• davidak

    Nedávno jsem tu řešil problém se svojí MX Compou, hrozně v ní klepalo. Na Milanovy rady jsem zkoušel několik úprav, ale výsledek pořád nic moc. Tak jsme se nakonec s Milanem domluvili, že mu jí pošlu a on se na to mrkne, odstraní klepání a pokusí se vylepšit chod, citlivost.. No a před několika dnama mi přišla domů a výsledek je naprosto skvělej- Milan radikálně snížil všechny odpory, takže vidle je o hodně citlivější, odstranil to nechtěný SPV- moment odtržení. Upravil i tlumič- takže neklepe a funguje konečně tak jak má. Vidle původně byla 85mm, teď bez problému chodí na 90, při šlapání vsedě se ani nehne. S úpravou jsem opravdu na 100% spokojenej, ani jsem si nemyslel, že moje vzduchovka někdy takhle bude fungovat, předtim to bylo docela mizerný.. Takže Milan umí v pohodě dělat nejen Suntourky, ale i M..

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Te naucil i slapat, ze se v sede ani nehne? ;)

      0 0
    • wroum  

      suntour nebo marzocha, evidentne to vyjde nastejno :-)

      az najdu cas tak jedu za Milanem taky aby z EXR udelal odpruzenou vidlici a ne drzak predniho kola, uz sem s nim domluvenej, takze pak poreferuju.

      0 0
    • pegal  

      Ja bych mu tam tu svoji Santurku aji poslal. A ikdyby to pak fungovalo dobre, jako ze bude, tak me uz na ty vidli sere i jenom ten napis ..

      0 0
      • davidak  

        podle toho, jak jsem mluvil s Milanem a jak jsem si prohlížel grafy, tak upravená suntourka vycházi pořád líp než moje upravená Marzocchi.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Já nehodlám tvrdit že Milan není machr, ale jak to popisuješ… mx comp se mi teda v sedě nehoupe nikdy, to že to v ní klepe není závada. Jediný vylepšení spatřuju v citlivosti. 5 mm chodu navíc – no nevím, stačí jí trochu nafoukat a hned máš 5 mm navíc… :o) Skoro mi to příde že ti jí prostě jen trochu seservisoval… :o)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Spis to vypada, ze ufouknul trochu vzduchu :-D

        0 0
        • vlk  

          tipnul bych si, že vyměnil negativky a mezi hroty stíráků namatlal nějakou lepší vazelínu.

          0 0
          • davidak  

            myslim, že špatnej tip. kdyby se jednalo jen o takovouhle úpravu, tak by vidle teď nebyla minimálně srovnatelná s bráchovym blackem.

            0 0
            • vlk  

              no nevím, já compa tak moc nezkoumal, ale správná negativka udělá svoje.ještě mohl upravit tlumič, ale ten mi připadá, že je OK.

              0 0
      • davidak  

        no nevim jak získám 5mm nafoukáním, to se mi nikdy teda nepovedlo. to že to v ní klepe mě pěkně sere(možná mi klepala opravdu extrémně). možná tvoje mx compa je lepší, než byla ta moje, ale já opravdu poci?uju velikej rozdíl oproti předchozíhmu stavu. na lehký servisování to teda určitě nevidim. asi bys tu vidli musel zkusit:)

        0 0
        • Smazaný účet  

          No, asi jo. Možná jsi prostě chytil horší kousek. Nevim jakej máš rok, já mam 2003 a mam tam dost dlouhý negativní pružiny (někde v komponentech je foto), takže nafoukáním se mění i zdvih (ovšem i tvrdost). Já jsem si s vidlicí docela hrál, v excelu mam výpočet křivky na základě nastavenýho tlaku a hladiny oleje… takže jsem zkoušel jak se to mění když to či ono… až jsem dospěl k optimu a taky mi teď vcelku sedí… :o)

          0 0
        • Vilém  

          To klepani dela kovova „podlozka“ SPV ventilu.Neni to vubec na zavadu,ale znam jednoho cloveka kterej to 3× reklamoval,az mu tam nakonec dali „podlozku“ plastovou a je spokojen.Ze mu ta plastova vydrzi mnohem min ho zjevne netrapi.

          0 0
    • pos3k  

      preju at ti vidle drzi, ja mel podobne problemy s Dukem, pri rane ze spodu vidle cvakala, po Go v bikelive jsem vidli malem nepoznal (vse bylo vevnitr pry ok), vidle necvakala a dokonce mela lepsi chod (trosku pritvrdila)..­...bohuzel po necelych 2 mesicich se cvakani opakuje a mam pocit ze vidle zase „zmekla“. (cvakani prisuzuju prave noze, pri nastaveni odskoku aby se vracela pomaleji (zelva :-) je klepani min caste nez na zajice, pri mem optimalnim nastaveni to klepe. :-( radost mi dlouho nevydrzela, pomuze asi zase rozebrani vidle…

      0 0
      • vlk  

        někdy cvakaly ty s u-tumem pružinovým, když se vymontoval na maximálně co to šlo-musí se tak čtvrt otáčka vrátit.Cvakání se též vyskytlo když se pružina dotkla stěny vnitřní nohy-ta umělá hmota na pružině by měla být asi uprostřed aby to nebylo slyšet.

        Další důvod cvakání může být ten, že je ta umělá trubička v plunžru volnější a nahoře to pak drží aby to nevyletělo jen ten kovoví zarážkový hrotek-tak ten by možná i teoreticky moh klapat-ale silně pochybuji.Ještě by mohly o seb cvaka ty dvě pružiny-jakoby plíšky u tlumiče-ale to jen v případě, že by byly pokřivené.Jinak předpokládám, že tam máš příslušný objem oleje.Když by bylo méně, tak také může docházet k cvakání-ale to už z jiných důvodů.Spíš bych řek, že to bude v té noze s pružinou.Další věc co se občas stává, že lupá spoj mezi korunkou a vnitřními nohama.

        jinak rozborku máš tady:http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?… J

        0 0
        • pos3k  

          jj, tvoje zkusenosti s dukem sleduji

          ja mam u turn vytocenej na 85–90 mm, az zase uberu podlozky tak dam vic

          jak jsem pisal po servise jsem vidli nepoznal jak sla nadherne, olej nepousti. Servisak rikal neco prave o te umele hmote bila? nikde ji na foto nevidim (zy by putovala?), bohuzel nemuzu najit manual kde byly vidle rozkresleny (mam to zel v moste v supliku a ty na webu prave jsou bez nich, byly na poslednich stranach).

          0 0
          • vlk  

            no ta umělohmotná trubička nejde moc vidět, je zasunutá v plunžru u tlumiče v té ocelové.Slouží k tomu aby při pootočení do stany vlastně zakrávala tu propust oleje(protáhlá dírka na bohu lunžru) na kovovém plunžru.V postatě veškeré problémy ohledně RS tlumení se týkají právě tohoto.Např když dostaně ten nastavovací imbus co je dole na noze při pádu ránu, tak vevnitř zlomí konec této trubičky a vyteče ti olej, nebo někdy je tam ta trubička moc natěsno a jde tím těžce otáčet(to byl můj problém-musel jsem ji trochu zbrousit), pokud je moc volná tak se zase problém, že je jištěna nahoře jen takovým kovovým trnem.Ten když se vyrve, tak se to posune nefunguje to a často to i vyteče.

            Takže řek bych žes ji měl moc navolno a pak klepal ten trn o ten kovový plunžer-těžko říct.

            0 0
    • mm  

      a na kolik uprava MX Compky prijde?

      0 0
      • davidak  

        jo hele to ti takhle neřeknu, já jsem se s Milanem domlouval individuálně, vidle ho zajímala takže úprava nebyla úplně předmětem obchodu, ale zkus ho kontaktovat na mejl, dá se s nim dobře domluvit.

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Mám dotaz. Odkud je Milan?

          0 0
          • Peslezedirou  

            Černý Kladno :o)))

            0 0
            • vojtechposmourny  

              Dík, to není tak daleko. O co mi jde. Mám taky vzduchovýho bombra model z1 fr sl 04 a zdá se mi, že by to mohlo bejt citlivější. Nafoukaný to je hodně pod doporucění výrobce, plnej zdvih to neudělá, tak nevím. To samý tlumič fox float rl 04 s pro pedalem. Klidně hodně citlivý, protože oboje má lock-out a dá se zavírat i při jízdě.

              0 0
              • davidak  

                s tim by si mohl milan poradit. pak dej vědět jak jsi dopadl, ale myslim že nebudeš zklamanej.

                0 0
              • filipes  

                Mam podobne umysly se stejnou vidli. Zatim mi hodne pomaha toto: 1) vyfouknout uplne vsechny komory 2) stlacit vidli uplne nadoraz dolu 3) nafouknout pravou + nohu na polovinci tlak. 4) zamknout ecc5 5) nafukat levou + nohu 6) odemknout ecc5 6) dofoukat pravou + nohu 7) nafoukat – levou nohu. To je ± navod z nejaky fora, ecc5 pak krasne funguje a i chod je trochu lepsi. V negativce je malo vzduchu, takze kdyz jenom trochu utece, klesa tlak i citlivost. Zkus naprat do negativky tolik vzduchu, dokud se nezacne vznikat staticky sag. Pomazat nohy Judy butterem, a chodi OK. Me spis zajima laborovani se ecc5 – snizit zdvih do kopce a nemit uplny lock-out.

                0 0
              • lubos  

                Pokud ti nepridiraji prachovky, nebo tesneni, tak je to jenom otazka nafoukani pozitivnich komor a negativky a mnozstvi oleje. Tedy, pokud ti drzi tlak(jinak vymenit venitlky). Je to sice opruz, nastavit si to jak clovek by chtel, ale jde to.

                0 0
                • vojtechposmourny  

                  Tlak drží v pohodě, s pozitivkama i negativkou jsem si hrál, no tak snad ta hladina oleje. Kde se dá zjistit výška hladiny?

                  0 0
                  • lubos  

                    To bych radeji nemeril na vysku, ale na objem. Vyskou hladiny ovlivnujes progresivitu ale taky objem vzduchu. Cim min oleje, vic vzduchu, nizsi tlak mensi progresivita, docela je to znat. Obvykle i 5ml oleje zmeni znatelne prubeh. ( Tedy na 100mm .. na 130 mozna az tak ne).

                    0 0
                    • filipes  

                      Do ktery nohy dolejvas olej kvuli zmene chodu? Predpokladam, ze v pravy ho musi byt celkem presne, aby fungovala Ecc (a tlunemi)? V levy je jenom kvuli mazani, takze tam? Nebo radsi neriskovat olejovej doraz kvuli ventilu mezi ± komorama?

                      0 0
                      • lubos  

                        Spis do pravy. Ja mam Maratonku , tam podle manualu jde 120, do leve 30 (nebo 50 po novem). V leve toho moc snizit nejde , i kdyz … 30,40,50 se projevi. V prave mam tak 100–110, da se i 80–90 myslim, aniz by se to projevilo na tlumeni. To uz ale neni problem dat lehce vidlu na doraz .. ale ja to jezdim na maratony a obdobne, takze to nevadi. Proste to chce laborovat (je to tak s konfekci, ne vzdycky to jde vybrat si podle cisla), jeden z toho ma pak spatne spani … :)

                        0 0
          • davidak  

            od Kladna, mejl je milanslanec (zavinac) volny (tecka) cz

            0 0
        • mm  

          a aspon orientacne? aby to nedelalo 20procent ceny vidle :)

          0 0
    • Mike 21  

      Jdu s tím trochu pozdě, ale přece.Vím, že suntour 75 LO pro Vás tady je jenom "držák předního kola, jak bylo ftipně řečeno, ale po Milanovém zásahu je to supr vidle zdvih z 80 na 90 a to jde i více, gdybych nevážil jako brávek a je velejemná. Má ji více lidí v mém blízkém okolí a na zimu bude mít nejspíš Milan hodně práce protože kdo ji vyzkoušel tak ji chce upravit taky.Tož tak.Chtěl jsem jenom porýpnout do všech těch hnidopichů co tu na Milana házeli špínu.
      A s tou domluvou?V pondělí jsem ji poslal a další pondělí byla na dobírku doma – takže maximální spokojenost !!

      0 0
      • Mike 21  

        Apropo zapoměl jsem: před zásahem jsem zavřel lockout a vidle zůstala tvrdá jak límec v horní úvrati, po zásahu zavřu lockout a vidle sjede na dolní úvra? a zůstane zaražená dokud ji neotevřu, že by ETA?

        0 0
      • lubos  

        Myslim, ze nikdo tady nespochybnoval schopnosti dotycneho pana vidlice upravit, aby se dali pouzit, nebo aby fungovali jak maji. To jenom tak, mimochodem :)

        0 0
        • Mike 21  

          Omlouvám se, myslel jsem to všeobecně, byl to jiný thread kde už se to řešilo.

          0 0
        • davidak  

          to si děláš srandu? to jen tak na ještě zažší okraj.

          0 0
          • lubos  

            mas ten pocit ?

            0 0
            • davidak  

              Docela jo- mrkni se nahoru a přečti si příspěvky o tom, jak mám lehce seservisovanou vidli, vlastně skoro jenom promazanou.

              0 0
              • lubos  

                Ale ja se nehadam :) … Milan ma hodne moznosti jak sehnat gufera a taky se v nich vyzna. Pokud ti vymenil to. Pokud to neni tajemstvi tak hod fotky vnitrka vidlice :) Jinak samozrejme nezapomen napsat pocity po najezdeni 1000km (ne po asfaltu :). Jestli to vydrzi.

                0 0
                • milan1  

                  Jednou jedinkrát a naposledy poruším mlčení. Tady nastal přímo exemplární příklad, proč docházelo vždy k nedorozuměním. Máme tu člověka, davidaka, který vyzkoušel ladění sám i podle rad. Poznal, co lze dosáhnot i podle rad po internetu a má tak jako jediný srovnání s tím, co je dosažitelné opravdovým laděním. Větší slovo mají ale opět odborníci až z Bratislavy, ketří vědí své. Vím přesně jakým dojmem působí tahle debata třeba na Vojtěcha. Takový hodný člověk a jistě odborník luboš, mu tady nezištně radí. To je něco jiného než ten vydřiduch milan. Vojtěch, přestože má dvě marzocchi je naprostý začátečník a o vlivu, který má hladina oleje a tlak vzduchu na charakteristiku pružení nemá ani potuchy. Chce jednoduchý návod a ten mu tady podává velmi lehce pokročilý luboš. Na mých stránkách je návod na měření charakteristiky pružiny. Právě tuhle charakteristiku lze měnit negativní pružinou. Hladinou oleje, která mění objem vzduchové komory a tlakem vzduchu mění charakteristiku, kterou si může jednoduše změřit( je tam ke stažení a vytištění i základní mřížka). Kdo tohle vyzkouší na vlastní vidli, tak pochopí co tím asi jde dosáhnout. Ale chce to vyzkoušet. Vždy nabádám k osobním zkušenostem, ne převzatým radám. Luboš to sám moc nechápe on se řídí návodem a jeho rady vypadají tak, jako když člověka se zavázanýma očima učí kreslit kruh. Prostě musíš táhnout takhle a zase takhle a vidíš jak se ti to nakonec povedlo. Tak takovéhle nějaké pokusy udělá i vojtěch a vzhledem k tomu, co popisuje, tak to má pěkně rozhozené a nějakého pokroku dosáhne. V tom okamžiku bude mít jasno, luboš je odborní. A luboš si vychoval dalšího nepokročilého začátečníka. Ten člověk totiž, stejně jako ten, se zavázanýma očima kruh sám nenakreslí a stejně tak nepochopí co vlastně naladil. Moje návody a testy slouží k tomu aby se z lidí nestávali loutky ve vleku lubošů ale aby sami pochopili o co v odpružení jde. Tak právě proto jsou lubošové a spol takoví nepřátelé. Ono se velmi lehce na dálku vykřikují soudy, které nejdou ověřit. Dále neustále šířená fáma, že jde o to znát nějaký postup a výsledek je zaručen je nesmysl. Odpružení je a musí být velmi vyvážený celek, kde musí všechno spolupracovat. Napohled to není vidět. proto moje stálá snaha o objektivnost testování. To, co dělám nejde vyfotit a zkopírovat, jsou to odpory, nižší odpory a k tomu odpovídající tlumení. Tohle má uděláno davidak a já bych byl velmi rád, kdyby všichi ti mluvkové a odborníci vzali druhou vidli ve stejném stavu, klepání a chod a jejich výsledek byl prostě stejný jako mým postupem. Podle těch řečí je to velmi jednoduché a odborníků tu je hafo a pádlista vám to udělá i pod 5% ceny výrobku :-). Připomenu jenom lubošův vzor, kováře. „klepání nejde odstranit“ podotýkám, že kovový kroužek v davidakově vidlici zůstal. Na závěr jenom upozornění. Vždy jsem takhle dokázal rozeznat kdo co a jak vnímá a kde jsou jeho hranice schopností. Při reakcích na luboše a spol to vedlo k tomu, že jsem se někdy neudržel. Pochopil jsem, že je třeba rozlišovat kdo je kdo a jak je pokročilý tak aby to rozeznalo víc lidí. Proto jsem na svých stránkách rozdělil postupy a vysvětlení podle úrovní začátečník – pokročilý a expert. Na B-F jsem stále narážel na vysvětlování pro lehce pokročilé, kteří mají své limit, proto by měl každý správně zařadit a číst pouze to, co je určeno pro jeho kategorii.

                  0 0
                  • vojtechposmourny  

                    No a to nejsou jediný vidle, který jsem vlastnil :-) Ne, teď vážně. Tu pružinovku a vlastně celý kolo už nemám, nicméně u ní jsem nepotřeboval potřebu něco doupravovat. Prostě šlapala tak, jak jsem si představoval. U tý novější je to trochu jinak. Zkoušel jsem laborovat se vším, co na ní jde, kromě oleje. Největší vliv na citlivost měla negativní komora, resp. tlak v ní. Díky tomu se mi podařilo dosáhnout obstojné funkce. Přesto si myslím, že tam budou určité rezervy, a to jak v nastavení, tak v dalším tuningu. Např. taková all mountain 2, která má vzduch jen v jedný noze, v druhý má pružinu, mi přijde mnohem „žehlivější“.

                    0 0
                    • lubos  

                      AM2 ma v jedne noze pruzinu ? Myslel jsem, ze obe nohy jsou vzduch, jenom jedna ma delsi negativku. Alespon tak jsem tomu pochopil na strance marzocchi.

                      0 0
                      • vojtechposmourny  

                        No,máš pravdu, nicméně u bartoníčka to tak jasně napsané nebylo.

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Kde??? Ale prosimte…

                          0 0
                          • vojtechposmourny  

                            1.noha – SSV ext, air, olej 2.noha – ETA, pero, olej Sic máo pár řádek výš psáno pružení – air, ale přijde mi to zavádějící.

                            0 0
                            • Pá-dlista1  

                              Tak ted jsi me zmatl :) Jsem si nevsim ze je ve 2ce tETA. Si myslim, ze bude pruzina na strane tETy.

                              Ten muj prispevek byl jen povzdech na Bartonickem. Toho si nevsimej :)

                              0 0
                              • lubos  

                                Jsem si prostudoval manual k AM1, a podle nej je mozny mit u AM2 a AM3 kombinace vzduchu, pruzin, ETA, HSCV jak je libo. Vsechno je oznaceno jako optional. Patrne to ale u nas sehnat nejde.

                                0 0
                  • vojtechposmourny  

                    Oprava: neměl jsem potřebu něco upravovat

                    0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Tak tohle povazuju za dalsi tvuj zbabely krok tady na foru. Ale ja vedel, ze ti to dlouho nevydrzi. Nicmene dekuji ze reklamu, ale musim potencialni zakazniky zklamat a stejne jak produkty inzerovane ve Velu, tak i moje sluzby nejsou k mani a to ani za vyssi ceny nez ty milanem uvedene :)

                    0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Btw. na tom videu na uvodni strance ti ta vidlice vubec nechodi. Koukni se na nejaky poradny video se zaberem na vidlici. A tu kameru priste vys :)

                    0 0
                  • kovar  

                    ad klepání: no i největší odporník se může mýlit:-) BTW, že to klepe kovový kroužek záklopky u MX COmp, jsi tvrdil ty, ne já. Jednoduše proto, že mi u MX Comp neklepe,.. ale u Z1 chrastí jak sviňa (tam je konstrukce záklopky mírně odlišná ). Ale na druhou stranu jsi trefil hřebík s tím znehybněním těla záklopky. A není třeba mlčet kvůli takovým nickám, teda nickům, jako je kurvír na biku

                    0 0
                  • filipes  

                    wow! s takovym vhledem psychologa do lidskych dusi a kognitivnich procesu se za chvili propracujes od ladeni vidlic k psychoterapii. Treba aplikaci novych stiraku se odstrani zavazne trauma jedince! To jsou jen srandicky, stranky jsi udelal pekne, asi to je uzitecnejsi nez mistni souboje na BF.

                    0 0
                  • Mamut  

                    Dalsi skvely prispevok minimalnej hustoty (velkost/obsaz­nost). Tvoje psychologicke prispevky mi o ostatnych mi pripadaju, akoby sa niekto snazil nazvat telefonny zoznam romanom. Postav privela, dej ziaden, urazok nadbytok.

                    Presne kvoli takymto prispevkom ta vystvali prvykrat z fora. Druhykrat si si uz poradil sam.

                    Skoda, tvoja prva pauza od prispievania vatou na forum trvala dlhsie. Dufal som, ze tentoraz dosiahnes aspon taky cas ako minule.

                    Tento tvoj pripevok si skutocne zasluzi byt nahradeny textom „Vymazane na ziadost autora“. Ze si srab sa pridavam. Niekto, kto spravi velkohube prehlasenie o tom ako uz nikdy nezabludi medzi tunajsiu spodinu a necha zmazat prispevky, ktore mu uz ani velmi nepatria nevydrzi ani 2 mesiace, aby tu zase dusevne neonanoval nad svojou prevahou nad ostatnymi.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    No… jak jsem zmínil, o tvých vědomostech nepochybuju, ale kdybys to mlčení neprolomil, asi by bylo lépe – při vší úctě.

                    0 0
                  • MartinXC  

                    Oj to je reakcí ! 2 týdny mlčení a teď taková lavina. Takový zájem není ani o chaty s celebritami :-)

                    0 0
                  • lubos  

                    Ok, tak ja taky mirne porusim zasadu ti neodpovidat … kdo si precetl me prispevky, tak snad bude souhlasit, ze jsem vzdycky tvrdil, ze si ma odskouset nastavovani sam. Ze to nepisu v kazdem, ale kazdem patem prispevku na to nic nemeni. Tak prosim nelzi. A co se tyce klepani … reknu to takhle. Mne nic neklepe, a kdyby mi to klepalo, tak si to odstranim ( i kdyz nejsem odbornik a taky nemam dostatek casu se tim bavit, mne zajima hlavne to jezdeni, a nejezdim 1000km rocne). Nejsem take vsevedouci. Proc asi je tady forum , ze ? Aby kazdy prispel necim, pripadne se pobavil.

                    Jakjsem ale jednou uz psal … tohle neni o tom, jestli neco umis, nebo neumis, nebo kdo co umi … pokud jsi dobrej, umis to, chces se prodavat, dej si tady inzerci a nepis porad dokola tu samou vatu. Kdyz uz nechces cokoliv psat protoze mas pocit, ze bys ztratil know-how, radeji nepis nic, nebo napis jasne … chci za to penize. Nebud egoista ani jesita. Ber to s nadhledem a humorem. Zivot zijes jenom jednou … uzivej si ho s usmevem, pohodou. Ver mi … je to tak lepsi.

                    0 0
                  • vlk  

                    Koukl jsem po delší době na Tvé stránky-fakt pěkně udělané.Jen jsem nenašel alespoň orientační ceník za úpravy.

                    Budeš se asi divit, ale jsem rád , že sem zase píšeš.

                    0 0
                  • Jenda  

                    Tak jsem si konecne zbezne procetl ty tvoje stranky. Je tam spousta zajimavejch informaci ale nektery jsou podany ne moc prehledne a nektery zanedbani se mi zdaji dost klicovy, takze nasledne zavery bych bral ponekud s rezervou. Jestli chces, napis mi na mail, protoze se nechci nijak vnucovat a uz vubec moc to resit tady, protoze hned by nekdo jednoho z nas zacal oznacovat za blbce:-) navic mozna neco jsem ne uplne pochopil takze si to pripadne muzeme ujasnit:-)

                    0 0
                  • shcorepi  

                    Mi ten první příspěvek o úžasném zlepšení funkce a všechny Milanovy žvásty, co předvádí tady a na svých stránkách, připadá jak reklama na prací prášek se zářivě bílou silou či na silan co silanizuje. Když si dám opravit třeba auto, a to jsou v autoservisech lumpové, tak vždycky chcu vědět, co mi na něm dělali a co vyměnili a vyměněné součásky jsou mým majetkem, chci je zpátky. Milan nemile mlčí a mlží, aby drsně vydělával na nealikvotní troše práce a know-how. A teď se ptám Milana, jaké jsou mé hranice schopností? >Milan: Vždy jsem takhle dokázal rozeznat kdo co a jak vnímá a kde jsou jeho hranice schopností.

                    0 0
                    • Pijer  

                      Milan je vidlicový senzibil a „MILANIZUJE“ :-)

                      0 0
                    • vlk  

                      no o tom to právě je.Ony ty úpravy nejsou nic těžkého, nic co by technicky nadanější biker nezvlád.No a když zveřejní co s těmi vidlicemi dělá, tak už asi těžko něco vydělá, když si to každý doma udělá sám.Proto málokdy nějakou informaci pustí, a vypadá to jak ty reklamy na prášky.Ale když to vyklopí, tak si to uděláš sám zadara. :o)

                      0 0
                      • wroum  

                        neudelas si to zadara ani nahodou, navic zcela pravdepodobne ani nebudes vedet jak rozdelat tlumic a neznicit ho. a samozrejme to neni nic tezkeho, ale kdyz nevis tak nevis. navic bych fakt nerek ze to milan dela primarne kvuli vydelku, jeho to proste bavi. a kdo chce a ma na to, tak si z jeho prispevku (dokud byly) nasel co potreboval. kdyz milan napise ze je potreba snizit odpory, tak necekej ze ti bude rikat abys to udelal tak a tak – to neni recept na palacinky. kdyz vis jak toho dosahnout, tak to zvladnes a kdyz nevis jak bys je snizil ani teoreticky, tak potom neni pomoci. know-how si muzes vybudovat taky sam a jedine praxi a pochybuju ze az budes vedet jak na to (po mnoha hodinach prace a mnoha nepodarenych pokusech), ze budes tezce nabite vedomosti trousit na potkani.

                        0 0
                        • vlk  

                          no a v tom to právě je.Podobná fóra jako je toto slouží většinou pro zdělování nabytých informací. Neboli někdo na něco přijde, tak to zdělí ostatním.Ostatní zas přijdou ještě na něco dalšího apod.A pak takový vývoj netrvá tak dlouho, jako když to člověk vše dělá sám. Já něco někomu poradím, zase on poradí něco mě-k tomu snad fóra jsou ne. Informace nejen vstřebávám, ale poděluji se ze zjištěnými fakty i s ostatními-to je základní funkčnost fóra.

                          V tom vidím, to proč tu bylo dost lidí na Milana naštváno, svými přízpěvky zezačátku buď ostatní urážel, nebo si jakoby dělal reklamu.K konci sem tam nějaká rada vypadla, a to jsem hodnotil pozitivně.

                          0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Jezis to jsou kecy. Takze mas v kyblu mouku vodu a vajicka a vis jak vypada palacinka. A milan tu jen dokola omilal, ze jsme debilove, ze to prece musi vypadat jako ta palacinka. Ale chapu tvuj pohled na vec vzhledem k tvym znalostem… by ti rekl milan. Takove presne milan potrebuje. Takovym jeste muze radit. Nic vic dat neumi. Prumerne inteligentni simpanz vi, ze potrebujes snizit pasivni odpory, oddelit tlumeni komprese a zpetny utlum. To zajimave je jak toho snadno a lehce dosahnout podle navodu, kdyz uz si nekdo dal tu praci s tim zjistovanim jak na to. Pripadne se vyvarovat slepych ulicek.

                          0 0
                          • MartinXC  

                            Voda do palačinek nepatří, zato si zapoměl na cukr a sůl a mlíko. Ale to nic, každý musí nějak začít, s vidlí nebo s palačinkama :-)

                            0 0
                            • RomanH  

                              Ty tam davas sul ?

                              No, kazdej nejak tuniguje, at uz vidli nebo palacinky. Diky za tip, vyzkousim :o)

                              BTW : V Indii jsem jedl palacinky s chilli.

                              0 0
                              • Gatier  

                                Voda, sol, mlieko, vajicka, hrozienka, orechy, kakao, muku- hladku, celozrnnu, olej, vlocky, med dzem… Ale vacsinou nie vsetko naraz:)

                                0 0
                              • MartinXC  

                                Sůl – špetku na litr těsta, ale dávám. Pak jsou jak na slano (třeba se špenátem), tak na sladko. Jo a dělám je ultra light tenké, skoro průsvitné a na kapičce sádla :-)

                                0 0
                                • wroum  

                                  taky davam sul, ale delam je na masle. bez soli te neni nikdy ono…

                                  0 0
                                • Toams  

                                  jasan, ze sol sa dava (mala zdibec) … ide aj do cesta kolacov (to dost ludi ani nevie:-) … a palacinky na slano na kvapke olivoveho oleja a kvalitnej teflonke, mnam, mnam:-)

                                  0 0
                          • wroum  

                            od tebe bych teda palacinky jist nechtel :-)

                            kdyz to ten prumerne inteligentni simpanz vi, tak proc se pta? to potrebuje rict: bez tam a tam a tam kup ty a ty stiraky, dej je tam tak a tak, zarid aby byly futra a vnitrni nohy souosy… pokud vic co mas udelat, tak takovej navod nepotrebujes. kdyz kouknes na ten tlumic, tak pri proste analyze funkce a trochu praktickych zkusenosti prijdes snadno na to, kde je chyba a krok k jejimu odstraneni je uz malej. jenom se snazit pochopit a ne ptat se na ptakoviny.

                            0 0
                          • Novak27  

                            Clovece ty musis mit velikou spotrebu palacinek, ze si je michas rovnou v kyblu :o)

                            0 0
                      • kedi  

                        Nechci ti brát iluze o tom jak je to jednoduché.Pár let jsem jezdil aut.soutěže a rallyecross.Ještě s dvěma mechaniky jsme si dělali sami motory,převodovky atd..Jen pérování a tlumiče výfuku dělali specialisti.Machři,kte­ří to dělali pro spoustu dalších,ale udělat funkční pružení sladěné s tlumením je docela dost složité.Nikdy jsme se do toho sami nepouštěli,protože chybné nastavení podvozku mohlo znamenat obrovskou časovou ztrátu,nebo až neovlatelné auto.Celkem mě fascinuje,kolik lidí tady se cítí být odborníkem na vidlice,bez jakéhokoliv vybavení zkušeností a znalostí.

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Jenze tady byla spis nez rec o optimalnim vyladeni k podani nejlepsiho vykonu rec o sprovozneni nefunkcni vidlice. U vidlice to zas tak slozite neni. Navic kazdemu to vyhovuje jinak. A i samotny milan nepreferoval vykon, ale porad hovoril o komfortu atd. To ze na urcite trati a s plnym bidonem by byla rychlejsi a pritom dostatecne ovladatelna vidlice o tretinu tvrdsi nez jinde je vec jina a pravda slozitejsi.

                          0 0
                    • davidak  

                      Nevim co tě tak nasralo. Napsal jsem svojí zkušenost s úpravou svojí vidle Milanem, tak jako všichni ostatní popisujou svoje zkušenosti se shopama, komponentama apod. Není to žádná reklama. Chtěl bych vidět tebe, kdyby ses spoustu let ladil s vidlicema, studoval je a laboroval, jak pak pustíš veškerý svoje dlouhodobý know-how na nějaký B-F. A nemyslim si, že by zas tak drsně vydělával. Naopak jeho stránky zdaleka nejsou zaměřený jen na výdělečnou činnost, pokud si to pořádně pročteš a pochopíš tuning test, můžeš sám se svojí vidlí leccos udělat, kdybys chtěl, případně poznat kde je problém. Nebo se ti ty stránky zdaj ryze reklamního charakteru?

                      0 0
                      • shcorepi  

                        Prostě jsem za tím tvým prohlášením: >„S úpravou jsem opravdu na 100% spokojenej, ani jsem si nemyslel, že moje vzduchovka někdy takhle bude fungovat, předtim to bylo docela mizerný.. Takže Milan umí v pohodě dělat nejen Suntourky, ale i M..“ cítil analogii k: „Nikdy bych tomu nevěřila, ale s mým novým práškem na barevné prádlo je nyní bílá ještě bělejší!!“

                        0 0
                    • 123  

                      Mimo probirane tema – „alikvotni“ a „adekvatni“ jsou slova s ruznym vyznamem. Kdyz si pisatel neni jist, neni lepsi pouzit pekne ceske „(ne)odpovidajici“?

                      0 0
                    • wroum  

                      ja bych te zaradil do kategorie: zacatecnik-pitomec

                      evidentne si nikdy nevidel upravenou vidli a vubec netusis o co jde. kdyz reknes, tak vymenene soucastky ti klidne da k tomu, ale fakt nevim k cemu ti budou.

                      0 0
                      • shcorepi  

                        Prosím neškatulkovat, pokud to nemá přímý vliv na kvašení okurek. Prostě mi ten thread nápadně připomínal reklamu, což si myslím, že do textu fóra nepatří. Dalo by se to třeba vyřešit vytvořením kategorie příspěvků Public relations, na které by pak mohly stánky i vydělávat. Co admine? :-)

                        0 0
                    • shcorepi  

                      Když jsem koukl do slovníku: alikvotní-odpovídající části, podílový, úměrný podílu. Což odpovídá tomu, co jsem chtěl říct. Že vydělává na neúměrném podílu trochy práce+know how+materiálu oproti balastu v celkové ceně tuningu.

                      0 0
                      • enjoy  

                        to nemyslis doufam vazne.nebud takova socka nezavid milanovi 15 stovek za zfunkcneni vidle.jestli by ti to v servisu udelali levnejc tak prosim.ale oni by ti to neudelali protoze by nevedeli ktera bije.treba by to pro tebe milan udelal za cenu materialu,chudym se musi pomahat vid.

                        0 0
                      • Mike 21  

                        Asi je to marné. Můj kolega v práci občas říká:Fšeci sů ***** akorát já su fajn. Nechci používat takové výrazy, ale co už s Váma nekerýma.Pokud máte pocit, že si vidlici nebo prací prášek upravíte sami líp, tak si to holt udělejte sami.
                        „Vžycky se najde eskymák, který ví co dělat v případě tropického vedra“

                        0 0
                      • hanz  

                        tak ty seš fakt krutej…když je to tak, proč se tím neživíš, to cos tady napsal je hodné primitiva, tak nevím jestli to bylo jen závistí nebo to je opravdu tak.

                        0 0
                        • milan1  

                          Počítal jsem, že to bude má poslední reakce tady ale ještě tohle. Ta spousta nechutností, co se tu na mne sype je jak přes kopírák posbírána opakovanými tvrzeními určité skupinky lidí, které osobně naznám a nemám zájem se s nimi jakoliv stýkat, natož jim předávat nějaké rady výměnou za urážky. Každý, s kým jsem se osobně setkal, nebo úspěšně komunikoval byl člověk na úrovni, daleko převyšující zdejší hnus. Před takovými lidmi nemám žádné tajnosti a oni samozřejmě pochopí, že výsledek není dán nějakým jednoduchým postupem ale opravdu pečlivou prací podloženou znalostmi a praktickým citem, který je základ a nejde opravdu předat nějakou radou. To, že tady prý nerozdávám rady je stálé tvrzení opravdu nepřemýšlících tydýtů. Tihle tydýti manipulovaní nafouklými egy vždy dokáží změnit jakoukoliv dobře míněnou snahu pouze v osobní napadání. Několik příkladů. Ladění suntouru mnohokrát popsané vedlo v jednom konkrétním příkladě (nick micro) k debatě. Debata byla jako vždy stále sabotované egy a tydýty. Thredu měl okolo 200 příspěvky a přesto to micro nedokázal. Doslova jsem ho vedl za ruku opakoval již mnohokrát popsané a nic. Davidakovi jsem radil a mimojiné jsem radami vyřešil problém, který nezvládal slovutný kovář a opět to nikdo nepřijal a nepochopil Tydýti to potřebují dostat pojmenované. Davidak si opravdu prakticky ověřil, jak vypadá jeho postup i s radami na dálku. Ví, jakého výsledku dosáhl a tady vám napsal jaký je rozdíl v ladění a odstraňování vad na dálku a jakého výsledku dosáhnu já. Před davidakem namám tajnosti a myslím, že právě on dokáže vše posoudit nejlépe, protože má dostatek informací a hlavně vlastní praktickou zkušenost. Aby byl správně vyložen termín tydýt, tak přímo prototyp je příspěvek mamuta. On nepíše nic k věci pouze shrne dávno vypracovaný soubor napadání. Nepotřebuje k tomu žádnou vlastní úvahu k tématu, které bylo probíráno k tomu se vyjádřit nedokáže. Rozumí tomuhle někdo? Vždy, když jsem se tady pokoušel něco řešit klasicky to skončilo popsaným způsobem a osobní napadání. To, o co jsem se vždy snažil bylo opravdu objektivní a přesné hodnocení odpružení. Z praxe vím, jaký zmatek v tom vládne a že mnoho lidí má velmi zkreslené představy. To vše je shrnuto v nové podobě na mých současných stránkách. Každý, kdo bez klapek na očích sledoval místní debaty musí uznat, že o tohle jsem se tady hlavně snažil. Vše bylo stále provázeno všudypřítomným napadáním. Přiznám se že to, aby stále více lidí dokázalo poznat a ocenit opravdu kvalitní funkci je hlavní můj záměr. Nesnažím se vytvářet závislosti na radách, mám rád svéprávné lidi s vlastním názorem a slušným jednáním. Tohle jsou hlavní předpoklady pro komunikaci se mnou. Kdo je sám takový, ten se mě tady případně zastane i když mě nezná. S takovými lidmi rozhodně žádné komunikační problémy nenastanou. To bude asi tak všechno co je možné ještě říct k místnímu dění z mého pohledu.

                          0 0
                          • shcorepi  

                            Milane či Davidaku, chci Vás o něco poprosit. Diskuze tady už delší dobu nesleduju a proto nevím, kdo komu co konkrétně radil. A tak abych neprávem neodsuzoval, ale na druhou stranu abych ze sebe mohl setřepat pocit, že je tento thread jen reklamou na ty nové tunningové stránky a že tak úžasná změna funkce vidlice není výsledkem šamanství. Napište prosím, jakými úpravami se ta vidle stala tak úžasnou? Stačí mi jen napsat, co se s ní dělalo a co se vyměnilo? Např. byl vyměněn olej za nový s nižší viskozitou, byla snížena hladina oleje pro dosažení maximálního zdvihu, byly vyměněny kluzná pouzdra za extra kluzká, byla vyleštěna těsnění a tlumící systém byl vyměněn za MilanExtraSen­sitive, nebo třeba že byl jen speciálně upraven. Mám tu samou vidli, MX Comp Air a jsem opravdu hodně zvědavý, co všechno je v ní blbě?

                            0 0
                            • milan1  

                              Sice si to nikdo stvým přístupem a znalostmi naprosto nezaslouží ale nechám tě nahlédnot do své kuchyně. Při ladění davidakovy vidlice jsem provedl celkem 23 měření tuning testu s různými nastaveními a možnostmi ladění. Vznikly z toho pro mne poznatky co je vhodné a co ne. Ladění mi dalo výsledky, které teď můžu aplikovat na jakoukoliv jinou ale opět za pomoci měření. A aby ti to nepřipadalo jako obchodní nabídka, tak věř, že pokud se mi někdy ozve někdo z tvé skupiny chytráků s objednávkou, tak a? to rovnou vzdá. Pro vás prostě niky. Doufám, že bude mít spousta zdejších hrdinů dost odvahy aby přiznali jaký nick je jejich identita.

                              0 0
                              • Pijer  

                                No tak teď sis to zavařil, teď už si to u tebe nikdo nenechá poladit, protože tímhle nakouknutím do kuchyně jsi vlastně všechno prozradil :-) PS: Když sám nabízíš nakouknutí, tak alespoň pootevři dveře.

                                0 0
                                • Gatier  

                                  Co stale riesite? Ten clovek to robi dobre, inak by tu nebolo tolko spokojnych uzivatelov. Najlepsie keby vsetko prezradil, aby ste sami nemuseli namahat svoje hlavy. Niekto chce lakovat ramy, sprdnete ho. Niekto opravuje vidlice, neverite mu. JE to len obycajna zavist. Ja osobne: ,,Klobuk dole."

                                  0 0
                                  • wroum  

                                    vetsinou s tebou nesouhlasim, ale tohle si napsal moc pekne :-)

                                    0 0
                                    • Gatier  

                                      V pohode :-)

                                      0 0
                                    • Pá-dlista1  

                                      Jj. Napsano je to moc hezky. Skoda, ze v uplne spatnem threadu :))) Specialne pro tebe: milanuv prispevek mel znovu vysokou informativni hodnotu.

                                      0 0
                                      • wroum  

                                        specialne pro tebe: je sice moc hezky ze mas odpoved na vsechno, nekdy vtipnou a nekdy hloupou, to je fuk, ale z prispevku od tebe se clovek malokdy dozvi neco hodnotnyho. Navic za Milanem jsou videt vysledky a kdokoliv u nej byl, tak byl nadsen z toho co videl a slysel (mel sem u milana s sebou i uplnyho zacatecnika i cloveka co se zivi servisem kol a jezdi DH na slusny urovni). Az se naucis alespon polovinu toho co umi s vidlicema milan, tak muzes kritizovat a prudit. navic kdybys projevil trochu pochopeni, tak bys nemoh psat takovy blbosti. jenom zbytecne prudis. to ze nemas milana rad je tvuj problem. ja ten problem nemam a dokazu jeho praci ocenit, uz jenom proto, protoze je videt vysledek.

                                        0 0
                                        • cabbage  

                                          o tom jestli milan1 dovede, nebo nedovede tuningovat vidle tu imho nikdo nedebatuje.....

                                          0 0
                                          • wroum  

                                            … kazdy kdo pochopi co obnasi naladeni vidlice na konkretniho jezdce podle stylu jizdy a vahy, tak musi pochopit i to, ze cekat konkretni radu jak to udelat je blbost, protoze odpoved bude znit asi takhle: musis zkouset, merit a vyhodnocovat.

                                            0 0
                                            • cabbage  

                                              odpoved vzdy zni: „to bys nepochopil, ******“ jinak myslim ze pri zprovoznovani nechodiciho suntoura by se jedna obecna rada(navod) nasla(teda krome toho ze je potreba vyzkouset nasledky zasahu)…

                                              0 0
                                              • wroum  

                                                mas kratkou pamet. milan tady uz nekolikrat psal ze je nutno snizit odpory a upravit tlumic. taky psal ze chybna funkce tlumice je dana prilis silnou pruzinkou a malymi prutoky v tlumici. taky bylo upozorneno ze tlumic nejde rozebrat pokud nepovolis ten sroub dole, coz je nejvetsi orisek a bylo upozorneno ze drik je z duralu a ma tvrdou povrchovou upravu, takze riziko zniceni je vysoke. komu po tomhle nedojde ze musi vymenit stiraky, pruzinku a zvetsit prutoky a dat si pozor aby neznicil ten drik, tak opravdu debil je nebo nema na to aby to udelal…

                                                0 0
                                                • vlk  

                                                  o tlumiči o té pružince-no ono jde především o to, že tyto věci sdělil teprve nedávno, za což jsem mu i poděkoval.Když ale nechal smazat všechny své přízpěvky, to bylo tak do týdne co sem napsal tyto věci, tak to tu od něj není.O tom tlumiči se přiznávám-jak se rozebírá to tu teď od Tebe čtu poprvé.

                                                  0 0
                                                  • wroum  

                                                    ono v okamziku kdy mas ten tlumic v ruce, tak na to musis prijit i sam. prostym pohledem je naprosto zrejme co tam co dela – opravdu ten tlumic ma minimum soucastek a to ze ho rozeberes jenom tak ze povolis ten sroub, jde videt na prvni pohled – jinak to proste nejde.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    no ne já ho nikdy neviděl-ten suntourácký.Já jen sleduji dění ohledně úprav suntourů.Sám sem ty nové suntoury neměl.Já do starých elatomerových vyráběl komplet vnitřnosti.Ono není špatné vědět dopředu jak se to rozdělává, aspoň se pak člověk nemusí bát že něco opoměl nebo že tam něco strhne-nemusí mít ve stropě dílny díry od vystřelených tlumičů apod.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    to je prece nesmysl. vetsina lidi co se pta jak to rozdelat a upravit ani nevi jak to vypada, nemaj o tom ani predstavu, tak jak jim chces vysvetlovat jak se to dela? v okamziku kdy ten tlumic vyndas aspon jako celek (staci povolit sroub dole na prave noze), tak se muzes ptat co s tim dal, protoze uz vidis co tam je a muzes se podle toho orientovat. ale vodit nekoho naslepo je pitomost.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    On vlk je takový divný exemplář vůbec. Plete se do úprav vidlic, které ani neviděl rozebrané a přesto dokáže poznat jaký je návod. Potom vydává soudy o něčem co si nechal zprostředkovat a rozhodně do toho nevidí. Jeho přístup je zase klasický. Koukej mi dát všechny informace o které si řeknu. Já se po nich shánět nebudu. no a potom ti k tomu řeknu svůj odsuzující soud. Podivný člověk

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Mlč.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Milane tak to už dost přeháníš.

                                                    „Plete se do úprav vidlic, které ani neviděl rozebrané a přesto dokáže poznat jaký je návod.“ Nikdy jsem nikomu neřek, že dokáži ty úpravy co Ty.Jen jsem teoreticky a podle zkušeností z ostatních vidlic, vyslovil hypotézy co by se s tím dalo dělat a co bych případně zkusil, kdybych tu vidli měl, když už těm suntourákům nikdo lepší návod nedá.Ty můžeš vyslovovat hypotézy a já ne?No to je pěkné.Aspoň se snažím poradit co by se mohlo zkusit a ne si jen dělat reklamu jak jiní.

                                                    „no a potom ti k tomu řeknu svůj odsuzující soud.“ Nikdy jsem soudy o Tvých úpravách nevynášel.Vždy jsem se snažil spíše dozvědět postup a výsledek, nikdy jsem nevyslovil závěr jestli je to dobré nebo k ničemu.

                                                    "Plete se do úprav vidlic, které ani neviděl " A co ty když si se pletl do Duke XC u-turn.

                                                    „Koukej mi dát všechny informace o které si řeknu. Já se po nich shánět nebudu“ Fóra jsou místa, kde se informace, jež neposkytují výrobci získávají, tak co je špatného na tom chtít se zde něco dozvědět.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Spatne je chtit to od milana.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    tak to zkus sam.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Chtit neco od milana? To asi nepujde. Prave mi napsal, ze se semnou nemuze bavit. Ze uz mi nema co nabidnout. Ma tam jen kategorii expert :( :-D

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    podobnou odpoved sem cekal :-/, ale mas recht ses super expert, hlavne pres kecy

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Skutečně chceš abych uveřejnil pravdivou odpověď?

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Me to neublizi. Ja ti jen napsal, ze tak jak tys tu popsal to svoje ladenicko. To ze udelam za pet minut na parkovisti. Cekal jsem, ze treba napises „ano u lepsich vidlic je to mozne“ nebo „ale ja tam delam jeste neco jineho“ coz si sem nenapsal a do mailu jsi mi napsal, ze se mnou nehodlas bavit. Nemusis. Nikdo te nenuti. Dokonce uz ses jednou nechal smazat i odsud, ale jako opravdovy bezpaternak sis nechtel nechat ujit prilezitost pro reklamu a uz jsi tady zase. Ale pro jistotu jsi nechal smazanou tu spetku uzitecnych informaci.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Někdy mi připadá, že to nechal smazat z jiného důvodu.On vyprovokovával svými přímými často is prostými nadávkami rozbouřené prudké reakce ostatních.Pak to nechal smazat a ejhle najednou jsme my Ti špatní, že-protože tam zůstaly jen ty naše.Ale kdyby tam byly jeho původní reakce vypadalo by to jinak a navíc by se ostatní mohli dozvědět, že i on někdy neměl pravdu, což nikdy nepřiznal.Takhle si zas dělá dál reklamu a my jsme ti špatní co mu ubližovali.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Ano. To mi vadi. A proto do nej rejpu. To, ze se doma nudi a hraje si se suntourama mi je sumak. Dokonce i to,ze si tim vydelava, protoze funkcni vidlice je k nezaplaceni a preju ji kazdemu suntouristovi.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Tak tohle byla pádlistova verze a tohle je skutečnost. Je to pouze závěr Nejdřív jsem se nechtěl bavit a taky proč s pádlistou. Potom mi dal konrétní dotazy na které odpovídám takhle: Musím říct, že tvé stále pokračující šaškování na foru mě odrazuje od

                                                    jakékoliv komunikace. Ten člověk na videu není opravdu špička, mám tam i lepší záběry ale žádný, který šel se stejným jezdcem poskládat z nájezdu i dopadu. To SPV a nastavení bys měl někdy vyzkoušet. Jinak, základ sjezdové vidlice je citlivost citlivost a zase citlivost. Naladění, které rozlišuješ se bude lišit vždy hlavně podle charakteru trati. A s laděním podle tebe vrtěním knoflíků si vystačíš a nikdy nepřekročíš možnosti třídy. Já přesazuju vidlice o několik stupňů dál. Je to dané opravdu přesným sledováním a měřením velmi drobných rozdílů při ladění a nastavování. Dokážu rozlišit i vliv jednotlivých mazání a podobně. Tak to jenom proto aby nevypadalo že nechci diskutovat o technice. S tebou v tom ale nehodlám pokračovat, protože pro mě jsi nevyspělý bezpáteřní křivák. Tohle ti na foru psát nemohu, tak asi takhle. Milan

                                                    následuje pádlistova odpověď hodná jeho úrovni: Tak mi polib prdel. Mas plnou hubu kecu o tom jaka jses spicka a prezentujes se jak nejakej vidlak. Tvoje predstavy jsou krapek zkreslene nedostatkem praktickych zkusenosti. S nafoukanejma domacima kutilama se taky bavit nemusim a ted me omluv. Musim jit pripravit kolo na finale svetoveho poharu. Ja ti to klidne na foru napisu. Nechtel jsem te tam strapnovat, ale muzu, kdyz si prejes. Btw. je zajimave, ze kdyz podle tebe je pro DH primarni citlivost, vyrabeji se zavodni vidlice na DH s SPV. Sice blbe, ale vyrabeji.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    To je zase tvoje demagogie. Hezky vycuc nasi konverzace. Na nic jsem se te neptal. V mych mailech neni jediny otaznik.

                                                    0 0
                                                  • Mamut  

                                                    Nechcel by si pomaly chystat svoj 3. velky-slavny odchod z fora?

                                                    Nikdy som nezpochybnil tvoju odbornu zrucnost a znalosti, ale ludsky a si uplne na tomto fore nepouzitelny. Nemam pocit, ze by tvoje sucasne prispevky nejak obohacovali forum.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Opět nechápeš, tohle není žádný návrat. Na počátku říkám, že to je moje poslední reakce, která se trochu rozrostla. Jsem rád, že se v ní každý projevil podle známého schématu ale v žádném případě bych to nenazýval návratem. V místě, kde se lidi jako ty cítí jako doma nemám co pohledávat.Přestože mě tu kdekdo může nazývat zbabělcem, tak skutečný zbabělec je ten, který se schovává za skupinu a to jsi ty. Já vždy mluvil a mluvím za sebe a snažil jsem se něco řešit. To, že v tlupě rozhoduje zábava beze smyslu je velká degradace slov a smyslu komunikace a v tomhle fóru by mělo jít kupodivu o technickou komunikaci. Málokdo si uvědomuje, že bavit se a tlachat o ničem můžeš kdekoliv jinde. Tohle by mělo být mimojiné odborné fórum. Opravdu si právě ty připadáš jako vhodný odborník a soudce?

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    // rozhoduje zábava //- u kol jde imho predevsim o zabavu.......... nazor ze by to melo byt odborne forum je zcela zcestny protoze tady vsichni(doufam) jezdi pro zabavu a ne kvuli praci(sem tam nejaky kuryr:). nedovedu si predstavit forum podle tvych predstav- misto dohadovani o vyjizdkach by se tu domlouvali setkani za ucelem testovani a tuneni(bastleni) vidlic a tlumicu… hrozna pradstava:-/

                                                    p.s. mas dojem ze ze sebe delam odbornika?

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Jeden jediný postřeh. Máš tu různá témata. Pro zábavu vhodná. Já jsem vždy přispíval pouze do technických rad. Opravdu jsou technické rady námětem pochybných zábav? Když je zábava to hlavní tak se nedá divit, že tu nejde nic kloudného dohledat. Potom to vypadá právě takhle a kurýr na bajku je zde vítaným členem. Forum podle mých představ je jednoduché a není třeba nic měnit, jenom lidi :-) Technické rady a řešení je věc jedna. Vstupovat do něho by měli lidé se zájmem o techniku a také patřičnými znalostmi a ne exhibicionisti a prudiči bez znalostí. Ti se mohou dle libosti roztahovat v jiných tématech, tak asi takhle.

                                                    0 0
                                                  • kurýr na bajku  

                                                    Ty si fakt ubožák !!! Věřil bys že vod tý doby cos tu nebyl sem se s nikym nechytil ? Kdybys měl aspoň kapku cti v těle, tak už by ses tu neukazoval anebo ses nebál se mnou sejít. Jakým tónem se vůbec bavíš s vlkem a proč z něj děláš blbce ? Chceš aby ti lezli všichni do zadku ? Mimochodem sem se dozvěděl, že už se ti taky doneslo, že zimní posyp naleptává vnější nohy Suntourek je pravdivá informace tak, bys to tady moch konečně přiznat. Jo a všimnul sis že i tentokrát (jako ostatně vždy) ses navez zase ty do mne a já si tě vůbec nevšímal. Nemám rád lidi, který sou silný akorát u klávesnice, tak udělej všem tu radost a táhni !!! Kdo ocení tvoje odborný informace jistě nebude mít problém tě vyhledat. I když vlastně problém mít budou, protože jak naznačuješ, sou tu samý pitomci.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Já ti tleskám kurýr. Tohle mi tu vážně chybělo. Pro upřesnění. Neodešel jsem kvůli tobě a taky jsem to psal. Mě přímo zděsilo, jak jsi tady přijímán ty a jak já. Prostě tu máš podporu a hodně spřízněných duší. Právě a hlavně proto sem nepatřím já a přeju jenom dál zvyšování zdejší úrovně takovými,jako jsi ty. Pokud znáš ještě nějaké podobné, pozvi je, tady si dobře pokecáte.

                                                    0 0
                                                  • kurýr na bajku  

                                                    Děkuji velice ! Ani sem nečekal tolik chváli, jen myslím že mě trochu přeceňuješ. Bohužel takovou přízeň zatím nepoci?uji.

                                                    0 0
                                                  • Karaya  

                                                    Mně se nezdá, že by tu měl Kurýr nějakou podporu, spíš bych řekl, že je pro všechny obyčejnej hulvát, a na ty jeho výlevy nikdo moc nereaguje…

                                                    0 0
                                                  • kurýr na bajku  

                                                    Kdy si viděl naposled ňákej výlev ? Víže je to tu hlavně o odborných radách ? Taxe podle toho řiď a neple? se do toho.

                                                    0 0
                                                  • Karaya  

                                                    :-)))

                                                    0 0
                                                  • Martyss  

                                                    Sice jsem si řekl, že do těchle hádek zasahovat nebudu, ale tohle mi nedá. Od člověka, který se jako první začal chovat neprosto arogantně a dětinsky. Na prosto mne udivuje, kolika lidem zde na fóru chybí schopnost slušného vyjadřování. „Nemám rád lidi, který sou silný akorát u klávesnice, tak udělej všem tu radost a táhni !!!“ Pokud si pamatuji dobře, tak se někdo z fóra s tebou chtěl setkat a nic z toho. Osobně si myslím, že za Milana mluví činy, kdy z nefunční vidlice udělá funkční. A prosím…udělej nám tu radost aspoň ty…:-)

                                                    0 0
                                                  • kurýr na bajku  

                                                    Co to meleš ? Dyk sme se s Mi?em setkali ! Jinak já si nezačal, ty dětino.

                                                    A nemontuj se do mě, poněvač tady mám spoustu příznivců a moch bys špatně dopadnout :-)

                                                    0 0
                                                  • Martyss  

                                                    Tak to se omlouvám. Vaší diskuzi jsem přestal číst v době, když si se ze setkání vykrucoval. Předpokládál jsem, že se to dále neřešilo. Ale za tvrzením o vyjadřování si stále stojím…:-) „spoustu příznivců“...­.....čekám na přehršle nicků…:-)

                                                    0 0
                                                  • kurýr na bajku  

                                                    Nevim že bych se vykrucoval, ale sledovat si to nemoch protože to probíhalo mailem. Navíc jinde se tak nevyjadřuju. Jen v debatách s panem „sežral šalamounovo hov..“ to jinak nejde.

                                                    0 0
                                                  • kurýr na bajku  

                                                    Eště k tomu setkání: Dyš sem se v Praze setkal s Mi?em, taxem mu nemoch dát na kokos, protože sem zjistil, že je moc vysokej a dostal sem strach :-)))

                                                    Sice byl vysokej jako já, ale já dyš nemám výraznou převahu tak do toho nejdu, protože sem srab :-)))

                                                    0 0
                                                  • Gatier  

                                                    Takze si len ukecany… To sa dalo cakat. Kolko si uz opravil vidlic?

                                                    0 0
                                                  • kurýr na bajku  

                                                    Tak ty si taky úplně vybranej. Eště že sem se nechytil s Karlem Gottem, to bys mě nejspíš osočoval, že nemám žádnýho zlatýho slavíka. Vo to kolik sem poladil vidlic tady nikdy nešlo, tak když o tom sporu víš kulo taxe do toho neple?.

                                                    0 0
                                                  • Gatier  

                                                    Aj som si myslel… :-)

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Tak rád pozvu všechny, kdo se otírají o mé,prý nevhodné vyjadřování. Skutečně jsem ještě neviděl nikoho z těch kritiků, že by vystoupili proto tomuto podivnému individu.Právě z tohohle usuzuji, že je zde vítán a je pro vás velmi přijatelný. A pro tebe kurýre jedno vysvětlení. Když se budeš plést třeba Gotovi do zpěvu, tak musíš počítat s tím, že tě někdo časem vyzve ke zpěvu.

                                                    0 0
                                                  • kurýr na bajku  

                                                    No nevim, že bych se ti někdy plet do „popravy“ vidlic. Jediný vo čem sme se hádali je zda-li můžou posypový chemikálie naleptat vnější nohy Suntour. Ostatní naše debaty se vidlic netýkali. Dyš sem totiž v diskuzi znáte něco horšího než Suntour tvrdil, že Suntour stojí za prd, tak místo toho abys mi vysvětlil proč je to tak skvělá značka, tak si mě začal rovnou napadat.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Nilý kurýre, reagovat ne tebe jak si zasloužíš nemohu, vzhledem ke kritice, která by se na mne snesla. O žádné korozi jsme se spolu nebavili to si pleteš. To bylo při osobním kontaktu s mitěm a ten ti dokázal vysvětlit, že musíš nohy taky někdy namazat, což jsi nikdy předtím nedělal. Tohle a jízda po prosolených silicích je kapitola sama pro sebe. To, že jsi ve svých 25 ti letech takto objevil, že solný roztok na kovovém povrchu způsobuje korozi je objev, který o tobě hodně napovídá. Ten tvůj překlep s „popravou“ vidlic je přesný. Akorát by měl směřovat do vlastních řad.

                                                    0 0
                                                  • kurýr na bajku  

                                                    Tak teď nevim, esli máš mylné informace anebo esli si už senilní ?!? Bavíme se celou dobu o vnějších nohách, nikoliv o vnitřních. Tudíž nechápu, co to tady meleš o nějakým mazání… Mi?o mi řek, že se to může stát u jakékoliv značky (což já si nemyslím, ale budiž) a to kvůli tomu, když se odře povrch a následně proběhne to, co já sem ve svých 25 letech objevil (je ale zajímavý, že jenom u Suntouru). Další věc je, že v podmíkách sníh/sůl elastomerová Suntourka nebude fungovat ani kdybys ji mazal 3× denně. To už bys moch ve svým věku vědět. Dál taky nechápu jak můžeš vědět jak já mažu ? Bylo by dobrý kdyby si se staral hlavně o to jak maže tvoje žena (esli by ovšem s tebou ňáká vydržela)! Nevim, jaxi dovoluješ podsouvat Mi?ovi, co nikdy neřek, a že to byl překlep si snad nemyslíš ?

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Chlapi nechte toho bezduchého napadání.Nic nového nevyřešíte a kdo to má pak číst.

                                                    0 0
                                                  • CZiko  

                                                    tohle nebyl moudrý tah… za chvíli tě sežerou:)))

                                                    0 0
                                                  • lubos  

                                                    sorry, ale asi stejne jako do tlumicu, ktere jsi videl jenom na obrazku :) Blahe pamati LRS :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Tak nevím, má to cenu natebe ještě reagovat? Speciálně pro tebe je hned v prvním mém příspěvku nabídka na vyladění obdobné vidlice. Je to přeci snadné. Jsi podle sebe Marzocchi odborník a já jsem jenom někdo, kdo rozumí možná Suntouru a jinak ničemu. Tak se chop příležitosti a napiš davidakovi. On má ještě někde v okolí podobnou vidli. Jistě ti jí rádi zašlou a ty předvedeš svoje schopnosti. Tímhle a ničím jiným mě opravdu shodíš. Ne svými poznámkami. Chop se téhle příležitosti, tímhle bys mě tady opravdu ztrapnil a to si jistě nenecháš ujít.

                                                    0 0
                                                  • lubos  

                                                    No muj milej, jelikoz mas ve zvyku si nechat mazat prispevky tak to udelam takhle, a udelam klasicke reply s includem :

                                                    „On vlk je takový divný exemplář vůbec. Plete se do úprav vidlic, které ani neviděl rozebrané a přesto dokáže poznat jaký je návod. Potom vydává soudy o něčem co si nechal zprostředkovat a rozhodně do toho nevidí. Jeho přístup je zase klasický. Koukej mi dát všechny informace o které si řeknu. Já se po nich shánět nebudu. no a potom ti k tomu řeknu svůj odsuzující soud. Podivný člověk“

                                                    Takze ti to napisu jeste jednou. Nemas zadne pravo nekoho kritizovat podle toho, ze si dovoli psat svuj nazor na neco, co nemel v ruce, protoze totez jsi udelal sam s konkretne se jednalo o tlumic LRS od German-A. Konkretne jsi napsal, ze v tlumici-hlavni komore nemuze byt o-krouzek jako tesnici prvek , protoze by netesnil. Vtip je v tom, ze tam o-krouzek je. Coz, rekneme je z tve strany omyl, ktery se stane kde-komu. Ale abys totez timhle zpusobem nekomu vytykal, tak tohle tedy ne. Udelej si poradek u sebe.

                                                    O vidlici Marzocchi nebo Suntour se tady vubec nebavime.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Tak rozhodně vynech své žoviální oslovení. Od tebe je nepatřičné. Nemíním zabíhat do debaty, kterou jsi ani tenkrát nechápal. Zapoměl jsi, že jsem ti popsal přesně chování a co to dělalo i když jsem to neměl v ruce? A to s těsněním byla debata o tom, jestli je tam O kroužek nebo těsnění s břitem. Takové vytahování detailů je naprosto nesmyslné. Máš tady ode mne nabídku. Vím o co se snažíš. prostě mě nějak dostat. Snažím se ti opravdu pomoci a navrhl jsem ti nejlepší postup. Chop se ho. Budeš slavnej.

                                                    0 0
                                                  • lubos  

                                                    Ne. Nic jsi nepopsal ponevaz jsi nechapal ty, jak ten tlumic funguje. Natoz abys umel popsat jak to chodi :) To je jako kdyz sedim venku na slunicku a budes mi pres telefon tvrdit, ze na mne prsi. Promin, ale opravdu ti pomoct nejde. Neumis uznat svoji chybu, jsi pravdepodobne neskutecne jesitny.

                                                    PS: to s cim pomoct potrebuju ty nesvedes :-))) .. ani kdybyses sebelip snazil :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    To máš ale fakt pravdu že ti nemůžu pomoct. Lékař duší nejem.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    to je mi jasné.Prostě já jen sbírám informace, o tom jak to tam asi vypadá, jaké jsou možnosti, zda si to zvládnu upravit sám, zda to jde, vyplatí li se to apod.Nejsem tak bohatý abych si mohl dovolit koupit vidli, pak zjistit, že např tlumič je nerozdělatelný, že je tam něco zalisované a nedá se s tím nic dělat a muset si jít koupit za další prašule vidli novou.To že mi někdo řekne, ono to nějak jde kup si ji a uvidíš, to mi nestačí.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    zvlastni pristup. kdybys chtel vedet jak ten tlumic vypada, staci si rict o fotku (klidne ti ji udelam az to budu mit rozebrany), nic mi to neudela. ale je zvlastni snazit se zjistit jak se upravuje neco, co ani nevim jak vypada a znazit se dopatrat presneho postupu. je to postaveny na hlavu.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    vim jak to funguje, ale praktickou zkušenost s tím nemám.Proto se snažím prahtické se nejdřív dozvědět od ostatních a pak popřípadě si ji koupit a získat svoji vlastní prajktickou.Vím jakým způsobem to tam funguje.Až to budeš mít rozdělané tak bych Tě fakt prosil o zaslání fotky, především, pokud bys mi poslal detail té hlavy plunžru, kde jsou ty mechanismy na propouštění oleje.Dík

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    No vlastně to není až tak pravda, měl jsem rozdělanou tu XCP75 s tím jejich tlumičem(má to na kole Darjanova máma, tak jsme se na to dívali), co údajně nejde rozdělat.Mám ale pocit, že tlumiče ostatních XCpro modelů jsou jiné a dají se mnohem jednodušeji rozebrat.Takže opravuji neviděl jsem tlumiče xcp pro suntourů.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Položím ti jednu otázku. Dokážeš mi vysvětlit, proč největší zájem o úpravy a to jak se to dělá Suntour měli vždy lidé jako ty. Tedy ti, co to nikdy neviděli rozebrané a právě tihle se stávali největšími křiklouny? Byl jsi to vždy ty a především Marzochisti. Dokážu pochopit, že člověk svoji vidlici rozebere a potom se začne ptát. takových tu bylo ale minimum a jeden z nich byl micro. Opět jste se do toho tenkrát pletli. Dokážeš pochopit ten letitý boj o úpravy suntourů celkem agresivně bojovaný lidmi, které to vůbec nezajímá. Mě by tedy ohromě zajímalo kolik lidí si skutečně tu úpravu udělalo. Mě se neozval nikdo. Třeba poděkovali tobě, který jak tvrdíš jsi to ze mě dostal. I když ti to uniklo, tak jsem vždy hledal člověka, kterého povedu a on ty úpravy udělá. Tak jako jsem to zkusil s micrem.Takového člověka jsem našel někdy 2003 – 2004 na ivelo, jmenoval se jiří a tady byl registrován jako jiri1. Kdysi to tady komentoval ale potom to vzdal. Stačí ti tohle k poznání, co vše jsi nezaregistroval?

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Já nikdy netvrdil, že to nejde upravit ani jsem nikdy netvrdil, že to neumíš.To je zde asi všem jasný, že to umíš dobře.Já prostě jen od těch co se jim to podařilo upravit tahal informace jak to upravit a to nejen pro sebe jakožto informaci, která by pro mne byla rozhodující při eventuální koupi suntouru, ale i kvůli ostatním co si neví rady.A navíc já jsem dost zvědavý člověk a vše chci vědět.Osobně už mám dost informací, už bych věděl, na co se kde v té vidlici kouknout a co konkrétně upravit, takže až budu kupovat vidlici příště, tak asi zkusím suntourku, když bude za slušnou cenu-ne jak teď.

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    Hoši, dovolím si otázku: Co vás na tomhle pořád B A V Í, hádat se donekonečna za svůj postoj, zpátky ni krok. Opravdu odpovězte, proč se pořád hádáte, P R O Č? Nechte těch sraček, chovejte se jako lidi a běžte raději bikovat.

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Ty vůbec málo čteš a přesto vyslovuješ rychlé soudy. Tohle co jsi začal ty vnímat bylo již nevím kolikáté pokračování. Vážně mě zaráží co sis dovoloval za tvrzení a teď vidím, že to bylo dané jenom zběžným čtením zde opakovaných a cíleně rozšiřovaných informací. Ostatně, nejsi v tom sám. Je vás mnoho. Dám ti další pobídku. Podívej se na grafy charakteristik na mých stránkách a srovnej s ne příliš vzdálenou diskuzí, kde jsem marně vysvětloval tady to samé. Nadutost a podivná převaha kdejakého začátečníka to tehdy změnila v nechutný guláš. Vše samozřejmě tenkrát nastartováno a správně dirigováno pádlistou. Nechceš se k tomuhle vyjádřit a pojmenovat pádlistu. Trefování do mě je tady obvyklé. Co takhle poznat původce.

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    Milane, ze se tady este snazis…k nicemu to nevede, davas akorat moznost rejpalum k dalsim provokacim. Kdo te zna, vi co s vidlema umis a kdo nezna, tak at si pokeca…ja jsem tvou vidlu upravenou videl a at si gdo chce keca co chce, je to dobra prace vic neresim.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Přečet jsem to a je to to samé co jsem četl před 1/2 rokem.Rychle soudy?Nikdy jsem Tě nesoudil.Jestli sis nevšim, tak původně jsem byl Tvůj odpůrce.Ale postupně mě začínáš přesvědčovat.Mo­mentálně nejsem na žádné straně.V něčem souhlasím s Tebou a v něčem s ostatními. Diskuzi o grafech jsem v polovině přestal sledovat a to jen proto, že slovním popisem se často velice těžko dalo chápat jak to kdo myslí.Proto jsem se do debaty také nezapojoval. grafy co máš na stránkách-s tím plně souhlasím.Nikdy jsem se nesnížil k nadávkám a to ani v případě vidlic RS-kde jsme nakonec zjistili, že každý mluví o něčem jiném.Svoji chybu také vždy uznám.

                                                    0 0
                                  • Pijer  

                                    Závist to není, ale když sám od sebe v příspěvku napíše, že " Sice si to nikdo stvým přístupem a znalostmi naprosto nezaslouží ale nechám tě nahlédnot do své kuchyně." a pak vůbes nic neřekne, tak mi to přijde divný. Buď a? to řekne (alespoň tak jak reagoval ve svém dalším příspěvku) nebo a? mlčí, ale ani nic neslibuje. Když takhle někdo s prominutím „ani nesere, ani nemaluje“, tak to nemám rád. Jinak si myslím, že o pružení a tlumení něco vědět bude, ale tenhle způsob vyjadřování mi zkrátka nesedí.

                                    0 0
                              • cabbage  

                                to je docela vyzva- koupim suntoura a schvalne jestli me poznas:o)

                                0 0
                              • vlk  

                                OK.Plně chápu, že rady nejsi ochoten poskytovat, jen tak, jak ostatní tady na fóru.Plně to respektuji.Ale právě proto by bylo od Tebe docela fér, kdyby jsi si nedělal stále jen reklamu. Si za reklamu zapla?, a nech si sem umístit baner.Ale takhle mi to nepřipadá čestné.

                                0 0
                              • vojta  

                                Nikdy jsem se do teto ani obdobne diskuze nezapojoval, neb sebekriticky uznavam, ze me znalosti o vidlicich jsou nevalne, ale neda mi nereagovat na posledni milanuv prispevek. Proc proboha neodpovis, co si s tou vidli udelal – dal jsem jiny gufera, dal jinou viskozitu, jiny objem oleje … – kdyz nenapises konkretni udaje(typ, viskozitu, objem) , nikdo te o know-how nemuze pripravit. Bude ale alespon schopen si udelat predstavu o rozsahu uprav – a odhadnout sve schopnosti a dat se do experimentovani (ktere nemusi nikam vest), nebo Te rovnou pozadat o upravu. Jestli nehces rozsah uprav zverejnit napr. z duvodu ze sis za ni rekl x kc a vymenil jsi jedno gufero, pripomenu konec jednoho notoricky znameho vtipu – „Proc 101 kc ? Ta koruna je za utazeni sroubu a 100 za to ze jsem vedel, ktery utahnout… Jinak to, ze jsi udelal 23 testu je sice hezke, ale takovouto odpoved na polozeny dotaz je nutno povazovat opravdu za "mlzeni“.

                                0 0
                                • Gatier  

                                  Tajomstvo sefkuchara…

                                  0 0
                                  • milan1  

                                    Není to takové tajemství ale dobře. Protože mnozí mají o ladění přestavu ajko Hurvínek o válce, tak asi takhle. Samozřejmě používám jiné stíráky, to není novinka. Používám i své vlastní mazání. Vše bude časem k dispozici samostatně ale z technických důvodů zatím není. Tím snížím odpory. Základní ladění Marzoch je správně naladit charakteristiku pružiny. Žádné tajemství a návod na kontrolu máte přímo na mých stránkách. Tady je velký nešvar, že nikdo nic nezkusí ani to, co je mu věšeno na nos ale hned křičí on nám něco zatajiuje. Nezatajuje, pochopte, že je vám to k ničemu. Neexistuej dostatečně blbuvzdorný návod pro naladění na každou váhu. Rada je možná jenom jedna když tohle nechápeš, tak se do toho nehrab. Proto jsou na mých stránkách rozděleny sekce na skupiny začátečník, pokročilý a expert. Kdo se správně zařadí neměl by se plést do jiné sekce nemůže tomu rozumět. Stejně jako velká většina zdejších borců. Když snížíte odpory a naladíte vhodně pružinu musí se k tomu naladit ještě tlumič. Kompresní fáze tlumiče se ladí hustotou oleje a expanzní seřizováním. Tohle se děje měřením, které nemáte k dispozici.Právě tohle a jedině jako celek tvoří tu konečnou rovnováhu a funkci. Je to dostatečné pro všechny začátečníky, kteří nikdy nic nezkusili a myslí si že zatajuji jakýsi velice jednoduchý návod?

                                    0 0
                                    • vlk  

                                      „Tohle se děje měřením, které nemáte k dispozici.“

                                      Čím to měříš, těmi svými testy co jsi uveřejňoval na stránce, nebo máš k tomu i elektronická čidla co upevňuješ na vidlici.Či máš k dispozici nějakou měřící stolici.

                                      0 0
                                      • milan1  

                                        Opravdu je to s tebou tak špatné, že jsi nepochopil, že měření tuning test jsou prováděna na zkušební stolici? Je to zařízení provozované a všemi tady známé od roku 2003.

                                        0 0
                                        • Darkson  

                                          chlapi, jestli chcete překonat počet příspěvků z threadu o CzechTeku, musíte ty svý komentáře krátit, takhle to bude na dlouho:-)))

                                          0 0
                                        • vlk  

                                          nevím co by na mě mělo být špatné.Pokud si matně vzpomínám, tak o stolici se zatím nikdo nezmiňoval.Si vzpomínám jen na nějakou cihlu apod.

                                          „Je to zařízení provozované a všemi tady známé od roku 2003“-by mě zajímalo kolik normálních lidí má doma měřící stolici za několik stovek tisíc, s elektronickými čidly a k tomu odpovídající software-též né moc levný.Vidíš, a dost by ti pomohlo, kdyby jsi zveřejnil nějaké obrázky vybavení.Takhle když tě neznám, si na mě vždy působil jakože vše děláš na koleně a nevzbuzoval jsi ve mě moc důvěry.

                                          0 0
                                          • davidak  

                                            tady to je:) http://www.tuning-test.cz/3_4.html

                                            0 0
                                          • milan1  

                                            Dělá ti opravdu takový problém podívat se na mé stránky? Ono je lepší poslouchat slinty o cihle tady, viď. Nikdy si nic neověřit a přejímat názory, kde já jsem to viděl, aha tady www.bike-forum.cz

                                            0 0
                                            • vlk  

                                              no podíval bych se kdyby fungovaly, ale momentálně mi nejedou.Koukal jsem nedávno na ty nové, i když jsem neměl čas číst vše, a ty se mi líbí.Já Tvůj test čet kdysi dávno, když to tam ještě nebylo.Tak promiň, že jsem se zeptal.

                                              0 0
                                              • milan1  

                                                Tak se podívej teď. Nevím, co jsi hodnotil předtím. Grafickou stránku? To je vedlejší. Hlavní je obsah, ale zde stačí mnohým nic si nepřečíst a spolehnout se na komentář kdejakého prudiče. Ty stránky jsou pro všechny a při prostudování se dozví daleko víc, než z rádobyodborných rad. Jako příklad vnímání uvedu pádlistovo odsouzení videa na titulní straně. Okamžitě k němu přihopkal cziko a „His mastaers voice“ tetelíc se blahem začal přitakávat. Každý hledá jenom záminku k prudění. To, že je na stránkách například návod a dokonce měřák na změření úhlu hlavové trubky to, se zatím k nikomu nedostalo. A je to záležitost, která se tu řešila nedávno. Při použití měřáku si může každý na svém kole například ověřit jak se změní geometrie jeho kola a vlastním praktický postupem pochopí co a jak se vlastně mění. To je jeden z mála příkladů, který tam je vyřešen. To opravdu potřebují všichni dovést až za ručičku ke všemu krůček po krůčku? Ti věční vykřikovači že jsem nikdy nic neřekl a podobně stejně nikdy nic nepochopí.Napsat o nich, že jsou hlupáci ale nesmím to by přeci nebylo hezké.

                                                0 0
                                                • Rolei  

                                                  myslím Milane, že když si se rozhodl znovu sem začít psát asi by bylo vhodné požádat admina a? vrátí zpět (je li to ještě možné) tvoje dříve smazané příspěvky, a nebo přestat psát, takhle je to nějak nejasný, chceš tu debatovat nebo jen rozvíříš hladinu a zase to necháš smazat a tím opět poškodíš celý b-f?

                                                  0 0
                                                • Pá-dlista1  

                                                  Je smutny, kdyz nepoznas vtipnou formou podanou kritiku. Ale jako chvalim te, ze tam teda prej mas i neco jinyho krome toho zmrsenyho videa ;)

                                                  0 0
                                                • Pá-dlista1  

                                                  Btw.: Mohl bys v ramci reklamni kampane hodit odkaz na to mereni uhlu. Nejak jsem to tam nenasel a nekomu tady by to mohlo pomoct. Nebo jestli mas nejaky duvod, proc to neprozrazovat… treba mereni hl.uhlu za poplatek v setu s merenim vysky vidlice se slevou :)

                                                  0 0
                                                • vlk  

                                                  no tak jsem vše přečet-ten tuning test-je ten samý text stejný jako před lety.Ale nikde jsem fotku té stolice nenašel.Ten popis jak je kolo uchyceno ve stlolici apod je dost nedostačující­.Jestli máš podomácky vyrobené a snímáš kamerou nebo, máš elektronická čidla apod, to jsem se nikde nedozvěděl.

                                                  Jinak „Tohle se děje měřením, které nemáte k dispozici.Právě tohle a jedině jako celek tvoří tu konečnou rovnováhu a funkci.“

                                                  • no zrovna to nastavení zpětného útlumů je velice individuální záležitost.Ty to nejspíš nastavíš podle měření na nějakou nejoptimálnější hodnotu .Já ale např. používám různá nastavení podle toho do jakého terénu se chystám.Když vím že pojedu na týden na dovolenou a budu jezdit vysoko v horách po skalách a kamení tak to mám nasteveno zcela jinak než když normálně jezdím u nás doma ve standartním lesním terénu.nastavuji prostě podle citu a podle dané situace.
                                                  0 0
                                                • vlk  

                                                  Jen takový nápad. Vidím že děláš úpravy i jiných vidlic než suntour.Možná by nebylo špatné když už ty vidle stejně rozděláváš, hodit třeba na své stránky nebo někam na net(bikeforum) fotky rozborek. Myslím, že každého by zajímaly přímo obrázky jednotlivých typů a značek vidlic-jak vypadají zevnitř.By si každý pak mohl udělat lepší názor na zpracování a použité materiály jednotlivých výrobců nebo na to který výrobce který systém od koho kopíruje.

                                                  0 0
                                • Rolei  

                                  Vojto ty seš prostě tydýt! Ty prostě nechápeš že Milan jednička "se vždy snažil o opravdu objektivní a přesné hodnocení odpružení. " On ti to tu polopatě vyloží a ty na něj s mlžením! Styď se! Copak číslice 23 není objektivní údaj, já fakt nevím co chceš víc! :-)

                                  0 0
                              • Pá-dlista1  

                                Moc se mi libi jak si sebekriticky Vždy, když jsem se tady pokoušel něco řešit klasicky to skončilo popsaným způsobem a osobní napadání. a ze v nastolenem standardu nehodlas ustoupit ani krucek :)

                                0 0
                            • kovar  

                              tady to máš vyřešeno :-) http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

                              0 0
                          • Gatier  

                            Zavist…?

                            0 0
                  • senožrout  

                    Pánové, to bylo tedy „maso“! Vždy? jste na hobbby fóru… :-)

                    0 0
    • Belin  

      Pánové, patřím jen ke čtenářům fora, ale k tomuto problému bych se rád vyjádřil. Už jsem to chtěl udělat dřív, ale jak jsem již uvedl, jsem spíše členem skupiny, která zde hledá rady a návody, jak něco zlepšit. Moje zkušenosti ale nejsou takové, abych mohl někomu radit. Z toho také vyplývá, že moje zkušenosti s vidlicema taky nejsou nějak veliké a v Milanově dělení se jednoznačně řadím mezi začátečníky. Zhruba v červnu jsem si po přečtení nekolika threadů nechal Milanem upravit vidlici Suntour Axon. Po zpětné montáži na kolo a krátkém zajetí jsem byl překvapen výrazně zvýšeným zdvihem – ten byl způsoben tím, že Milan vyměnil negativní pružinu za měkčí a po telefonické konzultaci jsme vše vyřešili jejím podložením – , ale hlavně chodem vidlice – byl nečekaně plynulý a „hladký“. Bohužel se mi při montáži podařilo poškodit páčku Lock-outu. Tu jsem nahradil klasickou tahovou páčkou z přehazky. Výsledek? Vidlice chodí se zdvihem okolo 105 mm, Lock-Out neuděla z vidlice pevnou, ale velmi výrazně zpomalí návrat nahoru a páčkou Lock-Outu jsem schopen plznule regulovat rychlost odskoku. Sice jsem s tím měl menší problémy, ale Milan mi je velmi ochotně pomohl vyřešit a vidlice funguje opravdu parádně. No, na člověka, který normálně nepřispívá jsem toh napsal až dost. P.S. Všechy nahrazené součástky mi byly Milanem vráceny.

      0 0
      • vlk  

        takže pokud dobře chápu z nastavení koprese(lock-out-měl i dřív více poloh) udělal nastavení zpětného útlumu.Tak to chválím.

        0 0
        • Belin  

          Jak jsem psal, tak nejsem odborník. Nechápu o jakých více polohách původního Lock-outu to mluvíš? Já jsem psal, že dřív po uzamčení udělal z vidlice pevnou a v takovém stavu tak maximálně proazit a definitivně zničit. O žádné další poloze jsem nepsal.

          0 0
    • MartinXC  

      Na tomhle threadu je zajímavé, jak se na základě subjektivních názorů formují postoje účastníků…

      Ale odnáším si toto:

      • kdo měl Suntourku a nebyl s ní spokojený a svěřil ji Milanovi na úpravu, tak se tváří spokojeně. (Davida podle kontaktů znám a nemyslím si, že by se propůjčil nekalé reklamě.)
      • kdo ji má/měl/neměl a Milanovi ji nesvěřil, vidí spoustu „co-nejde“ překážek

      Docela mám chu? nějakého Suntoura koupit a Milanovi poslat na úpravu a pak porovnat s vidlicemi, které patří do skupiny „lepších“. Taky bych se takového tuningu ze zvědavosti chtěl účastnit, protože podobně ztrácím čas v rámci celého bikování se vším na kole (od pláš?ů přes brzdy geometrii posedu, nastavení vidlice, …) a zajímá mě jak a co dělají druzí.

      0 0
    • wroum  

      ja jenom ze tu 200 sem si nemoh nechat ujit. sorry

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.