• BB

Stal jsem se poprve stastnym majitelem retezu SRAM a docela se mi libi system rychlospojky. Ale mam problem v tom, ze se spatne rozepina. Obcas okamzite a nekdy to morduju 5 minut. Nemuzu prijit na nejaky system. Mate na to nejakou fintu, nebo jsem opravdu tak nesikovny, dik.

0 0
    • mastihuba  

musíš ji napřed zmáčknout k sobě a pak teprv rozpojovat.

0 0
      • BB  

to vis, ze se to tak snazim delat, ale kdyz to mackam k sobe, tak osy rychlospojky zustavaji zakousnuty v puvodni pozici.

0 0
        •  

ze zacatku to jde vazne dost ztuha, zkus ten retez taky pri rozpojovani prohybat do stran

0 0
        • mastihuba  

cvičení dělá mistra :))

0 0
        • rarášek1  

Udělej si ze staré špice takové „C“ které zahákneš do čepů řetězu tak, aby se ti udělalo očko z párti článků. Uprostřed toho očka by měla být spojka. Pak už jen zatlačit proti sobě a mělo by to povolit.

0 0
        • Jogador  

Když to bereš kleštěma, tak pamatuj, ře musíš brát jen půlky do kleští, jinak by neměla kam vyjet. Jinak rychlospojky používám i na shimano řetězi a vpoho…

0 0
    • grafik  

cvicit, cvicit a cvicit – v zacatcich sem mel taky velke problemy. Na spravny grif prijdes nejlip sam :)

0 0
    • Mamut  

Plochy (strany) spojky zmacknut k sebe a az potom posuvat voci sebe. Ked sa pohras s rozpojenou v ruke, tak na to pridees sam.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Využij do 23.11. na mtbiker.cz