• RUMcajs

    Ahoj,

    prislo mi postou kolo a s kamosem jsme zapomeli zaprit neco mezi zadni stavbu, takze je „splaskla“.

    Je asi o 5 cm uzsi nez osa zadniho kola. Po nekolika hodinach roztahovani a vtloukani drevenych klinu se mi tam povedlo narvat zadni kolo.

    Smajda na jednu stranu, az radikalni precentrovani vypletu pomohlo.

    Je to z hlinikove slitiny a tak me zajima, jestli po treba mesici zustane ram v roztazene poloze, nebo pri defektu budu muset hledat dva silne chlapy.

    Dik.

    0 0
    • Brouk_Pytlik  

      jasně že to de roztáhnout, ale dopadne to jak řikáš. By bylo možná řešení zajít k někomu kdo vaří rámy a dát to na stolici, aby bylo vidět kam je to hnutý no a pak to začít správně rovnat. Jenže AL je tak trochu křehkej na ohybání, takže uděláš párkrát tam a z5 a může bejt konec.

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Jo a ještě něco, koukám že si z UL tak to nebudeš mít tak daleko. Zkus zavolat Zálesákovi do Blšan (rámy Lucas), on tu stolici má.

      0 0
      • blue  

        jo, on zapomnel napsat, ze tou postou to slo z CR do Irska :-) takze posilat to rovnat zpatky neni asi dobra varianta :-)

        0 0
    • Pá-dlista1  

      To je taky napad… narvat ram do obalky :)

      0 0
      • RUMcajs  

        Mno, dospeli jsme k teorii, ze na muj roztomily balicek musel nejaky kreten polozit bagr a podobnem balicku…

        Jak je to s tim hlinikem? To ze je rozhozena geomtrie, to mi tolik nevadi, spis me zajima jestli se ohnuty hlinik vrati treba po tydnu ci mesici do puvodni polohy, kdyz je ted nucen v te poloze byt, pac je nasazeno zadni kolo.

        0 0
        • Brouk_Pytlik  

          Se ti vrátí z5 až to kolo vyndáš. Záleží jak moc si to musel ohnout abys ho tam dostal-tim míň se pak vrátí to je jasný. Ale aby se unavil a časem zustal na svym místě na rozteč kola, na to zapomeň. No ale jestli máš rám z toho hitech matroše jak se z něj dělaj starý dobrý hliníkový příbory, tak to by se už možná vracet nemusel :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          aby se vratila stavba zpet, musel bys znovu prekrozit mez pruznosti materialu… pri taketo akci material tuhne, pri opakovani teto akce tvori se trhlinky, malinke a pak vetsi :)) skus si parkrat ohnout tam a zpet hlinkovej drat ;-))

          0 0
          • RUMcajs  

            Mno, takze to z toho moc radost nemam… Hold budu muset vozit v batuzku i nejake civilnejsi obleceni a lano pro rovnani ramu pri defektu…

            Hold poznam Irsko i pesmo. Tam na kole, domu pesky a stopem :-}

            0 0
            • Smazaný účet  

              nejakej prirucni hever treba ;))) kterym bys to dycky roztahl a zasadil kolo ;) pri pripadnem defektu :) nj. srandicky, me by slehlo todle se mi stat :)))

              0 0
              • RUMcajs  

                Co blbnes, za najakejch 120–140e mam na na netu vyhlidnutej ram Vision namysto meho stareho Tractiona.

                To je pro me docela prijatelna cena, kdyz vim, ze koupim stejnou geometrii.

                A navic usetrim na postovnem, kdyz domu povezu jen vidli a par dalsich blbosti.

                0 0
    • Daf  

      Me prijde nejrozumejsi domluvit se s nekym kdo ramy stavi a rozumi tomu. Rek bych ze mas docela vaznej probem a na kolene to nesrovnas. Ani bych se moc nedivil, kdyby ten ram byl na odpis :(

      0 0
      • RomanH  

        Souhlas.

        No a i kdyby to narovnat slo – nevim, kolik stoji prace v Irsku a jaky mas ram. Kdyz vezmes v potaz cenu novehu Alu ramu (treba Spyder), taky bych zapremyslel, zda radeji nekoupit novy.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.