Brzdové destičky - jaké a kde sehnat - pomooooc...

26 nepřečtených
  • preacher

    Tak jsem prošel většinu příspěvků a většina z vás destičky vyměňuje za jiné. Ještě jsem je neměnil, ale určitě na to jednou dojde a tak chci vědět, jestli mám koupit orig. Shimano, nebo výrobek jiné firmy. Je v tom poravdu takový rozdíl? Mám Sh 525 a „brzdí“ na můj vkus dobře ( na přední se stavět nemusíma ani nechci). Poraďte jakou značku, a kde na netu ji seženu (třeba opěvované BBB). U nás nic takovýho není. Nejblíž mám Brno asi 60 km. Díky.

    0 0
    • Lukin  

      Výborné zkušenosti mam se spalky Baradine(MTB-955VC) K sehnani na: www.cykloprofi.cz

      0 0
    • Darius  

      nechci delat reklamu, ale treba bikezone.cz

      0 0
    • Jenda  

      no zrovna BBB ze by na ty 525 byl nejakej zazrak? moc me nenadchly – srovnatelne se shimanama skoro o 100Kc drazsi a vydrz taky stejna. Nekdo hrozne na tyhle brzdy vychvaloval goldfreny.

      0 0
    • BB  

      Faststop, je na tom made in taiwan, ale dela se to nekde v cechach, kde delaji leta brzdove desticky na motorky. Po vsech tech Shimanech a BBB jako zjeveni.

      0 0
      • kovar  

        z fastopů jsem na 525 brzdě opravdu byl velmi zjeven, ještě dnes mě mrazí.

        0 0
    • Standa  

      Potřebuji poradit.Mám cca půl roku hydr.avid . DRBE MI PŘEDNÍ KOTOUČ.V podstatě se na to dá zvyknout,protože ve větší rychlosti to člověk nepozná,ale při pomalé jízdě je mi líto vidle.Po 800km má duke xc neuvěřitelnej vakl.Koupil jsem na výměnu novou REBU a samozřejmě ji nechci na 800km oddělat,tak jsem zkusil dát jinej kotouč a nové orig.destičky­.Výsledek je,že mi to s orig.kotoučem(185mm) a destičkama drbe stejně.Včera jsem koupil modré fastopy.Jsou trošku větší,ale kolem šlo jakštakš točit,tak jsem je nesmirkoval,ale chtěl ojet jízdou.I bez potřebného zajetí berou citelně víc než avidy a co je hlavní jdou naprosto hladce. ALE: Teď konečně ten problém- když z kopce asi tak z 50km/hod pětkrát zasebou zabrzdím téměř do nuly,napošestý absolutně zničeho nic zvadnou a já s plnou silou na páce pomaličku zabrzdím.Sáhnu na kotouč a udržím na něm ruku,z destiček se hulí.Todle prostě nechci,s tím bych se někde přizabil.A tak žádám o radu jaké destičky mám zkusit a kde koupit-nejlépe e-shop.

      0 0
      • vlk  

        duke- já mám lx hydry na 160mm.Standartně dobržďuji po předním kole, a a vakl se mi udělat až tak po 2 tis.Ale taky se mi to zdá být docela brzo.Koukám, že i ty kotouče budou asi z různých slitin.Mám u toho xt kotouč smrt 75.S originálkama -se mi pálily destičky, goldfreny-nebrzdili-prostě nebrzdily vůbec-to bylo jako by byly z ledu.No a ty faststopy modré jak píšeš, brzdí stejně jako originálky, mají lepší dávkování než originálky, a vůbec se nepálí a nevadnou, ale vůbec, akorát po projetí brodu první 2 zabrždění=slabší výkon.Teď jsem sehnal klasiku hayes kotouč, tak na to zkusím najaře ty goldfreny, no a jinak ještě asi vyzkouším koolstopy,–co tu všichni chválí.

        0 0
    • Smazaný účet  

      No rozhodne si nejaky sezen predem. BBB ma napr Cykloexpert.cz. Ty originalni stojej za h… Me se rozpadly po cca 1000 km a musel jsem v nouzi koupit Jagvire par za 520,– Kc. Byla u toho manzelka a dodnes nerozchodila, ze nekdo da za neco tak maleho 1040,– Kc, kdyz to neni sperk.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Mozna bys ji mel vysvetlit, ze na tom zavisi tvuj zivot :) … narozdil od sperku.

        0 0
        • kungpao  

          Može sa sta? že jeho život bude fakt v ohrození v prípade, že si ona vyhliadne dajaký šperk a on jej povie že prachy minul na doštičky......

          0 0
    • Frankie  

      Me odesli puvodni, original desticky na 525 asi po 2.500km, posledni kapku dostaly pri sjezdu z rozhledny nad Stramberkem – Bila hora. Obe byly uz jak papir, nastesti mi je expresne vymenili kousek od Franstatu v Trojanovicich v servisu (ted nevim, jestli se jmenoval pan Prašivka nebo Mochomůrka, ale kazdopadne hrozne ochotnej, muzu jen doporucit), vysypali z pytliku dva posledni pary, znacky jsem se nodoptal, ale jsou modry – ze by ty Faststopy?? Jestli staly 190,–Kc par? a rozdil jsem zatim oproti originalum nepoznal, uvidim, kolik km vydrzi…

      FV

      0 0
      • fm  

        Vymenil jsem u hydr. xt 765 originaln­.desticky za koolstopy a teprve ted vim co to znamena . „nebe a dudy“

        0 0
    • pepino  

      Výborná věc, tenhle internet. Právě jsem se ve vláknech dozvěděl, že všechny destičky od BBB přes Goldfreny po Fastopy jsou výborné,dobré,na hov.o. A včíl mudruj.

      0 0
    • kafac  

      No kdyz to tady procitam, taky se nestacim divit :-) Abych taky prispel: Brzdy Shimano LX, kotouce Aligator. Na orig deskach sem najel asi 7000km, a kdybych je neskurvil pri jednom sjezdu v pisku a bahne v prutrzi mracen jeste by spoustu tisic najely. Ted jsem koupil modry Fastop a rekl bych ze brzdi stejne, mozna o pohlavek lip jak ty origos…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.