• kesu

    chtel bych se zeptat,mam dve sezony(asi 6tkm) karbonovy riditka,teda je to al potazenej karbonem,ktery vazej 170g.Jde pellsy vlastovky 600mm.No a chci se zeptat jestli by jste premejsleli o jejich vymene ikdyz nejsou praskly.Proste mam obavu aby nepraskly jen tak.Vozim je na enduro jezdeni prakticky bez skakani ale vazim 90kg.Zatim drzej v pohode ale jak dlouho si myslite ze budou mit stejnou charakteristiku nez bude riziko na nich jezdit?

    Anketa: kdy vymenit karbonovej komponent?

    0x
    0%
    4x
    33%
    0 0
    • Daf  

      Ja myslim ze ten pravej cas prijde az se ti nebudou libit :) Ne vazne podle me riditka z niceho nic jen tak neprasknou ty 4 roky by mely vydrzet. Pokud teda na kole neskaces a moc casto nepadas.

      0 0
    • RomanH  

      Ja menim po zhruba 13–15tkm, vozim hlinikovy riditka o vaze 145g

      0 0
    • MARIN  

      Pokud nezaziji nejaky ten tezsi pad nechavam je asi 4 roky

      0 0
    • MartinXC  

      Hliník obalený karbonem ? To bych dal pryč hned…

      Hliník (odlehčené provedení 640mm) – cca 3 sezóny, ale asi by vydržely i víc. Karbon (660mm) – tipuju 5 let nejmíň

      0 0
    • BB  

      karbon je hodne odolny proti unavovemu zatizeni, takze karbonovy riditka bych se nebal vozit az do te doby, nez se mi prestanou libit. Karbon pry (nemam vlastni zkusenost) nepraskne okamzite a najednou, takze nehrozi, ze by pulka riditek ulitla ve sjezdu naraz. Hlinik ale jednak neni odolny oproti unavovemu namhani a jednak starne (koroduje). Vlastnosti hliniku se zacinaji menit po trech letech. Mam dojem, ze ten hlinik davaji do karbonovych riditek pouze jako vnitrni formu, aby byla lacina vyroba, ne jako nosny material, takze na tvoji kombinaci bych se dival spise jako na karbonova riditka a zustal bych v klidu.

      0 0
      • bolekkrutor  

        2BB-přesně tak…karbon má v podstatě nulovou únavovou charakteristiku,což v praxi znamená,že praskne ne únavou,ale přetížením nad únosnou mez,takže je voz v klidu dál

        0 0
        • fousek  

          A co priskyrice co je tim ten karbon slepenej do sebe, nedegraduje nahodou na slunci?

          0 0
          • bolekkrutor  

            máš recht,ale ta degradace je v procentech dost zanedbatelná,navíc nejde o slunce jako takové,ale o UV záření,proti tomu jsou speciální odolné povrchové gelcoaty,které snad ty kvalitnější rodle mají…

            0 0
    • Darkson  

      já viděl na vlastní oči zlomení hliníkových řídítek potažených karbonem (snad to byl i ten Pells) a byla z toho hodně slušná tlama. tímto zdravím nejmenovaného kolegu z B-F:-)))

      0 0
    • pali  

      pred nastavjucou sezonou teraz menim sedlovku ,predstavec, riaditka maju za sebou 4 sezonu / asi 25000km/, naco riskovat ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.