• vladah

    mate někdo zkušenosti s řazením mezi SH deore a LX, případně XT (vše RF), respektive jsou mezi nimi rozdíly v přesnosti a lehkosti jejich chodu v kombinaci s přesmykačem LX (05) -topswing a inverzní přehazkou LX (05)? díky

    0 0
    • prodi  

      Hezkej dotaz:)

      0 0
    • dessloch  

      Je rozdiel. Jazdil som vsetky, LX je uz v pohode, celkom ostré je to v porovnaní k deore, ale XT je este lepsie a ostrejsie a aj lahsie to chodí.

      0 0
    • zirecek  

      XT má o jednu sadu ložisek navíc.

      0 0
      • JSt  

        jak ma xt o jednu sadu lozisek navic? v deore jsou dve kluzna (viz „detail“ na obrazku) – snad bych bych tomu sada lozisek ani nerikal ;). prave se rozhoduju, jestli koupit „jen“ lx, nebo pritlacit na xt ci rocket trigger, tak me rozdily ve funkcnosti docela zajimaji. treba i podstatna vlastnost jako je utesneni. rozebiral sem to loni po drasalovi, pac v ukazateli bylo bahno a hlavne packy podivne skripaly pri razeni :) onehda sem mel rozdelane x.7 a zdaji se mi podstatne jednoduseji resene.

        0 0
        • Splinter  

          Tys to ještě někdy složil, nebo se teď kvůli tomu rozhoduješ mezi těma lx/xt/sram? :))

          0 0
          • JSt  

            slozil (predem samozrejme nafotil ;), neni to slozite :). nejvetsi problem byl natahnout ty spiralovite pruzinky… ale i to se hodinarskym sroubovackem povedlo ;). chcu nove hlavne kvuli brzdovym pakam. ty deora hrozne tlaci do prstu. protoze mam paky sdruzene, tak musim resit i razeni :/.

            0 0
            • peky  

              Co prosimtě si natahoval hodinářským šroubovákem? Do těch pružinek není vůbec potřeba nic cpát :). Jdou krásně natáhnout rukou. Prostě si je našteluješ o 3/4 otáčky a pak jí jen dotáhneš. Měl sem je rozdělaný v lednu. Složení bylo v poho i bez nafocení. Krásně to všechno do sebe zapadá. Příště už tam ten šroubovák nervi :) fak to jde lehonce.

              0 0
              • JSt  

                asi mam gramlavy ruce, ale ten zobacek ma tak 2–3mm, coz mi nestaci k uchopeni rukou. priste bude zase sroubovacek O:o). …teda priste uz snad bude jine razeni :)

                0 0
    • Stancek  

      Ahojte, vyuziju vlakna a taky si pridadim. Chtel jsem usetrit a na horaka koupil deore packy, presmyk a prehazku a uz bych to asi neudelal, leda tak na kolo, ktery se moc nedostane do terenu. Presmyk celkem OK, ale prehazka me porad zlobi. Kdyz vsechno vycistim a striknu silikonem, tak dobry, ale do doby nez kolo dostane „sadu“ nekde v blate, nebo snehu. Nafotil jsem jak mam navedeny bovdeny, obr. 1 a 2, myslite ze bych to mel udelat jeste nejak jinak? Vetsinou je problem s poslednim kusem bovdenu u prehazky, tak jsem myslel se tam dostava curbes shora, jak vede holy lanko po zadni stavbe, tak jsem prez ty koncovky pretahl buzirku a tim to utesnil, obr. 3, 4, 5. To sice vydrzelo dyl, ale taky zadna slava, asi se tam jeste dostava bordel zespodu od prehazky, obr. 6 , da se to taky nejak utesnit? Zajimavy ze bowden nepomuze vyplachnout a znovu maznout, ale jedine dat ten posledni kousek novej, tak je to zas na chvilku dobry. Nebo pomuze mi lepsi prehazka? LX? XT? Nebo premyslim ze bych se toho zbavil a poridil SRAM, ten ma ten posledni kus bovdenu skoro rovnej, tak by to tyhle problemy delat nemuselo. Za kolik by se to deore (obe packy, presmyk a prehazka) dalo strelit? Jety od ledna 1000 km. Nechce to nekdo?

      0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.