• elis

    Chci si koupit novou odpruženou vidlici.Vytipoval jsem si několik vidlic: Manitou Black, Manitou Minute one,Manitou Nixon,Fox Vanilla R,Marzocchi Eta comp – všechno by to mělo mít system pružina olej. Mohli by ste mi prosím poradit kterou – bez ohledu na cenu. Budu mít 50 roku a chci si udelat radost. Chci především komfort.Ďěkuji p,s. pokud možno seriozne, na opravu už nebudu mít
    peníze

    0 0
    • R.1  

      Nez ta niekdo zdzube, ze mas hladat v historii, dam jeden hlas Marcoske :) Ale lem tak cisto od serca

      Inak ked ide o komfort, volil by som kombinaciu pruzenia vzduch/pruzina a zdvih 100 a viac mm.

      0 0
    • Vymi  

      toz vis co kup tuhle Marzocchi Eta comp :-) bude ti slouzit dlouho a budes s ni opravdu spokojen… trochu luxusu na stary kolena jak se rika… :-)

      0 0
    • RomanH  

      Ac jsem veliky priznivce Marzocchi, hodne bych zvazoval, zda v dnesni dobe nevzit tu Vanillu.

      0 0
    • kandik psi zub  

      foxe

      0 0
    • Pebe  

      Fox Vanilla nebo Manitou Nixon, Blax a Marzochi maj nohy 30mm a Minute má SPV.

      0 0
    • vlk  

      j8 bzch bral FOX

      0 0
    • Homer  

      Skoda zes nenapsal neco vic, jako na jaky kolo to ma byt, kolik vazis atd. Z tech cos napsal, bych asi jednoznacne vzal Vanillu. Pokud ti jde o pohodli a neresis vahu, tak bych pridal Manitou Sherman Flick Pokud ja se doziju 50, chtel bych si koupit neco min okoukanyho, treba neco od Pace nebo treba tohle: http://www.whitebrotherscycling.com/…uct-xcvt.php Ale zatim se tim (nastesti) nemusim jeste par let trapit :)

      0 0
      • kungpao  

        Chcem ?a upozorni? na toho White Brothers. Kamarát si ju doniesol z cudziny, chod nič moc (oproti Z1 ktorú mal pred ňou – toto porovnanie nie je úplne kóšer, však?) ale váha brutálne nízka. Po roku chcel vymeni? olej, výsledkom bolo vyhotovenie špeciálnych kľúčov s atypickými rozmermi v dajakej zámočníckej dielni, netypické guferá, tesnenia a neviem ešte čo. Povodný olej nebol jednoznačne identifikovateľný, originál stál majlant na objednávku z US, najviac sa mu viskozitou podobal Citroen. PO naliati vidlica umrela s max. pohybom 1,5 cm zdvihu v lete, a 6 cm v zime. Tiež tomu nerozumiem, každopádne je to tak. Na druhej strane išlo o 3–4 roky starý model, je možné že sa zlepšili.

        0 0
        • Homer  

          Diky za info. Kazdopadne muzu doufat, ze nez mi bude 50, ze treba krachnou nebo zlepsej kvalitu :) Podle vseho jeste dlouho zustanu u bombera.

          0 0
      • elis  

        Vážím 78 kg, kolo je Merida Matts, vybavení SRAM X.0 , najezdím okolo 5–6000 km ročně. Teren i silnice

        0 0
        • Homer  

          No tak to Sherman urcite NE. Tak si kup tu Vanillu. Pokud nemas kotoucovky, tak si ji taky muzes skrtnout :) Rock Shox a Manitou budou mit nove vidlice – nechces si tech par tydnu pockat?

          0 0
          • CZiko  

            kdy vlastně příjdou na trh nové modely? zajímají mě ale spíš Marzocchi…

            0 0
    • lubos  

      Minute ma SPV, to asi nebudes chtit, kdyz preferujes pruzinu a komfort Black – IT je docela fajn vec, ale 30mm nohy, a hrozne moc se vikla, neskutocne Nixon – neznam

      Ale doporucuju: Fox Vanilla R – myslim, ze ano, ale kdyz tak RLC, ale jenom kotouc, nohy 32mm Marzocchi ETA – Marathon XC, 30mm nohy i na Vcka Marzocchi All Mountain 1 – 32mm nohy

      0 0
    • MartinXC  

      Na první sáhnutí a dojem bude nejlepší ta Vanilla. Z hlediska životnosti a nákladů na údržbu už si tak Foxem jistý nejsem. Pokud brzdíš kotouči, tak ta Vanilla není věčná – a výměna futer je docela drahá záležitost. Na rozdíl on Marzošky s futrama 3× tak dlouhýma.

      Když jsem minulý týden vybíral druhou vidli tak jsem si srovnával Marz.Pro a RS.Reba, tak při zakvedlání nohama měla nová Marcoška v levé noze docela vakl (zhruba tak velký, jako ten., kvůli kterému jsem poslal Foxe do servisu).

      Ještě k systému olej-pružina: už to není co to bývalo. Kdysi olej pružina byla slušná otevřená lázeň, v ní namočené DVĚ pružiny, futra v celé délce a vidle souměrná na obě nohy. Celá se dala odservisovat doma běžným nářadím. Teď jsou to skoro všecko nesymetrické jednonožky s plným pytlem udělátek v nohách a člověk aby se bál do toho vlézt.

      0 0
      • lubos  

        Tak, tak :( Tedka nedavno jsem si koupil zlikvidovanou (zlomene nohy v korunce) Z4 (pruzina) a upgradoval jsem si svoji MXC 2002. Mam ted jedna noha vzduch, druha pruzina :) Uplna basen, jak jedno pasuje do druhe, zadnej problem otevrit, rozebrat, vymenit … skoda jenom tech lepenych nohou …

        0 0
        • TinkTink  

          Tak to mas prvni verzi MXC 02…moje MXC 02 uz nemela lepeny nohy :)…mel jsi mesic pockat nez vyprazdni sklad s lepenyma nohama a zacnou pouzivat nelepeny :)

          0 0
        • K2  

          To Luboš: Pokud tomu rozumím dobře, tak máš v MXC2002 pružinu ze Z4? Mám MXC ECC 2002 100mm a chtěl jsem do jendé nohy strčit pružinu, ale nevěděl jsem, který typ (jednu jsem zkoušel a byla dlouhá) Jestli máš tu pružinu z druhé nohy, tak bych měl po vyzkoušení zájem. Ozvi se, díky

          0 0
          • lubos  

            Ano tak. Vyskouset .. neni problem, ale ja bydlim v Bratislave :) Jinak foto patron je tady v sekci komponenty.

            0 0
      • vlk  

        Ten RS taky není věčný-a vakl s kotoučem dostává asi jako ta Vanilla.Dnes mi to už vše připadá jako spotřební zboží.

        0 0
        • MartinXC  

          To je fakt, vidle mi začínají připadat jako pivo ve flašce – vypiješ, a de-facto za „provozní poplatek“ vyměníš za jinou :-) Na Rebu jsem zvědavý, zatím je nová a drží perfektně. Díky vzduchu v negatovní komoře se dá nastavit skoro tak citlivá jako pružinovka.

          BTW – repase RS bude je na 50% ceny repase u Foxe.

          0 0
          • RomanH  

            Jojo, byl jsem taky prekvapenej. Docela jsem zmenil nazor na vzduchove vidlice.

            0 0
            • MartinXC  

              Můžu předvést ;-) Jediný problém u Reby je v nastavení tlaků – když má být komfortní, tak je to aspoň o jednu váhovou kategorii dolů (mám mít nafoukáno na cca 125, foukám 105psi)

              0 0
              • Martyss  

                Ty bereš jako problém,že tvé nastavení neodpovídá té tabulce v manuálu?

                0 0
                • MartinXC  

                  Problém vidím v tom, že to RS nikde neuvádí. Dle jejich nastavení je pak ze 115mm zdvihu účinných po 99% dobu jízdy pouze 40mm.

                  0 0
                  • Martyss  

                    Ta tabulka je jenom orientační, abys první jízdu byl schopnen dojet do lesa a si to nafoukat dle své chuti. Navíc myslím, že dokonce u některých tabulek v maniálu je uvedeno, že je to pouze doporučené nastavení a jezdec ho má upravit podle sebe. U nastavení je to nastaveno určitě. Imho kdo si koupí vidli s dualair a pak jí foukne jenom podle tabulky, si ty prachy mohl ušetřit a koupit „blbou“ pružinovku.

                    0 0
            • lubos  

              Proc az ted ? Negativni komoru maji vzduchovky uz hezkych par let.

              0 0
              • vlk  

                asi je tenkrát nezkusil.To co umí dnešní RS u Reby se vzduchem co se týká citlivosti-uměli už i sidiny, a některé duky Race

                0 0
                • lubos  

                  A hezkych par dalsich vidlic, Fox, Marzocchi, atd. Jinak Reba je vlastne otucnely SID. Ne ?

                  0 0
                • RomanH  

                  No, castecne. Ze vzduchovek jsem jezdil Z4, SIDa, FX80 a na 5 minut jsem mel pujcenou tu REBU. Z4 na vzduchu byla uplna hruza, o FX80 jsme se hadali minule, ale bylo to presne to, co bych nechtel (proste jsem pri nahlem prejeti nerovnosti dostal kopanec), SID nebyl spatny (vzdy jsem rikal, ze pokud bych zavodil, tak bych o nem uvazoval), ale porad to nebylo ono. No a pak jsem se projel na te REBE (mozna to nebylo ani 5 minut), ale fakt chodila moc hezky. Kdyby se mi nedej boze :) rozbila soucasna Z3 coil, tak by to asi byla moje volba (jeste bych se zkusil projet na te Vanille a All mountain 2).

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                A porad se to pruzinovce ani neblizi :)

                0 0
                • lubos  

                  Nekterym mozna i jo :)

                  0 0
                • lubos  

                  Tak jsem se vcera byl projet na moji MXC, jedna noha vzduch, druha pruzina. Vzhledem k tomu, ze ta pruzina vazi jenom 60g a vzhledem k efektu, se ptam, ktery mudrc vymyslel do odpruzene vidlice vzduch ?

                  0 0
                  • Pekáček  

                    Přece aby ušetřil za pružiny, to je jasný.

                    0 0
                  • CZiko  

                    pružina je citlivější, ale nemůžeš si ji nastavit přesně na svou váhu… vzduch si nafoukne každý jak potřebuje

                    0 0
                    • lubos  

                      To ano, ale imho by to nemusel byt takovej problem, jako prodejce mit na sklade vice pruzin … nebo dodavat vidli s vice pruzinami … no ale resim tady zbytecnost :)

                      0 0
    • Pá-dlista1  

      Hlas pro Vanillu.

      0 0
    • kungpao  

      Black je tiež v pohode, zvláš? vo variante Platinum. Zatiaľ najlepšia vidla akú som vozil. Ovšem dos? ľudí má s indiánmi problémy. Po zvezení na Foxovi dávam body pre Vanillu. Otázna je však servisovateľnos?, pomohlo by keby sa predaj rozšíril, naučilo by sa s nimi robi? viacero mechanikov. Cena za náhradné diely je IMHO otázkou dopytu.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ze by se letos po nahradnich dilech na Fox tak razantne snizila poptavka?

        0 0
        • kungpao  

          Nie, na toto nenarážam, je to iba dosledok. Pokiaľ chce 10 ľudí z republiky taký a taký diel, nie je dovod aby dovozca nejako riešiel cenu. Proste ju nastaví a utrum. Keď ten samý diel bude chcie? 500 ľudí z republiky, okamžite sa vyrojí 10 ďalších ľudí ktorí si to vedia spočíta? a alterantívne to dovezú – a to by teoreticky malo donúti? dovozcu zníži? cenu. Je to ovšem v hypoteticej rovine a dovozci sa často chovajú trhovo nelogicky, čo je zrejme tento prípad. Keď to vezmeme do dosledkov, priamym nástrojom na zníženie ceny náhradných dielov by bola vyššia poruchovos? :-))))

          0 0
        • MartinXC  

          Řekl bych spíš spotřeba ND se v ČR snížila … „díky“ kotrmelcům v dodavatelské ces­tě.

          0 0
      • lubos  

        Nie je zly .. ale pripadal mi ako keby sa chcel rozsypat ked som ju skusal :(

        0 0
    • fireman01  

      Co třeba RockShox Reba, dobře nastavitelná tuhá parádně bere rázy, a pěkná :))

      0 0
    • Mike22  

      Zdravím. Mam Nixona – pružina olej. Luxusní, pohodlí, lehoučká…předtím jsem mněl Marzochu taky pružina olej, a nedá se to srovnat. Nixon chodí jako máslo. Ale taky záleží kolik vážíš. Já cca 70kg, a už bych měkčí pružinu nechtěl. Je to prostě žehlička…

      0 0
      • elis  

        vážím 78 kg, dá se na Nixon vidle nastavit výška zdvihu? Je vhodná i na cross country?

        0 0
        • Darkson  

          dá, mezi 115–145 mm. já jí budu mít poprvé o víkendu, tak poreferuju. už se nemůžu dočkat :-)

          0 0
        • Darkson  

          tak jsem s Nixonem úplně v pohodě absolvoval Drtiče a ani jednou jsem jí neměl na nejnižší zdvih, prostě ideální pro XC. PS: je to nechutná žehlička:-)))

          0 0
          • K2  

            To Darkson+Mike2 Máte oba dva pružinové Nixony nebo i vzduch. Původně mě lákal Nixon Super (vzduchový bez SPV s IT) Mám ale strach jak si s tím poradí rám , který je dělaný na cca 100. Teď tam mám marzošku MXC02. Máte někdo vzduchového Nixona a dokázal by jste to porovnat s MX Comp Eta 120 nebo Rebou. Celkem zajímavou vidli chystá na příští sezonu RS (Relegation nebo tak nějak) Podle popisů to vypadá jako Reba s větším zdvihem. Hlavně aby to nebylo další Psylo:( na které byly celkem negativní ohlasy

            0 0
            • Darkson  

              Nixon jen pružina/olej. Já měl předtím na kole MX comp pružinovou 105mm a díky kratší vzdálenosti patek od korunky je geometrie Marzocchi srovnatelná s Nixonem nastaveným na 130 mm. Jestli jsi měl Bombera 120, tak se nemusíš změny geometrie vůbec bát. Vidli jsem nevážil, ale jen na potěžkání je Nixon výrazně lehčí než Bomber s ocelovou korunkou.

              0 0
              • K2  

                Kolik měří ten Nixon od osy po vrch korunky na 130 a na plném zdvihu 145. Díky za info.

                0 0
                • Pebe  

                  Dle Vela má na 145mm vzdálenost 505mm, tedy na 130 to bude 490mm.

                  0 0
      • K2  

        Kolik ve skutečnosti váží Pružinový Nixon?

        0 0
    • filipes  

      Na ty pruzine bych netrval. Vzdych umi byt citlivy, je to lehci a nafoukas to na kolik potrebujes. Problem je, ze ma vetsinou moc linearni chod na drsnejsi pouziti – kdyz to ma brat koreny, tak i na dropikach to chodi nadoraz (a to se vzduchovkam s dvouma komorama vubec nelibi) a naopak, kdyz to prifouknes, tak do prestane zehlit.

      0 0
      • lubos  

        No ja po vcerejsku uz naopak bych na pruzine trval :)

        0 0
        • vlk  

          no právě, já taky na pružině trvám.Ale výrobci na ni trochu kašlou.Každá značka má větší výběr ze vzduchovek než z pružinových.Jsem zvědav jak na tom budou v tomto ohledu nové modely.Za pár let asi budu donucen si na xc pokud budu chtít pružinu kupovat těžké fr vidlice jako pike a ty „skákačky“ od Marzocchi.

          0 0
          • vlk  

            akorát manitou mi v této oblasti ještě stále dělá docela radost.

            0 0
          • lubos  

            Myslis Z1, All-Mountain, pripadne Monster ? :)

            0 0
          • kovar  

            teď zrovna marně sháním měkčí pružiny do skládačky Z1 FRIII. Stávající jsou příliš tvrdé, ač má být zdvih 130, tak zatím je 80mm.

            0 0
    • enjoy  

      proste vanilla:-). jestli chces komfort tak z tehle je nejlepsi.vsechny jsem nezkousel ale dal bych na to krk.o ktery bych teda nerad prisel:-)

      0 0
    • blue  

      rozhodne a jednoznacne v tomto poradi:

      1. Nixon
      2. Vanilla
      3. Minute

      4.-5. je jedno

      0 0
      • elis  

        Na mě osobně taky udělal nejlepší dojem FOX a Nixon, ale jak je to s údržbou. Dělají to někde a není to moc drahé ?

        0 0
        • MartinXC  

          FOX – CykloŠvec, JE to drahé (ale stačí 1×rok)

          0 0
          • enjoy  

            1× za rok staci a rozhodne to neni drahe.

            0 0
            • RomanH  

              No pokud povazujes 1600 kc za primerenou castku za vymenu oleje a vycisteni vidlice a to, ze CykloSvec nikomu neproda nahradni dily a servis se musi delat u nej (ostatni servisy mu to tam posilaji), tak to pak jo.

              0 0
              • MartinXC  

                Myslím, že je to víc než 1600, spíš 2000 a vymění ti těsnění a kroužky (ne horní stírací). Protože obvykle 2000 je víc než 1000 (servis RS cca 1000) tak JE to drahé.

                0 0
              • enjoy  

                500,– nepovazuju za velkou castku,takhle­.u Heinika.

                0 0
                • MartinXC  

                  To je tak cena origoš oleje, hadry na vyčištění už se do nákladů nevejdou a na kroužky se spoléhá , že ještě vydrží, vždy? vydržely celou sezónu…

                  0 0
                  • enjoy  

                    rikam jen to co vim.je mozny ze novy dovozce si uctuje nesmyslny castky,jak je zvykem.

                    0 0
    • P2  

      Být tebou bych se podíval ještě na Rebu. Variabilní-komfort si nastavíš presně, jak chceš; celkem lehká. Jo a jen na kotouče.

      0 0
      • MartinXC  

        Doplním – sevis proti FOXu cca za polovic, na víc místech v republice. Jen ještě nevím, co vydrží, zatím se 300km chová dobře, na Drtiči mě dokonce mile překvapila komfortem.

        0 0
        • sir_mike1  

          Ja teda nevim, ale foxy se servisujou i v race toolu (RB) a nemyslim si, ze by to posilali nekam k cyklo svecovi nebo co to je…

          0 0
          • zac  

            a nebudou to jenom foxy koupeny tam?

            0 0
            • sir_mike1  

              to nevim, foxy tam prodavaji, ale byl tam jeden chlapek s foxem (a nekoupil ho tam) a servisovali ho v pohode.

              0 0
              • zac  

                aha, ja myslel ze foxy prodavaji pouze v setu s ramem.

                0 0
              • MartinXC  

                Až jim dojdou ND, budou posílat ke Švecovi, (stejně jako Programcycle a další).

                0 0
                • zac  

                  Muzu se zaptat, jak to je u Tebe s tou Rebou? vystridala foxe? Jestli jo, tak proc?

                  0 0
                  • MartinXC  

                    Zatím Reba vystridala F100, protože Foxe jsem vyvakloval kotoučem (po cca 5–6tis.km, vůle v levé noze skoro 1mm, v rozbitých sjezdech už to bylo hodně znát). Koupil jsem Rebu model Race bez U-turnu za cenu 12t: překvapivě je lehká stejně jako F100 (cca 1600g), systém stejný jako u SIDa (výborné nastavení citlivosti) ale s 32mm nohama a reálným zdvihem skoro 11cm. Proti Foxovi bude potřebovat častější výměnu oleje (je ho tam o dost míň). Ujel jsem na ní tak 300km, zajela se tak po 50km a pocitově je velice dobrá, v korunce (směr vpřed/vzad) je měkší než F100 ale dá se na to zvyknout. Na Drtiči mě s kopce docela podržela, místy jsem zkoušel, jestli spolkne tu-který šutr nebo hrb a je opravdu dobrá. Až ji spotřebuju, vrátím F100 a zase Reba půjde k doktorovi (nebo do světa). Z hlediska vlastnosti+ce­na+výkon je Reba možná lepší volba než Fox.

                    0 0
                    • zac  

                      Diky! :)

                      0 0
                    • xhibit  

                      to MARTINXC: To jsi mel foxe vanillu? Kurnik,5tisic kilaku je vcelku malo aby ta vidle odesla.. Mam prave stejny problem ale s RST Omega coz je tady podle vas pekny kram :-) .Mam na ni taky neco pres 5k a leva noha ma vakl uz pekny.. Tak premyslim ze do jara pujdu do nove vidle ale pri predstave ze za ni dam cca. 13tisic a vydrzi to same co RST :(

                      0 0
                      • xhibit  

                        prehlidl jsem ze foxe F100.. to mi teda pripada nic moc u vidle za takove prachy… :(

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Za 28000,– ti svarim ocelovou co ti vydrzi pet let.

                          0 0
                        • MartinXC  

                          To máš jako s podvozkem k A4 a Octavii. Vypadá to stejně, u A4 odejdou ramena za 50.000km, zato poježdění je hodně jinačí. Kde se ti Oktávka utrhne, A4 sedí jako by se nechumelilo. Tož tak

                          U vidle dost záleží, čím brzdíš, jakou váhu brzdíš, jak ostře a v jakém terénu. Cena je spíš o kultivovanosti projevu, kvalitě konstrukce, schopnosti nechat se víckrát rozebrat a složit a tak. Nejvíc jí dal zabrat kotouč při brždění vozíku (přece jen je to o 30kg váhy víc) kdy se snažím brzdit zpomalovat, jak jsem zvyklý (na poslední chvíli). V terénu z kopce jsem se s ní taky moc nemazlil, vždycky se dívám spíš na vzdálenější konec trasy a detail po sebou moc nevnímám, vpodstatě jsem to dával hlava nehlava, kameny, kořeny, a když to bylo moc rychle, trošku jsem přibrzdil… Ale ty futýrka, co tam FOX dává – nic moc – 2 kroužky v celk.délce asi 4cm. Ten horní levý umřel nejvíc, pravý ještě ušel, dolní byly skoro dobré. Navíc jsem ji koupil ještě před zdražováním USA dovozů skoro za ty peníze, co jsem dal za Rebu :-)

                          0 0
                          • vipermann  

                            Jakou vidli???

                            Fox Vanilla R 130 mm 1,80 kg 13 960 Kč Marzocchi AllMountain 2ETA 130mm 1950 g 14 750 Kč Pace RC 36 Pro Class Disc 80mm/100mm 1595g14534Kč RockShox Sid Race 80 mm 1,304 kg 13 890Kč

                            0 0
                            • Pavlos  

                              Kazda vidle je onecem jinem:D

                              Ale ztechle bych bral allmountain nebo vanilu

                              0 0
                              • vipermann  

                                Tak mi porad jinou.Potrebuji zehlicku na maratony a obcasne XC.

                                0 0
                                • Pavlos  

                                  dyt tam mas napsanou tu nejvetsi zehlicku co existuje

                                  0 0
                                  • Pavlos  

                                    myslim Vanilu

                                    0 0
                                    • vipermann  

                                      Myslis tim model Fox Vanilla R ?Dam na Tebe.:-)

                                      0 0
                                      • Pavlos  

                                        Jeste se te zeptam kolik vazis?

                                        0 0
                                        • vipermann  

                                          68kg.

                                          0 0
                                          • Pavlos  

                                            Tak to bude vanila ok

                                            0 0
                                            • vipermann  

                                              Dik. Dal uz hledat nebudu. :-)

                                              0 0
                                              • zac  

                                                ja bych hledal… Vanila je sice asi nejcitlivejsi, ale na tu vahu a na to urceni maratonu bych mozna vzal neco lehciho… treba Rebu…

                                                0 0
                                                • vipermann  

                                                  Ta Fox Vanilla R je suprova, ale neni to moc 130 na pevny ram? Nebudu si pripadat jak na choperu?Ted tam mam 80cm :-)

                                                  0 0
                                                • enjoy  

                                                  to mas jenom asi 20 deka dolu a to ani nahodou nepoznas.jediny co spis poznas je prave to,ze mas za vidlici foxe.

                                                  0 0
                                                  • MartinXC  

                                                    Přesněji pružinového Foxe. Rebou bych se vzduchovkami Fox klidně srovnával (nové).

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    tak ja teda jenom chvilku zkousel F100 RL a bylo to totez jako vanilla. je pravda ze rebu jsem nezkousel,ale zatim kazda vidlice,at uz jakkoliv draha kterou jsem zkousel nemela tak krasne hladky chod jako vanilla.dalsi pravda:-),ze jsem jich moc nezkousel.ale stacilo:-)

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    To musis mit tu svoji vanillku pekne vyrychtovanou.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    no zcela jiste:-).a porad je to lepsi nez kterakoliv marzocha(na XC ty rejpale:-)). ale myslim ze hladkosti chodu(treni v pouzdrech) jsou na tom stejne.alespon co jsem za tu chvilku zjistil.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    To je dost pravdepodobny, ale k cemu ti to v praxi je :)

                                                    0 0
                            • croscountry  

                              Na tie váhy by som sa tak nespoliehal. Kúpil som All Mount.2 v domienke, že váži 1950g (Velo) V skutočnosti však 2200, alebo 2250g. Už presne neviem.

                              0 0
                              • wroum  

                                udavana vaha byva casto bez sloupku, kterej tech 200–300g ma :-)

                                0 0
                              • MartinXC  

                                Tak to v RS se polepšili – REBA Race – udávají hmotnost 1605, zvážená nezaříznutá má 1600g.

                                0 0
      • elis  

        Podle čeho poznám, jestli mi vidlice nerozhodí geometrii,myslím to tak,jestli se daná vidlice hodí do mého rámu.

        0 0
        • MartinXC  

          Kontaktuj výrobce nebo změř předchozí vidli, pokud byla od výrobce.

          0 0
          • vipermann  

            Tak to bych teda mel raci zainvestovat do podobneho zdvihu co mam. Je ta REBA o moc horsi nez SID?

            0 0
            • wroum  

              zalezi na uhlu pohledu. pro zavodnika bude favorit SID a pro cloveka co si kolo uziva spis Reba. Obe vicemene fungujou stejne dobre, rozdil je v pevnosti, tuhosti, cene a hmotnosti.

              0 0
              • vipermann  

                Rock Shox SID Team 1374 g 15.230,– To by taky nestalo o moc vic. Bude poznat rozdil oproti skarebovi elite? http://www.koloshop.cz/index.php?…

                0 0
                • vipermann  

                  Rock Shox SID RACE 1300 g 14 000 Kč. To je cena jako za REBU. http://eshop.bikezone.cz/index.php?…

                  0 0
                • wroum  

                  rekl bych ze skareb je o neco bytelnejsi nez SID (subjektivne). Reba bude ale pevnejsi a tuzsi diky prumeru nohou a celkove odolnejsi konstrukci nez oba dva dohromady :-) vaha bude samozrejme vyssi u Reby. Vsechny tyhle vidle pruzej stejne kvalitne. Zalezi jak jezdis, kde jezdis, kolik vazis… ja bych ani sida ani skareba nechtel, je to moc na vahu a nebudi to ve me pocit duvery, sucha a bezpeci. Do reby bych klidne i sel, pokud bych si chtel postavit nizkozdvihovy kolo :-)

                  0 0
                  • vipermann  

                    Rock Shox Reba Team U-Turn 1660 g 16 600 Kč http://eshop.bikezone.cz/index.php?… Chtel bych zehlicku, ale nechci na tom sedet jak cisarpan:-) Vanila by byla s 80–100cm zdvihu akorat. 130 je zase moc. Vazim 68kg a jezdim maraton/Xc asi tak na stejno, ale jsem asi vic na XC.

                    0 0
                    • Darkson  

                      já myslim, že Reba je dobrá volba. má prý velmi citlivé nastavení a mě osobně se jeví jako ideální kompromis váhy, tuhosti a odolnosti. já bych do Skareba ani SIDa asi nešel

                      0 0
            • MartinXC  

              Jestli vážíš víc než 60kg a/nebo chceš brzdit vepředu kotoučem, tak na SIDa radší nemysli. Reba (buz U-turnu) chodí dost podobně jako F100, ale má nastavitelnou citlivost a zase horší zamykání. A stojí polovičku.

              0 0
    • MattsSpeed  

      pevnu – titanovu

      0 0
      • Ezechyel 25:17  

        Mam vanillu chtel jsem na sve endurko novou vidly po veskere pro a proti jsem nakonec koupil vanillu i s kolem stare dostala moje kocanda je ta MRZ Z3 pruziny oproti ni je vanilla neuveritelna zehlicka ale priste uz jedine PEVNA OSA !!!

        0 0
        • elis  

          Proč pevná osa, a s tou Vanillou si byl spokojený, kolik si na ní najezdil, jak často je třeba dělat údržbu?

          0 0
        • MattsSpeed  

          toz, ale mas ju i s novym bajkom, to nieje zle :-)

          0 0
    • McBlacky  

      neulehčím ti to, zkoušel jsem Nixona co má Darkson a parádní žehlička, 145 zdvihu s váhou pod dvě kila. Rozhodně bych řekl, že pokud chceš víc jak 100mm tak ne Blacka. Vanily jsem zkoušel dvě -obě na můj vkus moc měkký. Marcoška chodí taky ok, teda záleží na tom jak ji nafučíš, ale je těžká. Minutu neznám.

      0 0
      • Pebe  

        Tohle mě docela zajímá, na MTBR někdo psal, že jsou měkký pružiny, jak jsi na tom Darksone?

        0 0
        • Darkson  

          pružina je měkká, to je pravda, ani tam nemám ze svejma 85 kg tu nejtvrdší. dokonce jí na nejnižším zdvihu dostanu jen tak při stlačení prakticky na doraz, ale mne to nevadí, chtěl jsem žehličku a tou tahle vidle je. zatím spokojenost, ale nemámna ní moc najeto. jedinou nevýhodou je možná malej rozptyl nastavení útlumu a komprese

          0 0
          • Pebe  

            Takže to samý co psali na MTBR, měkký pružiny, dokonci i ta xxtvrdá, noří se do brzdění a útlum nic moc. Na doraz na místě. No taky nehledám vidlici na 2m skoky. Neptal jsi se v Komersii jestli nemaj tvrdší pružiny? Mám 95kg :-(, asi budu držet dietu :-(

            0 0
            • Darkson  

              neptal, já jsem s tím zatím takhle spokojenej, ale Ty už asi budeš potřebovat tu nejtvrdší pružinu. na doraz na místě jsem jí dostal jen na 115 mm, na 130 nebo 145 už ne

              0 0
              • Pebe  

                Fajn, dneska se tam pojedu zeptat…pořád můj favorit.

                0 0
              • Pebe  

                Jo a kdy nás poctíš fotkou?

                0 0
                • Darkson  

                  časem zaktualizuju fotku bika. nechci Tě zklamat, ale prý je problém Nixona sehnat. i když za chvíli budou modely 2006, Nixon prý bez výrazných změn

                  0 0
                  • Pebe  

                    No jelikož tam už maj na webu R7, tak s tim trochu počítám. Budu na ní mít tak za měsíc, tak se zeptám. Za to se snad nestřílí :-)

                    0 0
                  • Pebe  

                    Tak jsem byl dneska v Progressu V Náklích, maj tam jednoho Nixona Elite vystavenýho a povídal mi, že maj pružiny skladem. Modely 2006 budou na přelomu září/říjen. Víc jsem se nedozvěděl :-)

                    0 0
              • Pá-dlista1  

                nj. RTWD :(

                0 0
    • Ezechyel 25:17  

      Mam tam 203mm kotouc a to uz to moc ten rychloupinak neudrzi jinak pocitej s tim ze budes muset delat pouzdra tak po 3000km na prave strane zacal vytekat olej sada komplet i s takovima tema tesnenickama stoji 1100kc a je to komplet na MZ 750kc ja ale jezdim hodne drsne a nejakej ten drop do 2m si take dam ale jak rikam pevna je pevna priste asi FOX36

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Pevna osa ma neco do sebe, ale vanillka neni nejakej zazrak na drsny jezdeni. Ja jsem s Gustavama na Z1 problem nemel. Btw.: 36… ozelis chod Vanilly? ;)

        0 0
    • Ezechyel 25:17  

      To jako uz nebude zehlicka

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Je to vzduch. Zkus a uvidis sam, ale nejdriv zkus misto „odpovedet root“ klikat na „odpovedet“ ;)

        0 0
    • Ezechyel 25:17  

      Myslis tim ze ta 36 nebude takova zehlicka?nova 36 je take s pruzinou

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.