• senožrout

    Zdar lidi. Pátral jsem po detailech o tomhle rámu. Zarazil mne cenovej rozdíl. Doporučená cena výrobcem je cca 1400USD v základní verzi. Viz. www.santacruzmtb.com/…les/blur.php?…. je při aktuálním kurzu 27,25Kč/USD = cca 38000 Kč. Příčemž amíci si ho v I-obchodě můžou sehnat už za 1300USD. U nás stojí 51000Kč. Viz. www.santacruz.cz/…ur/blur.html. je rozdíl cca 12000Kč. Když vezmu, že u nás máme vyšší DPH, tak se dostanu na cca 42000Kč. A pořád je tam rozdíl 9000Kč. Což není zrovna málo. Tak by mne zajímalo, jestli někdo nemáte nějakou adresu evropského e-obchodu (třeba v německu, rakousku) abych to mohl porovnat. Patrně si to stejně koupím tady, ale pro zajímavost. Dík.

    0 0
    • senožrout  

      Samozřejmě e-obchodu, kde ty Blury vedou :-).

      0 0
    • BB  

      mozna jeste + clo, + doprava, + pojisteni proti poskozeni pri doprave a muzes tam mit tech 9000 KC. Jinak pochybuji, ze by se neco jako Blur dalo koupit v e shopu.

      0 0
    • lubos  

      To vypada jako Sugar, jakej je mezi nimi rozdil ? (Krom toho, ze Sugar se lame).

      0 0
      • enjoy  

        tak treba v tom ze jako sugar jenom vypada:-)

        0 0
        • lubos  

          No tak od oka ma stejny system odpruzeni jako Sugar.

          0 0
          • MARIN  

            to na to ale musis koukat hodne z velke dalky privrenym okem :)

            0 0
          • Včelda  

            Přesně popsat rozdíly (technické)mezi oběma systémy asi zcela přesně nedovedu, ale to už bylo několikrát popsáno ve Velu. Mám oba tyto rámy (Sugar I Cane Creek AD12 80mm, Blur Fox AVA 115 mm) a rozdíl v jízdním projevu je zcela zásadní. Sugar výrazně tvrdší v pružení, jízda ze sedla s tlumičem prekticky nehne a celkový projev se přiklání závodnímu XC a marathonu. Blur posouvá hranice průjezdnosti proti Sugaru dále. Má větší zdvih a i díky tlumiči pracuje citlivěji. Při jízdě ze sedla se více pohupuje. Při správné technice šlapání se jedná o velice tuhý rám, který poskytuje nevšední zážitky při průjedu terénem. Navíc je velmi lehký, mám tomto rámu postavené kolo s celkovou hmotností 11,9kg včetně pedálů a brašničky. Je to na delší popis, ale nejsem spisovatel. Pokud budeš chtít podrobnosti, napiš mi, zavoláme si.

            0 0
            • senožrout  

              Po podrobnostech prahnu :-). Jednak přemýšlím jaký tlumič má pro tenhle systém VPP smysl. Jesli AVA R nebo AVA RL se zaváráním nebo „chytrý“ 5-th elementrs. Na chrtění mám HT. Tak spíš pro radost, nějakej marathon a ty labužnický zážitky :-). Příští rok by měl být v prodeji tlumič jako je na Specialized Stumpjumperovi. Ten má 3 úrovně tvrdosto pružení přepínaný páčkou. Pohodlnej, tvrdší a tvrdej. Přitom to pořád pruží. Asi jako ETA u Marzocchi na tři polohy. Takže, že by počkat na model 05? To už bych vydržel… A taky s jakou tom provozuješ vidlicí 80 nebo 100mm. Podle jejich US stránky je rám připraven na oba zdvihy. No pak mne jen napadlo jestli jezdit takovejhle rám není výzva aby tě někdo přetáh motykou :-) a o tu parádu tě obral. Ačkoliv v coučasnosti jezdím Cannona F900 a zatím mne nikdo nepřetáh :-). A zdá se, že ani si toho nikdo nevšímá. Rád si s tebou o Bluru popovídám. Můj mail je senozrout@seznam.cz. Zdar a dík :-).

              0 0
              • lubos  

                Sezen si nalepku Merida, nebo author a prelep si ten napis :)

                0 0
                • senožrout  

                  To není špatnej nápad. Jen aby z toho nebyl mezinárodněprávní skandál :-). Jo a na startu nejakýho marathonu, když se čeká na lajnu bych chtěl slyšet ty poznámky. V nejlepším případě bych byl pěknej prznitel :-).

                  0 0
              • igor  

                ja mam Blur s Fox-om R a pokial je to „len“ na pohodove jazdenie, vobec by som nerozmyslal nad nejakym „chytrym“ tlmicom. Urcite by to stratilo na citlivosti a to je prave to co robi Blura Blurom. V zabere je super tuhy a nerobi to tlmic, ale konstrukcia VPP. So Sugarom by som to vobec neporovnaval.Rov­nako treba dost citlivu vidlu napr. FOX al. Black /100mm/, ziadnu Minute a pod. pokial nie je vzadu 5th Element. Skor sa treba pohrat so spravnym tlakom v tlmici. Uz napr. 5 PSI robi obrovsky rozdiel.

                0 0
          • náčelník  

            Nejsem vůbec odborník přes odpružení, ale na základě svých skromných znalostí vyčtených z českých časopisů si dovolím poznamenat, že SUGAR je obyčejný (přepákovaný) jednočep a BLUR je VPP (virtual pivot point). Rozdíl je zcela zásadní.

            0 0
            • lubos  

              Ano, ano mas pravdu, ponevaz, ja jsem u Bluru nevidel ten spodni kloub, nez se tady objevil ten detail. Ja to byl linej zjistovat, jelikoz se mi to zdalo obdobny.

              0 0
    • Pá-dlista1  

      A co si ho privezt z polska? Tam myslim celkem Dop.MOC dodrzujou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.