ( i do kopce a z kopce pro případ, že bych potřeboval potrénovat trochu intervalově) a když mne to omrzí tak naložím brusle do auta a popovezu je někam kde můžu zase nalítat těch svých 20–50 km.

          0 0
      • MlokCZ  

        Dobrý brusle, ale cena už kolem 10.000. Za 8.000 se dají koupit podle mě lepší Powerslidy z odkazu výše.

        0 0
    • pos3k  

      tak at nezakladam znova:

      uz prisla rada i na me :-( pritelkyne chce bruslit (mista tu mame v Moste vhodna) a ja „musim“ take :-) jezdil jsem par let na rampe (agresivni Rocces Majestic), a jsou uz radne odrbany a oslajdovany, navic vetsi kolecka tam nendou,jsou tezky atd. takze pokukuji po novych. Vyber shopu mame (viz vyse). Bude to takova zabava na vikendy, pohodove vyjizdky, takze ani neuvazuji i speedech atd. bike bude muj penezozrout cislo jedna takze limit je pro me 2600,–, pro pritulkyni 3000,– nevim zda je to nahoda, ale domovske stranky nike (www.nikeroll.com ) nefunguji, o spojeni s baurem vim, ale nejake inline stranky nenachazim. O fitnes powerslide, nejake blizsi info, o technologii, tlumeni atd na www.powerslide.de ani zminka. takze trosku vaham:

      favorite vyberu: Nike a Powerslide

      Nike: www.sportobchod.cz/…lite-alu.htm cena ujde, pro nase pouziti ideal, vcetne ceny (popis produktu nechybi, hezky se to prinejmensim cte :-)). tyhle bychom meli oba. (trosku netradicni „bota“, nema klasicky kloub (ma misto toho kloueb vyse, pripomina mi to klasickou zimni brusli)

      Powerslide:

      pritelkyne: www.sportobchod.cz/…v-se-kil.htm ja: www.sportobchod.cz/…c-f1-man.htm

      ceny v limitu, „klasicky“ vzhled, hodne mi chybi obsahlejsi popis produktu :-( (googlem jsem max. zjistil to same)

      tak a ted babo rad, ze jo :-) mate nejake vyhrady? zkusenosti? Nike jsem videl jen letmo v Pze na cyklostezce kolem Vltavy :-) jde nam spise o pohodlne „levne“ botky.

      0 0
      • M@rtin  

        Zkus 90mm kolečka – ten pocit z jízdy a rychlosti je k nezaplacení. A přitom se dělají i v provedení fitness a ne jen speed.

        www.sportobchod.cz/…letic-z1.htm

        0 0
        • pos3k  

          toz ja bych podle sebe koupil jine, nez jsem psal vyse, ale financ nejsou, navic holcina neni moc dobry jezdec, mayslim ze bych ji na 2 km okruhu dal kolo, ale to neni cilem, budem jezdit spolu

          0 0
    • duben  

      Obecně k výběru bruslí může pomoct tenhle článek Jak vybrat správné brusle

      Určitě bych se zaměřil při výběru na kvalitní a známé značky K2, RollerBlade, PowerSlide. Doporučuju vyzkoušet na noze a stát v nich v obchodě aspoň 15 minut, abyste si vyzkoušel, že nikde nic netlačí.

      0 0
      • Horyna  

        myslím že zakladatel vlákna už má dnes fousatý děti a na bruslích už nejezdí :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      já mám už léta Bauery na inline hokej…mají jenom tkaničky, žádný jiný fičury a jsem s nima spokojenej. někdo má ale s Bauerama problém, že boty tlačí kolem kotníků…někoho :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.