Zadny naboj diskovy Shimano XT vs. Author Industry

24 nepřečtených
  • koscj

    Ktory je lepsi? alebo mate nejaky iny navrh?

    XT je klasika, odolny, no nemam priemyselne loziska, zo u kotucovej brzdy nie je prave najidealnejsie.

    náboj zadní Author ACO-H04D-R 36: http://cyklojiricka.cz/show_book.php?…

    Som pocul dost chval na tie authoracke naboje a tie maju priemyselne loziska, takze sa teraz neviem rozhodnut. Doteraz som mal na Biku Shimano Dore, no po najazdeni 7600 km, uz je rozbite.

    Pripadne poradte nieco ine, ale v cenovej kategorii tychto dvoch nabojov.

    0 0
    • djano  

      Co tak pouzit vyhladavanie ? Pisal si (bikemagazin), ze ide o vydrz. Ak sa budes o ne starat, vydrzia obidva. Vyhladavanie ukaze, ze Author mava obcas problemy s orechom (aj mne tam obcas rachne, ale to je bike do prace a do sajrajtu, tak to prezijem). Ak si lenivy, zober Author, ale aj konusy na XT staci premazat 1–2× rocne. A je otazne, ci je u kotucovky idealnejsi konus s gulkami alebo zapuzdrene lozisko. To ak nie je kvalitne, chyti volu skor ako konus (a ten sa zriadi jednoduchsie a rychlejsie ako vymeni lozisko). Tip : kup si ten, co bude farebne ladit s rafikom alebo zadnou stavbou biku.

      0 0
    • MartinXC  

      Pokud plánuješ bláto-vodu-sračky, tak XT má lepší předpoklad vydržet z hlediska utěsnění. Taky dojem z nového bude za jízdy lepší u XT, průmysly potřebují pár desítek km na zaběhnutí. Pokud XT seženeš na 6šroubů, asi je to lepší volba. Počítej tak 2× ročně rozdělání a promazání na straně u kotouče, vazelína přece jen dostane tepelně víc zabrat. Další do výběru může být i DT Cerit/průmysly, Novatec, apod.

      0 0
      • Vilém  

        Ja bych zas rekl ze author je utesnenej lip.

        0 0
        • djano  

          tak ten bol dobry…

          0 0
          • TinkTink  

            Nebyl…jako clovek ktery ma zkusenosti s obouma souhlasim.

            0 0
            • djano  

              No to co ma Author ani velmi nepovazujem za tesnenie (mam 2 predne a 1 zadny, ale zatesnene je vsade az lozisko). XT nemam, ale mal som LX, system tesnenia je rovnaky – a funkcny

              0 0
              • Vilém  

                Osobne mam predni diskovy.Ten je zatesneny moc dobre.Cepicky maji O krouzky zevnitr i z venku,na ose i po obvodu.Co jsem zkoumal zadni,bylo to provedeno stejne.Jo,ten co mam je jeste ten starsi,ne ze soustruzenejma prirubama pro draty.

                0 0
                • djano  

                  Aj ja mam diskove, tesnenia su tam, ale na rozdiel od LX som nasiel pod tesnenim vodu – zadny naboj (tesnenie bez poskodenia). Viac ma ale hneva orech.

                  0 0
              • TinkTink  

                Zadni Shimano vyjma XTR – pod orechem – na vsech se tam dostane bordel – aspon u modelu 2003 a mladsich…utesneni s prominutim na hovno…musis to cistit aby jsito neznicil…

                0 0
      • brantec  

        taky se prave rozmyslim jestli XT disc predni nebo neco na prumyslech. Libil by se mně bud ten author (1100,–) nebo neco od DT swiss – poznam nejake rozdil mezi ceritem (1320,–) a onyxem (1580,–)? navic xt sem na srouby nejak nenasel:-/ jak je to s tim utesnenim, ktere vyrobce je ma vychytanejsi?

        0 0
        • MartinXC  

          XT pro srouby se delalo myslím do 2004, pak začali s centerlockem. Občas se ještě dá sehnat. Na předku Onyx jsem pár měsíců měl, nebyl s tím žádný problém, ani vodu jsem do něj nedostal (do zadní n. ano). Utěsnění fy Shimano (gumová manžeta) je taky docela slušné a léty prověřené. Na předek bych si dal Onyxe. Kombinaci Onyx-XT jezdí RomanH už skoro rok, možná se připojí se zkušeností.

          0 0
          • RomanH  

            Toz se ozyvam. Na predku mam ONYX Disc uz 2,5 roku (cca 11tkm). Zatim stale funguje (toci se hladce, nevydava zadne chrastive zvuky) bez jakekoliv udrzby. Kdyz jej ale porovnam s konusovou LX nabou, kterou jsem mel pred tim, tak ta se tocila kapanek hladceji (po 13tkm odesli konusy). Zadni XT naboj mam rok (4tkm). Dlouho jsem spekuloval mezi nim a ONYXEM, ale to XT ma lepe utesneny orech (na ONYX si zde dost lidi stezovalo). Jako minus bych videl vahu (431g bez upinaku). Konus obecne nepovazuji za problem (na starem biku mam na zadni LX nabe 25tkm a jen 1× za tu dobu jsem je cistil a serizoval. Navic mi prijde, ze dobre serizeny konus se toci lehceji nez prumyslove lozisko.

            Ted na SporLifu jsem si zkusil zatoci nekterymi zapletenymi koly od Mavicu – prekvapil me krasne lehky chod i u obycejnych CrossRidu za 5tkc, tak bych dneska mozna uvazoval i o nich.

            Ad nakup zadni XT naby se srouby – http://www.koloshop.cz/index.php?…

            0 0
            • MartinXC  

              Ten hladký chod u konusů je fakt – vůle v ložisku máš ve svých rukou, na rozdíl od průmyslů, které se jednak musí zaběhnout, a jejich chod závisí od kvality ložisek (povrch.drsnost, tvrdost, výrobní tolerance).

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Kdezto u konusu tyhle vlastnosti v pohode ovlivnis… cim presne?

                0 0
              • Vilém  

                Loziska se vyrabeji v nekolika tolerancnich radach,staci si jen vybrat.Navic jsou i ve verzi se snizenym trenim.

                0 0
            • brantec  

              toz diky za nazory:) pujdu do toho onyxe, kotoucovku dozadu zatim nemam v planu (cti nejsou na ni penize:-) takze zadni naboj ztim neresim, ale i tak je dobry o tomhle threadu vedet..v lete si to dohledam:-P

              0 0
        • K2  

          Na předním náboji toho není moc co skazit, u zadního je z mého pohledu nejsalbším čánkem ořech. Vybíral jsem taky cca před rokem a nakonec šel do Authora v předu i zadu (váha, cena jsou bezkonkurenční) u předního žádný problém, u zadního jsem jednou nechal vyčistit a namazat ořech. Šel bych do nich znova

          0 0
    • Verte  

      Koupil bych Autora. Když by se Ti tam dostala teoreticky voda tak vyměníš ložiska za 60 kaček. U konusů ti vyrezne konus. To je výhoda průmyslů. Jinak zase pokud je náboj limitován životností ořechu, je na úvahu, zda kupovat ty průmysly…

      0 0
    • rb  

      Sem teď koupil dopředu XSIV light a dozadu chystám ten samý,ale co snesou to nevím.....

      0 0
    • McBlacky  

      nevím jak je na tom author, ale XT není moc dobře utěsněný viz fotka v komponenty…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.