• Lišák

    Dostal jsem na jarní údržbu krosovou Meridu a při prvním, nebo silnějším záběru do pedálů se ozve lupnutí. Ve středu to není, ten sem zkusil jiný a bez výsledku. Ani klikama to nebude-měl sem je několikrát dole, vyčistil otvoty na 4hran, očistil osu. Rám sem prohlídnul, lom nikde není. Řešili ste někdo podobný problém?

    0 0
    • lidumil  

      Jo řešil – nakonec jsem dospě k následujícím možnostem – pořádně namazat vazelínou záviti ve středový mufně, namazat čtyřhran, rozebrat převodníky a vyčistit dosedací plochy a šrouby, pořádně dotáhnout, no a nakonec sundat sedlovku, vyčistit ji a taky sedlovou trubku, vyčistit ližiny sedla a zámek sedlovky a sedlovku namazat (teda pokud není karbonová). No a po tomhle vždycky lupnutí, či vrzání zmizelo.

      0 0
    • gobike  

      Sorry, ze vnikam do tvyho threadu, ale kamosh ma Meridu Crossway 8700 a strasne mu vrze odpruzena sedlovka od Suntouru, nevite nekdo, co s tim? Sedlovka je namazana i v oblasti, kde se styka s ramem, ale furt to vrze…

      0 0
      • lidumil  

        bych to zkusil znova celý rozebrat, vyčistit, namazet i trubku.

        0 0
        • gobike  

          Ok, zkusim to, ale uz sem to jednou delal a bez vysledku, stejne ta sedlovka je na dve veci a asi nejlepsi bude si koupit novou neodpruzenou.

          0 0
          • lidumil  

            C je správně – sem se Ti to ale neodvážil navrhnout:-)

            0 0
            • Modrásek  

              Ještě jedna zkušenost s Meridou – půl roku mi křupal písek v takovým tom úchytu na bovden (v tý vaničce :) taky sme si mysleli, že to dělají kliky..

              0 0
    • pos3k  

      zkusit jeste hlavove, kdyz slapnes do pedalu tak vetsinou se opres i do pedalu, vyzkouset jestli to deal i pri jizde pri lehkem pridrzovani riditek, vyzkouset jestli to nedela kdys se toci riditkama zkontrolovat sedlovku + sedlo

      0 0
    • vlk  

      typické, lupnutí bývá, malá vůle nebo málo namazyný střed, nesedí přesně na sobě osa a kliky-u čtřhranu se docela lehce kliky časem vymačkávali a nebo vůle na ose pedálu či málo namazané. Všechny tyto varianty jsem u sebe dříve také řešil. Pokud by byla prasklinka na rámu tak to spíše vrže než lupá a pozná se to tak že se vjede někde na hrboly a nešlape se-pokud to vrže i ny nerovnostech přestože nešlapeš je někde praský/naprasklý rám.To jsem na vlastní zkušenost také zažil.

      0 0
    • Raydowe  

      Vsak uz pise, ze na to prisiel…

      Ja mam obdobny problem. Ked prejdem po hrbolu vacsou rychlostou tak pri prejazde zadneho kola to niekde tak zvlastne cinkne. Presne taky zvuk mi vydavala kazeta, vtedy som bola uvolnena, dotiahlo a a bol klud. Ale teraz to je znova ten isty zvuk ale kazeta je OK. Podozrene padlo na tlmic, ze je volna pruzina a podskakuje ten priesok ktory drzi len silou tlacenia pruziny. Ale bezvysledne. Podobny zvuk este vydava bovden pri kontakte s ramom. paskou som ho pritiahol k ramu vsade kde bol volny a nic. Uz neviem cim by to este mohlo byt, rozoberat sa mi to moc nechce, lebo nevlastnim naradie na d kazetu a pod.

      0 0
      • pepek  

        Mě tak vrzala ložiska zadní stavby, byla už skoro suchá, z výroby je tam málo vazelíny, Sundal jsem jim prachovku, vystříkal odmašťovačem na kotouče (za stálého otáčení), nacpal vazelínu, znovu zakryl a je klid. Ložiska jsou tam již čtvrtý rok a furt dobrý.

        0 0
    • Venda  

      Mně taky něco v kole loupe. Jde někde od předu. Myslel jsem, že je to vidlicí, ale ta už je jiná a furt. Nejspíš to bude v hlavě, i když už byla i promazávaná. Nejspíš štatně. Hlavně aby nevrzali trubky…

      0 0
      • Venda  

        Jo a když je mokro tak to přestane.

        0 0
        • lidumil  

          No vzhledem k tomu, že bude suchý léto, tak to máš dost blbý :-) Až budeme měnit kliky, zkusíme promazat i hlavu.

          0 0
          • Venda  

            Tak jo! Až se vrátíš z hor, vemu kolo a dáme to do kupy. jinak budu trenovat brody :-)

            0 0
            • lidumil  

              A co koleno? :-) To abys koupil nová kliky, ne?

              0 0
              • Venda  

                S klikama se nech překvapit. Koleno docela ujde, dneska už můžu záčít natahovat a ohýbat. Ale je to hrozně tuhý a moc to nejde. Ve středu bych mohl snad chodit už bez berlí, tak pak snad už mě nechá lehce jezdit. Regeneračně…

                0 0
        • Raydowe  

          ked mi to v predu vrzgalo, po patrani a strachu ze to bude niekde v hlave som po dlouhem doumani a dloubani prisiel na to, ze je to bovden a vrzga v uchytke na ramu :-), flaknul som nanho WD a je klud :-)

          0 0
    • P@vel  

      Já hledal podobný lupání asi měsíc.Když všechny rady selžou,schoď plášť,duši i pásku na ráfku,vem injekční stříkačku s řídkým olejem nebo WD 40 ve spreji a prostříkni niple zevnitř ráfku.Jestli jsi jezdil v mokru,tak se budeš divit,kolik vody v ráfku máš.Alespoň já to tak dřív měl.No mělo by být po lupání.Teď mám Crossmaxy UST a ty asi podstatně líp těsní.Pak dej vědět,jak to dopadlo.

      0 0
    • fireball  

      Mně to kdysi dělaly pedály. Prostříkal jsem je TF2 a byl nějakou dobu klid (do prvního většího zmoknutí).

      0 0
    • Daf  

      Loupat muze i neposlusnej drat ve vypletu

      0 0
      • ota  

        s tím jsem si užil kdysi taky své. dráty se v křížení o sebe „otíraly“ a lupalo to nehorázně.bylo jedno,jak moc byl výplet utažený.odhalil jsem to už pološílený z věčné rozborky zbytku kola.aplikoval jsem VD do místa křížení a klid.ale byly to dost hrozné kola celkově.

        0 0
      • enjoy  

        jo,me ted docela slusne praska(nebo lupe) v crossmaxech,ale neprikladam tomu zvlastni dulezitost:-). ty s nima myslim mas nejaky zkusenosti,proto to radim za tebe.staci je trosku komplet dotahnout?

        0 0
        • Daf  

          Po case to chce dotahnout cely vyplet na tvrdo, protoze se u novejch kol vymackaj ty teflonove vlozky, ktere jsou mezi niplem a bambulkou na dratu :) Kdyz loupe crossmax je to nejspis povolenym vypletem.

          0 0
          • enjoy  

            na tvrdo rikas?no dobre:-).on je ted u nich vyplet docela mekkej,zda se mi:-)

            0 0
            • Daf  

              Me prave taky :) Ale myslim ze se neni ceho bat. Draty mi nepraskaj a rafek u niplu taky ne.

              0 0
    • Vrci  

      Mě se podobné lupání ozývalo s některými převody, nakonec jsem zjistil, že jeden pár pastorků vytlačil drobnou rýhu do ořechu a ta lupala.

      0 0
    • erbeckar  

      Sranda,ze kdys neco lupe, kazdy podezira kliky,ja je kuli tomu za strasne penize vymenil a pochopitelne bez efektu :) Jo,a byla to povolena kazeta. A pridam jeste jeden nenapadny krupoun-nedotazeny sroub v kosiku, nastesti me to napadlo dost brzo. Na takove pripady mam jedine reseni-pucit bajk od kamose a prehazovat komponenty dokud nenajdu ten pravy, on ma full servis zdarma a ja POKOJ.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.