eloxovani hlinikove slitiny na cerveno

42 nepřečtených
  • lubos

    Nejak jsem to tady nenasel , tak si dovoluji zalozit dalsi thread.

    Potrebuju eloxovat stribrne brzdove packy Avid SD5 na cerveno. Proc – neptat se ! Proste je to tak.

    A ted to podstatny … kde ??????

    Jelikoz jsem ze Slovenska, zkousel jem to u nas. Vysledek radeji nebudu psat, jeste jsem se jako bonus dozvedel, ze eloxovat dural nejde. Proto potrebuju poradit, kde to jde, kolik to stoji, jak rychle to lze udelat, a jestli ( a kde) je mozny jeste nanest cerny motiv na packy ( gravirovani, nebo dalsi cerny elox, obrazek mam).

    0 0
    • juli  

      Bohuzel mam kontakt jenom na toto: http://www.aa.cz/galvanika/ Nechaval jsem tam neco delat pred rokem. Ochota a z me strany spokojenost.

      0 0
    • Kubik  

      Nekde sem slysel ze jde „eloxovat“ vyvarenim v Duze (Duha=barva na textil)ale jak dlouho to vydrzi a jestli to fakt funguje nevim… :o)

      0 0
      • lubos  

        zajimavy … ze bych to zkusil ? Skorodovat to snad neskoroduje :)

        0 0
        • Kubik  

          Idealne z naky kovovyroby sehnat zbytek duralu, za 5kc(vic to snad ani nestoji)koupit Duhu starej hrnec a povarit to…Ale jak to na tom bude drzet netusim ani nahodou

          0 0
      • Vilém  

        Zkousel jsem nejakej chemickej zpusob cerneni a vysledek nestal za nic.Neni nad klasickej elox.Jinak na cerveno mam preeloxovanejch dost veci a vse slo OK.Taky me strasili ze to nebude drzet,bude flekaty ap. a nic takoveho se neudalo.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Myslim že to nebylo vyvářenim ale nějakou elektrolýzou… už sem se tu taky dotazoval esli si někdo nevzpomene… doma sme to kdysi zkoušeli, ale nevzpomenu si jak. Vim že hliníkovou lžíci sme snad dali do černý a pak byla fialová… :o)

        0 0
    • djano  

      To musel byt odbornik co tvrdil, ze dural sa neda eloxovat… Osobne by som si brzdove packy nedal eloxovat, pretoze elox sa „zazerie“ do vlastneho materialu do hlbky radovo mikrometrov a pouzivanim sa jednoducho osucha.A potom to vyzera dost zufalo. Mozno by bolo lepsie zohnat cervene gripy na brzdove packy (pouzivam cierne a je to velmi prakticke).

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Nesouhlasím. N starym kole jsem si nechal eloxovat načerno sedlovnu, byla snad tisíckrát vytahovaná a zase zasunovaná a pořád je hezká, neošúchaná.

        0 0
        • djano  

          Je ine vytahovat sedlovku a prakticky permanentne suchat brzdove packy. Mam osuchane kluky (v zime nepouzivam SPD) aj rohy od rukavic, povodne cierne su na mieste kontaktu ako zrkadlo.

          0 0
      • lubos  

        Ja mam cierne od vyroby a je fakt, ze po asi 3 rokoch uz je osuchane a vidno podklad.

        0 0
      • Vilém  

        To je blbost s tim zeslabenim z duvodu eloxovani.90% komponentu je eloxovanejch a nedela to nic.I obyc stribrny packy jsou eloxovany,jinak bys od nich mel cerny prsty jako prase.

        0 0
        • djano  

          Pisal tu niekto o zoslabeni z dovodu eloxovania ? To by bola skutocne blbost – iba ak by si niekto dal ponorit do farbiaceho roztoku ocelove suciastky, tie by to vyrazne oslabilo :-)

          0 0
          • Vilém  

            Tak to jsem asi spatne pochopil.Mas pravdu,ze treba brzdovy packy se olesti,ale pokud by tam elox nebyl,tak se Ti po zimne rozpadnou,nebo budou minimalne pekne hnusny.Dost jsem koukal jak mi pres zimu zkorodovala korunka u Bombera nebo se rozezraly nohy u predchoziho Suntouru:(Ten elox tam ma nejen estetickou funkci.

            0 0
            • djano  

              Ak by som tam nemal elox, pouzijem kvalitny lak. Ale konkretne u brzdovych pacok sa uz osuchania nebojim. Pouzivam penove navleky. Je to dobre – v zime to nechladi, v lete sa to nesmyka. Rohy mam zbavene eloxu od rukavic, ale nezistil som po zime rozpadnutie ani hnus. Ten kusok je nadherne vylesteny. Bomber ma ocelovu korunku ked koroduje ? :-)

              0 0
              • Vilém  

                Ne,korunka je Al slitina s obsahem horciku a proto oxiduje.Navleky jsou v zime prakticke,vozil jsem je taky jednu sezonu,ale estetickej dojem je v pr…Rohy nevozim.Barva na rozdil od eloxu neco prida na vaze:(

                0 0
    • MartinXC  

      V brně vím, kde nechat eloxovat, dělají okrasný elox (nemá tvrdou povrchovou úpravu), problém je strefit odstín – dělal jsem tam objímku sedlovky.

      Pokud chceš eloxovat další komponenty do sady k něčemu jinému, tak to většinou barevně nesladíš. Orig.výrobci si hlídají recept, jak se v barvě odlišit. Příklad u mě na biku: prvky na Fox vidli X Ch.King hlavovka X A2Z rychlupínáky na nábě X Nokon bowden X objímka sedlovky (doděláváno) – každá ta červená je trošku jiná a hlavně – je i jinak odolná … Takže když tunovat eloxem, tak všecky kousky do jedné várky. Nejlepší nechat stříbrné …

      0 0
    • Banjo  

      Poradil by mi nekdo, kde eloxuji v okoli Plzne? A bude elox drzet treba na rohach?

      Diky vsem!

      0 0
    • hugos  

      toto si skusal:http://www.eloxal.host.sk/

      0 0
      • enjoy  

        skoda vzhledu ty stranky.jestli je tohle ma prezentovat…:-)

        0 0
      • lubos  

        Ano. Cervenu nemaju, lebo im dosla, tak eloxuju na fialovo. Farba je vraj draha, 1500sk cele balenie :) … a aj tak ze je to nanic, lebo mi to na hlinikovej zliatine drzat nebude. Tolko vyjadrenie toho pana z firmy na uvedenom mobile.

        0 0
        • hugos  

          :) by ma zaujimalo, ze z coho ta firma existuje, ked nevie zabezpecit svoju hlavnu cinnost.

          0 0
          • lubos  

            Hmm, no to fakt netusim. Ale hladal som napriklad v Blave firmu na gravirovanie. A na ich stranke maju teda v ponuke gravirovanie ako hlavnu cinnost a ako vedlajsiu cinnost maju predaj zveriny :)

            0 0
    • lubos  

      Tak mame tady zaverecni result. Poslal jsem to na spominanou adresu do Brna (DI-Industrial). Packy mam eloxovane na cerveno, dokonce po mne nechteli ani penize .. jako vzorek pro zakaznika zdarma .. pry je to malinke. Mensi problem vznikl (mou nevedomosti), ze na nekterych castech byla asi vazelina nebo neco, tak to tam nechytlo, ale to jsou stejne casti mimo. Spis vetsi problem bylo nanytovane casti (klec co drzi lanko), ponevaz ta je z ocele .. to muselo dolu, jsem to nejak dal zpatky, neni to uz ale uplne to co za nova. Ale melo by to byt ok.

      Takze to co na Slovensku nejde, neni, neda se, v Ceske republice dostanu zdarma jako present. A takhle to je se vsim …

      Diky za tip .. ja doufam, ze to zavrsim cele jak jsem planoval ;)

      0 0
      • Vilém  

        Podminkou pro to aby elox dobre drzel je dukladne olouhovani pred eloxem.Tim se strhne puvodni,vetsinou bezbarvej elox a zaroven se to perfektne ocisti.Potom neni problem.

        0 0
        • Banjo  

          Odstrani louh i napisy na puvodnim eloxu? Chtel bych hodit riditka do stribrna, ale jsou tam napisy, ktery nejdou redidlem dolu.

          0 0
          • Vilém  

            Tak to Ti nepovim najisto,ale kdyz se jeste u nas v podniku eloxovalo,tak mi rekli,ze teplej louh sezere vsechno.Jeste si delali srandu,ze muzou lidvidovat mrtvoly,zustaly by akorat zlaty zuby:)

            0 0
          • Smazaný účet  

            louh odstraňuje báječně barvu… jsem v tom máčel starý modýlky když sem je chtěl předělat…

            0 0
        • lubos  

          jo ted uz vim :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.