• jakub

    Mate zkusenosti s tim, ze: dle vyrobce ramu jsem koupil novej stred o rozmereu 73/113 na octalink, mam starsi XTeckovy kliky tak jsem kooonecne s velkou slavou to tam chtel namontovat, a zjistil jsem, ze mi to ZASE nejde paac kliky se opiraji ZASE o plastovou misku stredu, takze mam doma dva stredy, jeden 68/113 jetej 500km, kerej sem proste nevychytal, aby mi to tam sedelo a pak uplne novej jak udava vyrobce ramu (RB-CRX) a jsem stejne v prdeli paac mi to proste nesedi, zaver, kliky i sobouma osama dou do pryc a koupim neco jinyho uz na to nemam nervy… to ja jen tak pro vase pobaveni…

    0 0
    • Daf  

      Budes muset koupit osu 118. Treba ti to v kramu vymenej.

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Promin, ale zkousel sis svuj prispevek nezaujate precist? Zkus to. Bud se tomu zasmejes nebo jestli to ani tak nepochopis, tak uz nevim co s tebou :)

      0 0
      • jakub  

        neomlouvej se, jinak jsem to po sobe cetl a zda si se mi to dost srozumitleny – hlavne strucny, ale esli neco potrebujes dovysvetlit, tak ja ti to klido vysvetlim (jinak nevim co s tebou…)

        0 0
        • Bleda tvar  

          co se tyce stredu tak je to prumer/dlouzka osy a tys menil jenom prumer osy a potrebovals menit dlouzku osy kapisto?

          0 0
          • blue  

            v jakym kraji se rika dlouzka? :-)

            0 0
          • Pá-dlista1  

            No ona je to sirka domecku, ale to podstatny je, ze kdyz mel kratkou osu a koupi si novou stejne dlouho, tak je fakt zvlastni, ze je porad kratka :))

            0 0
            • kovar  

              no jo, ale ono je zvláštnější, že klika dře o misku, což by ani při krátké ose neměla, asi vzájemná nekompatibilita Shimana ve vlastních sadách.

              0 0
              • kovar  

                kde k XT oktalink klikám vždy byly osy s hliníkovými miskami a ne plastovými , označení nevím.

                0 0
            • jakub  

              ja vim, jenze na to abychom prisli na to ze je osa moc kratka jsme museli prijit az po koupi druheho stredu, jak rikam – vychazel jsem z toho co je napsano na stránkách RB Zkratka a dobre pointa je v tom: koupil jsem za super cenu kliky XT i se stredovou osou ale rozmer domecku byl 68 a na RB je treba 73, myslil jsem ze tam proste dam podlozku pod mislu a bude to ok… samozrejme nebylo, poradne to nesedi a lezou z toho hrozny zvuky, tak jsem tedy sehnal presne stred o rozmeru, kerej uvadi RB – s velkou slavou jsem ho tam dal i s plast miskou a ejhle, novej problem paac se klika opira prave o tuto plastovou misku, cimz hrozne dre a to dost znatelne. Nechce se mi tu misku uz ale upravovat, paac mam strach abych nezrusil i tuhle… takze jsem v prdeli paac potrebuju v podstate rozmer domecku 73, ale delku osy min. 118 snad si uz rozumime.....

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Takze pointa je v tom, ze sis myslel, ze osa pro domecek 73mm ma tenci misky?

                0 0
                • jakub  

                  ne pointa byla v tom ze jsem si myslel ze dyz tam dam presne co doporucuje vyrobce ramu tak to bude v poho a svete div se fakt jsem nevedel, ze muzou delat i problemy kliky,

                  0 0
              • BH  

                ne vubec si nerozumime,delas jednu blbost za druhou.mas 68 osu a domecek 73 a jeste tam rves podlozku, tak to je skutecne vysoka skola logickeho uvazovani.A co furt meles o plastove misce, pokud mas osu XT, tak tam plast proste neni.Buhvi co tam vlastne rves. Zajdi si do servisu a usetris si spoustu starosti.

                0 0
                • jakub  

                  mam osu na octalink NE XT os a asi nemam 68mm osu a 73mm domecek to je trosku blbost ne???

                  0 0
                  • BH  

                    je to fakt tezke (s Tebou), z nejvetsi pravdepodobnosti na kliky XT davas osu co tam vubec nepatri, ted nehovorim o delce a sirce osy. typove to bude asi neco jineho. Mrkni se do manualu Shimana a zjistis jaky presny typ na kliky XT potrebujes. pokud vyrobce ramu doporucuje delku osy 113, tak by to asi melo platit. Pokud by jsi mel kratkou tu spravnou osu, tak ti nebude klika drit o misku,ale neseridis presmyk, ev. bude nektery z taliru skrkat o ram.Bude dobre , kdyz nas tu ve finale poucis, kde se stala chyba.

                    0 0
                    • jakub  

                      jj to mas pravdu myslim ze jesm se poucil, proste jsem si myslel jak to je jednoduchy a ono to az tak zas jednoduchy nejni (((((-: DIK ZA PRISPEVKY..a omlouvám se že mé vyjadřovaci odborné schopostineslou az tak super… polepsim se…

                      0 0
        • BH  

          souhlas s padlistou, je to pekna slatanina. Cetl jsem to trikrat, nez jsem pochopil, co tim asi chces narodu sdelit.Pokud Ti dre klika o „plastovou misku“, tak je to nejake divne,XT oclatlink misky jsou s AL materialu, tezko rict jakou osu jsi tam vlastne rval.Pokud by jsi pouzil osu shimano, tak k te se dodavaji podlozky pod pravou misku. Problem by mohl tedy byt v tom, ze tam tu podlozku mas a tudiz miska by mohla teoreticky zasahovat do kliky.Ja osobne si vsak myslim, ze nepouzivas spravnou osu. Shimano pouziva vice provedeni octalink os a klik a tady pravdepodobne doslo k pouziti jineho typu osy. Pokud pises"starsi XT" tak to evokuje snad ctrhran?Ale doufam, ze az daleko to nezaslo.Pokud nas chces priste seznamit se svym probmem, tak zkus uvest jaky typ osy se tam pokousis napasovat, na jaky typ klik a jakou mas sirku domecku (68 a nebo 73?).Treba ti pak nekdo i poradi.

          0 0
    • kovar  

      a takový dotaz, jak moc ta miska trčí ze středové trubky (domečku) a kde přesně to drhne?

      0 0
      • jakub  

        cca 1,5mm

        0 0
        • kovar  

          no mi levá kovová miska trčí 4mm (přesně) a ani LX (starší štíhlé) ani XT (nové baculaté) kliky o misku nedřou. Střed je XT tj ES 51 (a na druhém kole ES 50 ) oba 73/113. A to máš fakt XT kliky? Třebas baculaté LX kliky mají víc zapuštěný oktalink spoj, tak ty by vůbec na osu ani nedosedly, zarazily by se o misku. Teda nevím, 100% vím jen, že pravá baculatá LX má víc zapuštěný spoj oproti XT, levou baculatou LX jsem nezkoumal.

          0 0
    • hydrant  

      Něco asi děláš špatně :-) , bych asi vyrazil se vší výbavou do servisu. Řešení bych nechal na nich. Metoda pokus-omyl tě takhle zbytečně stojí spoustu peněz.

      0 0
    • kovar  

      teď jsem se díval do historie, co jsi výváděl za neuvěřitelné kejkle s tou osou na 68, takže fakt nejlepší bude, když to zaneseš do servisu. I když by mě zajímalo, co jsi prováděl i s tou novou na 73 (tedy pokud je kompatibilní, jak jsem říkal, osy nejsou kompatibilní mezi sadami nebo dokonce mezi jinými rocníky stejných sad)), že to přesto nepasuje.A ne­podložil jsi náhodou pravou misku?

      0 0
      • jakub  

        no to jsem teda nepodlozil, a kejkle??? proste jsem chtel prodlouzit podlozkou 68mm domecek abych doahl toho, ze se mi plastova miska opre ve vzdalenosti 73 takze jsem proste dal mezi plastovou misku a domecek 5mm podlozku vysoustruzenou z kovu, jako nechapu co teda jsou podle tebe kejkle, me tohle prijde docela logicky, jenze je tam hroznej tlak a proste to tak uk udelat nejde no.. timto bych tedy dosahl delky domecku kerej je doporucenej pro tento ram, delka os – 117 byla jak ma byt kapisto???

        0 0
        • kovar  

          tak teď jsi mě zmátl. MYslel jsem, že jsi se kdysi snažil přizpůsobit osu na 68mm pro domeček rámu dlouhý 73mm, což je kejkl jak vyšitý, že jo. základní dotaz. Jakou máš délku středové trubky (neboli domečku)? NA webu RB píšou, že CRX má 73, je tak i v tvém případě? Neptám se na osu ale na skutečnou délku domečku rámu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.