• Troll

    Mam novou vidli RS Duke SL, najeto cca 500km/50hod. Manual rika, ze by se mel celkem po par hodinach menit olej a kde co. Clovek, ktery mi ji prodal a montoval se k tomu stavi, jako ze udrzba netreba, ze dokud to bude jezdit a nepotece, nic by s tim nedelal. Cili v zasade dva extremni nazory: vyrobce X servisak z maleho obchudku.

    Jake mate zkusenosti vy? Nekdo mi uz radil prvni servis drive, po „zajeti“, dalsi 1× za sezonu (najedu 1500–2000km, hlavne v terenu). Ale zase nerad bych skoncil tak, ze skvele chodici vidli dam preventivne do servisu a ten clovek to dojebe.:-(

    Jestli nakonec neni spravny pristup dokud to jezdi, nesahat na to. Ale ta vidle me stala tolik, ze bych ji docela klidne i hyckal… Ale zase ne tak, abych kazdy mesic mel kolo na 2 dny v servisu kvuli vymene oleje. (nehlede na penize)

    Poradite mi nekdo opravdu dobry servis v Praze, kde by mi poradili nebo to alespon dobre udelali? Kdyz s tim pujdu je Sterbovi, tak se nejspis dozvim, ze bych tam mel jezdit po 25hod na kole a zaplatit jim Xset KC za servis.:-(

    0 0
    • vlk  

      Olej si měň sám a máš to.Jinak já měním asi 1× za rok.Mám duke-u-turn.A pak bych spravoval, jen když bude nějaký problém.Sem tam otřu nohy vidle a těsnící kroužky namažu silikonovým olejem.To je vše

      0 0
    • jecnak  

      Prvne by se mel udelat servis driv (rekl bych tak po 1000km az se zajede), ale pak uz jednou za sezonu (po sezone). Tim servis myslim vycisteni a vymenu oleje. Vse ostani menit jen kdyz to chcipne. Olej nekupuj origos, ale kup si olej do vidlice do motorky o stejne viskozite, nejlepe plnou syntetiku.

      Co se tyce servisu, pokud si poridis kleste na segrovky a olej, tak to zvladnes doma v garazi. Staci si stahnou navod, kde to je pekne rozkresnleny a popsany.

      0 0
    • Martyss  

      Mám tu samou vidli. Asi po 1000 km v polovině sezóny jsem jí nechal rozebrat a ve spodních nohách byl ok. Ale je pravda, že já jezdím hlavně za sucha a po každé jízdě poctivě otírám nohy. Osobně jsem toho názoru, že výrobce má tenhle interval pro opravdu náročné podmínky. Čili pokud jezdíš víc, tak jí můžeš pro sichr nechat rozebrat dvakrát ročně a ozkoušet, jak budou vypadat náplně. Budu dávat vidli do servisu až cca v listopadu, takže pakti mohu dát info. btw Nemá v Praze zastoupení Žitný? Je to oficiální dovozce.

      0 0
      • Troll  

        Kolo mam na chate, coz je skutecne drevena chata s hlinenym sklepem. Cokoli rozebirat muzu venku na travniku – coz se mi na podzim na zaver sezony delat nechce.:-( Radeji to necham odbornikum, nejsem servisak. Radeji se pojedu na 2hod projet, nez bych je stravil s naradim v ruce.

        Mel jsem pocit, ze vymena oleje znamena i nejake meneni tesneni apod. No, asi to tedy necham udelat letos na podzim a pak 1× za sezonu. A ted jeste typ kde? Mam to kousek ke Sterbovi, ale spis uprednostnuji nejaky mensi sikovny servis, kde muzu dat rec s tim, kdo se mi o kolo stara.

        0 0
        • jjirka  

          Praha 4 ulice Lounských je tam Dan Boubín – podle mně vyhlášený mechanik na vidlice RS a máš to tam taky kousek

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.