• K2

    Poraďte co je dobré pro výživu kloubů a chrupavek. Nemám zásadní problém, ale sem tam se ozvou, tak bych to chtěl něčím přimazat. Co používáte, nebo jste použili? Jaké byly zkušenosti, případně co vám doporučili doktoři? Díky za info

    0 0
    •  

      no chutní jsou medvídci z želatiny a obecně věci z želatiny, pak sem zkoušel geladrink, ale účinnek nevím nevím, kamarád říkal že jeho otec měl problémy, používal tyhle růný preparáty a jako jedinej účinnek byl růst vlasů.

      0 0
      • biker007  

        ja zas slysel ze udajne pomaha tlacenka nebo sulc. nebo taky chrupavky(zvireci, ne lidsky :) ).

        0 0
        •  

          jj to taky v tlačence a sulcu se ti jako pojivo taky tvoří něco na způsob želatiny

          0 0
        • 4fitness  

          Haribo medvídci jsou na ***. Je to želatina tak z 1% a zbytek je voda atd.

          Měl jsem problémy také. Dá se jim předcházet správným strečingem.

          Stravou se to dá řešit – prevence – vařeným kolenem vepřovým a pod. Tlačenka je taky samá voda.

          1.Kloubní přípravky: Účinkují, ale nespasí. Nejlepší je Ortoprim, ale v lékárně nekoupíš – musíš objednat. Nejlepší je svou silou a poměrem cena/účinek. Ostatní je dost zlodějina.

          2. alternativa: Vyrábím taky Kloubní přípravek. Poměr cena/účinek je ještě lepší. Nebo něco od nás namíchat na přání třeba hydrolyzovaný kolagen, Glukosaminhydrochlo­rid. www.4fitness.cz

          PS: při zranění brát tak 2násobné dávky. Říkají ortopedi.

          0 0
          • VW  

            Potvrzuju, že z komponent na 4Fitness se dá namíchat daleko lepší přípravek než cokoliv co je na trhu. Když se člověk podívá třeba na složení Geladrinku, tak kolagenu tam opravdu moc není (pár gramů na den), jinak jen šidítka snižující bolesti a záněty které když se přestanou brát, tak se to za 14 dni vrátí. To je na nic, protože kolagen jde dost i do nehtů a vlasů, část se vyloučí, takže jestli něco zbude na klouby, tak možná ani ne gram na den. Zkoušeli jsme (včetně rodičů kteří mají hodně velké problémy snad se všemi klouby) drastickou kůru, kdy se na den dá směs limitní Chondro + Gluko + MSM + 20g hydrol. kolagenu + trojkombinace Vápník+Hořčík+Fos­for, nadlimitní množství vitaminu C a doplní se to několika lžícemi ztuhlého odvaru z prasečích nožek (další kolagen trochu jiného typu a skoro zadarmo, jen to není zrovna chuťově jako gumovej medvídek ;o). Rozděleno do 3 dávek (ráno, poledne, večer). Výsledky to mělo fakt znatelný. Už po první dvouměsíční kůře byla i s odstupem času polovina původně bolestivých kloubů ve znatelné lepším stavu, nebo dokonce v uplném klidu. Po další kůře zase o chlup lepší, ale jde to pomalu (u důchodců obzvlášť). Nejrychleji to zabírá na menší klouby.

            0 0
      • lubos  

        Tez jsem mel dojem, ze kdyz jsem bral geladrink nebo gelacys, ze mi vic rostli nechty. Ale to je tam jako ucinek taky napsano, myslim.

        0 0
      • skorpion  

        tvl vlasy by som potreboval. Zajtra kupujem vagon gumovych medvedikov :)

        0 0
    • Luke  

      taky jsem zkousel geladrink, ale subjektivni vysledek zadny. rekl bych vyhozene prachy. ted zkousim medvidky…uvidime za par mesicu :-)

      0 0
      • lubos  

        Zas jsem cetl vyjadreni nejakeho znameho ceskeho cyklistu (uz v sportovnim duchodu) , ze neco obdobnyho pravidelne uziva, a kdyz pozdeji to vysadil, ozvalo se mu hned koleno. Asi to efekt bude mit, ale mozna je to znatelne poznat az ve fazi, kdy je to dost spatne.

        0 0
        • RomanH  

          Jo, ale ten cyklista je dealerem Gelmodelu :o)) Ale jinak, ciste subjektivne, mi prijde, ze mi gelmodel pomaha (na rozdil od jinych – geladrinku, zelatiny…)

          0 0
          • kovar  

            A co obsahuje za ucinne latky onen Gelmodel? Ma glukosamin, chondroitin a „methylsulfonyl­methan“? (strasny nazev, jako chemikovi se mi to uplne prici v hube). Se jen tak ptam, jestli ty tri mnou jmenovane chemikalie pomahaji, to teda nevim:-)

            0 0
            • RomanH  

              Ja vim, mluvil jsem i na toto tema i se znamym doktorem, ktery tvrdi, ze vse je pouze byznys a nafoukla bublina – uz se pry staci zamyslet nad tim, ze nejvice penez v TV reklame je prave na vitaminy a prostredky pro vyzivu. Ale kdyz mi pred dvema roky prochladly kolena v Alpach a dalsi mesic doma porad bolely, zkousel jsem ruzne prostredky, mimo jine i ten gelmodel – a po dvou flaskach byl klid. Muze to byt zhoda nahod (pretrenovani, zima…), ale od te doby, kdyz me zacnou bolet kolena, koupim si flasku gelmodelu, dam si lecebnou davku (1× za rok – ruzne obdobi) a bolest prejde.

              0 0
              • RomanH  

                Jo, a jeste mi moc chutna tlacenka :o))

                0 0
                • kroska5  

                  Taky raději tu tlačenku, na kyčle povidla a celkově vitamíny a minerály přírodně… Můj nejoblíběnější ionťák je pivo a lék klobása s křenem a kvalitní slivovice :-)

                  0 0
              • lubos  

                Jo, je to bublina, byznys atd. A je to taky predrazeny jako prase. Ale funkcni zaklad imho zustava.

                0 0
            • kungpao  

              Ahoj, robím v podniku ktorý takéto „svinstvá“ vyrába a vedz že či ti to zaučinkuje alebo nie je individuálna záležitos?, každý organizmus (aj orgazmus) je iný a inak reaguje na rozne chemikálie. Preto treba skúsi? to čo danému človeku vyhovuje, niekto si dá Gelmodel a funguje, iný potrebuje želatínu v najčistejšej forme (huspenina – vývar z kostí) atď. A ak si myslíš že je to bublina, tak sa choď pozrie? do nejakého rekonvalenscenčného centra na ľudí, ktorí majú vážne problémy (napr. úplne zničená chrupavka, atď a pochopíš že kecy tvojho kamaráta boli dané síce s dobrou snahou, ale od pravdy majú ďaleko.

              0 0
              • scret  

                Souhlasim s tim, ze kazdej jsme jinej a kazdy telo na ruzny veci zareaguje jinak. Ale jak muzes treba vedet, ze ty „svinstva“ nejsou jenom PLACEBO? A to, ze je to dneska s ruznejma doplnkama tezkej byznys nejde poprit.

                0 0
                • kungpao  

                  Sorry za omeškanie, bol som na služobke. Odpoviem otázkou – Keď máš 37.5 teplotu a dáš si acylpirín, ako vieš že si telo neodrbal a nie je to len placebo efekt? Tie „svinstva“, ako som nazval som myslel práve pozitívne, nakoľko si veľa ľudí myslí, že je to len chémia, ale keby poznali medicínske alebo aspoň teoretické hľadisko použitia, tak by hovorili inde. To by sme potom sklzli do úrovne takej, že povieme : všetky lieky sú chémia, všetko je placebo a všetci sa snažia z nás vytrieska? prachy. Myslel som si to aj ja, ale keď som videl na vlastné oči dopisy od pacientov a štatistiky, hovoril som inak. BTW, cyklisti majú úplne inú kategorizáciu z pohľadu farmaceutiky, síce neubližujú klbom až tak ako iní, ale dlhodobé posobenie zá?aže a malá zá?až v "bežnom " živote im tiež na životnosti nepridáva.

                  0 0
                  • K2  

                    A jakoupak dobrotu u vás vyrábíte, že vám lidé píšou děkovné dopisy. Co to obsahuje a doporučil by jsi to sám za sebe?

                    0 0
                  • scret  

                    Taky se omlouvam za pozdejsi odpoved. No ja si nemyslim, ze je to jen sama „chemie“. A nejsem ani zastance nazoru, ze chemie je shit. Dal, verim tomu a vim to i z meho okoli, ze nekomu tyhle kloubni preparaty pomuzou a nekomu zase vubec, hmmm. Nevim co mas za skolu, ale nas ve „farmacce“ na skole ucily, ze o nekterych lecich ani doktori nevedi, ze to jsou vlastne placeba, ze to vedi pouze vedatori, ktery ten dany lek vynalezaji.
                    Nevim, jestli jsi me dobre pochopil, ale nemyslel jsem to tak, ze vlastne platime nehorazny prachy za neco co tam neni. Vzdyt prave i placebo pomaha, takze teoreticky je to po urcity strance taky lek. Ale pouze jsem konstatoval, ze je to dneska velkej byznys, at uz jde o placebo nebo ne. Tot vse.

                    0 0
                    • kungpao  

                      Pre K2 – robíme zdravotné doplnky, značku ti nepoviem, čo ak tu surfuje aj nejaký šéf a zistí, že som na sajte a nefachčím. Pre screta – nerobím na vývoji a nemožem sa porovnáva? s tvojim farmaceutickým vzdelaním, len tvrdím to, že som zmenil názor po tom, čo som videl jednoznačné dokazy o tom, že to funguje. O tom, že u každého to pochybujem, ale moji kamaráti, ktorí jazdia žiletku závodne a sú poverne častými návštevníkmi u športových doktoroch a špecialistov na kostru a kåby ( a to pomerne renomovaných na slovenské pomery) tvrdia, že každý si musí odskúša? to čo mu funguje a musí pozna? svoje hranice čo ten liek dokáže urobi? alebo nie. ?ažko totiž úplne poškodený kåb vyliečiš niečím, čo je doporučené pre ľudí, ktorých sem-tam pobolieva kåb. Mimochodom ešte pre K2 – v prípade , že by ma kåby bolievali – určite by som naše výrobky skúsil. Videl som výrobu a výskum a nemám dovod nedoverova? rokmi osvečeným výrobkom a predajným štatistikám. Placebo je možné u v niekoľkých prípadoch, pochybujem však, že v takom obrovskom množstve.

                      0 0
    • te-pe  

      Zkousel jsem více preparárů, teď užívám Chondrosulf, ale ten je jen na předpis, ale vyhovuje mi, že je v tabletách. Pokud máš problémy trvalejšího charakteru jako já, tak určitě užívat (cokoliv).

      0 0
      • rodaballo  

        Ja pouzivam GS Condro 400 a dle meho nazoru funguje.Denne beham, mel jsem problem s obema koleny ve kterych me bolestive pichalo.I prestoze ortoped rikal,ze to skoro zadny ucinek nema a jsou jenom pretazene z treninku, po aplikaci jsem byl cca. po 14 dnech v pohode. Nechci to vychvalovat, mozna je to psychicka zalezitost, ale me to pomohlo.

        0 0
    • Psychlon  

      Geladrink a podobné podrzřele levné nesmysly jsou nanic z jednoduchého důvodu – jsou nekvalitní. Když koupit něco na klouby, tak a? je to něco pořádného např. GS Condro, Gelactiv nebo Proenzi. Já osobně beru 3 týden Gelactiv a opravdu to funguje, kolena přestávají pomalu bolet, stejně tak lokty. Tyto 3 přípravky jsou nejkvalitnější, obsahují taky narozdíl od ostatních MSM. Želatina už je opravdu minulost. Gelactiv je teď navíc v akci – k 60 tab. je 30 zdarma.

      0 0
      • lubos  

        Co je MSM ? Pomaha to na chrupavku ?

        0 0
        • Venda  

          MSM je protizánětlivá složka, takže pro někoho kdo chce jen preventivně „přimazat“ složka naprosto zbytečná.

          0 0
          • Senoy  

            Nutno podotknout, že zatím jsou účinky MSM (methylsuipho­nylmethane) klinicky neprokázané. Pamatuji, že dříve se této sloučeniny přisuoval prokrvující účinek. Uvidíme časem, co vlastně to dělá :-)

            0 0
      • kovar  

        O.K. ale GelAktiv me trochu nastval, balamucenim nepozorneho spotrebitele – si tam napisou: denni davka chondroitin sulfat komplex 1200mg. Si rikam parada, to si radeji koupim toto, nez konkurencni o stovku drazsi Proenzi nebo ProFitness. Doma se podivam poradne a vidim chondroitin sulfat komlpex 1200mg – z toho 825mg CaCO3, 300mg kolagen hydrolyzat. a 75 mg chondroitin sulfat. DObre smecko na lidi,jsem si toho zprvu nevsiml. CaCO3 a k.hydrolyzat je naprosto neucinný balast:-) Takze uz dlabu na Gelaktiv a radeji ty dalsi jmenovane, ktere konkretne toho chondroitinu maji PODSTATNE vice (asi 8 krat vice), teda nevim, na obalu to pisou, takze vlastne nevim vubec nic, nebot jim neverim, ani jednomu, takze bohuzel s placebem nemohu pocitat. ch jo.

        0 0
        • lubos  

          Hezky .. :(, cili jedine co ma smysl je ten chondroitin sulfat ?

          0 0
          • kovar  

            no to nevim

            0 0
            • pivař  

              ortoped mi přímo doporučil glukosamin sulfát, kvůli přetěžovaný chrupavce křivou čéškou. A světe, div se, ono to fuguje (i s růstem nehtů). Rovnou mi řekl, že si ho mám najít tam, kde vyjde levněji. Tak jím cca 500mg denně.

              0 0
              • lubos  

                jak se ten problem co mas/mel projevuje ?

                0 0
                • pivař  

                  při zátěži cítím takový pnutí v koleni, ale v poho se to nechá vydržet. Ale od druhýho dne nemůžu chodit hlavně do schodů. Když tahle bolest ustupovala tak 3 tejdny, tak jsem se donutil jít k doktoru, protože to už na nějaký ježdění fakt nebylo. Teď mám problém tak jeden den v měsíci.

                  0 0
                  • Luke  

                    a co teda konkrétně baštíš?

                    0 0
                    • Man  

                      no to by aj mna zaujimalo. kopes to na zahrade alebo to kupujes pod nejakym nazvom v lekarni?

                      0 0
                      • pivař  

                        Jsou to flaštičky SWISS (dělají i jiný sračky). V nich to vyšlo nejlevnějc. 90 tablet po 500mg asi za 350kč – bohužel pivo glukosamin neobsahuje

                        0 0
              • PeBla  

                to s tou čé¹kou mám asi taky. Loni v červnu mě začalo pnout a píchat na vrcholu čé¹ky, tak jsem omezil jeľdění. po měsíci jsem ¹el hrát basket a beach, nebolelo to, ale jakmile jsem sedl na kolo tak to bylo ¹patný. Od října nedělám nic, kaľdej doktor říká něco jinýho, bud čé¹ka, vazy nebo natrľená ¹lacha. ¨Doktoři se shodli pouze na tom, ľe se to léčí 3–12 měsíců. Beru Condrosulf a nějak zatím nic.:-((

                0 0
                • lubos  

                  A co spatnej posed, spatne tretry a tak ?

                  0 0
                  • PePu  

                    Myslim,ze to by mohlo pomoci.Aspon me ano-mam pry poskozenou chrupavku pod ceskou.Vymenil jsem tretry, pedaly a sedlo posunul vys. Take jsem zmenil styl slapani-ted jezdim lehci prevody vetsi kadenci a fakt to pomohlo. Jde o to, aby nebyla noha v koleni pri zatezi „moc“ ohnuta = sedlo co nejvyse.

                    0 0
                    • vojta  

                      Jaky vliv ma vymena treter a pedalu ? Uvazuju, ze vymenim klipsny za SPD, ale mam taky problemy s koleny a nerad bych si je zdevastoval vic, nez je mam ted.

                      0 0
                      • lubos  

                        Ja mel tez problemy s koleny, zral jsem Gelacys, pak se to srovnalo. Jenomze si ted neumim vzpomenout, jestli jsem ty problemy mel s klipsnemi a pak pri SPD uz ne, nebo s SPD :(

                        0 0
                      • PePu  

                        Ja presel z treter el moro na Spec. Mountain Comp a z pedalu Author A02 na Time Atac. Timy maji vetsi moznost pohybu nohy v pedalu=mensi tlaky na koleno (resp.da se lepe najit vhodna poloha).Tretry jsem menil kvuli podrazce-el moro maji „moc mekkou“. Trochu jsem to tu diskutoval drive (myslim, ze nazev byl „Koleno“).

                        0 0
      • djano  

        GS Condro a podobne nie su iba vyziva, ale aj liecia. Takze by som nepisal ze su nekvalitne, len nie su pre liecbu urcene – mozno este ako podporny prostriedok pri liecbe. Co sa tyka vyzivovych doplnkov, uzival som Gelart Plus po neprijemnom pade na koleno (dost rozbite). Bol som milo prekvapeny, pomohlo to. Tak si raz rocne dam jednu davku, skor ako prevenciu.

        0 0
    • McBlacky  

      já si dávám Gelatina plus, teď naštěstí spíš preventivně, hlavně jsem to baštil před dlouhýma trekama v horách s těžkým batohem, tam dostávaj kyčle, kolena a kotníky v sestupech hrozně

      0 0
    • hYs  

      Dva roky beru vyrobky od Swiss (na klouby maji v nabidce tri, kazdej po tri mesice, dalsi 3 mesice neberu zadny). Dal beru mineraly vapnik+horcik+zinek (walmark) 1–2 tablety denne (podle zateze apod). Rek bych ze u mne maji vetsi efekt ty mineraly, ale kdo vi. Rocne to vyjde tak na 2200, neni to zrovna malo :(

      0 0
      • te-pe  

        Nemáš nějaký přesnější označení těch přípravků?

        0 0
      • Maara  

        Mě pomoh tenhle Swiss (myslim, že je to dělaný ze žraločích chrupavek, který by měly bejt pro výživu nejlepší, ale nevim to jistě). Jezdím už od mala na lyže každou zimu každej víkend. Míval jsem s kolenama dost problémy a právě z lyží mi dost kolena bolely, vždycky tak dva dny jsem nemoh chodit po schodech. U doktora mi řekli, že mám obroušený chrupavky v kolenou. Zkoušel jsem všechno možný, krátkodobě mi pomáhalo ozařování (myslim že Biotron). Pak jsem začal brát ten Swiss (nevim jak se to přesně jmenuje) a dost mi to pomohlo.

        0 0
    • smirek  

      S tim Gel Activem jsem take sednul na lep / lekarnici/, ze je tam 400mg chronitin sulfatu, ale vse je jinak jen 75mg :-(. Mne doktor doporucil flexodon A kde je toho chr.s. 200mg/1tab. 370Kc za 60. Je nekdo lekar, aby osvetlil, co je klicove v tech preparatech? Glukosamin nebo chondritin?

      0 0
      • smirek  

        Sorry spravne chondroitin :-)

        0 0
      • Tomus  

        Tady jsem nasel stranku kde je to celkem slusne rozebrany: http://www.tps.wz.cz/klouby.htm

        0 0
      • muff  

        Všechny tyhle sr… nemají jiný efekt než placebový.Kloubní chrupavka je tkáň,kt. má jen nepatrnou regenerační schopnost /a i to málo co tam dokáže zregenerovat je funkčně méněcenná hyalinní chrupavka/.

        0 0
        • RomanH  

          Presne tohle rikal i jeden (pry velmi dobry) ortoped z Brna memu kamaradovi. Ma pry jezdit frekvencne a nepremahat bolest. Chrupavka pry roste jen v ranem veku, pak uz je vse zbytecne. At je to jak chce, mne se opravdu zdalo, ze mi gelmodel zabiral (kdyby to bylo placebo, tak proc se mi to nezdalo u jineho vyrobku – ale i kdyby, hlavne ze koleno neboli). U me to ale bude spis revmatem – prochladl jsem pred dvema lety v Alpach a od te doby poznam na kolenech zmenu pocasi. Sice si na revma pripadam mlady, ale co naplat.

          0 0
          • Nodar  

            to není placebo, řada z těch preparátů obsahuje látky potlačující záněty a bolest. Používal jsem to před tůrama do hor, den předem a kolena byly skoro jako nové … jenže ze dne na den takové zlepšení? Tak rychle žádná chrupavka nedoroste. Takže já jsem skeptický ke schopnosti opravovat vyběhané klouby, ale jako oblbovák to funguje (asi ale za cenu, že ty kolena o to dříve dorasuju)

            0 0
        • lubos  

          Vzdyt to ale vubec nemusi pusobit na chrupavku ale neco kolem ni. Treba zlepsi mazani :)

          0 0
    • la-da  

      Když jsem si zmrvil koleno tak mi doktor předepsal při rehabilitaci Mobilin a vypadalo to že pomáhá.Kromě toho jsem na něj v životě neviděl žádnou reklamu :-).

      0 0
    • j-c  

      Nejvic se mne osvedcil Colafit.. Sice vcelku drahy, ale to jsou skoro vsechny tyto pripravky na klouby..

      0 0
    • lutte\'  

      Ahoj , mám problémy s bolestí kolen , hlavně levého… Uvažuji tedy o nějaký kloubní výživě , protože nic takovýho nejim.. kolena mě bolí hlavně po dlouhym švihu , třeba 70km , nebo když mi trochu prochladne. Doporučili by ste mi něco ? Jinak vozim normál pedály , ne SPD.

      0 0
    • laufdeck  

      Ahojj jako že ja hokejista a tak mam problemy z koleny tak minule leto na zapase se mi podařilo si koleno přetočit tim doslo k naprasknuti vnitřniho menisku … po vyšetřeni u doktora vytažení vody z kolene atd… muj ortoped konstatoval že se to zahoji .. na muj dotaz jestli mam uživat nejaky latky na klouby a tak konstatoval „CITUJI“: NA JAKYKOLIV GS KONDRA A JINE PTAKOVYNY SE VYKAŠLETE JE TO UPLNĚ K HOVNU AKORAT TAHAJI Z LIDI PENIZE A UCINEK TOHOTO „LEKU“ MINIMALNI …KUPTE SI 3X TEJDNE PITLIK MEDVIDKU HARIBO NEBO NEJAKYCH TAKOVYDLECH ŽELATINOVYCH BOMBONU A POMUŽE VAM TO VIC NEŽ JAKEKOLIV KAPSLE ZA 700,–… problemy z kolenem sou uplne minimalni a na rentgenu neni naprasknuti už ani skoro vidět

      0 0
      • Venda  

        Prasklej menisk se nikdy přece nezahojí, ne? To není kost, ten protě nesrůstá. Nebo se mýlím?

        0 0
        • kovar  

          nezahojí. Někdy jde sešít, někdy jde vytáhnou úlomek, někdy se to nechá tak, jak to je. Odstranění celého menisku vede k brzké artróze. V každém případě koleno nikdy už nebude tak dobré jako předtím – takové mám info.

          0 0
      • pos3k  

        dnes aby clovek tu zelatinu v medvidkach dohledal :)..propos 3× tydne balicek medu a jinych gumozviratek neni zrovna nejlevnejsi „lecba“..pochutnani to jo …asi tak tyden :)

        0 0
    • OCG  

      Malinko to tu oživím: právě jsem se vrátil z ortopedie, diagnóza přetrhlý přední křížový vaz, natrhlý meniskus (obojí dříve), nově utrhlý další kousek menisku a s tím vším související počáteční artróza LKK. Trochu děs. Mám jíst nějaké chondroprotektiva, ale netuším, co vybrat. Pročítal jsem tento příspěvek, spoustu doporučení, která se navzájem popírají. Asi se nedá najít přípravek, který účinkuje stoprocentně na všechny, ale není tu náhodou někdo, kdo má nějaké ověřené účinky určitého přípravku (kupř. RTG nebo tak něco?) Díky moc všem. Jo, btw. na fotbal a basket můžu zapomenout, kolo vysloveně doporučeno :o)

      0 0
      • pos3k  

        dost lidi si tu vice nez kloubomazadla pochvalilo enzymoterapii ala Wobenzym a Phlogenzym

        nejpropracovanejsi PR vysledky ma barnys :)

        0 0
    • Lucke  

      Zdravim, mam hodne problemu s klouby a kdyz to tak vezmu tak se vsim, ano moc problemu kdyz prihledneme na muj vek. Ale zacal jsem ted nedavno jist Proenzi 3 a jim gumove medvidky. Tak uvidime co to udela.

      0 0
    • Marky  

      My s drahou polovičkou používáme FLEXIT. Mé polovičce to doporučila sportovní doktorka. A je fak, že mne kolena ani jeho nebolí. A je to levnější než ty patáky z reklam.

      0 0
    • petris  

      Jelikož jsem jednu dobu hodně zatěžoval kolena, měl jsem s tím problémy,..jednu dobu jsem používal GS CondroForte a pomohlo to, za 2měsíce pohodička, ale je to spíše pro starší, jelikož to obsahuje nějaké látky více a mladé tělo to nepotřebuje v takovém množství,..no a podruhé mi v lékárně a i ortoped doporučili COLAFIT (vypadá to jako takové pěnové čtverečky) v návodu je napsáno 1× denně, ale to moc nepomáhalo, tak jsem dával 2× denně a za měsíc pohodička, měl jsem nedostatek maziva v koleni, tak jsem cítil každé mírné šoupání o sebe a celkem to i bolí :-)no a od té doby vím, že mi ten COLAFIT pomohl, jinak by mě ortoped stříkl injekcí mazivo do kolene a to bych se asi pak zjančil :-)

      0 0
    • Pavouk88  

      Oživíme mrtvolu, přítelkně (doktorka) má problémy s klouby a užívá Condrosulf, je to jediný oficiální condroprotectivo v Čechách ne jako gskonra, geladrinky, proenzi … Nic mě soustavně nebolelo, ale občas mě někde píchlo něco pobolívalo a ted´ bych řekl že je to lepší ( po pár týdnech ) a uvidíme jak bude dál. Zatím doporučuji NEJSEM DEALER :D

      0 0
      • TeryPV  

        ja se s ozivovanim pridam:-) Osobne pouzivam nejaky Buyflex a pomaha mi, jiz nemam bolesti jako driv, ale asi bych snesl neco silnejsiho:-)

        0 0
        • VzB  

          osobně (a hafo lidí v mém okolí) používám(e) Alavis triple blend – kloubní výživa pro koně. stojí půlku co lidská, obsahuje stejné věci a opravdu funguje.

          0 0
      • antt  

        že by bylo gs jen placebo? Tak modrá barva pilulí by tomu i seděla, ale pár měsíců užívání a mám klid už rok a to mi to doporučil doktor, který říkál, že to budu muset jíst pořád, aby to mělo nějaký účinek (artroza v plenkách)

        0 0
    • Kiki774  

      Mě na klouby nejvíc pomáhá Enzycol žádný z jiných doporučovaných přípravků neměl takový efekt to strong na krabičce asi myslí vážně :D

      0 0
    • Kiki774  

      Mě poradili Geladrink. Je fakt účinný. Navíc český výrobek a ani ta cena není zas tak strašná. Když pominu to, kolik jsem zkoušela mastí a jiných doplňků stravy a s kolenem to nedělalo nic je geladrink fakt pecka.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak pro tebe určitě…a co pro lidi? :-)

        0 0
        • Yura  

          A ty mas ty klouby z jiného materialu nez kun, ze by ti nevyhovovalo slozeni glukosamin, chondroitin, MSM? Tak muzes si koupit kloubni vyzivu pro blbce třeba GS condro to je pravda. Je fakt, ze lidi tam asi potrebujou nejaky Ecka, plnidla, protispekave latky a jiné hovadiny, které tam konum nedavaji. Taky je chondroitin a MSM asi zbytecny, tak ho do toho CS condro ani vůbec nedavaji a projistotu posranych 180 tablet stoji asi 5× tolik nez 700g pixla od alavisu, ale neber to, prece to je primo pro lidi ne? :DDD

          0 0
          • Smazaný účet  

            a maso žereš? ;-)

            0 0
          • Danikklotz  

            Nějak nerozumím, proč by měla být tahle výživa pro blbce…Co třeba Colafit, Kamzík, Proenzi 3+ nebo Comfort..:) taky pro blbce? vysvětli prosím…

            Proč je chondroitin a MSM důležitý? kolik bylo na kombinaci GS+CHS+MSM uděláno klinických studií a kolik jen na glukosamin sulfát… nějak se zdá, že je pán proti jednomu výrobci zaujat, ne? (a než začneš googlit, tak jo dělám pro GS :) Nebudu condro tady vehementně obhajovat, akždý ať vyzkouší a uvidí, co mu bude fungovat, ale ideální je vědět o problematice více než takhle střílet od boku…:)

            0 0
            • blaf  

              alavis funguje taky a je levnejsi

              0 0
              • Danikklotz  

                no vidíš,to je super… mě fungovalo Condro a jiným kolageny a jiným Geladrink…bohužel mi taky zhoršilo astma, což je kontraindikace Glukosamin sulfátu u některých astmatiků :(

                0 0
            • Yura  

              Rekni mi jeden důvod proc koupit GS a ne ten Alavis? GS je drazsi a ještě obsahuje pouze glukosamin. Clovek plati jen tu reklamu. Na webu 4fitness.cz si clovek muze koupit glukosaminu po kýblech a vyjde ho to na zlomek ceny nakapslovaneho glukosaminu od GS.

              0 0
              • Danikklotz  

                to já neříkám, že Alavis je špatně, když vám funguje, tak ho kupujte…Já jen říkám, že tvrdíš, že tělo potřebuje ChS a MSM a já říkám, že žádný lék tuto kombinaci nemá, nebyly na to žádné klinické studie, že tato kombinace pomáhá (což na samotný GS či CHS jsou – viz Condrosulf či Dona – oba léky – pouze s 1 účinnou látkou).

                Takže nic podloženého nemáš, jen empiricky – což je OK, ale nikde není psaný, že ti nepomáhá jen ten GS nebo jen ten ChS, takže přístupem čim víc proužek, tím víc Adihash…

                0 0
      • Ondry  

        No první dvouměsíční kůru pro hříbata mám za sebou a rameno asi chrochtá trochu míň, ale taky žádnej zázrak, možná mám ještě v cajku klouby, tak to nejde tolik poznat, snad.

        0 0
        • Yura  

          Ono je to hlavne jako prevence. Ohoblovane chrupavky na kost se uz davaji do kupy dost tezko.. :)

          0 0
          • Ondry  

            tak nějak s tím účelem jsem to bral, ale jak jinak určit, že to funguje, než že tě přestane něco bolet, chrochtat

            0 0
            • Yura  

              Tak zrovna u tech kloubu je to bych řekl na delší dobu nez na dva mesice. Si opotrebovavas ty klouby kolik let, tak nemuzes za 2 mesice cekat nejake zázraky…

              0 0
              • Ondry  

                No právě ostatní to děsně chválí, jakej je to šílenej zázrak oproti ostatním jakou cítí změnu, ale třeba to je taky jen placebo. Takže já jen budu doufat v kvalitnější složění a dostatečnou prevenci, takže změny nepůjdou k horšímu.

                Nemám krabičku u sebe, ale proč se má dávkovat jen dva měsíce a pak pauza?

                0 0
                • M@C  

                  Me po prvni kure Alavisu prestalo bolet koleno (tuk tuk), pres leto jsem ho nebral a zatim v pohode. Asi ho ale budu brat pravidelne, 2 kury rocne, pro jistotu a prevenci, neuskodi to :)

                  Kamaradovi (ktery mi Alavis doporucil) to pomohlo na bolave cvakajici rameno :)

                  0 0
                • Yura  

                  Kloubni vyzivu muzes brat furt. Muzes dat pauzu, ale nemusíš. Stejne tak když beres Ccko, horcik nebo jiny vitaminy, minerály, to taky nemusíš vysazovat nebo telo potřebuje Cecko jen 2 mesice a pak uz ne? Když to neberes v nejakych velkych davkach, tak to telo nijak nezatezuje. Ja ten alavis beru furt odmerku denne, jen sem tam zapomenu..

                  0 0
                  • Danikklotz  

                    S výživou kloubů souhlas, pokud už řešíš problém nebo i pro tu pravenci namáhaných kloubů. S těma vitamínama zejméa s céčkem bych tak urputný v celoročním podávání nebyl. Za předpokladu pestré stravy si to tělo vezme z potravy…Samoz­řejmě z farmaceutického lobby berte všechno a pořád :), ale jinak přemýšlejte, kdy co tělo potřebuje a co mu nejste schopni dodat stravou. Céčko při systematickém tréninku a v zátěži a v sezone chřipky OK, ale jinak třeba v létě mi to nepřijde nutný…

                    Ale ano, velké dávky tělo nezatěžují…jen tvoji peněženku… :)

                    0 0
                    • Yura  

                      Aha v lete ne? V době kdy se sportuje a poti a vyplavuje všechny minerály a vitaminy v největší mire? Farmaceuticke lobby urcite nezije z vitaminu a mineralu. Ti budou ti poslední, kteří ti doporuci zdravou stravu a uzivani vitaminu. Ti te budou udržovat nemocného drogama a ještě ti prodávat další drogy jakoze na leceni heh. Ze stravy? Podivej se jak klesa obsah mineralu v pude. To není zadnej novej a prevratnej názor, ze potraviny jsou chudsi a chudsi na mikronutrienty. Zatímco před 50 lety strava opravdu dokázala telu doplnit všechny potrebne latky, dnes se uz říká, ze to je jen ze stravy absolutne nemozny. Jinak bavit se tady o nejake skodlivosti vitC a jinych doplnku stravy, když vemu v potaz co do sebe lidi perou je fakt usmevny..

                      0 0
                      • Danikklotz  

                        No já jsem ale nic o škodlivosti céčka ani ničeho jinýho nepsal…nebo jo? a a ta lobby byla nadsázka se smajlíkem…tak to tolik nežer – teda tu diskuzi :)

                        Jak jsem psal, jez co uznáš za vhodné :) a hlavně, že to bude tělu ku prospěchu a budeš se cítit dobře…howg

                        0 0
                  • Ondry  

                    Chceš říct, že výrobce si jen tak z prstu vycucal dvouměsíční stopku, když je to proti jeho výdělku?

                    Zbytek nenavazuje na to co se ptám.

                    0 0
                    • Yura  

                      Proste nevidim důvod proc to užívat jen 2 mesice..

                      0 0
                      • Ondry  

                        ok, ale z něčeho vycházet musí

                        Délka užívání: Přípravek podávejte optimálně tři měsíce, potom udělejte 1 – 3 měsíce pauzu a přípravek opět nasaďte.

                        0 0
                        • Delkim  

                          marketing :) když tam bude napsáno „užívejte pořád“ tak si to nikdo nekoupí

                          takhle vzniká mylný dojem, že za ty 3 měsíce bude všechno vyléčeno

                          0 0
                          • blaf  

                            marketing

                            byt tebou, byl bych opatrny, marketing je na bf zakazanej pojem, marketing vubec neexistuje!!!!

                            0 0
                          • Ondry  

                            To je ale blbost, přece si nevymyslím marketing aby můj produkt měl menší spotřebu, je to pro koňaře, předpokládám, že jim je nějakejch 800,– bublifuk.

                            0 0
                            • blaf  

                              ale ty nejsi kun, takze na tebe se uvedene davkovani nevztahuje ;)

                              0 0
                              • Ondry  

                                no ještě k tomu i velkej koník si od toho má odfrknout a to já beru jen dávky pro hříbě

                                0 0
                                • Yura  

                                  Ja beru normalne celou tu odmerku, ne uplne vrchovatou, ale lehce pod okraj, podle toho co tam pisou a tech gramech na xxkg, to beres davku jako kdyby sis posolil chleba ne? To si myslim, ze to nemá vůbec vyznam brat, vzdyt to ti zustane za zubem a telo ani nezjisti, ze si něco snedl lol.

                                  0 0
                        • Olinek8  

                          Je to tak, člověk nebo i zvířeti by se to dávkování mělo dodržet

                          0 0
                  • Goob  

                    Jo, berte céčko furt, po kýblech… ledvinové kameny jsou prima zážiteček pak.

                    0 0
                    • Yura  

                      Jestli ctes co pisu, tak pisu, když to nejsou zadne velke davky, takze o jakých kýblech tu pises? Když si das 250/500mg denne tak budes met ledvinove kameny? Prober se..

                      0 0
                      • Goob  

                        Kolik normálního céčka do sebe ještě dostaneš, kromě tablet? Zelí, citrusy atd. atd?

                        0 0
                        • Yura  

                          Citrusy skoro nemuzu, staci mi sezrat jeden citron a mam tak naleptane zuby, ze nemuzu další 2 dny skoro nic kousat. Zeli taky opatrne a jen občas. Jinak neboj se. Ja nejsem ten, kterej by zral parky s rohlikama a myslel si, ze to zachranim vitaminama v praskach. Penez na jidlo není zrovna moc, tak to kombinuju jak nejlepe dovedu. Zeru hlavne luštěniny, pohanku, jahly atd.. Proste jidla, na který se většina lidi ani v obchode nepodiva, mozna ani netusi co to je. No cenove to je prijatelne a hlavne jsou to potraviny které něco telu dodají, ne jak testoviny, bile pecivo, bila rejze apod. to ti doda leda tak energii, ale minerály a ostatní prvky vůbec..

                          0 0
                          • Goob  

                            Jo, tak to samozřejmě pak ano. Já jsem slyšel od svého doktora zajímavé věci o vitamínu C… např. že je nezbytný pro regeneraci jater, ale nejlépe účinkuje ten z citrusů a nikdo neví proč.

                            0 0
                      • Delkim  

                        řešení jsem ti našel při brouzdání kolem toho celeru :)

                        Denně půl litru šťávy z celeru a mrkve v poměru jedna ku jedné a půl litru šťávy ze zelí pomůže rozpustit kyselinu močovou a vyplavit ji z těla ven.

                        http://superpotraviny.webnode.cz/…erova-stava/

                        0 0
                        • Yura  

                          Reseni na co? Jak „detoxikovat“ telo od tablety 500mg vitC? To se mam jako smat? :)

                          0 0
                          • Goob  

                            Tak kyselina močová je pro změnu zase můj problém > náběh na dnu.

                            0 0
      • Atilla  

        taky žeru alavis pro koně a k tomu vrchovatou polévkovou lžíci hydro. kolagenu. Dávka na rok vyjde na pár kč a ty obsahy látek jsou jinde než u lékárenských přípravků.

        0 0
      • Olinek8  

        Presne tak, myslim ze nejlepsi pripravek

        0 0
    • Kiki774  

      Mě byl na podobné problémy doporučen Geladrink a je fakt, že už je to celkem v cajku piju to teď dál z preventivních důvodů protože se sportů vzdát nehodlám!

      0 0
      • Olinek8  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
        0 0
    • scott16  

      Podle mého je nejlepší ovárek tlačenka kuřecí kůžičky atd , to nemůže žádná chemie vynahradit ,pouze reklamní tahaní peněz

      0 0
    • Olinek8  

      to byl vtipek nebo co ?:D

      0 0
      • Jakobo  

        Vtipek si akorat ty. Jeste ti ani nevyschla registrace a uz sem cpes reklamu.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • M@C  

      Tak me po dvou letech zase nekdy v lednu zacalo pobolivat pri behani koleno. Pred temi 2 roky jsem si to vylecil Alavisem, jsem mel tehdy asi 2× 3 mesicni kuru… Tak jsem ho v lednu zacal zase uzivat, no a musim zaklepat ale uz je to zas OK, vcera jsem sebehl Javorovy a koleno neboli :-) Predtim nejake behani tu kolem Tesina nebo trosku hory a taky dobre. Takze Alavis ma fakt zazracne ucinky :-) Jen je treba ho asi brat kazdy rok ty 2–3 mesice, preventivne, aby se problem nevratil.

      0 0
      • Kysky  

        Potvrzuji. Alavis je skvělý účinkem. S chutí je to horší :D začátkem tohoto roku při stejné tréninkové intenzitě mě při jízdě pobolíbalo koleno, jindy kyčel. Od toho co beru Alavis nemám sebemenší problém :-)

        0 0
        •  

          Takovy mlady boorec a uz beci,rekni mamce at ti uvari veprove nozicky a budes skakat jako Jarda.

          0 0
        • Olinek8  

          Chuť je hruza, ale opravdu to funguje no :D

          0 0
      • Freeky  

        A jaký druh Alavisu berete? A jakou dávku?

        0 0
    • leoneska  

      Beru kloubní výživu Gel Activ Proteo Enzyme Q a klouby mě přestaly bolet.

      0 0
      • Olinek8  

        Existuje mnoho vyzivy, ale vetsina je doplnek stravy, jedine funguji ty ktere jsou overeny jako veterinarni pripravky

        0 0
    • Olinek8  

      Ja myslim, ze nejvice uzivany je alavis. ma i nejvice ucinnych slozek.

      0 0
      • pepek  

        EliškaMátl ale říká, že je to sračka. Tak jak to je, Olínku?

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Olinek8  

      je to sice pro kone, ale cloveku to neublizi :D toho jsem se take bal

      0 0
    • kamilk  

      já žeru tu lidskou variantu Alavisu, ale na funkci kolena to bohužel nemá vliv :-(

      0 0
      • Tencovozikmin  

        A jakou funkci kolene máš na mysli?

        0 0
        • kamilk  

          no bezbolestnou funkci. Jsem po artroskopii a prostě mě to koleno bolí. Ale čím víc jezdím, tím je bolest menší. Nejhorší je, když jezdím nepravidelně. Takže jezdím a kašlu na to.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Tak artroskopii jsem take prodelal,ale ze by to bylo nejak bolestive jsem nepostrehl. Kazdopadne operovatelne to prej je,ale nikdo se nevymackl co presne,takze jsem cukl a nechavam to uzrat. Obcas vypotek co odezni,nic extra zavazneho.

            0 0
          • Olinek8  

            No myslim ze to nevyresi uplne vsechno

            0 0
      • Pikaču  

        Ale co ti artroskopii delali a proc? A jak je to dlouho?

        Artroskopie neni jako navsteva u automechanika. Pokud se nejedna o zadny uraz ale pouze o diagnostiku stavu vazu nebo lehci natrzeni menisku.

        Jesli mas dost meniskus v hajzlu tak to nejaky cas na zaleceni chce. Pak taky rekonvalescence.

        0 0
        • kamilk  

          Já vím, půl menisku je pryč asi od ledna. Začal jsem lehce jezdit v dubnu. Doktor mě asfaltem zjebal, prý jsem měl začít jezdit dříve 

          0 0
          • Pikaču  

            Hele ja mel uraz pri basketu. Predni krizovy vaz na 90% utrzen a meniskus natrzen. Na artroskopii jsem cekal 5 tydnu v orteze. Pak 2 tydny po a zase v orteze. Noha ochabla strasne. Rehabilitace nic moc. Daval jsem to přes rok dokupy. A furt to neni ono. Na plastiku jsem nesel, zacal jsem spis vic jezdit na kole. Davej tomu plavani plus kolo. Alavis plus kolagen. A cvičit. Jo a porid si ten valec na masirovani a strecing delej.

            Vic neporadim.

            Holt je to opotrebene a nahradni dily nejsou.

            0 0
      • Olinek8  

        Já žeru alavis ten koňský :D ale myslím, že to je uplne jedno

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.