• Kubik

    Vyskytla se mi zajimava zavada: Po vymene retezu+kazety mi zacal pri slapnuti dozadu padat retez na mensi pastorky.Pri pohledu to vypada jako kdyby byla prehazka "daleko"od ramu nebo kazeta "blizko"dratum Kazeta:BBB-dříve Sram,retez:Sram puvodne take,prehazka:Sram 5.0(asi 5let stara) Mohly by toto delat opotrebene kladky?Nejhorsi nejsou ale nejlepsi taky ne… Vim ze takle od monitoru je to tezky spravit ale nesetkal se s tim nekdo popripade nevi nekdo co to dela?

    0 0
    • Lister  

      A co kdybys zkusil tu přehazku naštelovat tak aby byla přesně pod tím pastorkem, na který máš zařazeno :-)

      Asi je ta nová kazeta trošku jinak konstruovaná s tím že pastorky jsou teď v jiné pozici vzhledm k rámu a tím pádem i přehazce – jen to došteluj a mělo by to chodit v pohodě.

      0 0
      • Kubik  

        Prave ze tak nastelovana je nahoru i dolu prehazuje dobre jen ten retez pada.Taky ta prehazovacka ma vuli v tech vsech cepech (ve vsech malou,dohromady velkou)ale myslim si ze to na padani retezu nemuze mit ale zadny vliv… Co vlasne (ne)dela prehazka kdyz sou spatny zuby na tech 2 kladkach?

        0 0
        • mosquito  

          nez sem urazil prehazku SRAM 7.0, ktera mela nalitano asi 18tis a nekolik slusnych padu bez nejakyho krytu, tak mela vakl jak krava a nic nepadalo (jen dlouhodobe neudrzela retez na nejvetsim kolecku) .. takze vaklem to asi nebude

          od zacatku jezdim systemem cca 6–6.5 tis km a pak menim retez Connex + kazetu SRAM, takze kolecka na prehazce maji spis doliky nez zoubky .. tim to taky nebude

          takze bych to videl na slabou pruzinu v prehazce nebo dlouhej retez

          0 0
          • Kubik  

            Retez jeste nak premerim ci zkratim(nevi nekdo kolik clanku ma mit retez na 8mi kolo?-Nebo aspon sou-li clanky retezu ruznych vyrobcu stejne dlouhy?.....), ale obavam se ty unaveny pruziny dlouho sem pri „parkovani“ kola"neshazoval"na nejmensi pastorek takze pruzina dostavala asi zabrat

            0 0
            • Lister  

              řetěz namotej na velkou pilu a do zadu na největší pastorek a k tomu přidej 2 články (doufám, že si to pamatuju dobře) a nebo pokud máš zařazený nejtěžší převod, tak by měla jít přehazka kolmo k zemi.

              0 0
    • enjoy  

      kolik si tim usetril ze sis koupil kazetu od firmy ktera se prezentuje trema beckama?:-)

      0 0
      • Kubik  

        78kc :o) o to ale neslo-je lip sprevodovana nez ten origos sram(muj subektivni pocit)

        0 0
    • elis  

      Padá to při každém převodu, nebo jen při některých. To se dá logicky vysvětlit jen tak,že převodníky jsou moc venku-dlouhá středová osa a je velký úhel jak řetěz nabíhá na pastorky,když šlapeš dozadu.

      0 0
    • jocky  

      Podle me muzou byt pricpany rolny u hazecky, pak pro zpetnym slapani nepoustej dobre retez a ten se nahore mezi tacama a kazetou vyvesi a spadne o kolecko nebo vic na kazete dolu. Nebo je trochu kouslej cvrk u kazety (orech). Zkus rychle protocit pedaly proti smeru slapani jen rukou (se zarazenym velkym prevodnikem) a pozoruj, jestli se Ti provesi nahore retez..

      0 0
    • Kubik  

      Zkratil sem teda retez ale je problem ze s porovnanim s jinejma kolama bezi kolo krive v ramu (pri mereni to ale neni urcite vic jak 2mm)nevim teda o tom ze bych ram nejak bouchl… Lze vubec nejak "srovnat"zadni stavbu (Fort Alu7005)nebo neni sance to nejak prekroutit?…

      0 0
      • zirecek  

        Problém bude v té zadní šavli. Narovnat težko…se dělá během výroby, teď by ti popraskal lak. Zkus to dorovnat uchycením kola – upnout kolo nakřivo tak, aby chodilo správně. Může to být i ohlou osou v náboji, když chodí kolo křivě.

        0 0
    • jihra  

      Řekl bych, že nový řetěz má menší vůle do stran, takže má snahu se při šlápnutí dozadu „narovnat“ a proto spadne na menší pastorek. Starý řetěz byl vychozený a měl větší vůle do stran, takže se ochotně „zahýbal“ i na větší pastorky a neměl snahu padat. Snad jsem to popsal srozumitelně.

      0 0
      • MyRide  

        Jak tohle dopadlo? Mam stejnej problem:-/

        0 0
        • racker  

          Pánové, kromě správného seřízení (dorazy, poloha proti kazetě, předpětí, rovná patka ve všech směrech) je potřeba sledovat ŘETĚZOVOU LINKU.

          Stejný problém jsme měli až u EAGLA, spousta lidí tvrdí, u něj je to normální, na největší pastorek se dozadu šlapat nemá.

          NENÍ TO PRAVDA! KDYŽ VYROVNÁTE ŘETĚZOVOU LINKU JAK MÁ BÝT, VŠECHNO BUDE FUNGOVAT OK.

          0 0
    • Jakub86  

      Dobry den. Mněl jsem kazetu shimano a pohoda. Dal jsem sunrace a novy retez a taky to zaclo. Po vsech moznych pokusech. Mi bylo receno ze je to bolest 11 pastorkovych systemu. Ze se to nekdy stava. U 12pastorkovych sytemu pry ne. U shimani kazety se mi to nestalo nikdy a u sunrace se to deje. Skousel jsem menit i retez za stary a delo se to. Taky jsem skousel dostat prevodnik blize k ramu a nepomohlo to. Jebu na to… Priste koupim shimano nebo prejdu rovnou na 12.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.