• Tinker

    Existuje ještě nějaká jiná možnost než kazeta od Mavicu (2500,–), když si chce člověk dát na kola s ořechem Shimano kazetu, která by chodila na devítku řazení od Campy? Rady typu broušení podložek apod. neberu, ikdyž jsem to už taky dělal a fungovalo to…

    0 0
    • mars  

      ahoj, nerozumiem celkom Tvojej otazke, takze odpoved, ktoru Ti dam moze byt od veci. Nuz, ja vozim na cestaku 10 rychlostnu shimano ultegra kazetu (samozrejme na shimano orechu) a vsetko ostatne mam na bicykli 10r campu veloce (radenie, prehadzovacka, …). funguje to bez problemov.

      0 0
      • Tinker  

        10-ti rychlostní kazeta Shimano na 10-ti rychl. řazení Campa funguje, ale 9-ti rychlostní řazení Campa na 9-ti rychlostní kazetu Shimano nefunguje…

        0 0
        • Jarda  

          Pokud mas razeni Campa 9, prehazovacku Campa, devitka kazeta shimano s tim funguje jako prd. Mozna lip nez na kazete Campa. Vlastni zkusenost.

          0 0
          • Tinker  

            Řazení je Campa Chorus (9s), šaltr Campa Daytona (10s) a kazeta Shimano 9s… nefunguje. Nebo teda jako funguje ale ne tak, jak si to já představuju.

            0 0
            • Vilém  

              Campa Daytona 10s ??co to je?myslel jsem ze Daytona je krapet starsi sada,ktera se uz nedela,natoz na 10s.

              0 0
              • Tinker  

                teď se nedělá, je místo toho centaur (měli nějakej licenční problém), ale 10s dělá campa už hodně dlouho… Klidně ti pošlu foto ;-)

                0 0
                • Vilém  

                  Nejsem uplne zbehlej v Campa sadach,tak me prekvapilo,ze by Daytona byla na 10s.Campa dela 10s tak 4 roky?To se jeste daytona delala?

                  0 0
                  • Tinker  

                    Podle mě je ten šaltr z roku 2004, ale max z 2003. Museli změnit název Daytona na Centaur kvůli nějaký licenci v Americe… Hlavně Campa dělá už 10s hodně dlouho. Když Shimano začalo z 10s u Dury, tak ona měla na 10s horní tři sady. První sady od Campy na 10s byla 2 roky před Shimanem. jenom nevim, jakej rok to přesně byl. Shimano se přece bránilo, že 9s stačí…

                    0 0
                    • Talaj  

                      Campa už dělala 10s, když jsem si v roce 2001 kupoval první silničku.

                      0 0
      • TdF.1991  

        prosimte, a bylo potreba tu kazetu nejak upravit (napriklad podlozky mezi jednotlivymi pastorky Campagnolo apod) anebo je to original kazeta Shimano?

        0 0
    • miťo  

      Ja mel pujceny vloni Cosmic Carbone kola s Campa kazetou devitkou a na Shimano paky a saltr to chodilo, i kdyz se mi zdalo, ze ma Campa trochu vetsi rozestupy mezi pastorky. Nejlehci prevody tam spatne „lezly“.

      0 0
    • Ice-goofy  

      Ahoj jelikoz jsi ze Sokolova a zkusenosti s timto urco ma Killinger pokud nevis kde ho najit www.cyklokilli.com ..Me zkusenosti s nim jsou vyborne

      0 0
      • Tinker  

        Tak já sám dělám mechanika v Praze… Ty devítkový kazety od Campy a Shimana se liší na celkový šířce jen v desetinkách, takže se to poštelovat dá. Rozebral jsem devítkovou kazetu Shimano (Sram) a dal tam podložky z Campy, takže to chodí super, akorát jsem chtěl vědět, jestli to dělá ještě nějaká jiná firma kromě Mavicu, že by měli kazetu na Shimano ořech a byla možnost si tam dát podložky Campa x Shimano… 2500,– za tu kazetu od Mavicu je „až dost“!

        0 0
    • Cavendish  

      Zdravím, mám doma plonková galusková kola s ořechem Shimano a kazetou Shimano 10sp. Na CX ale vozím 10sp Campu Veloce. Rád bych se použil jako náhradní, jak to spolu bude chodit? Můžu to případně nějak dobastlit? Díky

      0 0
      • Singlespeed  

        Vozím kola se shimano ořechem a campa řazením už snad 15 let nebo i více. Pokud máš na záložních kolech silniční ořech Mavic nebo 11 sp. ořech Shimano, není v ničem problém a jen přepodložkuješ 10 sp. kazetu Shimano na rozteče campy. Pokud máš standardní ořech 8–10 sp. Shimano, tak se tam všechny pastorky nevejdou a použiješ o jeden méně, zbylou mezírku u výpletu doplníš podložkou.

        0 0
        • Cavendish  

          Já vlastně nevím jaký je to ořech :) je to ořech z nábojů Powerway R13. Délka je 37,7mm. Kazeta je Tiagra a ta je nýtovaná dohromady.

          Takže pokud je to 11s ořech, tak bych ji musel roznýtovat a sjet podložky na správný rozměr?

          Pokud to je 10s, tak hold sundat největší 28z pastorek a místo něj podložku? Takže budu mít jen 9sp místo 10sp?

          0 0
          • Singlespeed  

            Pokud nemáš pod kazetou Tiagra žádnou podložku, je to 8–10 sp ořech. Tedy roznýtuješ kazetu, dáš podložky odpovídající šíře a zjistíš, že se ti tam poslední pastorek nevleze. Tak buď vyjmeš nějaký ze středu kazety (bude to pak trošku hůře řadit, nebudou navazovat náběhy), nebo vyhodíš největší nebo nejmenší. Tedy budeš mít jen 9-speed + podložku. Pokud bude ořech 11 sp. vlezou se ti tam s trochou dobré vůle všechny přepodložkované pastorky, takže budeš mít 10-speed. Někteří dokonce nechávají původní kazetu Shimano, seřídí řazení na střed a v krajních polohách pak tolerují drobné nepřesnosti a korigují chod dorazy.

            0 0
    • MavasH  

      Potřeboval bych řešení „naopak“, ale hodím to sem. Mám na direct drive trenažéru 10sp kazetu Campa a chtěl bych na to hodit manželčino MTB (teď je tam 1×11, ale klidně to na zimu překopu na 1×10). Bude to fungovat? Má cenu to desítkový MTB řazení+šaltr shánět?

      0 0
      • gersa  

        Když dáš 11sp kazetu, tak ti to bude chodit. Respektive silniční 11sp řazení chodí, tak doufám že MTB bude taky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.