• black.horse

    Zdárek, tak sem se rozhodl, že Vás zase budu chvilku něčím otravovat:-) momentálně jsem v situaci, že bych měl (snad to nezakřiknu) v blízké době mít cca 30–35tisíc a chci je investovat do bajku… rozhodl jsem se pořídit si místo CRXka nějakého fulla. Nároky: slibuju si od něj, že to na něm budu moct pustit z kopečka trošku rychleji a dovolit si trošku víc než na CRXku a občas i poskočit (tím nemyslím FR, DJ, DH atd, na to mám jinej stroj) v rámci vyjížďky a s čistým stylem do dopadu… bohužel je problém, že to chci mít jako svůj primární bajk, takže to nesmí být těžkej stroj a mělo by to absolvovat i delší vyjížďky v „slušném tempu“ abych stíhal podbně jako na HT a když bude čas, tak bych na tom pro zábavu rád jel pr maratonů a hlavně konečně Krále Šumavy… prostě hledám houpací náhradu za CRX, pro trošku zvýšení pohodlí a možností vyblbnout se v terénu. Takže předpokládám, že ideál by byl asi 130mm vidlice a 130mm rám a vzduchovej tlumič možná s LO… Plánuju to osadit věcma RF Evolve XC, a dát tam kola z CRXka… Je mi jasné, že si tyto vlastnosti dosti protiřečí, ale kdyby to bylo tak jednoduchý, tak se takhle neptám, že:-) tak prosím poraďte… jo a docela mě lákají dva rámy pro nadšení a dobré zkušenosti s RB: RB Speedster (bojím se že bude moc křehkej a křupne:-) ) a nebo RB Enduro EN (bojím se, že bude zas moc těžkej:-) )…

    Anketa: jakej rám mi poradíte?

    7x
    19%
    4x
    11%
    22x
    61%
    0 0
    • prodi  

      Merida Transmission, Giant Reign?

      0 0
      • black.horse  

        Merida 100% NE!:-) Giant, díky, málem bych zapoměl, ten mě taky napadl, ale samostanej rám stojí 30 a pod 30ho sehnat neumím… ale Reign mě zaujal, ale nemám s ním zkušenosti, podělí se se zkušenostma někdo? jak je těžkej? nějaké info?

        RB seženu pod 30 a zbyde mi na vidlici, kterou taky budu muset nějak pořešit:-)

        jo a ještě mě lákal Canyon, ale tam půjde jen rám sehnat blbě:-( a na celý kolo, že bych ho koupil a rozprodal nemám:-(

        0 0
        • Hnoj  

          A co ten rám jak prodává na baráči TINK TINK, ten commesial… Ale nevím jestli to má zdvih těch 130 mm jak požaduješ…

          0 0
          • zac  

            ten ma 10cm…

            0 0
          • black.horse  

            ten má 10cm a nepůsobí moc „bytelně“ … krom toho i servisu a pod se bojím a prostě v něm nevidím moc výhod:-) prostě radši ne…

            další možnost by byla koupit jetý AC…

            0 0
        • blue  

          presne tak… pokud se u monstera bojis vahy, tak s reignem si vubec nepomuzes

          chtel jsem ti navrhnou jako alternativu ke speedsterovi (mimochodem ti nesplnuje ty tvoje predstavy o zdvihu :-)) kompletniho nejlevnejsiho trance (38 tis.) a nepotrebny veci rozprodat, ale to bys nesmel teprve ted dodat, ze nemas jeste tu vidlici :-)

          0 0
          • enjoy  

            ale ten nesplnuje predstavy o zdvihu uplne stejne ne?

            0 0
            • blue  

              taky sem jasne napsal, ze to je alternativa ke speedsterovi… jeste mas nejakou inteligentni poznamku?

              0 0
              • enjoy  

                no to nemam,nezlob se:-). jo,nevedel jsem zes to myslel takhle. ps:giant trance 3 v ty uzasny modry barve bude muj prvni full:-) a chtel bych se zeptat jestli mi dokazes odpovedet kolik vazi s tlumicem?

                0 0
                • blue  

                  bohuzel nedokazu, protoze to nevim

                  0 0
                • blue  

                  mimochodem, co se ti stalo? to mas z toho, jak si na tom ledu nekolikrat upadnul? vzdyt si na tom fullu prece neuzijes poradne ten teren

                  0 0
                  • black.horse  

                    hele, hoši nechovejte se jako malý děti…ten thread sem zakládal, že bych se rád něco dozvěděl a poučil se od osatních, tak mi to nekažte, ju? díky;-) sorry, že to píšu pod Tebe, myslel sem to na oba, teda spíš na jednoho z Vás (a blue to není:-)) nenech se zbytečně snadno vyprovokovat, on a jeho „vtipné narážky“ za to nestojí…

                    0 0
                    • enjoy  

                      hele nejsi ted trosku nefer?!rekl jsem tady snad neco provokativniho?ja docela cumim teda:-O.spis bych rekl ze blue to ted prave je,ja urcite ne. ps:hledal jsem a hledal a jsem z toho radne zmatenej,protoze na pulce serveru je trance 06 jako 05 a na druhy pulce zase naopak a pokud mozo nejlepe jeste jinak..,cili ted vubec nevim,jestli trance 3 (06) je v modry barve s malym napisem nebo jak?

                      0 0
                      • blue  

                        rekl bych, ze kdyz se podivas na web komersie (nebo jim zejtra zavolas), tak v tom budes mit jasno, tam by snad meli mit barevnost ve verzi pro nas trh

                        0 0
                        • enjoy  

                          myslim ze zrovna ty si rikal neco o prelakovanejch giantech na novy designy ze jo?:-).no bude to zajimavy:-). jo jiste,zeptam se u nich.jenom me to zajimalo zrovna ted.

                          0 0
                • bajkr  

                  co to vidim ? :D

                  0 0
                  • rhuman  

                    pokud vim, tak enjoy vzdycky rikal, ze fulla chce az ho prestane bavit pevnak …

                    0 0
                • lubos  

                  Modry Trance 18" model 2005 s tlumicem Fox vazi cca 3330g. Tusim vcetne toho semiintegrovanyho hlaovoveho slozeni.

                  0 0
                  • enjoy  

                    jo diky!takze kdyz prehazim komponenty tak budu na necelych 13ti kilech.no to potes…:-). UVIDIME:-). SC superlight by asi taky nebyl spatnej,jenom kdyby nebyl tak hnusnej:-)

                    0 0
                    • lubos  

                      Muj pristi full na zavody, pokud bych chtel menit ram, bude nejspis Intense Spider. System jako SC, zdvih vzadu 90, a vyzera mnohem lepe. Vaha jako SC Blur, myslim. Tedy min. pul kila min jako Trance. Jinak Giant Anthem bude asi lehci, ale vubec se mi nelibi. Diky horni trubce vypada hnusne. Brr. Proc to nemohli udelat jako ostatni :( Zas ale 3330g neni zas tak moc. 200g navic oproti ramu na moji Meride a tu jsem dostal pod 11.5kg :)

                      0 0
                      • enjoy  

                        diky za re: :-).asi okouknu tvoji meridu:-D. za ram vic jak 30 tisic davat nechci..,na to ze me to chytlo behem jednoho vecera mi to asi za vic nestoji.vlastne to bude jenom takovej pokus a kdyz se mi full nebude libit tak jsem akorat vyhodil tricitku,no co:-) nee,delam si srandu:-D. jeste:-),rekl bys mi s jakym tlumicem se standardne dodava samostatny ram(jestli float R nebo RP3) a kolik je pripadne doplatek na ten nesmysl co furt hrozi „stuck downem“:-D. ano:-),brzy si sam zavolam do progressu,neboj:-))

                        0 0
                        • lubos  

                          Se mi zda, ze asi spis RP3, ale nejsem si jist. No kdyz tak se mrkni na prislusne modely. Osobne bych ale dal prednost Manitou s SPV. I kdyz … ten bude tezsi o dalsich snad 90g :) Moji Meridu sice muzes okukovat ale uz na ni nejezdim :) Resp. ted znovu jezdim zimak s LRS Meridou, ale vypada jinak. Hlavne o moc tezsi :)

                          0 0
                          • enjoy  

                            tak je tam RP3,to uz jsem zjistil.. na nejaky laborovani u tlumice asi kaslu,myslim ze tenhle fox musi bohate stacit ne?:-) takze diky za trpelivost a treba tu budu jedinej s touhle barvou trance:-).stejne jako s CRX:-))

                            0 0
                            • lubos  

                              No, snad jo. Ja mam akorat zkusenost s Manitou SPV a 15cm zdvihu, ze kdyz jsem mel praznou SPV komoru, tak pri jizde v sedle to nehoupalo ale kdyz jsem se postavil tak to uz normalne houpalo. U 10cm to snad nebude tak zhave … ale i tak. Ja osobne totizto preferuji zadne knofliky a zadne zamykani vzadu. Jenom kdyz tak SPV.

                              0 0
                              • VencaV1  

                                A to se da, jezdit s prazdnou SPV komorou? Myslim, ze v navodu to moc nedoporucujou.

                                0 0
                                • lubos  

                                  Da, ale to bylo nevedomky. Az doma jsem zjistil, proc to houpalo. Asi unikal vzduch pres ventilek … dotahnul jsem ho a snad je to lepsi.

                                  0 0
                              • enjoy  

                                tak jsem se z nudy projel do jejich prodejny,kdesi za ceduli oznacujici hlavni mesto..,to zase bylo:-).na veskere me otazky tykajici se tlumice,skladovych zasob a podobnych dalsich nedulezitych veci mi bylo odpovezeno velmi neurcite:-).jedine pozitivum,ze jsem si ho tam aspon prohlednul. ps:dozdedel jsem se,ze dodavka je na ceste(dost odstrasujici konstatovani!:-))).

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  Průmyslová zona hostivice palouky je krutá, jestli jsi nejel autem nebo na biku tak tě lituju MHD je tam tupý

                                  0 0
          • black.horse  

            no s tou hmotností… moje CRX má cca kolem 12kg… tak předpokládám, že bych se rád s tím udržel pod 15kg (to bych odhadoval jako vhodnou hranici, snad se nemýlím), páč bych za chvíli nerad fňukal, že sem si postavil těžkýho fulla a radši bych jel někam na HT… jinak kola am budou „rozumně lehký“ ty Alex ráfky co mám teďka a vlastně i RR gumy ve verzi 2,25, takže to by mělo bejt slušně „jezdivý“ ale nechci nabrat zbytečně moc hmostnosti než je potřeba, toho se bojím a ryzí XC nechci (asi by podemnou dlouho nevydrželo) a nějakýho obrněnýho tanku se bojím, abych to do kopce utáhl, sem přeci jen „sušinka“:-)

            Speedster ten zdvih nesplňuje, ale báječně splňuje cenu:-) a i se mi líbí a RB mám rád:-) jinak s vidlicí to je složitější… prostě mám doma na CRXku Marcošku Bomber Z4 na 100mm a na NSku „starší“ DJ s dropof nohama na RU na 130mm… takže podle rámu se budu rozhodovat… buď koupím novou nebo jetou nebo nějakou vidlici k tomu novému fullu a nebo tam dám toho DJ (není tak těžkej jako letošní a loňský verze) a na NSko koupím jinou vidlici konečně s pevnou osou (tato verze by bylo možná příjemnější…) prostě to budu řešit operativně na závěr:-)

            0 0
            • blue  

              15 kg je realna hranice, podle toho, co na to nahazis… lonskej seriovej reign 2 ve velikosti 18 mel 14,5 kilo bez pedalu, stejne tak jako monster

              0 0
              • black.horse  

                co na to dám: řidla, kliky a spol. RaceFace Evolve XC, sedlo Nisene, brzdy Juicy7, kola(náby Author, ráfky AlexFD26), pláště RR 26×2,25, řazení a spol buď kombo Sram+LX nebo časem jen Sram… a vidlici budu pak řešit „za pochodu“ dle možností, něco, co se bude k rámu hodit „použitím“…

                jinak největší problém mám s tím, že se prostě bojím trefit tu hranici kdy to ještě bude „jezdivý“, abych pak nepostavil něco zbytečně těžkého… zatím sem moc na XC fullu nejezdil, jen na půjčovaných, jinak osattní moje fully byly vždy z kategorie „nebrzdi a jeď“:-) tak proto v tom mám ten guláš:-)

                0 0
                • blue  

                  to mas podobny, jako ten lonskej reign, tam byly taky juicy 7 a evolve xc, rafky taky alex, plaste si uz nepamatuju… pak uz se jen musis rozhodnout, jak si na tom s fyzickou a co vlastne chces, protoze kdyz se budes chtit honit po kopcich s mistnima chrtama, tak se nadres, to nema cenu zastirat :-))) ale jezdit se na tom da bez problemu i do toho kopce slusne :-)

                  0 0
                  • black.horse  

                    no, honit se s chrtama nemůžu, na to nemám… mě stačilo jak sem s Váma loni kousek jel (Ty s Blackym, já byl s Eilou a Fousáčem) a moc sem do kopce nestíhal, ale chci se zlepšit, letos chci víc času věnovat čundrkántry a silničce a pak zkusit i nějakej ten maratonek(cílem bude dokončit bez nadměrné ostudy:-) )… chci se na kole bavit, jezdit v terénu, jak do kopce, tak z kopce, a chci si to oběma směry pokud možno užít:-)

                    hmm, tohle je krása… nejspíš sem si už vybral:-) www.pinkbike.com/photo/748986/ něco v tomhle stylu by bylo myslím ideální…

                    0 0
          • black.horse  

            Ten Trance taky není nejhorší nápad, ale tak mě napadá, jak je na tom s „bytelností“? přeci jen je to XC stroj, ne?

            0 0
        • lubos  

          Ja ho mam .. samotnej ram s tlumicem Manitou vazi cca 3.75kg pri velikosti … hmm myslim, ze 18". Skutecny zdvih zadni stavby je 15cm, primo kolmo nahoru, pak jeste jede asi 3cm po kruznici, ale to je uz mimo rozsah tlumice. Takze VPP tady fakt funguje.

          0 0
      • Radek Broz  

        Jaok nabize Meridu, kdyz zvazuje ktery RB, mi prijde spis jako vtip;-)

        0 0
        • prodi  

          A RB je něco extra?

          0 0
          • Radek Broz  

            Chces se hadat o tom, ze Merida je na stejny urovni? Ja ne, bo jdu spat;-)

            0 0
            • prodi  

              Ne to ne, nejsem meriďak, jen si nemyslím,co spousta lidi tady a to že RB = best bike. Navíc on chtěl s tím kolem jet třeba Krále Šumavy a s takovým Transmission by se mu určitě jelo líp, než RB enduro (můj názor)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                RB = Rest Bike … jinak by to nedavalo smysl ;)

                0 0
              • Meesha  

                Kral sumavy ve slusnem tempu a RB enduro…to si nejak nedokazu predstavit :-)

                0 0
                • fousek  

                  Hehe, ja si nedokazu predstavit krale Sumavy ve slusnem tempu na jakymkoliv biku:-)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    malá fantazie :) a málo najetejch km :)

                    0 0
                    • fousek  

                      No fantazii mam nahodou dost dobrou, dokazu si predstavit, ze bych to mozna i ujel:-)

                      0 0
                    • cabbage  

                      …a mala snaha tlacit se na namesti 2 hodiny nez to odstartujou, jinak jde clovek nasledujicich 15km pesky…;

                      0 0
                      • McBlacky  

                        hele jako letos po dlouhý době zase jedu :) jen doufám že projde starej trik při řazení na startu

                        0 0
                        • prodi  

                          Á kolega taky umí, jak se dostat mezi 200 vyvolených :)

                          0 0
                          • McBlacky  

                            ne zas tak wostrej nejsem, ale mám svý metody… a že bych si to vyjel poctivě to je spíš scifi :)

                            0 0
                        • cabbage  

                          nejlepsi bylo kdyz sem ho jel poprvi- startovni vystrel jsem slysel pri vyndavani bika z auta a startem jsem prosel:) o 15 minut pozdejc- ale bez cekani;)

                          0 0
    • Mamutt  

      Kdyby stačilo jen 10cm… www.bicy.cz/katalog/?… Je to moc pěknej kousek…

      0 0
      • black.horse  

        těch 10cm bych „zkousnul“ v případě, že ten rám bude bytelnej a cenově výhodnej:-) u takovýho zdvihu se bojím, že za pár týdnů mi bude připadat strašně malej… přeci jen sem okusil „nevyčerpatelných“ 220 pod prdelí:-)

        jeden čas sem měl starou Konu Stinky na dirty, škoda že ten rám byl moc malej, těch 15cm by bylo ideální a chodila hezky:-)

        0 0
        • blue  

          tak si sezen dawga :-) i kdyz me ta kona nejak neoslovuje

          0 0
          • black.horse  

            jojo, je mezi kandidáty… sem na něj zapomněl:-) ale chci hledat i v jiných „neprobádaných“ vodách…

            0 0
      • vojtechposmourny  

        To spíš tohle www.bicy.cz/…og/index.php?… a ještě by zbylo na tu vidli.

        0 0
        • fousac  

          imho bych nebral nic, co nema kompletni ramovej trojuhelnik (sedlovou trubku odshora az dolu)…

          a ani bych nebral nic s vahadlem a cepem na sedlovy trubce…

          0 0
    • Pinocio  

      A co třeba Santa Cruz Superlight (ten má 100mm) nebo Heckler (130mm) nebo Trek Remedy.

      0 0
      • blue  

        heckler je taky dobrej tip, ale remedy bude mimo cenou (a celej trek vubec je, rekl bych, rok od roku cenove trochu mimo)

        0 0
      • black.horse  

        Trek určitě ne… něco co má v názvu „light“ pro mě asi taky bude zakázané ovoce:-D ale jdu se někam mrknout na toho Hecklera…

        0 0
        • black.horse  

          hmm, tak sem zhlédnul Hecklera a vážně mě zaujal:-) máte s ním někdo zkušenost? nebo názory?

          0 0
    • prodi  

      A jako správnej patriot ti musím doporučit také Hot Chili Rampage Nebo X-rage :)

      0 0
    • black.horse  

      Takže z momentálních nabídek… narazil jsem na SC Heckler, 2005, v levnější práškové barvě a s tlumičem Fox Float R za 25tisíc… hmotnost rámu s tlumičem 2,9kg a zdvih 140mm… podle mě je to zatím asi jasnej favorit… jakej na to máte názor? mě se velmi zalíbil, ale nemám s ním zkušenost ani z doslechu…

      0 0
      • fousac  

        nazor?

        no paka na tlumic je docela mala, takze i vzduch by ti tam moh chvili vydrzet.. ale s tvoji „postavickou“ bych se bal krouceni zadni stavby…

        2,9kg je docela lehky.. ;))

        0 0
      • Dijck  

        Podla mojho skromneho je heckler zo zatial menovanych naj volba. Skus pozriet na www.mtbr.com a tam do reviews.Malokto si stazuje:)

        0 0
      • lubos  

        Tlumic je nanic, jinak myslim dobry.

        0 0
    • Jenda  

      Jeste se tu nikde neobjevilo treba GT i-drive 5 (jestli teda vubec lze sehnat samotnej ram), nebo treba Jamis XLT?

      0 0
      • black.horse  

        áj-drajv, jů-drajv a jiné vynálezy zařazuji do kategorie „nesmyslů“ promiň, neber si to osobně, ale prostě ne a ne, tyhle věci opravdu nemám rád…

        0 0
        • blue  

          i-drive rozhodne neni nesmysl, neber si to osobne :-) je to jeden z tech lepsich systemu

          0 0
          • black.horse  

            neberu, já sem v tomhle asi dost konzervativní:-) v jednoduchosti je krása… kámoš ho měl na Ruckusu a sjezdoval na tom a evidentně si nestěžoval, ale prostě se mi to zdálo divný (a to nemluvím o designu)…

            0 0
          • Pá-dlista1  

            To teda potěš koště.

            0 0
        • Jenda  

          osobne si to neberu – sem se rozhodoval mezi GT a Ravem a vyhral horst link (preci jenom porad je i-drive tak nejak plovouci stred:-) a co ten Jamis – si ho spousta lidi pochvaluje, nebo spyder Full 6 – stejne s tvejma kilama to rozstipes vsechno :-)

          0 0
    • Mike22  

      zdarec , koukam na tvůj dotaz, a mam reigna 2 na prodej, koukni do bazaru. Jen jestli ti bude sedět velikost, jinak supr bajk na enduro…a za 40 tácu máš odemne celé kolo!!! valikost tak na postavu 170–180 cm

      0 0
    • rich  

      neviem do akej miery by si bol zmiereny s takouto alternativou (ako ram tak aj sposob nakupu). som tiez odtial kupoval ram. www.bikescene.co.uk/moreinfo.php?…

      a neviem ci nemaju za dobru cenu podobny ram aj v 69

      0 0
      • lubos  

        Tento som videl u jedneho chalana u nas … v zelenej farbe, s AM SL … nechcel som od neho ani odist :) Tak jednoducho vyzerajuci bajk plne potvrdzujuci , ze v jednoduchosti je krasa.

        0 0
        • rich  

          to ano, v zelenej som mal tiez tu cest – len sa mi zda ten zdvih az prilis. Ak by to urobili ako povodne Enduro so 120–130mm a s takouto konstrukciou (hlavny ram.trojuholnik vcelku), bolo by to zaujimavejsie aj pre mna :-) Inak by som to postavil rozhodne na pruzine.

          0 0
          • lubos  

            Nie je to vela .. hlavne ked nemas pruzinu .. on mal este dvoje kolies, jedny na lahsi teren, druhe na Tatry. S tymi lahsimi ma cely bajk 13kg, co je pouzitelne aj na maraton/pretek. Vzhladom na to, ze jeden maraton som siel na svojom, tak viem, ze 15cm vobec nie je vela, je to v pohode. Akurat vaha a hlavne kolesa mozu byt brzdou.

            0 0
        • Dijck  

          JJ a SX trail je idealny…len je to zbytocne predrazene…za tie peniaze je pomaly nomad a 6.6…

          0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj, doporučil bych ti SC Heckler, o proti Superlightu je rám daleko odolnější a zadní zdvih je stavitelný přehozením tlumiče v okách rámu 120 a 145. Přesto se dá na něm jet tak, aby to uhánělo. Cena cca 27.000,– Kč Podívej se na stránky Probike (z naší kuchyně) jednoho mají na krámě, je tam i fotka. www.03probike.cz

      0 0
      • Peslezedirou  

        Jejda, jsem si to nepřečetl celý, ty už jsi ho objevil. Boční tuhosti se fakt neboj, třeba Superlight je ve středu hodně tuhý do boku, někdy i ve čtvrtek. Jestli si chcš Superlighta zkusit tak mi písni na mejl. Myslím, že by neměl být problém zkusit se projet přímo na Hecklerovi v Probike.....

        0 0
      • Pebe  

        Akorát tam tu změnu zdvihu nemůžu najít www.santacruzmtb.com/…er_large.jpg www.santacruzmtb.com/…er/index.php?…

        0 0
      • black.horse  

        Před 20min sem volal do ID sportu a tam mi řekli taky ať se na něj zajedu podívat do Průhonic:-) čím dál víc se mi ten rám líbí… asi na něj dám vzduchovej tlumič s LO a bude to optimální XCéčko pro mě:-)

        0 0
        • Peslezedirou  

          Na takový zdvih bych možná už dal pana Swingera s SPV. Uvidíš sám až se projedeš, rám je hodně bytelný tak na tvoji váhu bude OK a nebudeš se bát, že ti rupne. Superlighta by si poslal do věčných lovišť hned 2.450 g i s tlumičem. Kdybych teď kupoval rám tak by to byl Heckler, do předu dát třeba vidli se 130 mm a bude z toho slušnej parník, který můžeš použít na chrcení i pořádnou palbu z kopce.

          0 0
    • Pebe  

      Když už tady padnul nákup přes inet, tak mě zaujal tenhle rám www.bikestore.cc/…id/6648.html nebo si můžeš udělat výlet do Vídně :-)

      0 0
    • Gatier  

      no ja by som siel do Nikolaja sohaje loupeznika

      0 0
    • Stax  

      co takto www.santacruzbicycles.com/blurlt/ 130/130 v poho, zvlada 160/130…

      0 0
      • blue  

        v blízké době mít cca 30–35tisíc

        0 0
        • Stax  

          ja som si ten pripsevok cital a nie neprehliadol som ten cenovy strop :) btw keby sa vykaslal na ceskeho dovozcu ktory mal ceny fakt priserne ked som ich naposledy kontroloval a skusil kontaktovat polskeho dovozcu tak by sa skoro do toho limitu zmestil. podla stareho cenniku SC Blur stal zhruba 53k CZK u ceskeho dovozcu a u polskeho to vychadzalo trochu menej ako 39k CZK ;)

          0 0
    • speedy gonzales  

      no a jak na to spechas?? asi se ze se za nejaky mesic budu zbavovat propheta..pujde urcite za dobry peniz

      0 0
    • black.horse  

      Ufffff… takže jsem se byl podívat osobně na Santa Cruz Heckler na živo, sice měli jen na mě malou velikost, ale jsem ohromen a s největší pravděpodobností mám vybráno:-) a bude v ý jejich krásně červený, kterou už pár let obdivuju:-) jen to čekání 4–6týdnů:-( jinak cena prej 30, anodizace povrchu za příplatek mi nestojí, jen zvážím jiný tlumič než Fox Float R… ale jinak zatím veeeelkeeeej kandidát na vítěze… :-)

      0 0
    • JMT  

      vzhledm k ty tocnz spis enduro

      0 0
    • black.horse  

      ještě bych měl prosbu… poraďte prosím tlumič. v tom vybraném SC Heckleru je v základu Fox Float R. vyplatí se investovat do lepšího? a jakej? bych chtěl vzhledem k použití vzducháč a v těch se nevyznám, vždy sem jezdil jen pružinový…

      0 0
      • Peslezedirou  

        Co se ti nezdá na Fox Float R, jo asi si chceš ladit sílu PeoPedalu :o) Na to aby jsi jednotlivé polohy při jízdě rozeznal musíš být velkej machr a trochu telepat. RP3 je zbytečnost, i když příplatek je asi 1.500,–. Jak jsem psal výše tak bych možná uvažoval o SPV, na 5th Element zapomeň.

        0 0
        • blue  

          ty tri polohy propedalu jsou teda rozeznat sakramentsky dobre…

          0 0
          • Peslezedirou  

            Tak to gratuluju, holt jsi profík. Jedeš lesem šáhneš pod rám, nastavíš si přesně polohu jakou chceš, to není za jízdy problém odhadnout, ještě přitom šáhneš pro bidon, pak si pohraješ s lockem na vidli, shlédneš krásy přírody, kecáš s kolegou. Jo jo bajking je krásná věc.....

            0 0
            • blue  

              meles nesmysly a zachazis do zbytecnyho extremu, presne ve stylu Enjoye… skoda diskutovat… taky sem nikde netvrdil, ze jsem pro takovy stelovatka nadsenej, ale tri polohy propedalu nestelujes kazdejch pet minut, to bys byl fakt magor

              0 0
              • Peslezedirou  

                Ježíšku pomoc! Ber to s nadsázkou,ju? Si snad větší suchar než já, tohle nebyl útok na tebe. Prostě jsem chtěl jen na tenhle fakt BlackHorse upozornit. Pokud si budeš s nastavením ProPedalu hrát doma v obýváku, tak není problém tyhle polohy od sebe rozeznat. Bohužel trefit se do nich za jízdy je hodně těžký, to víš určitě sám. Jinak díky za přirovnání, Enjoy je můj vzor, trošičku :o)

                0 0
                • blue  

                  porad nechapu, o jakym trefovani se za jizdy mluvis

                  0 0
                  • Peslezedirou  

                    U RP3 máš snad tři polohy té páčky, tím reguluješ ProPedal (progresivitu v první 1/4 zdvihu). Bez popedalu, střední hodnota nastavení ProPedal a ProPedal, prostě jsem se nemohl páčkou trefit přesně do nastavení tak abych věděl které nastavení ProPedalu mám. Nevím jak ti to mám napsat :o/ Možná to chce cvik, ten tlumič jsem nejezdil možná dostatečně dlouho.

                    0 0
                    • blue  

                      vzdyt je tam zretelna aretace (jestli si dobre pamatuju), a i kdyby nebyla, je rozsah pohybu packy dostecnej na to, aby clovek i podle hmatu tu polohu poznal, proto nechapu, co si na tom nemohl trefit… kdyby to melo 27 poloh, jako terralogic, tak nereknu

                      0 0
                      • Peslezedirou  

                        Jasanda a jsme doma, právě ta aretace se mi zdála dost slabá. Když trošku chrtíš a máš tepovku nahoře, tak hrabat k tlumiči je docela (pro mě) problém. Navíc ta páčka je docela malá. Byl to model 05, možná, že 06 to má vychytaný. Ale zase aby to někoho nemátlo, že je to nějaký problém nebo podobně. Funkce ProPeadlu funguje v pohodě.

                        0 0
                • rich  

                  Tak to gratuluju, holt jsi profík… trosicku to osobne bolo :-) do akej miery je potrebne sa „vediet trafit“ do tej polohy, ak vezmem do uvahy lock, otvoreny a „climbing mode“ (nepoznam presny nazov)? Osobne by som jazdil bud na plne otvoreny alebo pri lahsom terene a vyslape do kopca na ten „climbing mode“ (v pripade, ze plni funkciu udrzania trakcie vs neprepadanie sa do zdvihu).

                  0 0
                • blue  

                  mimochodem, osobne si to neberu, jen proste nechapu tenhle zpusob argumentace a ani jak to souvisi s problemem rozeznani tech tri poloh, to je vsechno

                  0 0
                  • Peslezedirou  

                    V pohodě tohle chápu, jsem maličko podivnej :o)

                    0 0
                  • Peslezedirou  

                    Teď mám chvilku v práci klid, tak jsem si to přečetl celý a pořádně. Proč jsem použil tuhle argumentaci? Chtěl jsem upozormit na to, že moho prvků na naladění odpružení může být někdy spíš kontraproduktivní.

                    Vtipný by bylo nějakého čmeláka sledovat, přijede pod prudký kopec, změní zdvih vidlice nebo ji zamkne, ještě si doladí ProPedal, stihne řadit a to se všechno opakuje na vrcholu :o)) Ale to už se opakuju.

                    P.S. ty to večer schytáš lumpe! :o) P.P.S. taky jsem si dovolil napsat jednu pozměněnou větičku do svého profilu :o))

                    0 0
        • lubos  

          S tim tlumicem jsou spatne zkusenosti. Jinak taky bych se priklanel k SPV, ponevaz pry na 5th element je servis hodne spatny. Tak nevim.

          0 0
          • Peslezedirou  

            Máš recht, jedem jsem marně zkoušel servisovat pak reklamovat. Fuj, bych mohl vyprávět!

            0 0
    • Pebe  

      Taky jednočep, 140mm zdvih, Morewood Shova ST. www.morewoodbikes.com V Engramu s tlumičem Manitou Swinger 3way za 38900,–

      0 0
    • tutite  

      A co LAPIERRE? Je to v podstatě VPP, mají varianty 90 a 130 mm vzadu, celkem dobře vybavené biky, za slušné peníze. Až doladím, zašlu foto. X-control 130 navíc váží s tlumičem 2,75 kg. Vozí je ZAMO.

      0 0
      • Pebe  

        Pro pražáky je dobrý se zajet podívat do Trinnity.cz, už tam jedno kolo X-100 má.

        0 0
    • Veeteck  

      Nevim sice, co od nej cekat, ale cena je docela zajimava.

      www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.