Levný stříbrný převodník 32z na čtyřpacku

10 nepřečtených
  • Lister

    Se mi dneska podařilo ohnout prostřední převodník na klikách Deore. Jsem pořád trvdil, že to nejde, ale stačilo trochu hrubší přehození a vyhnul se o 1 cm ke středu, takže teď brání i řetězu na malém převodníku.

    Potřebuju koupit nový, ideálně duralový a co nejlevnější ve stříbrné barvě. Nemáte nějaký tip, případně i s e-shopem kde ho sehnat. Bych si při té příležitosti i nakoupil jiné potřebné věci.

    0 0
    • enjoy  

      to vyklepes:-)

      0 0
    • Meesha  

      Viavelo – odkaz je v odkazech.

      0 0
    • skibob  

      právě před týdnem jsem měnil sjetou střední pilu na deor. klikách. po montáži a dotažení byla pila do vrtule asi o 6–8 mm… jak si ji snadno vyrovnáš? máš dva způsoby, kdy nemusíš demontovat kliku ze středu:
      1/ použiješ nějaký např. dřevěný špalík a kladívkem to srovnáš. měl bys opřít L kliku ve směru ?ukání přes dřevo nebo plast o něco pevného, abys nekazil ložiska středu.
      2/ po sundání obou krajních pil srovnáš francouzákem nebo SIKO kleštěmi pilu. je to šetrnější k uložení středu. já jsem to rovnal přes staré kožené rukavice, obych nezkazil povrch. a? použiješ jakoukoliv z metod, zkontroluj si po pár kilometrech utažení šroubů pil ke kříži kliky. výhodou je, že nemusíš opakovaně mezi jednotlivými pokusy o srovnání namontovat kliku pro kontrolu házivosti.

      0 0
      • Lister  

        Zkusím ten druhý způsob.

        Ještě jedna moje rada pro drsňáky: když jsem potřeboaval srovnat převodníky na svoji staré favoritce, tak jsem do toho prostě mlátil kladivem a abych si nepoškodil jejich povrch, tak jsem to vzal pro jistotu přes řětěz :o) V pohodě to přežil a jezdím na tom vesel dál :o)

        0 0
      • Lister  

        Tak jsem to srovnal. Sundal jsem jen velkou pilu a pak pomocí kombinaček, hadru a trochy brachiálního násilí jsem ho přemluvil :o). Není to úplně rovný, háže asi o 2–3mm, ale do zimy to vydrží a pak tam dám asi nové pily. Díky za radu :o)

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce