Rýhy v destičkách i kotoučích po 50 km

25 nepřečtených
  • sportovni_biker

    Chtěl bych se vás zeptat, jestli někdo náhodou nevíte něco o tomhle:

    marekpokus.bo­rec.cz/destic­ka2.JPG

    marekpokus.bo­rec.cz/kotouc­.JPG

    Stalo se mi to po prvních 50 km na novém kole. Nejel jsem ani bahnem ani sněhem, byla to prostá vyjížďka na silnici. Ty rýhy jsou na obou destičkách (Shimano originální), jak na zadním, tak i na předním kotouči. Jinak na těch kotoučích je to z obou stran i na stejném místě. Podle mě to nemohl být třeba kamínek nebo něco takového, protože to by byla obrovská náhoda na obou stranách i brzdách. Jestli náhodou někdo víte čím je to způsobeno, tak mi to sem prosím hoďte. Díky moc.

    0 0
    • JJ  

      Tohle je zpusobeny tim, ze desky se v tomhle miste necisti kotoucem, spravne by mel byt kotouc udelan tak, ze v kazdem miste na brzdne plose by mel byt prerusen. Takhel tym zustanou necistoty a desky je porad tlaci na kotouc

      0 0
    • Pi†el  

      a proc si rozdelaval to prasatko ?

      0 0
      • sportovni_biker  

        Protoze jsem se chtel ujistit, jestli tam nahodou jeste nejaky kaminek (pokud to tedy zavinil?) neni.

        0 0
    • Kol.ista  

      Ted sem se koukal na kotouc, ktery sem vozil zaroven s mech. M475 a zadny naznak takovych ryh nebo nic takovyho. Nevim, asi sem mel stesti. Jinak v bordelu sem jezdil porad.

      0 0
      • gobike  

        Kdyz jsem to chilku vozil tu tvoju brzdu na mym kole, tak tam ten prouzek(ryha) taky chvilku byl ale nebylo to nijak hloubkove, jen trochu barevne odliseny, potom to nak zmizelo..

        0 0
    • Vašur  

      Něco podobnýho se mi stalo na starém typu kotouče Hayes a s destičkama z pryskyřice. Tam kde nebyl přerušený kotouč se to upeklo a nakonec se tam destičky vydrolily. Sintrovaný mi to už nedělají. Ale asi po 1000km. Po 50 km na silnici, to mě překvapuje. Tos musel jet třikrát dolu Grossglockner, ne? Nebo jsi jel v sání za kamionem a nemohl ses utrnout :-)

      0 0
      • sportovni_biker  

        No právě, že ty brzdy jsou ještě v záběhu, takže jsem na ně ani moc „nešlapal“. Nechápu to.

        0 0
        • kafac  

          Tohle delaj mechanicky shimana celkem bezne. Je to dany mekkym kotoucem, a spatnym tvarovanim...... Asi na nem mas otrep, ho strhni sabrem a dal to neres…

          0 0
    • goofy  

      No mne se ted taky udelala drazka v jedne desticke, a to proto, ze se mi pripekl kousek materialu z desky na kotouc, a pak to vyjelo v desce drazku. Kotouc jsem projel pilnikem a hrbolek srovnal, a brzdim dal, ale to nebude tvuj problem. To by nebylo na obou kotoucich a obou deskach.

      0 0
    • slou  

      Nmm tak sem to jen tak přelít a nevšiml si, že to máš na obou kotoučích. Takže nečistoty to asi nebudou, ale jestli je to na obou stejně tak je to dle mé laické :) úvahy asi toto. Jak už se tady psalo je to místo kde je nepřerušený kotouč čili tam deska brzdí stále bez přerušení dajakou dirou. No vzhledem k tomu, jak vypadá destička tak se v tom místě kus napekl na kotouč následně vybrousil v destičce žlábek a při troše štěstí se ti odloupl sám. Kotouč asi v tom místě není vybroušený víc jak okolí, že? Asi bych zkusil jiný destičky a následně pak kotouče a nebo reklamačka? Tož tak.

      0 0
      • kesu  

        asi tak,nicmene ja bych na tom jezdil dokud se to nevydroli a pak bych koupil jiny desky

        0 0
    • vlk  

      no jestli to jsou originál shimano destičky, tak ty sem upek v prvním delším sjezdu co sem jel.Pak se mi při tomto koušek přiškvařil na kotouč a tayk to toto dělalo.Očisti si kotouč od výstupků a už si nepořizuj shimano destičky-sou to šmejdy.

      0 0
    • kovar  

      největší neplechu dělá ta nepřeušená brzdná dráha na kotouči, tam se pak velmi snadno zadře nějaký křemen, diamant nebo něco a vyvrásní kus materiálu kotouče do výšky, a ono pohoří pak vydře drážku do destičky
      nebo samotný ten nerost se provalí skrz a vyhloubí do desky drážku, aniž by na kotouči musely být Himaláje. Na místě, kde není materiál desticky to pak nepřiléhá ke kotouči, tudiž kotouč má tam po obvodě i jinou barvu a povrch. Velice pomůže to již zde zmiňované přerušení brzdné dráhy na kotouči – z vnitřní strany mezikruží vypilovat aspoň dva půměsíce s dostatečnou hloubkou kulatým maličkým pilníčkem.

      0 0
    • arutha  

      jelikoz mam stejne brzdy, koutouc a ryhy v tomtez miste tak to bude konstrukcni vada kotouce. Jak pise kovar, vypiluj pul mesicky. Koukal jsem do eshopů na tvary kotoucu a toto je problém levnych kotoucovych brzd, u kotoucu dodavanych s drazsimy brzdami tento problem na 98% uz nenajdes.

      0 0
    • micro  

      Tohle sem mel taky (na orig. M475)!! Proste ty kotouce a desky vyhod, a dej tam neco poradnyho. Ja sem poridil A2Z kotouc TY-160 + desky Fastop, a je z toho uplne jina brzda. Po roce na kotouci ani skrabanec..

      0 0
      • Pá-dlista1  

        a je z toho uplne jina brzda v cene daleko lepsi brzdy ;)

        0 0
        • micro  

          nojo, to sem jeste setril kazdou korunu, a mezi tim upgradem ublehly asi 2mesice..ted uz bych sel rovnou do Avidu

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.